Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano
11 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Kupisz taniej, to sprzedasz później też odpowiednio taniej... Cena czyni cuda. 

Tam jest klima dwustrefowa, a za 120k ciężko będzie znaleźć podobne wyposażenie, automat i kombi na rynku. 

Ja nikogo nie namawiam, ale osobiście w takiej cenie nie przejmowalbym się aż tak Puretechem. 

Bolączki są znane i można znacząco opóźnić potencjalne problemy.

W opisie jednostrefowa, ale mogli się pomylić. 

Napisano
7 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Ja nikogo nie namawiam, ale osobiście w takiej cenie nie przejmowalbym się aż tak Puretechem. 

Bolączki są znane i można znacząco opóźnić potencjalne problemy.

Gdyby to był już ten silnik z łańcuchem to można by ryzykować, bo być może będzie ok. Tu wiesz, że nie będzie ok 😆. Jak ktoś robi dlugie trasy a nie kula po mieście jest wieksza szansa, ze dojeździ do końca gwarancji. Z drugiej strony jak ktoś robi trasy to za 115k w tej samej budzie jest diesel 1.5 (też specjalnej troski, ale przynajmniej serwisowalny). 

Napisano
16 godzin temu, iwik napisał(a):

A tymczasem na asterkę ze 'wspaniałym' puretechem już 40k rabatu dają. Jeszcze chwila i ceny wrócą do przedcovidowych. Brawo stellantis za samozaoranie. 

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/opel-astra-sports-tourer-125-lat-1-2-turbo-benzyna-at8-130km-688312-ID6GSOo5.html

w tym roku w ogóle wróciły "normalne" wyprzedaże rocznika i wielu producentów faktycznie obniża ceny. Czyżby pierwsze efekty konkurencji z Chin? A tutaj to w ogóle jest kompakt kombi, a to jest już wymierający gatunek bo klienci wolą SUVy. W innych markach też takie zaczynają się już poniżej 100k.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Swoją drogą tych Kug w ogóle nie widać na ulicach... Przy takich cenach aż dziwne. 

Ta po lifcie to nawet jakoś wygląda :ok:

Kolega kupił i to jest „małe” auto w środku z przestrzenią dla kierowcy jak ch-r.

Napisano
13 godzin temu, ghost2255 napisał(a):

Gdzie takie ceny za Kugę?

za 109 mozna nówkę wyrwać w manualu ;] 

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/ford-kuga-cena-109-000-pln-telefon-691-990-664-ID6GY94t.html

tylko rok 2022 ;] 

Napisano
2 minuty temu, bielaPL napisał(a):

za 109 mozna nówkę wyrwać w manualu

Może manuali nikt nie chce? :phi:

Mnie tu obiecywali za 145 hybrydę z serwisem na 4 lata w cenie i 130 za 1.5 automat.

Napisano
9 minut temu, ghost2255 napisał(a):

130 za 1.5 automat.

Położysz sobie te 20tys przy lewarku i Ci tak nie będzie przeszkadzać już machanie ;] 

niestety na fizola

"Przy zakupie na osobę fizyczną cena wynosi:  144200"

Napisano
10 minut temu, bielaPL napisał(a):

niestety na fizola

"Przy zakupie na osobę fizyczną cena wynosi:  144200"

Czyli jak zwykle. W internecie super oferty, a jak przychodzi co do czego-drobny druczek i cena w górę.

P.S. Za tyle to już prawie miała być hybryda z aktualnego rocznika. :lol:

Mam takiego kolegę-optymistę. Jak czegoś nie kupuje, to wszystko jest tanio, nikt tego nie chce, można dużo wynegocjować. Jak przychodzi do kupowania, to nagle "powariowali z cenami", "skąd oni te ceny biorą?" itd... i nagle z pięknych planów zostają gorzkie rozczarowania. I się okazuje, że trzeba kupić drogo... :facepalm:

Edytowane przez ghost2255

Napisano
3 minuty temu, ghost2255 napisał(a):

Czyli jak zwykle. W internecie super oferty, a jak przychodzi co do czego-drobny druczek i cena w górę.

P.S. Za tyle to już prawie miała być hybryda z aktualnego rocznika. :lol:

Mam takiego kolegę-optymistę. Jak czegoś nie kupuje, to wszystko jest tanio, nikt tego nie chce, można dużo wynegocjować. Jak przychodzi do kupowania, to nagle "powariowali z cenami", "skąd oni te ceny biorą?" itd... i nagle z pięknych planów zostają gorzkie rozczarowania. I się okazuje, że trzeba kupić drogo... :facepalm:

nie no, kto szuka ten znajdzie, może jak weźmiesz u nich kredyt to też dadzą fajną ofertę, trzeba "pogadać"

Napisano
2 minuty temu, bielaPL napisał(a):

nie no, kto szuka ten znajdzie, może jak weźmiesz u nich kredyt to też dadzą fajną ofertę, trzeba "pogadać"

Ja jestem biedakiem-kupuję za gotówkę. Darmowe lizingi nie dla mnie.

No i już kupiłem Toyotę we wrześniu, to trochę nią pojeżdżę zanim będę znowu zmieniał auto. :oki:

Po prostu z dystansem podchodzę do ofert internetowych, bo bardzo często to tylko wabik na kupującego a nie faktyczna super oferta.

Napisano
Godzinę temu, ghost2255 napisał(a):

Po prostu z dystansem podchodzę do ofert internetowych, bo bardzo często to tylko wabik na kupującego a nie faktyczna super oferta.

wiadomo, aczkolwiek osobiście kupiłem ceeda nowego przez otomoto właśnie z powodu fajniejszej ceny niż u dilera pod nosem...

Napisano
5 godzin temu, maro_t napisał(a):

kompakt kombi, a to jest już wymierający gatunek bo klienci wolą SUVy

Patrząc na sprzedaż Corolli kombi to możes się mylić. 

Napisano
44 minuty temu, Mike_wwl napisał(a):

to może jednak producenci nie chcą produkować kombi bo na SUVach więcej się zarabia?

Napisano
1 godzinę temu, Mike_wwl napisał(a):

Mysle, że w przypadku Corolli to większość użytkowników miała niewielki wpływ na wybór modelu ;]

Napisano
3 godziny temu, bielaPL napisał(a):

Kiedyś jak kupowałem z oferty na otototo napisali, że cena dla firm. Zapytałem czy ta cena dla fizola też będzie i jeszcze 500 z niej spuścili.

Napisano
49 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Mysle, że w przypadku Corolli to większość użytkowników miała niewielki wpływ na wybór modelu ;]

To prędzej prze sedanach, bo są tańsze. A z dugiej strony Corolla HB ma z tyłu mniej miejsca niż sedan i kombi

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, ghost2255 napisał(a):

Ja jestem biedakiem-kupuję za gotówkę. Darmowe lizingi nie dla mnie.

No i już kupiłem Toyotę we wrześniu, to trochę nią pojeżdżę zanim będę znowu zmieniał auto. :oki:

a ja ostatnie 4 auta kupiłem nowe z polski, gdzie dali najlepszą cenę :)  można ? można ?

Napisano
1 godzinę temu, Camel napisał(a):

a ja ostatnie 4 auta kupiłem nowe z polski, gdzie dali najlepszą cenę :)  można ? można ?

Tylko pierwszy nowy samochód kupiłem w.najbliższym salonie, a tak już każdy następny gdzieś w Polsce. 

Napisano
3 godziny temu, Rado_ napisał(a):

Kiedyś jak kupowałem z oferty na otototo napisali, że cena dla firm. Zapytałem czy ta cena dla fizola też będzie i jeszcze 500 z niej spuścili.

Dokładnie, trzeba pytać, bo oni czasem sami nie pamiętają co napisali w ogłoszeniu. Treść czasem miesiącami wisi a oferta się zmienia. 

Teraz o ten sam model pytam w różnych salonach gdzie wiszą ogłoszenia i w jednym mi od razu napisali, że cena tylko z leasingiem, a w innych, że spoko za tyle mi też sprzedadzą za gotówkę czy w kredycie, ale np kolory dostępne nie te co w ogłoszeniu 😂

Napisano
19 godzin temu, Camel napisał(a):

Kolega kupił i to jest „małe” auto w środku z przestrzenią dla kierowcy jak ch-r.

Chyba Ci sie z Puma pomylilo...

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Chyba Ci sie z Puma pomylilo...

Puma to jak Clio, nie mam gdzie kolan włożyć przy 190cm. O otwarciu schowka po stronie pasażera nie wspomnie 🤣

Napisano

Przy takich przebiegach, czego nie weźmiesz nie powinno być problemów. Tyle że jeśli się okaże, że to co wybrałeś po kilku latach zacznie się sypać u ludzi co robią większe przebiegi, może być trudno to sprzedać. Aczkolwiek jak będziesz dbać, w miarę często zmieniać olej itp - to klient się znajdzie.
Ymhy
Napisano

Ostatnio oglądałem Astrę combi na parkingu pod centrum handlowym, wszystko miała takie "black" - logo, dodatki, felgi. Środek tylko przez okno, przyznaję, że mi się spodobało auto, ale niestety nie wiem jak jeździ, bo od kilku lat nie mam już kontaktu z marką.

Napisano
49 minut temu, bergerac napisał(a):

Ostatnio oglądałem Astrę combi na parkingu pod centrum handlowym, wszystko miała takie "black" - logo, dodatki, felgi. Środek tylko przez okno, przyznaję, że mi się spodobało auto, ale niestety nie wiem jak jeździ, bo od kilku lat nie mam już kontaktu z marką.

Jakby to było 2.0 czy chociaż te 1.6 turbo to byłaby fajna propozycja...

image;s=5120x0;q=100

Napisano
5 godzin temu, bielaPL napisał(a):

Jakby to było 2.0 czy chociaż te 1.6 turbo to byłaby fajna propozycja...

image;s=5120x0;q=100

Fajna dla kogo? Dla Ciebie?;]

Napisano
1 minutę temu, Rado_ napisał(a):

Fajna dla kogo? Dla Ciebie?;]

dla @maro_t 😜 

Napisano
22 minuty temu, Rado_ napisał(a):

Ale ona nie jest z Chin:hehe:

trudno. Podoba mi się i tak. Zwłaszcza czarna