Iron Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Z racji powstania osobnego kącika Fiata Cromy 2005 - w tym wątku witamy się z nowymi użytkownikami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomtom Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Po sąsiedzku witam!! Wszystkich posiadaczy i myślących o przesiadce na Cromkę Mam nadzieję, że tu znajdziemy dużo informacji na jej temat HOWGH!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart30 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Witam serdecznie. Moja Cromka to 1,9 120 kucy z DPF-em. Wersja Dynamic z manualną klimą. Jest już u mnie rok, a zawitała dzięki pomocy jednego z forumowiczów. Do tej pory na naprawy wydałem około 480 PLNów - w zimie stanął silnik wycieraczki. Próby czyszczenia nie dały rezultatu i trzeba było zakupić nowy - tylko w ASO. Poza tym samochód sprawuje się wyśmienicie, chociaż przy parkowaniu tęsknię za kropkiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel_78 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Witam. Będę tu w mniejszości jako posiadacz starej cromy z turbobenzyną Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazu Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 To ja tez sie przywitam, jako przyszly uzytkownik Cromy II Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkot7 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 > Z racji rozszerzenia kącika T/T o "inne" Fiaty - a zwłaszcza Cromę - w tym wątku witamy się z > nowymi użytkownikami Jestem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tschoob Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 > Z racji rozszerzenia kącika T/T o "inne" Fiaty - a zwłaszcza Cromę - w tym wątku witamy się z > nowymi użytkownikami To i ja sie przywitam jako posiadacz Cromy Turbo i.e '91 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom111 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Witam szanowne grono Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati6630 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 WITAM!! Oooo tego mi brakowało, niedługo zabieram się za restaurowanie Cromy 2.5 TD i przyda mi się parę informacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekanwil Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Witam wszystkich! Pacjent to Croma 1.9, 150KM, 2009. Narazie zadowolony, jak będę tylko umiał i potrafił - służę pomocą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisek Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Witam My wygnańcy doczekaliśmy się wreszcie Obecnie Cromka 1,9 Multijet 150 KM w manualu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netka1 Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Skoro "inne" Fiaty, to i ja bidula bez kącika... Fiat Linea. Witam wszystkich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DominikG Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Croma 1.9 MJ 150 KM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
12345 Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 a wsumie to sie nie przywitalem pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masmisza Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Witam wszystkich jako świeżo upieczony użytkownik Fiata Cromy 1.9 MTJ 150KM 2007r. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisek Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 > Witam wszystkich jako świeżo upieczony użytkownik Fiata Cromy 1.9 MTJ 150KM 2007r. i my witamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bas Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 Dzień dobry 2008rok po lifcie, MJTD, automat, Elegance+gps(ta mała bez dużego wyświetlacza), B&M, kolor jasnobrązowy(Mcośtam), podwójna podłoga, xenon. Pozdrawiam BAS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Posted April 6, 2011 Author Share Posted April 6, 2011 > 2008rok po lifcie, MJTD, automat Zadowolenia z zakupu i bezusterkowości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 Stare zakurzone konto, nowy kącik, nowy rozdział, trza się przywitać!!!..... Witam wszystkich! Po Bravie która dzielnie służyła przez 225kkm/7lat, rozpocząłem nowy rozdział z Cromą. Kiedy ją nabyłem, kącik Cromy był w sferze nieplanowanych planów, ale doczekałem się w końcu i widzę, że już coś istnieje... W 2007 roku w okolicach WRC widywałem regularnie tylko dwie inne piękne podobne włoszki, teraz jest tego na drogach znacznie więcej, chyba z 10-12... Nieco więcej szczegółów dotyczących dzielnej włoszki: 1,9Mjet 150KM, selektor prędkości świetlnej - manualny, bez DPF (wypytane dokładnie na etapie przedzakupowym w ASO , B&M, fabryczne świeczniki na sterydach, ostrzegaczo-cofacze wbłotnikowe. Z włoszką znamy się od jej stanu 0km i od tego czasu kaprysiła w ramach gwarancji w poniższych tematach: - złamany pedał sprzęgła spowodowany zatarciem pompy wspomagania sprzęgła, - wymiana dwóch wkładów lusterek zewnętrznych, - wymiana pianki siedziska i oparcia fotela kierowcy Dwa miesiące po gwarancji pojawiła się głośna praca skrzyni biegów i mechanizmu różnicowego (wszystkie łożyska jak jedno wyglądały tak zajechane, jakby miały po 400 tys.km) - ASO i FIAT AP postarało się i wzięli na siebie większość kosztów, więc trochę bolało, ale nie tak bardzo...... Inne pogwarancyjne: - żarówka oświetlenia tablicy rej. 2x - czujnik sprzęgła (na całe szczęście tylko to, bo FIAT CODE tak wariował, że wydawało się że blokada kierownicy + stacyjka pójdą do krainy wiecznych napięć) Z ciekawostek: - zawiecha fabryczna - nie zamierza się ze mną szybko żegnać - tarcze + klocki fabryczne - około 50-60% zużycia - może dojedziemy do 130-140kkm??? "Tylko tchórze hamują!" Dziś mamy za sobą prawie 97kkm i lecimy dalej...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisek Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 > Stare zakurzone konto, nowy kącik, nowy rozdział, trza się przywitać!!!..... Witamy Dziwne rozwalenie skrzyni.... ale może wynikało z rozwalenia sprzęgła/wysprzęglika - skoro połamałes pedał to z niezłą siłą naciskałeś i zapewne nie wysprzęglałeś poprawnie co doprowadziło do przedwczesnego zurzycia okładzin w synchronizatorach a następnie zębów a te opiłki z zębów to załatwią wszyskie łożyska ale to tylko moje dyrdymały .... tak czy owak przykre.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidzia Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 > - wymiana pianki siedziska i oparcia fotela kierowcy Co się stało z pianką siedziska? Pytam bo u mnie na fotelu kierowcy pianka od dołu popękała i fotel nie jest już tak sprężysty, zastanawiam się nad wymianą tego elementu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 > Dziwne rozwalenie skrzyni.... ale może wynikało z rozwalenia sprzęgła/wysprzęglika - skoro > połamałes pedał to z niezłą siłą naciskałeś i zapewne nie wysprzęglałeś poprawnie co > doprowadziło do przedwczesnego zurzycia okładzin w synchronizatorach a następnie zębów a te > opiłki z zębów to załatwią wszyskie łożyska ale to tylko moje dyrdymały .... tak czy owak > przykre.... Po wymianie FIAT AP wyslal swojego ludka, aby koniecznie przywiozl stare graty z ASO - wg mistrza to dziwne, wiec najprawdopodobniej wada fabryczna materialu..... A pedal sprzegla strzelil na postoju przy odpalaniu auta po postoju - w moim mniemaniu nacisnalem jak zawsze...... A poprawnym wysprzeglaniem to raczej nie mam problemu Ciekawe jest to, ze w sumie szum w aucie ze skrzyni byl praktycznie nieslyszalny i tylko dociekliwy typ mogl go uslyszec w czasie jazdy. Na podnosniku to juz calkiem inna sprawa - szumialo jak cholera po ruszeniu kolami. Zbyt dobrze kabina jest wyciszona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 > Co się stało z pianką siedziska? Pytam bo u mnie na fotelu kierowcy pianka od dołu popękała i fotel > nie jest już tak sprężysty, zastanawiam się nad wymianą tego elementu. U mnie pianka oparcia pekla na wysokosci podparcia bocznego. Nowa sztuka zakladana w ramach gwarancji miala juz w tym miejscu porzadne filcowe wzmocnienie podklejone od spodu w miejscu kontaktu z kontrukcja fotela. Pianka siedziska natomiast troche sie ubila, nie bylo jakiejs koniecznosci jej wymiany, ale ASO przychylilo sie do mojej uwagi i uznali Waze swoje (120kg) i doswiadczenie z delikatnymi fotelami FIATa mam juz od czasow Bravy (tam wymiana pianek standardowo co trzy lata, spawanie co 4 lata). Te fotele w CROMIE sa znaaacznie lepsze pod katem wytrzymalosci, ale i tak dostaja swoje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazu Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 Witamy.I fotki Cromy prosimy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom111 Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 Nareszcie ktoś z moich stron. Witam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Posted April 12, 2011 Author Share Posted April 12, 2011 > Stare zakurzone konto, nowy kącik, nowy rozdział, trza się przywitać!!!..... > Witam wszystkich! Witaj serdecznie na kąciku " innych Fiatów " PS. Chyba trafiłem na jakiś wyjątkowo mocny model Brava bo nadal mam jeszcze fotele oryginalne bez żadnych napraw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
otamendi Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Dla mnie więc on ma 2 lata: Croma 1.9 multijet 150 Emotion 2005.11 ===================== Wkleiłem obrazek Iron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazu Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Witamy witamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 > Croma 1.9 multijet 150 Emotion > 2005.11 Witaj serdecznie na kąciku =================== PS. Wpisz co nieco do swojego profilu , bo zieje tam straszną pustką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
otamendi Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox03 Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Witam, Jestem od 2,5 miesiąca użytkownikiem nowego Fiata Croma 1.9 multijet 150 Emotion. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Posted May 17, 2011 Author Share Posted May 17, 2011 > Jestem od 2,5 miesiąca użytkownikiem nowego Fiata Croma 1.9 multijet 150 Emotion. Witaj na kąciku i bezusterkowości ( jak już ASO w końcu upora się z pierwszym problemem ... ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazu Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Powitac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaryskaBlue Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Pozwolę sobie zacytować kolegę : "Stare zakurzone konto, nowy kącik, nowy rozdział, trza się przywitać!!!..... " Marea jeszcze szuka nowego właściciela (patrz BBM sprzedam ) ..a ja od 04/2011 z Croma 2006 1,9 MultiJet Aut. ...... wziawszy pod uwagę że niektórzy nazywają je "krówkami" to pasuje wierszyk .."croma bordo gryzzie asfalt krecąc morda..." ..wiecej potem a na razie witam wszystkich Cromiarzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elk_111 Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 > Pozwolę sobie zacytować kolegę : > "Stare zakurzone konto, nowy kącik, nowy rozdział, trza się przywitać!!!..... " > Marea jeszcze szuka nowego właściciela (patrz BBM sprzedam ) > ..a ja od 04/2011 z Croma 2006 1,9 MultiJet Aut. ...... > wziawszy pod uwagę że niektórzy nazywają je "krówkami" to pasuje wierszyk .."croma bordo gryzzie > asfalt krecąc morda..." > ..wiecej potem a na razie witam wszystkich Cromiarzy Witam kolejnego automatowca ja tez tu podrozuje po kacika. Punto, pozniej BBM, pozniej znow Punto (Grande) a teraz Croma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Posted May 18, 2011 Author Share Posted May 18, 2011 > "Stare zakurzone konto, nowy kącik, nowy rozdział, trza się przywitać!!!..... " > ..a ja od 04/2011 z Croma 2006 1,9 MultiJet Aut. ...... Na nowym kąciku wita serdecznie nowy stary Mod Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaryskaBlue Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 > Na nowym kąciku wita serdecznie nowy stary Mod oj stary stary.... autokacik.pl to jedyne miejsce w sieci do którego przyrosłem i wciąż wracam tutaj znalazłem wszystkie recepty na dolegliwości moich fiatów i nietylko nigdy nie udalo mi sie pojechac na spot marei (BBM) bo pracuję i wciaż mnie nie ma.... raz organizowałem akcje z podkładkami pod rejestracje. do dziś moje auta maja bbm-owe podkładki ...ehhhh wspomnień czar ale juz czytam co mnie czeka z Croma i mam nadzieję że jak najmniej niespodzianek bedzie na razie mamy za soba 6500 km ze soba w tym wycieczkę do kraju FIAT-a Italii ... cdn na forum A tak wyglada moja nowa Croma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazu Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 Witamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PannaDzika Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Witam ... w sumie to wczoraj zakupiłam fiata TIPO, widzę że większosc to Croma, no ale cóż jakies wyjątki zapewne są.. przybywam od CENTOmaniaków, od praktycznie 3ech lat jestem nierozłączna z centowozami, wczesniej jezdziłam serią 007 CC, a teraz od stycznia powożę seja, drugie auto miało być na dojazdy do pracy i jakies zakupki czy cos ... póki co musze ogarnąć trochę to autko, bo kupiłam za smieszne pieniądze więc trochę czasu poswięcić temu muszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Posted July 16, 2011 Author Share Posted July 16, 2011 > Witam ... w sumie to wczoraj zakupiłam fiata TIPO Witaj na forum "innych" Fiatów w tym Tipo tym bardziej serdecznie , że rzadko gościmy tutaj PS. Wraz z wiekiem mało co zyskuje na wartości a nie traci Swoją drogą to pamiętam czasy kiedy paroletnie Uno - nie mówiąc już o Tipo - kosztowało mnóstwo forsy ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 Znalazlem jedna, jedyna fotke Cromci..... wiec sie pochwale.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1250 Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 Witam wszystkich . Od trzech lat jestem szczęśliwym użytkownikiem Cromy . PS - identycznej jak kolegi Maniek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazu Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 Witamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 > Witam wszystkich . Od trzech lat jestem szczęśliwym użytkownikiem Cromy . > PS - identycznej jak kolegi Maniek . Gratulacje! No to mamy trzeciego kierownika w okolicach WRC W jakich rejonach WRC kolega sie porusza? Ciezko wpasc na piekna wloszke na ulicach.... Tylko jedna niebieska Emotion widuje w okolicach..... jakis Jegomosc z Jelcza-Laskowic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1250 Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 Pólnocna strona miasta - Psie Pole , Kiełczów . Oto zdjecie bolida . ================== Wkleiłem fotkę Iron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom111 Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 Witam serdecznie! Trzema Cromami to już można zrobić spota, że ho ho Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matal Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Stało się to, co musiało się kiedyś stać. Zmieniam kącik. Przechodzę do Was. Pozwólcie zostać i dzielić trudy i radości użytkowników czterech kółek. Mojej Nubci stuknęło 11 lat - czyli czas na zmiany. Od 18 sierpnia 2011 roku stałem się posiadaczem czegoś wspaniałego, czegoś co wprawiło w osłupienie moich sąsiadów i znajomych. Oni nawet nie mieli pojęcia, że tak wspaniała rzecz istnieje. Tak, tak, to ona - Croma Emotion 1,9 150KM, automat w skórze. Przyprowadzili i zostawili. http://aukcjewp.wp.pl/croma1-9md150ps-szklany-dach-bi-xenon-skora-navi-i1768649317.html Auto używane, więc muszę troszeczkę nad nim popracować. Co prawda sprzedający obiecali pomoc, ale czekam i czekam. Pozdrawiam wszystkich i życzę zadowolenia ze swoich autek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Posted August 22, 2011 Author Share Posted August 22, 2011 > Stało się to, co musiało się kiedyś stać. > Zmieniam kącik. Przechodzę do Was. Pozwólcie zostać i dzielić trudy i radości użytkowników czterech kółek. > Croma Emotion 1,9 150KM, automat w skórze. Witaj serdecznie - z fotek wynika , że to piękna sztuka - bezawaryjności PS. A o sprawdzeniu przy okazji wiarygodności przebiegu FES-em taktownie nie wspomnę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ABM Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Witamy serdecznie nowego posiadacza Mućki ! Auto jak wszyscy wiemy bardzo fajne, wersja kolegi jest . Życzę wiele zadowolenia i bezproblemowego użytkowania . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lookazz Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 > Stało się to, co musiało się kiedyś stać. > Zmieniam kącik. Przechodzę do Was. Pozwólcie zostać i dzielić trudy i radości użytkowników czterech > kółek. > Mojej Nubci stuknęło 11 lat - czyli czas na zmiany. > Od 18 sierpnia 2011 roku stałem się posiadaczem czegoś wspaniałego, czegoś co wprawiło w osłupienie > moich sąsiadów i znajomych. Oni nawet nie mieli pojęcia, że tak wspaniała rzecz istnieje. > Tak, tak, to ona - Croma Emotion 1,9 150KM, automat w skórze. Przyprowadzili i zostawili. > http://aukcjewp.wp.pl/croma1-9md150ps-szklany-dach-bi-xenon-skora-navi-i1768649317.html > Auto używane, więc muszę troszeczkę nad nim popracować. Co prawda sprzedający obiecali pomoc, ale > czekam i czekam. > Pozdrawiam wszystkich i życzę zadowolenia ze swoich autek . bardzo ładny powiedz jak Ci sie wspołparacowała z tymi handlarzami ? bo ludzie od nich do mnie trafili dwukrotnie i byli srednio zadowoleni moze być priv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts