Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tutaj witamy nowych na kąciku nowego Fiata Cromy :-)

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Witaj na forum .

Mam nadzieję , że będzie się dobrze spisywać :ok:

PS.

Napisz coś więcej o swoim nabytku .

• 5 tygodni później...
Napisano

Krajowe, beżowo-metaliczne, pracujące od prawie ośmiu lat 150 kucyków z manualem od kolegi Ziolo. 

• 4 tygodnie później...
Napisano

Stara dobra zasada mówi, że po przyjściu należy się przywitać co niniejszym z dużą przyjemnością czynię. Pozdrawiam wszystkich "starych" lub jak to ostatnio w modzie w kręgach zbliżonych do ...(mniejsza o większość) post młodych Userów.;)

Napisano
  • Autor

Witaj zatem na kąciku Cromy .

PS.

Kultura jest zawsze tutaj ceniona :ok:

Młody rocznik auta - może napisz o nim coś więcej :oki:

Napisano

Cromka zastąpiła Nuova Bravo 1,6 MJ, którym jeździłem przez ostatnie 3 lata. Ale potrzeba (a raczej chęć ;)) zmian i nadarzająca się okazja nakłoniła mnie do kupna większego rydwanu. Cromka 150 KM automat w wersji Emotion + pakiet zimowy (rynek niemiecki). Zasadniczo jest to trzeci z kolei Fiat po STILO 1,6 103 KM Pb, Bravo jw. Kupiona przy stanie licznika 196 tys. (aktualnie 207 tys.) od pierwszego właściciela z pełną dokumentacją (sprawdzoną) i potwierdzonym przebiegiem. A tak się prezentuje

DSC_0033_(3).JPG

DSC_0029 (2).JPG

7.JPG

5.JPG

Napisano

Ładna sztuka :ok: gratuluje zakupu i życzę bezawaryjnej jazdy  :)

Spoiler

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów chciałem się przywitać jestem Robert od sierpnia czerpie przyjemność jazdy moją własną Cromką ;) 1.9 150 KM w automacie. 

crom.jpg

croma1.jpg

Napisano

Witam wszystkich, stałem się posiadaczem Fiata Cromy 1.9 JTD 150KM 07' od kolegi nocek z kąciku Cromy, autokącikowa ramka z tyłu zostaje na miejscu ;)

Pozdrawiam.

Napisano
Dnia 26 lutego 2017 o 10:26, Spajdi napisał:

Witam wszystkich, stałem się posiadaczem Fiata Cromy 1.9 JTD 150KM 07' od kolegi nocek z kąciku Cromy, autokącikowa ramka z tyłu zostaje na miejscu ;)

Pozdrawiam.

Trzeci użytkownik AK tej samej Cromy. :ok:

Rekordowa Croma ;]

Dwóch było zadowolonych, tego samego życzę trzeciemu :ok:

Jak tam się sprawują czujniki parkowania, po tylu latach? Sam montowałem ;]

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam ponownie po kilkuletniej banicji na autokaciku, tym razem w dziale Cromy. Jestem na etapie przesiadki z Lancii Lybry na Fiata Crome. Widzę tu trochę byłych kącikowiczów BBM. Szukam godnego wozidełka dla siebie ;)

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam szanownych forumowiczów!

Jestem tu nowy, z racji zmiany dziadkowozu Renault Scenic na Fiata Croma. :) Po zrobieniu zdjęć zamieszczę je chętnie, chociaż mój nowy srebrny warzywniak Croma 1,8 niczym specjalnie się nie wyróżnia. Ot kierownica, radio, schładzacz, okna, dach, podłoga i kozaki (teraz letnie). Kupiony rok temu, zagazowany w zimie - jeździ, skręca i hamuje. Jako, że to kolejne auto, postanowiłem również wpisać się do kolejnego forum kolejnej marki. Witam raz jeszcze i życzę szerokości oraz dobrych dróg.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witamy na naszym kąciku .

Zadowolenia z fajnego wozidła jakim jest niewątpliwie Croma , no i bezusterkowości :oki:

• 6 miesięcy później...
Napisano

Witam wszystkich

Zostałem posiadaczem Fiat Croma w lipcu zakupiłem od kolegi z Forum z Giszowca

Napisano
  • Autor

Witaj serdecznie na naszym kąciku :ok:

Zadowolenia z użytkowania i jak najmniej usterek :oki:

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam serdecznie. Jestem od dziś posiadaczką Cromy 1,9 150km 2009r. Stilo idzie na sprzedaż. 

Edytowane przez Kasia_Biernacka

Napisano
  • Autor

Witaj na naszym kąciku  .

Mam nadzieję , że nowy nabytek będzie się dobrze spisywać :ok:

PS.

U mnie Stilo zostało ;)

• 2 miesiące później...
Napisano

witam. Tydzień temu zostałem jak narazie szczęśliwym posiadaczem Cromy 1.9 120 dpf 

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam się ponownie z wami.

Auto zostało kupione na dojazdy małżonki do pracy, a cenowo byla bardzo dobra oferta, bo miało już przejechane 260 tys km,dla Belgów 200 tys km to już magiczna bariera taki przebieg.Auto do końca serwisowane, ale że to Belgia i belgijscy mechanicy to nie które rzeczy byly do poprawy po nich.

Auto jest z czerwca 2005 roku,fabrycznie z dpf-em,który wogóle nie sprawia problemów, średnio się wypala co 800km.

Wersja Emotion

obecnie 268 tys km przebiegu, zostało juz zmienione przednie tarcze hamulcowe z klockami, łączniki stabilizatora,gumy stabilizatora przód i tył, końcówki drążków kierowniczych i drążki kierownicze, termostat.

Zamontowałem icar2 BT,dzięki czemu mogę na bieżąco ogladać stan zapchania dpf-u, bo niestety dioda podłączona pod tylną szybe nie działa, jak to ma miejsce u znajomego w cromie po fl z silnikiem 1.9 8v.

W najbliższym czasie wymienie kolektor dolotowy.

Docelowo w przysłości chce dla siebie Crome po fl z full wyposażeniem.

ccc.jpg

fff.jpg

vvvv.jpg

ggg.jpg

uuu.jpg

rrr.jpg

yyy.jpg

ttt.jpg

xxxxx.jpg

wwww.jpg

eeee.jpg

qqqq.jpg

Edytowane przez Kazu

• 1 rok później...
Napisano

witam wszystkich

wcześniej jeździłem alfa 156 teraz rodzinny Fiat Croma 1.9 16V

• 1 miesiąc później...
Napisano

Część. Jestem nowy. Croma 88kW.

• 5 miesięcy później...
Napisano

Witam wszystkich pociadaczy Cromek, 😊😁

• 1 rok później...
Napisano

Dzień Dobry wszystkim.

Niedawno stałem się posiadaczem Fiata Cromy 1.9JTD 150 koni w automacie.

Co prawda mam też Fiata Maree Weekend 1.9JTD 105 koni, ale to auto już kończy żywot u mnie.

IMG_20210505_182950.jpg

• 3 miesiące później...
Napisano

Dzień dobry

Przybywam tutaj po zanabyciu Kromki 1.9JTD 150 przedlift 2007r.

Napisano

Czołem Panowie.Jeśli posiadacie FB, tam również jest forum Cromy, i dużo więcej się dzieje.Tutaj już ruch umarł dawno temu.

• 1 rok później...
Napisano

Niestety... jestem nienowym właścicielem tej pomyłki motoryzacji, ale nowym tutaj ;) Z góry przepraszam, jeśli kogoś uraziłem. Odziedziczyłem ten automobil i generalnie gdybym miał możliwość to chętnie bym opchnął.

Napisano

Hm, może coś więcej o tej Twojej porażce motoryzacyjnej .

• 6 miesięcy później...
Napisano

Witam miłośników Fiata. :)

Napisano

Sorry, nie wstrzeliłem się z tematem, proszę usunąć.

Napisano
  • Autor

Witaj.

Wersja 120KM czy 150 KM ?

PS. Przeniosłem już wiadomość do właściwego wątku :ok:

• 3 tygodnie później...
Napisano
W dniu 29.04.2018 o 10:19, Kazu napisał(a):

Witam się ponownie z wami.

Auto zostało kupione na dojazdy małżonki do pracy, a cenowo byla bardzo dobra oferta, bo miało już przejechane 260 tys km,dla Belgów 200 tys km to już magiczna bariera taki przebieg.Auto do końca serwisowane, ale że to Belgia i belgijscy mechanicy to nie które rzeczy byly do poprawy po nich.

Auto jest z czerwca 2005 roku,fabrycznie z dpf-em,który wogóle nie sprawia problemów, średnio się wypala co 800km.

Wersja Emotion

obecnie 268 tys km przebiegu, zostało juz zmienione przednie tarcze hamulcowe z klockami, łączniki stabilizatora,gumy stabilizatora przód i tył, końcówki drążków kierowniczych i drążki kierownicze, termostat.

Zamontowałem icar2 BT,dzięki czemu mogę na bieżąco ogladać stan zapchania dpf-u, bo niestety dioda podłączona pod tylną szybe nie działa, jak to ma miejsce u znajomego w cromie po fl z silnikiem 1.9 8v.

W najbliższym czasie wymienie kolektor dolotowy.

Docelowo w przysłości chce dla siebie Crome po fl z full wyposażeniem.

ccc.jpg

fff.jpg

vvvv.jpg

ggg.jpg

uuu.jpg

rrr.jpg

yyy.jpg

ttt.jpg

xxxxx.jpg

wwww.jpg

eeee.jpg

qqqq.jpg