Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Serwisy polecane i odradzane

Featured Replies

Napisano

Mistrzu jeśli ten pomysł ze skargą do instytucji od ISO to nie puste słowa, będę wdzięczny za podanie kontaktu gdzie takie uwagi nalezy złożyć. Z tego co wiem to certyfikat ISO jest potwierdzeniem powtarzalności założonego - procesu, czy też założonego standardu ( osbsługi, czy towaru). Chcę ich zapytać ile razy wspomniana firma będzie mi poprawiać to co zaczęła w styczniu 2004. Do dziś chłopaki zrobili 3 podejscia trawały od tygodnia do trzech, i czeka mnie ciąg dalszy. Po usłudze pojazd wygląda mniej więcej jakbym go kupił od byle śmądka na Słomczynie.

Będę wdzięczny za info. Pozdrawiam

> jak slysze slowo Carserwis, to cisnienie mi podskakuje

> mialem przyjemnosc kupowania tam samochodow i obslugi aut pare razy

> (wlacznie z lakierowaniem calego nadwozia z tytulu matowienia

> lakieru i odpryskow)

> zdanie wiec mam wyrobione

> zeby nie bylo, ze jestem stronniczy - bardzo dobrze znam ASO Fiata w

> Rzeszowie i kilka malych ASO w Warszawie

> Carserwis to dobrze wyglada na pocztowce i tyle

> Jakosc..... coz za puste slowa, ile razy grozilem reklamacja i

> skarga do instytucji nadzorujacej ISO, ktore posiadaja

> Zrobia wszystko, zeby dogadac sie z klientem, a skarga, zeby nie

> zostala napisana

> I uwierz mi - zaluje, ze tego nie zrobilem. Przynajmniej musieliby

> wdrozyc odpowiednie procedury

Napisano
  • Autor

> Mistrzu jeśli ten pomysł ze skargą do instytucji od ISO to nie puste

> słowa, będę wdzięczny za podanie kontaktu gdzie takie uwagi

> nalezy złożyć

z perspektywy czasu powiem Ci, ze nie tedy droga tongue.gif

strona w konflikcie nie jest instytucja nadzorujaca ISO, ale Carserwis. ISO im nie zabiora, jezeli wdrazac beda procedury zwiazane z reklamacjami uslug.

Jezeli zlozysz oficjalnie reklamacje w Carserwisie, beda musieli "rozliczyc" sie z tego przed audytorami. Automatycznie beda musieli zaspokoic Twoje zadania.

Polecam wiec zlozyc formalnie reklamacje i uzyskac potwierdzenie, ze ja przyjeto. Potem musisz uzbroic sie w cierpliwosc i zbierac papiery na to, co Carserwis bedzie chcial z Toba robic.

Co warto jeszcze zrobic ? Zadzwonic do Federacji Konsumentow i bezplatnie poradzic sie ich prawnika. Podpowie co mozna zrobic, czasem nawet napisze odpowiednie pismo i wysle zapytanie do Carserwisu.

To dziala, przeciwczylem to ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Dawno tam nie byłem, kiedyś serwisowałem tam Bravę ale różnie bywało

> więc stilonem tam nie zaglądałem. Pracownikiem serwisu jest

> kolega PEPCIO czasem tu publikujacy. Więc się do niego udałem

> powołując się oczywiście na autokącik. Co mogę powiedzieć ...

> obsługa na pięć wszystkimi usterkami które zgłosiłem się zajeto:

> - komunikat "Engine ..." - bład czujnika ciśnienia wykasowany jak się

> powtórzy czyszczenie czyjnika i przepustnicy.

> - "ABS EBD ..." - centralka absu do wymiany na nową z oprogramowaniem

> nie wrazliwym na spadki napięcia

> - Stuki przednie prawe koło - wymiana łącznika drążka stabilizatora

> - zatwierdzono do wymiany tylną lampe przeciwmgielną wlewa się do

> niej woda

> - skrzypiące sprzęgło również obiecali naprawić ale dzisiaj akurat

> nie chciało skrzypieć bo było za zimno

> Z czystym sumieniem mogę polecić te aso, warto powołać się na

> autokącik i kolegą tam pracującego, stilomaniaków tam lubią.

> Szczególnie mnie zaskoczyło bezproblemowe przyznanie centralki

> absu do wymiany gdyz dotychczas zgłaszając ten problem gdzie

> indziej mówiono że tak ma być "tttm"

Tak na wiase mówiąc - czekam nadal na te ,,właściwą centralke'' - mam nadzieje dociągnąć te sprawe w najbliższym czasie do końca.Pozdrawiam.

Napisano

Jestem NOWY! Nowy nabywca Stilaka i nowy na Forum. Przez kilka dni czytałem wypowiedzi forumowiczów i wyciagnąłem wnioski. Dziś odwiedziłem ASO Fiat Bielinski. Sprawdzenie błędów w kompie pokładowym +Engine Faul+. Przy okazji zgłosiłem kilka usterek, zaparowany prawy kierunek, szorowanie ogranicznika prawych drzwi tył, problemy z klimą. Pan Krzysztof kierownik jest The Best. Klimy nie robią więc poradził pojechać na napełnienie poza sieć Fiata. W W-wie nie ma dobrych serwisów Fiata naprawiających klimę. Prosi użytkowników o opinie na temat kto robi dobrze klimę w Stilo, poza siecia Fiata, aby sie ta informacja dzielić z klientami. POZDRAWIM ! komp.gif

Napisano

Staniwczo ODRADZAM PSZCZYŃSKI GANINEX !!!! mad.gif

Na wizyte czekałem 1,5 miecha (dzwoniłem tam codziennie)

Wkurzyłem sie i umówiłem sie drugi raz - na kiedy ?? NA ZA TYDZIEŃ !!!

Wcześniejszą wizyte przekładali w powodu braku aut zastepczych a jak wczoraj byłem i mówiłem że chce zanieść pismo co sądze o nich do Pana Gazdy to stanęli przedemną i nawet zaczęli oferować duże rabaty i AR 156 zastepcze screwy.gif

TO BYŁA MOJA OSTATNIA WYZYTA U NICH !!!! mad.gif

Napisano

> Staniwczo ODRADZAM PSZCZYŃSKI GANINEX !!!!

> Na wizyte czekałem 1,5 miecha (dzwoniłem tam codziennie)

> Wkurzyłem sie i umówiłem sie drugi raz - na kiedy ?? NA ZA TYDZIEŃ

> !!!

> Wcześniejszą wizyte przekładali w powodu braku aut zastepczych a

> jak wczoraj byłem i mówiłem że chce zanieść pismo co sądze o

> nich do Pana Gazdy to stanęli przedemną i nawet zaczęli oferować

> duże rabaty i AR 156 zastepcze

> TO BYŁA MOJA OSTATNIA WYZYTA U NICH !!!!

Ostatnio serwisuję tylko w GANINEXie - i jestem zadowolony Najdłużej czekałem 7 dni na termin z autkiem zastępczym, a bywało że zastępcze dostawałem od ręki, po nieumówionym przyjeździe z usterką do serwisu. Największym problemem w GANINEXie jest to że muszę odrywać ich firmowe PL-ki ze zderzaka pomimo tego że za każdym razem proszę o nie naklejanie żadnego badziewia na samochód. Taką naklejką spartolili mi dwa przewody grzejne na tylnej szybie. (od wewnątrz). Ale generalnie mam pozytywne wrażenia

Aren

Napisano

> !!!

Nie wiem jak pszczyna funkcjonuje ,ale w Gliwicach Ganinex spisuja sie na medal>cenu czasem maja wysokie ,ale poziom uslug jest wysoki....przyklad na niskie ceny podlokietnik z montazem 317 zlociszy.

Niedawno takze wykonywalem naprawe gwarancyjna

i tez na plus

Jak bylem na przegladzie 2 tygodnie temu mialem okazje pogadac z wlascicielem AR 147 gta,samoochod byl po wielkim dzwonie,robil u nich,stwierdzil ze lepiej to mu poskładali do kupy niz fabryka(a cena naprawy 60 tyś)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Korzystałem ostatnio z lakierni w/w ASO, na gwarancji zareklamowałem wypiaskowane tylne błotniki. W ramach naprawy poprosiłem o zlikwidowanie dwóch rys na samochodzie. Kierownik serwisu stanowczo odmówił nawet ich nie oglądając stwierdził, że FAP za mało im zwraca za takie naprawy i ok ma do tego prawo, natomiast głupie tłumaczenie, że w przypadku lakierowania błotników i rys trzeba byłoby lakierować całe elementy-to poprostu łgarstwo w żywe oczy. przy odbiorze samochodu sam przyznał, że błotniki nie były malowane w całości, a miejscami i cieniowane.

angryfire.gif

No cóż odmowę dodatkowej naprawy zaakceptować mogę nawet muszę, natomiast nie lubię jak mnie walą w

pupa.gif

ASO Bieliński

czerwona.gif

Napisano

> !!!

No to bradzo dziwne co piszeszniewiem.gif, bo ja stale u nich serwisuję i nie mam zastrzeżeń. Owszem cenią się, ale... Nawet ostatnio robiłem naprawę pogwarancyjną seitka z samochodem zastępczym i wszystko przebiegło pierwsza klasa ok.gif

Napisano

No i odwiedzilem ASO BIELINSKI. Niby nic skomplikowanego: wymiana klockow - tyl, lacznik stabilizatora, czyszczenie przepustnicy, wymiana plynu chlodzacego i hamulcowego, ale trzeba przyznac ze opinia JaMi'ego potwierdzila sie w 100%. Cytatuje: "Odwiedzalem ten serwis wielokrotnie, jeszcze z poprzednim Fiatem, a i o Stilaku pare razy rozmawialem z Panem Krzysztofem, kierownikiem

Polecam to ASO, obsluga dobra, ceny niskie. Mozna byc przy aucie, porozmawiac z zyczliwymi mechanikami, sporo sie dowiedziec i podpatrzyc

Pan Krzysztof jest czlowiekiem konkretnym, nie nastawionym zle do klienta.

Moja ocena to 4+, gdybym byl bardziej "dopieszczany" przez pracujace tam Panie , byloby 5-". (u mnie w skali 2-5).

Pozdro 20.GIF

Napisano

Odradzam serwis Fiat PARTNER w Katowicach. Serwis skrajnie nieprofesjonalny i nieskuteczny. Przykłady: dwukrotna "naprawa" czujnika poziomu paliwa w SC 1100 na gwarancji. Oczywiście dalej wskażnik działa jak chce. Po każdej interwencji mechanika przed dwa tygodnie śmierdziało paliwem w samochodzie. Kolejny przykład: skrzypiące elementy hamulca ręcznego: szef stwierdził, że "seicento tak mają". Sam to potem zrobiłem w garażu i jakoś nie skrzypi. Kolejna kwestia: dobór filtra oleju do 1.1. MPi. Dyskusja między fachowcami na magazynie części trwała 15 minut. Chodziło o to, jaki typ filtra mam zamontowany: długi czy krótki? Zaproponowano mi abym położył się pod samochód! Pod serwisem! Dopiero na moje wyraźne żądanie szef serwisu wjechał wozem na podnośnik i sam określił co i jak. Szkoda, że wiele fiatowskich serwisów potrafi tylko sprzedawać samocohdy...

Napisano

Potwierdzam tą informację. Mają problemy nawet z Maluchem. Naprawa rozrusznika przerosła tamtejszych mechaników. Cena za usługę z kosmosu. Strach pomyśleć co oni są w stani zepsuć w Stilo.

Napisano

Dobry serwis, można spokojnie do nich pojechać. Niezła skuteczność napraw.

Napisano
  • Autor

polecam przeczytac gdzie nalezy w tym watku wpisywac swoje opinie

Prosze zamiescic ja ponizej, tam gdzie sa KATOWICE

ten tekst zostanie wkrotce usuniety

• 5 tygodni później...
Napisano

> mam przykre doświadczenie z nimi. Pojechałem kiedyś w drobiazgiem-nie

> działały mi trzy paski w ogrzewaniu tylniej szyby. Skasowali

> mnie na 30 zł a nic nie zrobili-za późno się zorientowałem i

> naprawiłem gdzie indziej.

Obsłużyli mnie po gwarancyjnie bardzo dobrze w ramach gwarancji - co tu dużo mówić. Dali auto zastępcze i robote wykonali. Umytym autem opuściłem ASO. Wrażenia pozostają bardzo pozytywne!

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja osobiście odradzam Carserwis!!!!!!!!!!!!!!!!! jeżeli chodzi o serwis!!!!

mój Stilonek był kupiony we Francji i Sprowadzony. lekko uszkodzony i na gwarancji jeszcze rok.

W Carserwisie dotarli do tego że straciłem Gwarancję Mechaniczną mad.gif chociaz w silniki nie było nic robione tylko Blacharka mad.gif

wymieniłem turbinę 3500 zł gdyż ze starej mi ciekł olej a z nowej także mi cieknie mad.gif

za przegląd po przejechaniu 10 kkm zapłaciłem 1329 zł yikes.gif w carserwisie zostawiłem juz około 10000zł mad.gif i drobne naprawy związane z wymianą części oslabiony.gif nie dostałem żadnego rabatu na cześci kupowane w Sklepie mad.gif Postanowiłem że poszukam teraz nowego Serwisu jak się dowiedziałem ile chcą za przegląd po 2 latach a mój Stilonek ma 27000 km. Usterki w nim pokazuja się cały czas slinka.gif

rozumiem że mają prawo bo był lekko uszkodzony. Wcześniej byłem w Prodexsie ale nie mili sprzedu do Stilo jeszcze. A jak miałem Bravę też JTD Palio( były problemy z miska olejową i cikł olej a także z silnikiem, gdyż samochód był dzień w dzień mocno przciążony ale jeździł) i Temprę to servisowałem je sam i nic się w nich nie psuło yay.gifyay.gifyay.gif w warszatach poza firmą Fiat,. Stilo jest to nasz 4 Fiat z rzędu i najbardziej się psuje. Ale my kupiliśmy go tylko dla silnika JTD który jest bardzo oszczedny i dynamiczny grinser006.gif Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...
Napisano

Stacja obsługi istnieje kilka lat, ale nie pojawiła się w opiniach na stronie autokącika. Dn. 31.08.2005 dokonałem w tej stacji przeglądu po 2 roku użytkowania Stilowozu. Ocena pozytywna. Nie posiadam pełnej orientacji w cenach ponieważ elementy podlegajace wymianie dostarczyłem sam. Przegląd kosztował 244 PLN.Kierownik stacji, jednoczesnie jej własciciel dba o klienta. Po piewszym Pozytywnym przyjąciu i obsłudze polecam innym właścicielom Fiatów w tym Stilo.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Wczoraj naprawili mi:

Trzeszczące mocowanie poduszki, wyskakujący lewy kierunek, uszczelkę

pod bagnetem, ograniczniki w tylnych drzwiach (znaczy dostałem nowe) i

jeszcze dostałem gratis własnej roboty naklejki na przód progów oraz

zapomnianą pieczęć o przeglądzie lakierniczym.

Szukającym dobrych ASO Fiata ponownie polecam. ok.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

Panda 1,1 gaz slask, Podczas jazdy na bezynie zapalala sie kontrolka EOBD, Konrys zarzadal dodatkowej oplaty za podpiecie samochodu na gwarancji do kompa (minimum 59zl a jak bedzie trzeba wykasowac blad to wiecej...!) To maja co chcieli i dostali skarge do Bielska i moze cos beda mieli z tego ze nie chca naprawiac usterki powstalej w wyniku uzytkowania auta. Panuje tam teoria ze jak samochod jest sluzbowy to mozna walic firme po kieszeni ile wlezie. Takze ja polecam Polmozbyt Plus Bialystok, tam jakos normalnie podeszli do tego tematu.

Napisano

omijajcie ich z daleka... angryfire.gif

Napisano

> Panda 1,1 gaz slask, Podczas jazdy na bezynie zapalala sie kontrolka

> EOBD, Konrys zarzadal dodatkowej oplaty za podpiecie samochodu

> na gwarancji do kompa (minimum 59zl a jak bedzie trzeba

> wykasowac blad to wiecej...!)

I mieli rację - gwarancja nie obejmuje w takim przypadku samochodów zasilanych LPG- Powinieneś płacić i tyle.Nie ma w fiacie czegoś takiego jak instalacja gazowa LPG na gwarancji.

To maja co chcieli i dostali

> skarge do Bielska i moze cos beda mieli z tego ze nie chca

> naprawiac usterki powstalej w wyniku uzytkowania auta.

W tym przypadku nic Bielsko im nie zrobi - powinni Ci cofnąc gwarancje i wpisać to do ksiązki gwarancyjnej - to nie Ty masz rację Tylko ASO.

Panuje

> tam teoria ze jak samochod jest sluzbowy to mozna walic firme po

> kieszeni ile wlezie.

W tym przypadku postąpili jak najbardziej słusznie - ten kto zamontował Ci w samochodzie LPG powinien płacić.

Takze ja polecam Polmozbyt Plus Bialystok,

> tam jakos normalnie podeszli do tego tematu.

Czyli zrobili za darmoche - niezły serwis powinni się nazywać Caritas Polmozbyt Plus - albo przekręt kompany bo pewnie naprawę rozliczyli na inny samochód bez wiedzy właściciela.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Naprawy wg. Konrysu:

- uruchomienie funkcji sygnalizacji kierunkowskazami zamknięcia/otwarcia centralnego zamka - dwie wizyty - rozwiązanie wg. Konrysu - tej funkcji nie można uruchomić bo jej nie ma w tym modelu Stilo - ASO bieliński uruchomił to w 5 minut gratis.

- przykręcenie urwanego zaczepu osłony pod silnikiem - koszt 45 zł, bez rezultatu

- wymiana lewej żarówki mijania - koszt 47 zł - wyjęto przy wymianie akumulator i wybebeszono przewody elektryczne,efekt - reflektor świecił w górę, po pierwszej reklamacji przy poprawce urwano mi zaczep reflektora, ponadto reflektor zaczął parować - w wyniku drugiej reklamacji tzw. mistrz ocenił że musiałem mieć stłuczkę i że nie mam co u nich szukać odwrócił się i sobie poszedł

I pomyśleć że myślałm o zakupie Fiata Cromy, ale już wiem że pójdę do Toyoty po Avensisa.

Napisano
  • Autor

Samo ASO jest niezłe. Mistrzowie wydają się być fachowcami

i konkretnie podchodzą do sprawy. Trochę gorzej z czasem

napraw - umówienie się na konkretną godzinę nic nie daje.

Spytałem się ile potrwa naprawa, to facet przyjmujący zlecenie

był oburzony, że pytam, "przecież on tego sam nie naprawi,

ja będzie wolny elektryk, to zrobi". I nie był to jeden przypadek.

Asekuracyjnie jako godzinę odbioru auta wpisują koniec zmiany

i pokazanie tego świstka kończy rozmowę wink.gif Ale do jakości

usług nie mam zastrzeżeń.

Szczerze odradzam natomiast Ekspres Serwis w tym ASO (osobny

budynek). Zajmują się drobnymi naprawami, montażem instalacji

gazowych i akcesoriów. Do poziomu kolegów z warsztatu to im

daleko.

Napisano

> Naprawy wg. Konrysu:

> - uruchomienie funkcji sygnalizacji kierunkowskazami

> zamknięcia/otwarcia centralnego zamka - dwie wizyty -

> rozwiązanie wg. Konrysu - tej funkcji nie można uruchomić bo jej

> nie ma w tym modelu Stilo - ASO bieliński uruchomił to w 5 minut

> gratis.

> - przykręcenie urwanego zaczepu osłony pod silnikiem - koszt 45 zł,

> bez rezultatu

> - wymiana lewej żarówki mijania - koszt 47 zł - wyjęto przy wymianie

> akumulator i wybebeszono przewody elektryczne,efekt - reflektor

> świecił w górę, po pierwszej reklamacji przy poprawce urwano mi

> zaczep reflektora, ponadto reflektor zaczął parować - w wyniku

> drugiej reklamacji tzw. mistrz ocenił że musiałem mieć

> stłuczkę i że nie mam co u nich szukać odwrócił się i sobie

> poszedł

> I pomyśleć że myślałm o zakupie Fiata Cromy, ale już wiem że pójdę

> do Toyoty po Avensisa.

sproboj Polmozbyt Plus - zupelnie inaczej tam to wyglada w skrocie niebo a ziemia

Napisano

> I mieli rację - gwarancja nie obejmuje w takim przypadku samochodów

> zasilanych LPG- Powinieneś płacić i tyle.Nie ma w fiacie czegoś

> takiego jak instalacja gazowa LPG na gwarancji.

> To maja co chcieli i dostali

> W tym przypadku nic Bielsko im nie zrobi - powinni Ci cofnąc

> gwarancje i wpisać to do ksiązki gwarancyjnej - to nie Ty masz

> rację Tylko ASO.

> Panuje

> W tym przypadku postąpili jak najbardziej słusznie - ten kto

> zamontował Ci w samochodzie LPG powinien płacić.

> Takze ja polecam Polmozbyt Plus Bialystok,

> Czyli zrobili za darmoche - niezły serwis powinni się nazywać Caritas

> Polmozbyt Plus - albo przekręt kompany bo pewnie naprawę

> rozliczyli na inny samochód bez wiedzy właściciela.

nie do konca prawda bo po wymianie wiazki elektrycznej od wtrysku lampka sie juz nie zapala, czyli to nie mialo nic wspolnego z gazem, jak pisalem wczesniej lampka OEBD zapalala sie tylko na paliwie

pozdr

Napisano

> a wystarczylo zapytac, gdzie w Wawie warto naprawiac auto. carserwis

> to zlo

a co bys polecil?

• 3 tygodnie później...
Napisano

z jednej strony poradzili sobie z problemem, ktory mnie dreczyl

do dawna, z drugiej strony koszty przerosly troche moje oczekiwania

i jakos nie do konca podoba mi sie sprawa z tym rozrusznikiem

Szczegoly TUTAJ

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Mam nadzieje, ze z czasem powstanie calkiem przydatny watek

> Zapraszam

Na stronie internetowej kącika Pandy stworzyliśmy "ranking ASO".

Dopiero zaczynamy, więc będziemy wdzięczni za uwagi. Może

Was to także zainteresuje waytogo.gif

szczegóły

Napisano

Dzis byłem z moim stilonkiem

więc zdaję relacje

1. Wpadam umówiony (troszku spiety ale nie o tym) i mówię że ja na przeglądzik stilonka

A pan na to Dzień dobry ksiażeczkę do kontroli czy cos stilkowi dolega

Więc ja mówię ze cościk tam postukuje w zawieszonku

A pan sprawdzimy prosze usiąsc kawkę czy herbatke a może na TV pan zerknie i oczywiście można iść do stilonka i głaskać go po daszku aby spiety nie był jak się w nim gmera

ot wiec spiłem kawuskę i do stilonka powędrowałem

co będe tu duzo ściemniał

1. Oliwa wymieniona

2. filterki wymienione

3. wszystko sprawdzone

4. do komputerka podpięte

5. łącznik wahacza wymieniony

wszystko sprawnie szybciutko

miła obsługa pan mechanik rzeczowy wyjasniał co i jak

POLECAM

nie duże ASO żaden tam kombajn

a i dla nas stilomaniaków super cena

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Tu sie musze z Toba zgodzić balcharze w Motku

> zachowują sie jakby robili łaske . Sam nic tam nie robie zwiazanego z

> nimi

O ile się orientuję to w Motku nie ma blacharzy i wogle blacharni.

Siedzi tam tylko, BOKers blacharski (ex -Autorex ), co łaskę robi ludziom że żyje, i saszczyca swoją osobą ten świat.

Byłem, pytając po "znajomości" o jakąś usługę.

Popisał się mistrzystwem w spławianiu.

Oni tam wszyscy są jakby z innego świata ...,

Proponuję w tym miesjcu może stworzyć wątek-ranking dla nie-polecanych stacji, kiedy splajtują lub zmienią markę, po ty aby pracowac na klientach co ich jeszcze nie znają.

Napisano

Dzisiaj byłem na czyszczeniu i smarowaniu prowadnic klocków przy wszystkich 4 kołach. zlosnik.gif Bo jak jechałem, to potrafiły sobie od czasu do czasu pisnąć. 893goodvibes.gif

Usługa w ASO Bieliński miała kosztować 96 złotych brutto, ale dostałem od tej kwoty 10% rabatu stilokącikowego. food.gif

Co do jakości pracy mam jedno zastrzeżenie. crazy.gif Gdyby nie moja obecność przy aucie, to Pan mechanik nie usunąłby z brzegu tarcz zapieczonego nalotu ze startych klocków powodującego powstawanie rantu. frown.gif A wystarczyło młoteczkiem lekko opukać tarczę hamulcową i wszystko łuszczyło się i odpadało. Tarcze są teraz jak nowe, ale tylko dzięki mnie. zlosnik.gif Co do reszty pracy mechaników nie mam żadnych zastrzeżeń.

Ocenę wystawiam 3, bo pojechałem na czyszczenie i smarowanie, a nie samo smarowanie. 270751858-jezyk.gif

• 3 miesiące później...
Napisano

>

Kiepsko u nich z terminami, z przeglądem i z większymi usterkami zawsze musiałem czekać około tygodnia. Być może to standard ale jak zadzwoniłem do Ganinexu w Katowicach to przyjeli mnie już następnego dnia.

Gdy przy okazji zmiany oprogramowania komputera zasygnalizowałem częste komunikaty błędów silnika połączone ze spadkiem mocy, to mi odpowiedziano, że komputer nie zapisał zadnych błędów i wg nich jest ok. W katowickim Ganinexie okazało się, że jest sygnalizowany błąd zaworu overboost, wymieniłem i jak na razie problem zniknął.

Innych problemów z tym serwisem nie miałem ale już do nich nie wrócę.

Napisano

Relacja z wizyty w serwisie Pol Car w Poznaniu na Gorzysława.

W zwiazku z niedomaganiami Stilonka już od jakiegoś czasu nosiłem się z zamaiarem zoperowania tulejek tylnej belki i wyjaśnienia dudnienia z okolicy przedniego zawieszenia confused.gif. Po lekturze kącika i rozmowie z mechanikiem wymianę tulejek zdecydowałem się przeprowadzić za pomocą ASO Fiata. Po wstępnym zbadaniu możliwości padło na PolCar. Na wizytę umówiłem się telefonicznie w środę 31.05.2006, na pierwszy wolny termin, poniedziałek 05.06.2006. W poniedziałek rano wszystko przebiegło sprawnie i szybko. Zlecenie zostało przyjęte i ustalone dane do wystawienia faktury oraz telefon kontaktowy. Poprosiłem o wymianę tulejek i ustalenie źródła dudnienia oraz kontakt telefoniczny w celu uzgodnienia ponadplanowych czynności. Po około 2 godzinach zadzwonił telefon i mechanik zgodnie z moimi przypuszczeniami poinformował mnie o konieczności wymiany prawego przedniego łożyska i co z tym związane ustawienia geometrii. Nawet się ucieszyłem bo byłem przekonany o konieczności wymiany obu smile.gif. Po kilku minutach pertraktacji przekonałem pana z ASO do udzielenia mi rabatu wpysk.gif i mechanicy przystąpili do mlotek.gif a mnie pozostało tylko blagam.gif o pomyślność. Po kolejnych 2 godzinach znów zadzwonił telefon i mechanik oznajmił że autko jest już zdrowe biglaugh.gifwaytogo.gif i mogę je odebrać. Zjawiłem się około 15 i zostałem poproszony o podpisanie odbioru samochodu i zapłacenie faktury confused.gifcfaniaczek.gif. Takie praktyki spotykają się z moim zdecydowanym sprzeciwem, więc grzecznie lecz stanowczo klotnia.gif pani że najpierw chcę przejechać się autem i porozmawiać z mechanikiem. Wsiadłem do Stilonka i już po pierwszych metrach bardzo się smile.gifwaytogo.gif. Wszystko było w najlepszym porządku i pad.gifwaytogo.gif mechanikowi za dobrą i szybką mlotek.gif. Wróciłem do pani w ASO i z miną swiety.gif zapłaciłem fakturę beksa.gif opiewającą na 740 zł. Podsumowując mogę z czystym sumieniem polecić serwis Pol Car`u, usługę wykonano sprawnie i dobrze a ceny są w porównaniu z innymi ASO w Poznaniu naprawdę miłe i można trochę ponegocjować. Jednym słowem waytogo.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

ASO MIKRUS W MIĘDZYBOROWIE NIEDALEKO WARSZAWY - ZDECYDOWANIE ODRADZAM. Ściema jakich mało, drogie części.

Napisano

> Ściema jakich mało, drogie części.

To wszystko co masz do powiedzenia? Może rozwiniesz swą wypowiedź o jakieś przykłady? hmm.gif Bo jak nie, to też mogę zrobić coś bez podania przyczyny. Bo tak. zlosnik.gif

Napisano

O.K.PRZEPRASZAM

TERAZ TO ICH WYPUNKTUJE

1.Robiłem przeglądy w "ASO" Mikrus.

2.Pewnego dnia jadę sobie, a tu klocek mi się skończył w lewym tylnym kole i oczywiście tarcze do wymiany przy przebiegu około 43 tys.Zajerzdżam do w/w "ASO" i pan mi mówi, że zacisk padł i, że koszty naprawy muszę sam ponieść. Zapytałem czy nie da się tego zrobić na gwarancji odpowiedź usłyszałem jedną znaną .......?Zgodziłem się i zamówiłem zamienniki, ale coś mnie podkusiło i zadzwoniłem do FAP gdzie uzyskałem informację, że w zależności od rodzaju usterki można to zrobić na gwarancji (wadliwy zacisk nie był winą użytkownika)więc zajechałem do w/w "ASO" i powiedziałem o FAPie, że mają wymienić dwie tarcze na gwarancji.Jakież było oburzenie, że zadzwoniłem do FAP.Po wielkich obrazach na stałego klienta "ASO" zgodzili się i chcieli włożyć mi tarcze zamienniki, które zamówiłem.Dostali ochrzan i zamówili orginały; gdy przyszły z magazynu stwierdzili, że FAP zgodził się na wymianę tylko jednej tarczy na gwarancji, ale w zamówieniu do FAPu widziałem dwie, więc się spytałem dlaczego zamówili dwie skoro gwarancja uznała jedną. Odpowiedź kierownika - właściciela: pomyślałem, że drugą pan kupi, bo jednej się nie wymienia.(MAM ZAŁOŻONĄ INSTALACJĘ GAZOWĄ POZA SIECIĄ WIĘC NA SAMYM WSTĘPIE KIEROWNIK WZIĄŁ KSIĄŻKĘ SERWISOWĄ I MÓWI PRZY MNIE DO MAJSTRA ŻEBY WYRWAŁ KARTKĘ I WYSŁAŁ DO FAP BO GWARANCJI NA SAMOCHÓD JUŻ NIE MAM, PONIEWAŻ JEST INSTALACJIA GAZOWA).Puściłem mu parę wiąch i powiedziałem gdzie tą książką może sobie wsadzić, bo wcześniej czytałem na forum pismo z FAP, że gwarancję traci się na tylko silnik.Koniec końców samochód stał na podnośniku przez tydzień, straciłem kupę nerwów, ale cel został osiągnięty. W całej tej historii FAP okazał się najlepszy (trochę się do nich nadzwoniłem (długie oczekiwanie na decyzję), ale to oni spowodowali, że w końcu wymieniono mi dwie tarcze).

PODSUMOWANIE:CHAMSKA OBSŁUGA, OSZUŚCI, TO JA ROZMAWIAŁEM Z FAPEM A NIE ONI (POWINNI ODRAZU ZADZWONIĆ I USTALIĆ CZY TO BĘDZIE ROBOTA GWARANCYJNA-A PRZYNAJMNIEJ SPRÓBOWAĆ).

3. Raz będąc na przeglądzie poprosiłem o sprawdzenie filtra przeciwpyłkowego i spytałem mechanika gdzie on się znajduje mechanik wskazał mi silnik i powiedział, że w tym rejonie. Dałem sobie spokój z dalszymi pytaniami.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Hej!

ja też jestem zadowolony z obsługi w tym ASO.

Ceny przystępne

Obsługa dobra, można pogadać z personelem o problemach z autem...

Można popatrzeć jak naprawiają...

a na dodatek.. po naprawie myja samochód ( podobno nie każdy.. ale mój umyli - moze był zbyt brudny hehe.gif)

PS

Ten PanKrzysztof już chyba tam nie pracuje..

ale jego następca jest równie miiły io kompetenty..

takze.. POLECAM!!

• 2 tygodnie później...
Napisano

W moim ASO nie mogli sobie poradzić z wyregulowaniem instalacji gazowej Tartarini w Stilo Abarth 2.4. Wymienili filtry (3 szt.), świece, jeździli w trasę żeby wyregulować. Muszę przyznać, że naprawdę się starali i parę godzin im to zajęło, ale niestety do końca nie potrafili wyregulować, jak przycisnąłem gaz to samochód dostawał czkawki na gazie. W końcu stwierdzili, że trzeba pewnie zregenerować reduktory 2 szt. Sami tego nie robią, wysyłają do W-wy i trwa to ok. 3 tygodni. Dali mi namiary na firmę, która to robi, zadzwoniłem, umówiłem się i pojechałem, nie chciałem czekać 3 tyg. i okazało się to strzałem w 10-tkę. Dokładnie o godzinie o której się umówiłem przyjeli mnie Panowie w Auto Gaz Mazowsze w W-wie (podkreślam to bo w ASO to żadko się zdarza, że o umówionej porze mnie przyjmują, potrafią i godzinę albo i dłużej zwlekać). Pooglądali, trochę rozebrali, przeczyścili listwę wtryskwiwaczy, jeden reduktor wyregulowali ciśnienie i pojechaliśmy w trasę na regulację. Wyregulowali mi tak, że chodzi lepiej niż na początku przy założeniu instalacji.- REWELACJA !

Muszę przyznać, że ta trójka Panów to profesjonaliści, jestem w pełni zadowolony z przyjęcia. obsługi i załatwienia sprawy. Polecam innym klubowiczom ! Acha zajmują się tylko Tartarini !

smile.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam wszystkich serdecznie!!!

Sciągnąłem sobie 2003 Stilo MW JTD

W szybki i profesjonalny sposób założyli mi blokadę skrzyni biegów; zdiagnozowali i naprawili "preheat fault"; a że elektronik ma takie samo Stilo i stwierdził że moje głośno chodzi poprosił kolegę mechanika by looknął i już wiadomo co jeszcze trzeba zrobić - cena akceptowalna, jednocześnie użytkuję Pandę 1.2 też tam serwisuję - POLECAM

• 3 tygodnie później...
Napisano

Byłem w tym serwisie ostatnio 10.11.2006 i niestety nie mogę go już polecić, oto powody:

Zleciłem dwie usterki: skrzypiące przednie wycieraczki i trzeszczenie z tyłu auta (klapa bagażnika itp.) Pan nowy kierownik wraz z mechanikiem udali się na jazdę testową. Po powrocie na moje pytania udzielili takich odpowiedzi:

1.- trzeszczące wycieraczki: to lewe pióro wydaje taki odgłos ja(czyli trzeba wymienić na nowe) kierownik: nie teraz nie ma sensu na zimę, bo dobrze zbiera, ja ( poprosiłem jednak o wymianę bo gumki ostatnio mocno stwardniały i skrzypienie jest dość upierdliwe) Niestety mechanik nie potrafił dopasować piór wycieraczek do mojego stilo - okazało się, że MOTGUMY do stilo nie pasuja do mojego, a orginalne mieli tylko prawe, więc założyli tylko nowe prawe, lewe orginalne kupiłem w innym serwisie: efekt wycieraczki skrzypią tak jak skrzypiały angryfire.gif

2. - trzeszczenie z tyłu auta: mechanik bez chwili zawachania "odpalił" to uszczelka pokrywy bagażnika jest sucha hmm.gif trzeba tylko nasmarować co niezwłocznie uczynił, jak zasugerowałem możliwe inne przyczyny, to Pan kierownik dość niegrzecznie odparł, że przecież nie umożliwia to jazdy i czego w ogóle się czepiam angryfire.gifczerwona.gif. No to przepraszam w prawie nowym samochodzie odgłosy takie jak jazda furmanką ???

Po wątpliwych naprawach nie odbyto jazdy sprawdzającej!zolta.gif Oczywiście po wyjechaniu z serwisu skrzypienie itp. pozostało czerwona.gif

Wygląda na to, że po zmianie kierownika to "inny" (czyt. kiepski) serwis niż nie tak dawno jeszcze, szkoda oslabiony.gif. To była moja ostatnia tam wizyta. uzbroj_zlo.gif

Napisano

kupiłem Stilona w Mimarze i tam postanowiłem serwisować, a miałem teraz okazje do nich zawitać po małej stłuczce, przy okazji wizyty załatwiłem przy 14kkm przegląd "po 20kkm".

Obsługę serwisu mogę ocenić na 5. Naprawdę nie było do czego się przyczepić. Naprawa trochę przeciągnęła się, ale to z winy PZU, natomiast trochę zdziwiła mnie sytuacja przy odbiorze autka... auto odebrał ojciec, ja miałem okazje zobaczyć dopiero w domu. Nowy zderzak krzywo zamontowany, trochę lipnie zrobiona punktowa naprawa lakieru na masce, nie wymieniony jeden z plastikowych elementów pod maską... Auto zawitało z powrotem w serwisie, okazało się, że ktoś po prostu za wcześnie odstawił auto "do wydania", bo miało zostać dokończone... No i zostało, zderzak równiutko, maska ok, element pod maską też wymieniono - przy oględzinach za pierwszym razem nie został zauważony.

Jak pisałem przy okazji naprawy wymieniono oleje, filtry etc. no i zgłosiłem też skrzypiące sprzęgło - wymieniono odpowiedzialny za to siłownik - zobaczymy jak będzie teraz wink.gif

Myślę że ASO godne polecenia, Fiatowskie serwisy zawsze pozostawiały wiele do życzenia, a tutaj miłe zaskoczenie, mimo dziwnej sytuacji z wydaniem nie skończonego samochodu można uznać, że stacja wybrnęła z tego pozytywnie. Przez cały okres naprawy (w sumie 2 tygodnie prawie) do dyspozycji było zastępcze autko (fajna, prawie nowa panda wink.gif) więc większych kłopotów mi nie przysporzono...

Napisano

Byłem tam wczoraj (21.11.06) na wymianie oleju i naprawie dwóch upierdliwych usterek (mechanizm wycieraczek- trzeszczenie i skrzypienie tylnej klapy), których ostatnio nie porafił usunąć ASO Bieliński - (do niedawna nasz najlepszy serwis w Warszawie ). Nowy serwis ASO EUROMOBIL poradził sobie z tymi usterkami i to skutecznie po prostu wszystko zostało porządnie naprawione wielkie brawo.gifbrawo.gifyay.gif, a to pewnie dlatego, że teraz pracuje tam znany i lubiany Pan Krzysztof wraz ze swoją sprawdzoną załogą z ASO Bielińskiego i nie tylko.

Dodatkowo samochód został umyty, wyczyszczono także dywaniki, progi wew., nasmarowano zawiasy drzwi, itp. claps.gif

Naprawdę jestem bardzo zadowolony z jakości obsługi waytogo.gifclaps.gif, widać zaangażowanie i pełen profesjonalizm Pana Krzysztofa, który jest bardzo pozytywnie nastawiony do klienta... , (ale poleciałem-wazelina zlosnik.gifhehe.gifwink.gif)

Jedyny minus to taki, że nie można być cały czas przy samochodzie 270751858-jezyk.gif, natomiast można obserwowawać z poczekalni na górze, gdzie wszystko widać ok.gif.

Po za tym to bardzo nowocześnie urządzony salon i serwis.

Polecam, polecam i jeszcze raz polecam... zlosnik.gif

Napisano

> Byłem tam wczoraj (21.11.06) na wymianie oleju i naprawie dwóch

> upierdliwych usterek (mechanizm wycieraczek- trzeszczenie i

> skrzypienie tylnej klapy), których ostatnio nie porafił usunąć

> ASO Bieliński - (do niedawna nasz najlepszy serwis w Warszawie

> ). Nowy serwis ASO EUROMOBIL poradził sobie z tymi usterkami i

> to skutecznie po prostu wszystko zostało porządnie naprawione

> wielkie , a to pewnie dlatego, że teraz pracuje tam znany i

> lubiany Pan Krzysztof wraz ze swoją sprawdzoną załogą z ASO

> Bielińskiego i nie tylko.

> Dodatkowo samochód został umyty, wyczyszczono także dywaniki, progi

> wew., nasmarowano zawiasy drzwi, itp.

> Naprawdę jestem bardzo zadowolony z jakości obsługi , widać

> zaangażowanie i pełen profesjonalizm Pana Krzysztofa, który jest

> bardzo pozytywnie nastawiony do klienta... , (ale

> poleciałem-wazelina )

> Jedyny minus to taki, że nie można być cały czas przy samochodzie ,

> natomiast można obserwowawać z poczekalni na górze, gdzie

> wszystko widać .

> Po za tym to bardzo nowocześnie urządzony salon i serwis.

> Polecam, polecam i jeszcze raz polecam...

A ile za te małe usterki zapłaciłeś? Interesuje mnie również, co zrobili ze skrzypiącą tylną klapą, czy posmarowali tylko jakimś silikonem, czy może coś poważniejszego?

Napisano

> A ile za te małe usterki zapłaciłeś?

Za te usterki nic nie zapłaciłem bo mam auto na gwarancji... zlosnik.gif

> Interesuje mnie również, co

> zrobili ze skrzypiącą tylną klapą, czy posmarowali tylko jakimś

> silikonem, czy może coś poważniejszego?

Widziałem jak czymś tam smarowali takie dwie gumowe "tuleje" na górze klapy, ale czy coś jeszcze to nie wiem bo nie patrzyłem ciągle na samochód, ale napewno nie było to nic poważniejszego.

• 4 miesiące później...
Napisano

ostatnio odkryłem coś takiego, jeszcze tam nie byłem. ktoś z Was miał z nimi do czynienia?

Centrum Obsługi Kancelarii Prezesa Rady Ministrów,

Autoryzowana Stacja Obsługi

FIAT, LANCIA, ALFA ROMEO

ul. Powsińska 69/71

http://www.cokprm.gov.pl/transport.htm

Napisano

że teraz pracuje tam znany i

> lubiany Pan Krzysztof wraz ze swoją sprawdzoną załogą z ASO

> Bielińskiego i nie tylko.

Tak to fakt, pan Krzysztof oraz jego młodszy kolega, również Krzysztof grinser006.gif, mają bardzo pozytywne podejście, znają się na rzeczy. Szefowi można zufac bo on sam powozi stilo (1.8 3D) i wie coś na temat najlepszych samochodów na świecie.

Raz myślałem że się na Euromobilu przejechałem, ale okazało się, że to ASO Dukiewicz nie zna się na rzeczy twierdząc, ze korek wlewu oleju do skrzyni niedokręcony. Tymczasem ciekła lewa półoś sick.gif

Reasumując, polecam Euromobil i ewentualnie Avanti w Piasecznie. Zdecydowanie z dala radzę omijac pewien były polmozbyt na Żoliborzu i pewne ASO daleko na Pradze Płd...

Napisano

> ostatnio odkryłem coś takiego, jeszcze tam nie byłem. ktoś z Was miał

> z nimi do czynienia?

> Centrum Obsługi Kancelarii Prezesa Rady Ministrów,

> Autoryzowana Stacja Obsługi

> FIAT, LANCIA, ALFA ROMEO

> ul. Powsińska 69/71

> http://www.cokprm.gov.pl/transport.htm

Znam ten obiekt, to wyjatkowa firma.

Świetnie wyposażony serwis, zrelaksowani pracownicy (są w końcu na państwowym).

Ceny dość umiarkowane jak na stolicę.

Warto spróbować, należy jednak pamiętać że pracują do 15.30, o 15 juz wszyscy mają czyste ręce.

Napisano

> Znam ten obiekt, to wyjatkowa firma.

> Świetnie wyposażony serwis, zrelaksowani pracownicy (są w końcu na

> państwowym).

> Ceny dość umiarkowane jak na stolicę.

> Warto spróbować, należy jednak pamiętać że pracują do 15.30, o 15 juz

> wszyscy mają czyste ręce.

w takim razie chyba spróbuję - miło że na miejscu można zrobić także przegląd rejestracyjny, bo akurat mi się kończy

Napisano

> Naprawy wg. Konrysu:

> - uruchomienie funkcji sygnalizacji kierunkowskazami

> zamknięcia/otwarcia centralnego zamka - dwie wizyty -

> rozwiązanie wg. Konrysu - tej funkcji nie można uruchomić bo jej

> nie ma w tym modelu Stilo - ASO bieliński uruchomił to w 5 minut

> gratis.

> - przykręcenie urwanego zaczepu osłony pod silnikiem - koszt 45 zł,

> bez rezultatu

> - wymiana lewej żarówki mijania - koszt 47 zł - wyjęto przy wymianie

> akumulator i wybebeszono przewody elektryczne,efekt - reflektor

> świecił w górę, po pierwszej reklamacji przy poprawce urwano mi

> zaczep reflektora, ponadto reflektor zaczął parować - w wyniku

> drugiej reklamacji tzw. mistrz ocenił że musiałem mieć

> stłuczkę i że nie mam co u nich szukać odwrócił się i sobie

> poszedł

> I pomyśleć że myślałm o zakupie Fiata Cromy, ale już wiem że pójdę

> do Toyoty po Avensisa.

To i tak niewiele u mnie zostawiając stilona na wymianę paska rozrządu i badania techniczne. Mam do wymiany błotnik prawy oni uważaja że to takie przyjechało i że to pies. Ta sama sytuacja obrót i nikogo nie widać. To jest najgorszy serwis w jakim mi się udało byc omijajcię ten serwis z daleka poza tym osoby tam pracujące (nie wszystkie jest kilka osób które się znają) nie bardzo wiedzą co robią gościu który wymieniał pasek rozrządu nie bardzo wiedzial co robi ale to inna bajka. Koszt wymiany 900 zł no i jeszcze będę musiał z 600 zł na blotnik wyrzucic.

post-73685-14352481729171_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.