Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z serii co kupić - sedan, do 250kpln, do 3 lat

Featured Replies

Napisano
2 godziny temu, vanice77 napisał(a):

Arteon R full opcja 330 tys

Znajomego kuzyn tak kupował .. po sianokosach. Przyjechał z walizką pieniędzy i auto ma być dziś :phi:. To była jedyna, dostępna opcja, ale auto fajne. Oczywiście był problem z płatnością, bo nikt już chyba za auta nie płaci gotówką ;).

Napisano
51 minut temu, sherif napisał(a):

Znajomego kuzyn tak kupował .. po sianokosach. Przyjechał z walizką pieniędzy i auto ma być dziś :phi:. To była jedyna, dostępna opcja, ale auto fajne. Oczywiście był problem z płatnością, bo nikt już chyba za auta nie płaci gotówką ;).

Nie wiem, czy do salonów, ale prywatnie przyjeżdżają jeszcze z reklamówką banknotów, nawet po auto warte ponad 100 kzł ;]

Zresztą sam sprzedawałem, to kupiec w sobotę skombinował ponad 70 kzł w gotówce, bo jego pani uparła się i nie chciała czekać do poniedziałku (przelew).

Napisano
4 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Nie wiem, czy do salonów, ale prywatnie przyjeżdżają jeszcze z reklamówką banknotów, nawet po auto warte ponad 100 kzł ;]

Zresztą sam sprzedawałem, to kupiec w sobotę skombinował ponad 70 kzł w gotówce, bo jego pani uparła się i nie chciała czekać do poniedziałku (przelew).

Są przelewy natychmiastowe, ja tak sprzedałem, kupujący tylko tak chciał . 

Napisano
3 minuty temu, sdss napisał(a):

Są przelewy natychmiastowe, ja tak sprzedałem, kupujący tylko tak chciał . 

Są ale z dość poważnymi ograniczeniami. 

Napisano
9 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Są ale z dość poważnymi ograniczeniami. 

Duzo zalezy od banku, w ING jest limit 100kPLN wiec juz sporo.

W Santander za to jest 20kPLN max :facepalm:

Edytowane przez Maciej__

Napisano
26 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Duzo zalezy od banku, w ING jest limit 100kPLN wiec juz sporo.

W Santander za to jest 20kPLN max :facepalm:

100kzł to już w większości przypadków wystarczy na używane auto👍

Napisano
1 godzinę temu, sherif napisał(a):

napewno rozliczał się za usługi umową i rzetelnie odprowadził podatek od tego ;) Mam nadzieję że szybko z tym skończą. 

PS. urban legend głosi że po mieszkanie też z gotówką przychodzą ;) 

Napisano
3 minuty temu, lucash napisał(a):

napewno rozliczał się za usługi umową i rzetelnie odprowadził podatek od tego ;) Mam nadzieję że szybko z tym skończą. 

Nie chodzi już o formę płatności tylko o zakup samochodu jakby nie było dość drogiego na już i teraz. Trochę tego nie rozumiem, bo cały plus tego jest taki, że w droższych autach można sobie wybrać auto pod siebie pod kątem wyposażenia, mocy, itd. Nawet jak ktoś kupuje z placu, często auta są dostępne na placach centralnych, ale nie w ten sam dzień. Zawsze to większy wybór niż szukać co zostało u dealera, a jeszcze rok temu było z tym słabo.

Napisano
Teraz, sherif napisał(a):

Nie chodzi już o formę płatności tylko o zakup samochodu jakby nie było dość drogiego na już i teraz. Trochę tego nie rozumiem, bo cały plus tego jest taki, że w droższych autach można sobie wybrać auto pod siebie pod kątem wyposażenia, mocy, itd. Nawet jak ktoś kupuje z placu, często auta są dostępne na placach centralnych, ale nie w ten sam dzień. Zawsze to większy wybór niż szukać co zostało u dealera, a jeszcze rok temu było z tym słabo.

jak kasę zbierasz w reklamówce czy tam w skarpetkach to lepiej teraz i już. Czekanie może spowodować że ktoś się do tego dobierze ;) Znam kogoś kto tak robi i faktycznie zakupy są na teraz i już, ale może to też kwestia osobowości. 

Napisano
7 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Ale nie w sobotę 

Dlaczego? Express Elixir dziala 7 dni w tygodniu...

Napisano
15 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Ale nie w sobotę 

W sobotę 🤪

Napisano
15 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Express elixir - nie wszystkie banki ogarniają 24/7, w przypadku mBank limit dzienny 3×10k

Sorbnet - czyli szybki przelew bez limitu, w przypadku mBank tylko w dni robocze w godzinach 9-15

Gotówka - jeśli kupujesz od handlarza to maksymalnie 15k zł.

Jak nie masz konta w tym samym banku i chcesz kupić od firmy samochód za ponad 45k zł to zapomnij o zakupie  weekend ;) Przerabiałem ostatnio, musiałem przełożyć zakup na dzień roboczy.

Zakup od osoby indywidualnej też może być upierdliwy, człowiekowi który kupował ode mnie poprzedni samochód zablokowali konto po wykonaniu przelewu (mBank-mBank) i straciliśmy kilka godzin zanim to odkręcili.

Napisano
  • Autor

Wątek można zamknąć, samochód zamówiony choć z lekko nagiętym budżetem. Ale odbiór w poniedziałek:)

Bardzo dziękuję za podpowiedzi, padło na BMW 330i xDrive.

Screenshot_20240814-150800.png.0196429b8e787d345bbdf6490f282201.png

Edytowane przez bizz

Napisano
14 minut temu, camel00 napisał(a):

Express elixir - nie wszystkie banki ogarniają 24/7, w przypadku mBank limit dzienny 3×10k

Sorbnet - czyli szybki przelew bez limitu, w przypadku mBank tylko w dni robocze w godzinach 9-15

Gotówka - jeśli kupujesz od handlarza to maksymalnie 15k zł.

Jak nie masz konta w tym samym banku i chcesz kupić od firmy samochód za ponad 45k zł to zapomnij o zakupie  weekend ;) Przerabiałem ostatnio, musiałem przełożyć zakup na dzień roboczy.

Zakup od osoby indywidualnej też może być upierdliwy, człowiekowi który kupował ode mnie poprzedni samochód zablokowali konto po wykonaniu przelewu (mBank-mBank) i straciliśmy kilka godzin zanim to odkręcili.

Dzieki, nigdy nie mialem i nie planuje konta w mBanku ;]

Napisano
15 godzin temu, bizz napisał(a):

Ale czy da się kupić nowe szybkie 5er?

Byliśmy w Audi, fajny sedan S3 jest do wzięcia, dobre finansowanie, szybkie, dobrze wyposażone. 

Ale kumpel twierdzi że lepiej mu się jechało S90, pomimo tego że 4 latek.

Ja się nie dziwię, że S90 się jechało lepiej niż S3, który jest trochę taczką ;]

Czego właściwie szuka?

Napisano
46 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Nie wiem dlaczego, ale jak sprzedawałem Golfa, to kupującego bank miał ekspres elixir tylko do 20ej i w dni powszednie. A akurat trafiliśmy na piątek przed długim weekendem, godzina jakoś 20:06 ;]

Nie ściemniał, sprawdziłem. Nie pamiętam co to za bank był.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, kravitz napisał(a):

Ja się nie dziwię, że S90 się jechało lepiej niż S3, który jest trochę taczką ;]

Czego właściwie szuka?

Takiego połączenia, żeby było wygodnie a i trochę sportowo. Nie wiem na ile to wyszło, ale zamówione 330i.

Napisano
Teraz, bizz napisał(a):

Takiego połączenia, żeby było wygodnie a i trochę sportowo. Nie wiem na ile to wyszło, ale zamówione 330i.

Nie jechalem, ale pewnie lepiej niż S3, które jest mniej wygodnie ;];)

Gratulacje.

Napisano
4 godziny temu, bizz napisał(a):

Wątek można zamknąć, samochód zamówiony choć z lekko nagiętym budżetem. Ale odbiór w poniedziałek:)

idealna wersja by auta Ciebie nie wyprzedzały . Po 3-mieście panowie "niebiescy" takimi jeżdżą 330i , jedynie co ich wyróżnia to malutka antenka ( wykałaczka wręcz ) koło tylnej anteny oryginalnej , nawet kolor ten sam mają . A tam siedzi 2.0T 250km  zamiast 3.0 po oznaczeniu sądząc ?

Edytowane przez mmaciejosss

Napisano
21 godzin temu, bizz napisał(a):

Nie może być hybryda, ale BMW chętnie. 

On jest anty EV i wszelkie pochodne.

Jak tak bardzo nie lubi prądu, to z kupnem jekiegokolwiek współczesnego samochodu będzie wielki problem. Zawsze się może okazać, że w aucie jest jakaś elektronika, czy czujniki (na prąd) sterujące praca silnika a może nawet ograniczające zużycie paliwa czy emisję spalin. 

Zostaje chyba tylko wóz konny i to raczej za dnia. 

Edytowane przez HelixSv

Napisano
4 minuty temu, HelixSv napisał(a):

Jak tak bardzo nie lubi prądu, to z kupnem jekiegokolwiek współczesnego samochodu będzie wielki problem. 

Chyba tylko wóz konny i to raczej za dnia. 

Pacz, a jednak kupił i wielkiego problemu nie było.

Napisano
6 godzin temu, bizz napisał(a):

Wątek można zamknąć, samochód zamówiony choć z lekko nagiętym budżetem.

Z ciekawości. Jak lekko nagiety ten budżet? Czy to kwestia kilku tys, czy raczej kilkudziesięciu? :)

Napisano
8 godzin temu, lucash napisał(a):

Żadne urban legend. Właśnie sprzedawałem mieszkanie za gotówkę.

Napisano
  • Autor
53 minuty temu, komandos80 napisał(a):

Z ciekawości. Jak lekko nagiety ten budżet? Czy to kwestia kilku tys, czy raczej kilkudziesięciu? :)

310 cennik, 13% rabatu, wyszło 271

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, mmaciejosss napisał(a):

idealna wersja by auta Ciebie nie wyprzedzały . Po 3-mieście panowie "niebiescy" takimi jeżdżą 330i , jedynie co ich wyróżnia to malutka antenka ( wykałaczka wręcz ) koło tylnej anteny oryginalnej , nawet kolor ten sam mają . A tam siedzi 2.0T 250km  zamiast 3.0 po oznaczeniu sądząc ?

Teraz jest 2.0 245KM

Napisano
31 minut temu, bizz napisał(a):

Teraz jest 2.0 245KM

To jakaś lipa - wcześniej miałem 256 z tym silnikiem w f30

Tak czy siak, jakby koledze było mało mocy to polecam box vtechu. Nie jest to samo co program ale niewykrywalne w sterowniku jak zdemontujesz. A finalnie wychodzi jakieś 280-300 koni z wersji 256.

Napisano
4 godziny temu, mmaciejosss napisał(a):

Dopiero M340i ma rzędową szóstkę 🤪

Napisano
21 godzin temu, sherif napisał(a):

Teraz to już nawet chyba nie wolno... 10000€ max gotówką w transakcjach gdzie jedna strona jest biznesem.  

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, Piotrus napisał(a):

To jakaś lipa - wcześniej miałem 256 z tym silnikiem w f30

Tak czy siak, jakby koledze było mało mocy to polecam box vtechu. Nie jest to samo co program ale niewykrywalne w sterowniku jak zdemontujesz. A finalnie wychodzi jakieś 280-300 koni z wersji 256.

IMO 256 nigdy nie było w f30 - było 245 najpierw i 252 po lifcie. 

Teraz jest 245 i w xdrive urwali jeszcze 0.1s, jest 5.7 i podobno mniej pali. 

Zobaczymy co wyjdzie, ja jeszcze pamiętam czasy jak 330i miał sześć garów a nie taką popierdółkę.

Napisano
20 godzin temu, bizz napisał(a):

Bedzie ciezko jezdzic za kimś 😄 wszyscy zjezdzaja z drogi myslac, ze to :milicja::czujnik: 

kolega z Gliwic kupił Stingera i też narzeka, że nie ma szansy na przedskoczka 😄 

Napisano
W dniu 13.08.2024 o 22:11, format napisał(a):

I w tym samym poście napisał o v90 które nie jest sedanem. Co było wymogiem w samym tytule, a czego już się nie czepiasz.

Masz obsesję. Lecz to.

PawelWaw sra Teslą od dłuższego czasu na wszystkich kącikach i sam się z tego śmieje. Tobie natomiast przeszkadza zwrócenie na to uwagi. No comment :facepalm:

Napisano
22 godziny temu, bizz napisał(a):

IMO 256 nigdy nie było w f30 - było 245 najpierw i 252 po lifcie. 

Teraz jest 245 i w xdrive urwali jeszcze 0.1s, jest 5.7 i podobno mniej pali. 

Zobaczymy co wyjdzie, ja jeszcze pamiętam czasy jak 330i miał sześć garów a nie taką popierdółkę.

Ja pamiętam czasy jak 320i miało sześć garów w rzędzie. 

:ok:

Napisano

Fajne są [emoji106]pogratuluj koledze wyboru

330e 24' w pełnym pakiecie [emoji12]
Napisano
W dniu 14.08.2024 o 22:28, bizz napisał(a):

310 cennik, 13% rabatu, wyszło 271

Za niewiele więcej da się 5tke wyrwać.

Screenshot 2024-08-19 at 12.49.33.png

Napisano
  • Autor
8 minut temu, Kiwal napisał(a):

Jaki sens porównywać 20d do 30i?

Napisano
32 minuty temu, bizz napisał(a):

Można pokazać, że mając słabszego diesla można aspirować do wyższej klasy.

Napisano
1 godzinę temu, Kiwal napisał(a):

Screenshot 2024-08-19 at 12.49.33.png

Z wolnym dieselem. 

Napisano
2 godziny temu, bizz napisał(a):

Jeden i drugi to 4 cylindrowiec, 2 litry.

Napisano
37 minut temu, wujek napisał(a):

Z wolnym dieselem. 

12 minut temu, Kiwal napisał(a):

Jeden i drugi ma potencjał na więcej, trzeba tylko do specjalisty co wykrzesa z nich trochę więcej.

Ale dalej 2.0 330i będzie bardziej podatny na mody :ok: W dieslu max pewno co osiągniesz to 240 KM...

Tylko czy ktoś jeszcze kupuje auto w cenie dawnego mieszkania i idzie po taniości coś modzić?

Napisano
15 minut temu, komor napisał(a):

Jeden i drugi ma potencjał na więcej, trzeba tylko do specjalisty co wykrzesa z nich trochę więcej.

Ale dalej 2.0 330i będzie bardziej podatny na mody :ok: W dieslu max pewno co osiągniesz to 240 KM...

Tylko czy ktoś jeszcze kupuje auto w cenie dawnego mieszkania i idzie po taniości coś modzić?

Niestety w BMW od razu widać, że grzebane. Tam jedzie dopiero 340i. 

Napisano
2 godziny temu, Kiwal napisał(a):

Dokładnie przecież po wyborze widać że gościu pozycje że ma być szybki skreślił przy wyborze. Kupił wolny. Mógł też skreslij pewnie ze to ma być benzyna i wtedy moja odpowiedź by pasowała :jem:

Napisano
47 minut temu, PawelWaw napisał(a):

Dokładnie przecież po wyborze widać że gościu pozycje że ma być szybki skreślił przy wyborze. Kupił wolny. Mógł też skreslij pewnie ze to ma być benzyna i wtedy moja odpowiedź by pasowała :jem:

Z prestiżu też zrezygnował, więc w sumie mogła być Skoda ;] 

A tak całkiem serio - fajnie, że świat jest różnorodny, bo ktoś te samochody musi kupować, ale 271k zł za zwykłą "trójkę" utwierdza mnie w przekonaniu, że ceny odjechały do poziomu którego chyba nie rozumiem.

Napisano
5 minut temu, camel00 napisał(a):

Z prestiżu też zrezygnował, więc w sumie mogła być Skoda ;] 

A tak całkiem serio - fajnie, że świat jest różnorodny, bo ktoś te samochody musi kupować, ale 271k zł za zwykłą "trójkę" utwierdza mnie w przekonaniu, że ceny odjechały do poziomu którego chyba nie rozumiem.

Tez tego nie rozumiem, rozumiem wybrać 3 ale tesle i za 170k ma szybsze auto 3 razy, klasa D i inne zalety i 100k w kieszeni. Ludzie to teraz pala kasa w kominku ;]

Napisano
5 godzin temu, bizz napisał(a):

Ja miałem dokładnie taką przesiadkę, na początku mocno bolało ale dzisiaj mam wywalone. Z perspektywy, to czy to jest 200 czy 300 koni to i tak już na mnie nie robi wrażenia, żeby poczuć emocje musiałbym wsiąść w nowe M4.

Napisano
2 godziny temu, Piotrus napisał(a):

Ja miałem dokładnie taką przesiadkę, na początku mocno bolało ale dzisiaj mam wywalone. Z perspektywy, to czy to jest 200 czy 300 koni to i tak już na mnie nie robi wrażenia, żeby poczuć emocje musiałbym wsiąść w nowe M4.

200 a 300 to jest przepaść.

Napisano
  • Autor
W dniu 19.08.2024 o 17:56, PawelWaw napisał(a):

Od jakiego pułapu samochód jest dla Ciebie szybki?

Oczywiście rozważamy 0-100, bo to że EV dojedzie szybko z jednej strony kraju na drugą możemy zapomnieć.