Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sklep internetowy z częściami

Featured Replies

Napisano

Swego czasu zamawiałem do aut graty na iparts. Jest coś sensownego, tańszego, bez podróbek? Czy zostać przy iparts?

Napisano

Czy tańszego nie wiem, ale czasem patriotycznie (z odbiorem na miejscu) biorę od alcar24.pl.

Jak ma być oryginał i taniej niż na miejscu to szukam na allegro sprzedawcy z ASO.

Napisano
W dniu 26.11.2024 o 14:39, bielaPL napisał(a):

Swego czasu zamawiałem do aut graty na iparts. Jest coś sensownego, tańszego, bez podróbek? Czy zostać przy iparts?

Podróbki mogą zdarzyć się wszędzie. Ja kupuję na Allegro ale nie od przypadkowych sprzedawców kierując się tylko ceną, tylko od większych sklepów, które handlują za pośrednictwem tej platformy. Przynajmniej jest darmowa dostawa (smart) i bezproblemowe zwroty.

Napisano

Ja się całkowicie przerzuciłem na Allegro. To samo co w Iparts ale przesyłka Smart. No i do złomka jakoś ostatnio dużo części wystawiają.

Ostatnio chciałem kupić tarcze Febi. W Intercars ze zniżką klubową  150zł/szt, na allegro 99zł/szt. Ostatecznie wybrałem włoskie z Chin Metelli.

Intercars jakoś odleciał z cenami dla detalu.

Zobacz aparts ale to chyba to samo co iparts.

Iparts ma dobrą szukajkę. Często korzystam i zamawiam na Allegro taniej. Nie wiem jak się to sprzedawcom  opłaca płacąc prowizję dla allegro. Lecą chyba na niskie marży i dużym obrocie.

Edytowane przez Tre-Bor

Napisano
22 godziny temu, OPAL napisał(a):

Ja kupuję w https://motostacja.com/ ale przez Allegro. Nie porównywałem nigdy cen ze stroną www.

Zazwyczaj na stronie mają taniej o około dychę. Ale trzeba doliczyć przesyłkę, czary mary ;)

Allegro najlepsze, nie pierdzieli się człowiek w zakładanie konta na każdym możliwym sklepie internetowym i nie trzeba się przejmować kosztami przesyłek. SMART i darmowe zwroty najlepsza opcja. A jak brakuje do przesyłki, to zawsze można dokupić jakiegoś brake cleanera, wunderbauma czy TENZI do naczyń/kibla/chodników/czegokolwiek.

Napisano
15 minut temu, DamianB napisał(a):

A jak brakuje do przesyłki, to zawsze można dokupić jakiegoś brake cleanera, wunderbauma czy TENZI do naczyń/kibla/chodników/czegokolwiek.

Ja to nazywam zapchaj Smarta 

Napisano
Godzinę temu, DamianB napisał(a):

Zazwyczaj na stronie mają taniej o około dychę. Ale trzeba doliczyć przesyłkę, czary mary ;)

Właśnie kompletowałem se u nich 3 filtry i z ciekawości sprawdziłem ceny.

Na www wyszło mi 1zł taniej za towar niż na alledrogo.

Zważywszy smarta taniej przez allegro.

Napisano
14 godzin temu, DamianB napisał(a):

Allegro najlepsze, nie pierdzieli się człowiek w zakładanie konta na każdym możliwym sklepie internetowym i nie trzeba się przejmować kosztami przesyłek. SMART i darmowe zwroty najlepsza opcja. A jak brakuje do przesyłki, to zawsze można dokupić jakiegoś brake cleanera, wunderbauma czy TENZI do naczyń/kibla/chodników/czegokolwiek.

Kiedyś przez pomyłkę wysłali mi 3 tarcze hamulcowe, zamiast dwóch. Jak im odesłałem jedną to przysłali jakiś zestaw drobnych giftów, więc miło.

Napisano
W dniu 26.11.2024 o 14:39, bielaPL napisał(a):

Podróbki trafić można wszędzie (cokolwiek to znaczy), ja czasami biorę z u nich, najczęściej na Allegro u sprawdzonych sprzedawców. Nawet jak mają swoje strony (np. Motostacja czy Autofixer) to biorę przez Allegro, ze względu na ich program ochrony kupujących, Smart, wsparcie i inne pierdoły. Nietypowe OE biorę z dedykowanych miejsc, bo typowe to i na Alle się trafiają (ceny stosowne, na Alle podobne, cudów nie ma). 

Napisano

Ja czasami części zamawiam na aparts.pl, mają dosyć duży wybór i nawet w miarę okej ceny, choć i często brałem coś z allegro, bo z smartem przesyłka darmowa. Ale najbardziej zwolennikiem jestem iść do sklepu na żywo coś zobaczyć i kupić, nawet jeśli donoszą z intenetu Ci części pod nos. 😄

Napisano

Na allegro ceny duzych graczy sa czesto nizsze niz np z intercarsu po rabatach. 

Ja biore z Allegro. Po olej jezdze do Petrostaru, czasem kolega pracujacy w ASO mi ogarnia zestaw mieszany gratow na przeglad (np filtr oleju OEM, filtr pyłkowy w zamienniku).

Napisano

Allegro do nowych części, ovoko dla używek - nie tylko z PL ale z dużej części Europy. Też maja program ochrony kupujących i niezle ceny przesyłek nawet z odległych krajów.

Napisano
W dniu 3.12.2024 o 09:36, Filipfm napisał(a):

Na allegro ceny duzych graczy sa czesto nizsze niz np z intercarsu po rabatach.  

Zgadza się, stąd też w znajomym serwisie uzganiamy kto co kupi (mają między innymi Intercars ze sporym rabatem), bo przy poważniejszych zamówieniach może się sporo uzbierać. Nawet z pełnym rabatem nie są w stanie przebić często sprawdzonych na Alle. No, ale to nie jest dziwne, bo to jednak pełna obsługa - serwis sobie wstukuje co jest potrzebne do różnych samochodów i ten towar (z gwarancją) jest za pare godzin lub na rano na miejscu. To jest serwis samochodowy, a nie sprzedawca/poszukiwacz częsci ;]