Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z serii co kupić - sedan, do 250kpln, do 3 lat

Featured Replies

Napisano

Jak w tytule - właśnie mi kumpel zadzwonił z takim pytaniem co jeszcze mogę mu podpowiedzieć. W ciągu 2-3 dni musi coś kupić, będzie leasing nie gotówka. 

Auto jest potrzebne na szybko, dlatego dopuszcza tylko to co na placu lub nawet do 3 lat. 

Tylko sedan, tylko benzyna, lubi ciszę i żeby się nie wlokło.

Spalanie bez znaczenia. 

Jego typ póki co to Volvo V90, ale może być rozmiar mniejsze. 

Napisano
2 godziny temu, bizz napisał(a):

Jak w tytule - właśnie mi kumpel zadzwonił z takim pytaniem co jeszcze mogę mu podpowiedzieć. W ciągu 2-3 dni musi coś kupić, będzie leasing nie gotówka. 

Auto jest potrzebne na szybko, dlatego dopuszcza tylko to co na placu lub nawet do 3 lat. 

Tylko sedan, tylko benzyna, lubi ciszę i żeby się nie wlokło.

Spalanie bez znaczenia. 

Jego typ póki co to Volvo V90, ale może być rozmiar mniejsze. 

Polecam S90, będzie bardziej sedanem niż V90.

;]

A poważnie to z nowych chyba nic bardziej komfortowego w tej cenie nie znajdzie. Tylko niech sprawdzi czy będzie potrafił żyć z tymi skopanymi multimediami od Google. Ja bym wolał używane z rocznika 22 bo tam jest jeszcze stary system. 

:ok:

Ewentualnie skoro nie musi być nowe to szukać BMW 530e. IMO najlepsza hybryda na rynku.

Edytowane przez Ryb

Napisano

Tesla 3

Napisano

5er, A6.

Napisano

Camry, ale wolałabym Volvo. Z Googlem są się żyć szczególnie jak nie miałeś do czynienia z systemem wcześniejszym od Volvo

Napisano
  • Popularny post
2 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

Tesla 3

Paweł serio musisz wszędzie trololo z tym muskiem? Napisał wyraźnie, że benzyna czy masz pomroczność?

Napisano
1 godzinę temu, Rado_ napisał(a):

Paweł serio musisz wszędzie trololo z tym muskiem? Napisał wyraźnie, że benzyna czy masz pomroczność?

I w tym samym poście napisał o v90 które nie jest sedanem. Co było wymogiem w samym tytule, a czego już się nie czepiasz.

Masz obsesję. Lecz to.

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, Ryb napisał(a):

;]

A poważnie to z nowych chyba nic bardziej komfortowego w tej cenie nie znajdzie. Tylko niech sprawdzi czy będzie potrafił żyć z tymi skopanymi multimediami od Google. Ja bym wolał używane z rocznika 22 bo tam jest jeszcze stary system. 

Ewentualnie skoro nie musi być nowe to szukać BMW 530e. IMO najlepsza hybryda na rynku.

To mój błąd był, takie coś byliśmy obejrzeć. Nie znam się na Volvo, ponoć 2.0 i 300 czy 310KM.

Tylko wiekiem wykracza bo 4 lata ma już. 

Screenshot_20240814-000733.png.c5fd988505be78c587e1149430cb36b2.png

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, Ryb napisał(a):

;]

Nie może być hybryda, ale BMW chętnie. 

On jest anty EV i wszelkie pochodne.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, sdss napisał(a):

5er, A6.

Ale czy da się kupić nowe szybkie 5er?

Byliśmy w Audi, fajny sedan S3 jest do wzięcia, dobre finansowanie, szybkie, dobrze wyposażone. 

Ale kumpel twierdzi że lepiej mu się jechało S90, pomimo tego że 4 latek.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Rado_ napisał(a):

Camry, ale wolałabym Volvo. Z Googlem są się żyć szczególnie jak nie miałeś do czynienia z systemem wcześniejszym od Volvo

Camry nie, Lexus też nie. Volvo też odrzucone to konkretne bo za stare. Może coś się jeszcze trafi.

Głupia sytuacja wyszła i ma 2-3 dni na zakup, nie ma za wiele tak na szybko.

Napisano
4 minuty temu, bizz napisał(a):

To mój błąd był, takie coś byliśmy obejrzeć. Nie znam się na Volvo, ponoć 2.0 i 300 czy 310KM.

Tylko wiekiem wykracza bo 4 lata ma już. 

Screenshot_20240814-000733.png.c5fd988505be78c587e1149430cb36b2.png

Przyzwoite auto. Nudne już trochę bo tyle lat niezmienione ale nadal tak samo dobre jak w dniu premiery. Jeśli nie szuka emocji za kierownicą to powinien być zadowolony.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, format napisał(a):

I w tym samym poście napisał o v90 które nie jest sedanem. Co było wymogiem w samym tytule, a czego już się nie czepiasz.

Masz obsesję. Lecz to.

To akurat literówka, odruchowo mi się wpisało bo ja myśląc o Volvo tylko V bym rozważał, sedan jest dla mnie taki trochę jak sprzed półtorej dekady.

Napisano
  • Autor
Teraz, Ryb napisał(a):

Przyzwoite auto. Nudne już trochę bo tyle lat niezmienione ale nadal tak samo dobre jak w dniu premiery. Jeśli nie szuka emocji za kierownicą to powinien być zadowolony.

T6 miało na klapie i całkiem przytulne wnętrze z jasnym drewnem. Nie spodziewałem się szczerze mówiąc, myślałem że Chińczycy zrobili z tego plastik.

Napisano
8 minut temu, bizz napisał(a):

Nie może być hybryda, ale BMW chętnie. 

On jest anty EV i wszelkie pochodne.

Niech się przejedzie tym 530e. To jest hybryda inna niż to, co może znać z Toyoty. Auto ma silnik elektryczny sprzężony ze spalinowym, nie ma żadnej różnicy czy pracuje jeden z nich czy oba naraz bo napęd idzie następnie normalnie przez skrzynię biegów i klasyczny wał napędowy. Żadne tam silniki w kołach, to jest prawdziwe BMW -serio. Ja też nie jestem fanem połączenia samochodu z tramwajem ale to jest normalne, klasyczne rozwiązanie i nie czujesz że to hybryda gdyby nie to, że jest cicho, bardzo ładnie ciągnie z dołu i mało pali. Nie uwierzy dopóki się nie przejedzie bo ja też bym wcześniej nie uwierzył.

Edytowane przez Ryb

Napisano
7 minut temu, bizz napisał(a):

Raczej nie w tym budżecie.

Byliśmy w Audi, fajny sedan S3 jest do wzięcia, dobre finansowanie, szybkie, dobrze wyposażone. 

Bo S3 jest za małe i za twarde, nie ma nic wspólnego z komfortem. Za to fajnie skręca.

;]

Napisano
10 minut temu, bizz napisał(a):

Camry nie, Lexus też nie. Volvo też odrzucone to konkretne bo za stare. Może coś się jeszcze trafi.

Głupia sytuacja wyszła i ma 2-3 dni na zakup, nie ma za wiele tak na szybko.

A może Jaga? ;]

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/jaguar-xe-salon-pl-fv23-2021r-ID6GF7wZ.html

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Ryb napisał(a):

O, podeślę. To jest fan Jagów, ma nawet jakiegoś starego którym jeździł 10 lat a teraz stoi w hali bo mu sentyment sprzedać nie pozwala.

Napisano
  • Autor
7 minut temu, Ryb napisał(a):

Raczej nie w tym budżecie.

No w kontekście budżetu pytałem. 

7 minut temu, Ryb napisał(a):

Bo S3 jest za małe i za twarde, nie ma nic wspólnego z komfortem. Za to fajnie skręca.

;]

Zaskoczyło mnie że to jest wielkości A4 (w sensie takiej sprzed paru lat), z daleka bym nie odróżnił

Napisano
  • Autor
5 minut temu, Ryb napisał(a):

Dobra już odrzucone, cytuję:

"Plastikowe, trzeszczące, z kiepskim systemem, drogim i trudnodostępnym serwisem, ma 250KM a jedzie jak 200KM";]

Napisano
4 minuty temu, bizz napisał(a):

Dobra już odrzucone, cytuję:

"Plastikowe, trzeszczące, z kiepskim systemem, drogim i trudnodostępnym serwisem, ma 250KM a jedzie jak 200KM";]

Ad. 1.

Nie wiem czy siedział w wersji po liftingach w 2022 ale teraz wnętrze jest jednym z najmocniejszych punktów tych samochodów, jeśli nie najmocniejszym. Serio. Nie znajdziesz taniego plastiku, jest lepiej niż w MB czy BMW.

Ad. 2.

W 2022 wprowadzili też PiviPro. Nie jest to poziom MBUX ale niewiele mu ustępuje. Jeśli ktoś nie spróbował to nie uwierzy.

Ad. 3.

Zgoda, serwis drogi. Ale w przypadku benzyn nie aż taki drogi jak np. diesli czy hybryd. Jeśli mieszka w okolicy Katowic to mogę polecić niezależny serwis, który wie co robi (prowadzą go byli pracownicy British Automotive Holdingu, masz jak w ASO na oryginalnych częściach a cena 1/3 - oczywiście to nadal drogo ale jednak 3x mniej).

Ad. 4.

Wkleiłem niżej też wersję 300KM. To jedzie jak 250. ;]

Edytowane przez Ryb

Napisano
  • Autor

XF nie z tym silnikiem, tylko 3.0 ale propozycja ok. 

A7 nie wygląda jak sedan. Do VW nie wsiądzie bo nie.

A6 jutro jedziemy jakieś obejrzeć.

Napisano
Teraz, bizz napisał(a):

XF nie z tym silnikiem, tylko 3.0 ale propozycja ok. 

A7 nie wygląda jak sedan. Do VW nie wsiądzie bo nie.

A6 jutro jedziemy jakieś obejrzeć.

Jeszcze jest Alfa ale bałem się proponować.

;l

Chociaż... Miał Jaga, może lubi ryzyko?

;]

Napisano
5 godzin temu, bizz napisał(a):

Skoda Superb ? Miliony much nie mogą się mylić :hmm: 

Napisano
1 minutę temu, camel00 napisał(a):

Auto ok ale ja na przykład nie wziąłbym Skody mając budżet na Arteona R lub BMW 5.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Ryb napisał(a):

Ad. 1.

Nie wiem czy siedział w wersji po liftingach w 2022 ale teraz wnętrze jest jednym z najmocniejszych punktów tych samochodów, jeśli nie najmocniejszym. Serio. Nie znajdziesz taniego plastiku, jest lepiej niż w MB czy BMW.

Ad. 2.

W 2022 wprowadzili też PiviPro. Nie jest to poziom MBUX ale niewiele mu ustępuje. Jeśli ktoś nie spróbował to nie uwierzy.

Ad. 3.

Zgoda, serwis drogi. Ale w przypadku benzyn nie aż taki drogi jak np. diesli czy hybryd. Jeśli mieszka w okolicy Katowic to mogę polecić niezależny serwis, który wie co robi (prowadzą go byli pracownicy British Automotive Holdingu, masz jak w ASO na oryginalnych częściach a cena 1/3 - oczywiście to nadal drogo ale jednak 3x mniej).

Ad. 4.

Wkleiłem niżej też wersję 300KM. To jedzie jak 250. ;]

Dobra, ad 1 i 2 przekaże. 

Ad 3 - Vitres? Sam tam z tym jego Jagiem byłem parę razy. 

Z Rybnika jest, jak ja, więc Katowice rzut beretem

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, camel00 napisał(a):

Na VW nie spojrzy, taki typ. Skody mu nie zaproponuję bo lubię chłopaka, co się mamy obrażać niepotrzebnie:)

Napisano
5 minut temu, bizz napisał(a):

Dobra, ad 1 i 2 przekaże. 

Ad 3 - Vitres? Sam tam z tym jego Jagiem byłem parę razy. 

Z Rybnika jest, jak ja, więc Katowice rzut beretem

Nie, nawet nie wiem jak oni się tam nazywają. Jeśli będzie chciał mogę dać Ci na priv numer do człowieka, który mu wszystko ogarnie. Był szefem ASO w Jagu a teraz robi to na własną rękę.

Generalnie nie jest tak źle, w okolicach Katowic są 2-3 polecane niezależne serwisy JLR.

EDIT: Ale ja i tak bym wziął BMW. W sedanach Jaga mam mało miejsca na nogi. Jeśli jest wysoki to też mu to będzie przeszkadzało. IMO za nisko poprowadzili kolumnę kierowniczą. Ale nadal uważam, że tapicerka nowych Jagów nie ma sobie równych (oczywiście ta w wersji Windsor, za dopłatą).

Edytowane przez Ryb

Napisano
2 minuty temu, bizz napisał(a):

Na VW nie spojrzy, taki typ. Skody mu nie zaproponuję bo lubię chłopaka, co się mamy obrażać niepotrzebnie:)

A to przepraszam ;] audi-a6-od-reki - nie wiem czy da się to kupić ale wygląda prestiżowo ;)

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, camel00 napisał(a):

A to przepraszam ;] audi-a6-od-reki - nie wiem czy da się to kupić ale wygląda prestiżowo ;)

Fajne, podrzucam.

Napisano

Poza tym to nie sedan.

;]

Napisano
39 minut temu, bizz napisał(a):

T6 miało na klapie i całkiem przytulne wnętrze z jasnym drewnem. Nie spodziewałem się szczerze mówiąc, myślałem że Chińczycy zrobili z tego plastik.

Chińczycy dopiero teraz robia plastik w nowych, małych elektrycznych modelach. A te stare to jeszcze robione przez Szwedów i Chińczycy nie zdążyli zepsuć.

Napisano
7 godzin temu, bizz napisał(a):

Używkę jasne. 

7 godzin temu, Ryb napisał(a):

Auto ok ale ja na przykład nie wziąłbym Skody mając budżet na Arteona R lub BMW 5.

Arteon tylko SB , i brak wentylacji dla skóry, ale napęd zacny .  Nowy to raczej okolice 290-280. Bida 250.

Napisano
3 minuty temu, vanice77 napisał(a):

Arteon R full opcja 330 tys

No ale jeśli ma być do trzech lat to można poszukać poleasingowego.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, sdss napisał(a):

Używkę jasne. 

Arteon tylko SB , i brak wentylacji dla skóry, ale napęd zacny .  Nowy to raczej okolice 290-280. Bida 250.

Tu nie ma co wydziwiać z wentylacją itd, raczej szukać co na placu. Dzisiaj Audi i BMW w planie wycieczki.

Napisano
  • Autor
8 minut temu, Ryb napisał(a):

No ale jeśli ma być do trzech lat to można poszukać poleasingowego.

Teraz rano jeszcze gadaliśmy że lepiej nowy, popatrzymy na A4 i 3er, może zejście rozmiar w dół przy tym samym budżecie coś pomoże:)

Napisano
1 minutę temu, bizz napisał(a):

Teraz rano jeszcze gadaliśmy że lepiej nowy, popatrzymy na A4 i 3er, może zejście rozmiar w dół przy tym samym budżecie coś pomoże:)

Zakładam, że skoro szuka sedana i komfortu to ma być auto na trasy. A jeśli tak jest, to ja bym za żadne skarby nie schodził rozmiar w dół, wolałbym coś po krótkim leasingu z małym przebiegiem ale z klasy D/E.

Napisano
32 minuty temu, bizz napisał(a):

W zyciu bym nie wydaj takiej $$$ na uzywke... Jakies demo na gwarancji z malym przebiegiem, to jeszcze mozna rozwazac.

Napisano
  • Autor
Teraz, Maciej__ napisał(a):

W zyciu bym nie wydaj takiej $$$ na uzywke... Jakies demo na gwarancji z malym przebiegiem, to jeszcze mozna rozwazac.

Do tego samego wczoraj doszliśmy jak już chciał to Volvo brać - ono już ma 100 tyś, kumpel zrobi w 3 lata kolejne 100 tyś i cały serwis na nim będzie wisiał. Nowe.

Napisano
10 godzin temu, format napisał(a):

Masz obsesję. Lecz to.

Nie musi się znać na oznaczeniach modeli. Ja mam obsesję? To co Ty masz?

Napisano
9 godzin temu, bizz napisał(a):

To akurat literówka, odruchowo mi się wpisało bo ja myśląc o Volvo tylko V bym rozważał, sedan jest dla mnie taki trochę jak sprzed półtorej dekady.

Pewnie benzyna też Ci się pomyliła z prądem. Musisz brać poprawkę na sekciarzy EV, są gorsi od Konfiarzy.

Napisano
Godzinę temu, vanice77 napisał(a):

Arteon R full opcja 330 tys

290 i leasing 1,5%

Napisano
Godzinę temu, bizz napisał(a):

Tu nie ma co wydziwiać z wentylacją itd, raczej szukać co na placu. Dzisiaj Audi i BMW w planie wycieczki.

Arteon R to raczej biały kruk . Kto kupuje VW za 300 koła 😂🤣😁

Napisano
4 minuty temu, sdss napisał(a):

Arteon R to raczej biały kruk . Kto kupuje VW za 300 koła 😂🤣😁

Ten co chce miec identyczna kabine z golfa za 100k 😉 a ta w najnowszych golfach to plastik fantastik.

Nie przepraszam góra deski jest miekka bo zaraz ktos sie obrazi że przesadzam......

Edytowane przez vanice77

Napisano
Godzinę temu, bizz napisał(a):

Za 250k da się już kupić w miarę sensowne A6 po rabacie. W takiej sytuacji w życiu nie rozważałbym A4, jeśli auto ma być wygodne. Wolałbym segment wyżej kosztem wyposażenia. Moim zdaniem A4 jest bliżej do A3 niż do A6.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, kadu napisał(a):

Za 250k da się już kupić w miarę sensowne A6 po rabacie. W takiej sytuacji w życiu nie rozważałbym A4, jeśli auto ma być wygodne. Wolałbym segment wyżej kosztem wyposażenia. Moim zdaniem A4 jest bliżej do A3 niż do A6.

Tylko przy założeniu że auto ma być dla jednak młodego faceta, jeszcze przed 40tką to jednak takie A6 to dziadkowóz. Choć Volvo S90 też. Nie mój wybór na szczęście, podsunąłem co mogłem. Jedziemy właśnie do Audi.

Napisano
8 minut temu, bizz napisał(a):

Tylko przy założeniu że auto ma być dla jednak młodego faceta, jeszcze przed 40tką to jednak takie A6 to dziadkowóz. Choć Volvo S90 też. Nie mój wybór na szczęście, podsunąłem co mogłem. Jedziemy właśnie do Audi.

Ale jednak S90 jeździło mu się lepiej niż S3, które jest "dla młodych". Sam mam 33 lata, dużo jeżdżę w trasy i obecnie najbardziej doceniam w samochodzie wygodne zawieszenie, wygodny fotel oraz ciszę. Bardziej się jaram jak mi auto spali poniżej 6L/100km niż przyspieszy poniżej 6s do 100km/h :hehe:. Wyrosłem już z szybkiej jazdy i spartańskich samochodów.

Edytowane przez kadu

Napisano
15 godzin temu, Ryb napisał(a):

Skopane to było na początku. Obecnie po 20tu poprawkach działa bardzo sprawnie ;).

V90 bardzo miło wspominam, kawał dobrego auta :ok: