Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wada fabryczna, samochód w leasingu

Featured Replies

Napisano
7 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Wysokość możesz przy lampie regulować.

Ale tylko polozenie "bazowe", to nie zastepuje w zaden sposob samopoziomowania w zaleznosci od obciazenia...

Napisano
5 minut temu, Ryb napisał(a):

Dlatego ledy na matrixach są o niebo lepsze od dowolnych ksenonów, mimo że te drugie są teoretycznie jaśniejsze.

Matrixy to jest jedna z rzeczy, do której bym dopłacił bez mrugnięcia okiem. Pamiętam zmieniłem halogeny (dobre) na ksenony. Gigantyczny skok jakościowy. Potem jeździłem z matrixami. Znowu ogromny skok jakościowy.

To jest właśnie dla mnie definicja innowacji. Gigantyczny skok jakościowy dla użytkownika.

Napisano
2 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Ale tylko polozenie "bazowe", to nie zastepuje w zaden sposob samopoziomowania w zaleznosci od obciazenia...

No wiem.

Napisano
3 minuty temu, marcindzieg napisał(a):

Matrixy to jest jedna z rzeczy, do której bym dopłacił bez mrugnięcia okiem. Pamiętam zmieniłem halogeny (dobre) na ksenony. Gigantyczny skok jakościowy. Potem jeździłem z matrixami. Znowu ogromny skok jakościowy.

To jest właśnie dla mnie definicja innowacji. Gigantyczny skok jakościowy dla użytkownika.

Ja mam w Fordzie zwykłe ledy ale wysokie umieszczenie lamp też robi niesamowitą robotę. Tylko że tego się oczywiście nie da zrobić w każdym aucie, tu ograniczeniem jest rodzaj pojazdu.

:ok:

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał(a):

Ja mam w Fordzie zwykłe ledy ale wysokie umieszczenie lamp też robi niesamowitą robotę.

Jak żeśmy testowali lampy to jeden z kolegów miał ledy. I lepiej świeciły niż ksenony. Może tego światła nie było więcej ale było bardzo równomiernie rozłożone.

Napisano
2 godziny temu, marcindzieg napisał(a):

Jak żeśmy testowali lampy to jeden z kolegów miał ledy. I lepiej świeciły niż ksenony. Może tego światła nie było więcej ale było bardzo równomiernie rozłożone.

Ksenony to już czas przeszły. Ledy wyparły i jakością no i ceną.

Napisano
21 godzin temu, sdss napisał(a):

Inspiracją w rozwiązaniu problemu mogą być filmy o Mercedesie AMG s63 kręcone prze Global Motors na YT.

A zakończyła się ta sprawa w końcu? Bo na pewnym etapie przestałem śledzić. 

Napisano
2 godziny temu, mrBEAN napisał(a):

A zakończyła się ta sprawa w końcu? Bo na pewnym etapie przestałem śledzić. 

Jakiś Ukrainiec odkupił i jeździ👍

• 2 tygodnie później...
Napisano
Ja wiem ale nie powiem, bo jak powiedziałem poprzednio to się szanowne grono śmiało. Więc niech oni teraz coś doradzą.
:skromny:

Jak się wyłącza rękojmię przy zakupie? ;-))))))))))
Napisano

Te rowery to na haku wozisz?
Czy obciążony mocno tył ( ale w bagażniku w środku) a nie na haku - coś zmienia?

Napisano
  • Autor
W dniu 6.09.2024 o 16:58, bengamin napisał(a):

nie wiem czy znasz temat. Od ponad roku śledzę. jest kilka odcinków na kanale. właśnie wyszedł chyba ostatni Miłośnicy czterech kółek

tak, znam ten temat, choć nie jestem fanem tego gościa, to coś tam czasem obejrzę jak YT podpowie mi jakiś chwytliwy tytuł 😉
z tym, że on ma dużą siłę przebicia, pewnie dobre wsparcie prawników, skoro prowadzi dość duży projekt, no i moja usterka w porównaniu z jego usterkami, to jakaś "drobnostka".

Obawiam się też, że jeśli zdecyduję się na drogę prawną, poniosę koszty i dość mocno się w to zaangażuję, cała machina ruszy i nagle okaże się, że producent opracował rozwiązanie i zapraszają na aktualizację softu i po problemie. Jestem świadomy, że może to nastąpić w najbliższy poniedziałek, za miesiąc albo... nigdy.

Napisano
  • Autor
10 minut temu, Fili_P napisał(a):

Te rowery to na haku wozisz?
Czy obciążony mocno tył ( ale w bagażniku w środku) a nie na haku - coś zmienia?

Tak, rowery na haku, komplet około 70kg, ale czy to rowery, czy dość ciężkie zakupy w bagażniku, czy komplet pasażerów, to nic to nie zmienia, światła przy obciążeniu świecą wyżej.

Po włączeniu jest autotest i soczewki kierują snop światła max w górę, max w dół i wracają do ustalonego poziomu, ale zawsze tego samego jeśli chodzi o pozycję w reflektorze, a nie pozycję świecenia.

Napisano
11 godzin temu, klaudio napisał(a):

wracają do ustalonego poziomu, ale zawsze tego samego jeśli chodzi o pozycję w reflektorze, a nie pozycję świecenia.

No to wygląda na błąd w sofcie.

Napisano
W dniu 3.09.2024 o 21:09, wujek napisał(a):

Zostaje akcja serwisowa. Może uoik. W sumie dziwne bo klepią to od dawna.

Klepią od dawna, ale jakość nie pozostaje niezmienna. O problemie z reflektorami nie słyszałem, ale niektórym  infotainment po liftingu robił psikusy. DCC też niektórym stuka, jak w nowszych modelach, do tego nietrwałą, ale jakoś wyglądającą pseudoskórę zamienili na paskudną ceratę.

Napisano

To nie może i nie jest na pewno skomplikowany układ - najczęściej jeden potencjometr przyczepiony na łączniku do wahacza. 

Zainteresuj się szczegółami, czyli czego właściwie ASO nie umie naprawić ? wymienić potencjometru ?