Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Serwisy polecane i odradzane

Featured Replies

Napisano

> Mam do wymiany błotnik prawy oni

> uważaja że to takie przyjechało i że to pies. Ta sama sytuacja

> obrót i nikogo nie widać. To jest najgorszy serwis w jakim mi

> się udało byc omijajcię ten serwis z daleka poza tym osoby tam

> pracujące (nie wszystkie jest kilka osób które się znają) nie

> bardzo wiedzą co robią gościu który wymieniał pasek rozrządu nie

> bardzo wiedzial co robi ale to inna bajka. Koszt wymiany 900 zł

> no i jeszcze będę musiał z 600 zł na blotnik wyrzucic.

Zartujesz? Dałeś się tak zrobić??!! Czy w dokumentach przyjęcia auta do naprawy było zaznaczone uszkodzenie błotnika?? Jeśli nie to do właściciela Konrysu - nie rozmawiaj z pajacami z serwisu! sciana.gif

A przy okazji to też miałem niezłą jazdę przy uruchamianiu tej opcji potwierdzania kierunkowskazami.. ale to długa historia..

Napisano

> w takim razie chyba spróbuję - miło że na miejscu można zrobić także

> przegląd rejestracyjny, bo akurat mi się kończy

Jeśli chcesz ich odwiedzić to zalecam pospiech, własnie zdjeli szyldy Fiata i zrezygnowali z autoryzacji.

Pono obiekt ten ma być sprzedany w ramach oszczędnosci rządowych - program " Tanie Państwo" , rozumiesz, wiesz ?

• 3 miesiące później...
Napisano

Witam.

Polecam sklep w ASO BILEX w Łodzi. Dla członków AutoKącik zniżka potwierdzone. Pozdrawia. yay.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

WYkonano naprawę (co prawda gwarancyjna) - lakierowanie dolnego pasa bocznego - obie strony i okolic tylnych drzwi (typowa sprawa w stilo). Co prawda nie załapałem się na auto zastępcze, bo nie uzgodniłem tego wcześniej - ale sama naprawa prowadzona przez Pana Dariusza Sztabińskiego przebiegłła sprawnie i do tego jakościowo bardzo dobrze. Bezpłatnie założono folie ochronne na feralne miejsca.

Piszę tego posta dlatego, że opinia o danym serwisie zalezy od pojedyńczych ludzi i ja akurat trafiłem na kompetentnego pracownika. Oby inni poszli w jego ślady...

Napisano

W dn. 9.10.2007 wyczyszczono EGR (włącznie z rozebraniem) oraz wykonano przegląd (zawieszenie, hamulce, sprawdzenie osprzetu silnika). W zapłaconej przez mnie kwocie - 150 zł kosztował EGR. Jakość wykonywanch napraw potwierdzam - bo sam widziałem jak to robili.

Przy okazji niestety pozdrawiam serwisy Fiata w Warszawie z których jeden tylko może wymienić EGR na nowy za około 700 zł a drugi nie robi takich rzeczy. Oba znajdują się w wątku nie polecanych serwisów i nie będę ich wymieniał (nie będę kopał leżących).

• 1 miesiąc później...
Napisano

Niestety, ale jak w temacie. Robiłem tam ostatnio Stilakowi przegląd, oto wyniki:

1. Zmieniali poduszkę pod skrzynią. Poduszka jest (wedle tego co się później dowiedziałem) mozowana 2 śrubami, dłuższą i krótszą. Jakim partaczem trzeba być, żeby je zamienić miejscami? Teraz widać, że jedna wystaje prawie 3 cm ponad nakrętkę, dochodząc prawie do rury wydechowej, a druga (pionowa) nie dochodzi do końca swojej nakrętki. Jak dla mnie, to mechanik powinien wiedzeć co gdzie wkręcić. A jak nie wie, to chociaż złożyć tak jak było!

2. Pisałem ostatnio o problemach z termostatem, takim samochodem od nich wyjechałem. Widać obserwacja wskaźnika temperatury wykracza poza zakres obowiązków serwisanta.

3. Rok wcześniej elektryk podłączył czujnik otwarcia maski do czujnika otwarcia bagażnika. Rezultat - po otwarciu maski świeci komputer mówi "boot open". To jeszcze nic, przy otwartej masce nie da się otworzyć bagażnika (no bo i po co, skoro już jest otwarty). Nie było to bardzo uciążliwe, ale przy okazji kolejnej wizyty chciałem to poprawić. Odpowiedż: "elektryka nie ma i nie będzie, może pan podjechać do jakiegoś warsztatu i naprawić". Podobno nic nie dotykali, ale od momentu odbioru auta z przeglądu po otwarciu maski nie świeci się kompletnie nic.

4. Irytacja w związku z samochodem zastępczym. Poprosiłem o samochód zatankowany do pełna, "pod korek". Oczywiście nie dało się, bo wdeług następcy p. Krzysztofa "klienci czasami nie oddawali takiej samej ilości benzyny". Czyli mam zgadywać ile seicento z 190000 przebiegiem spali przezczas przeglądu mojego samochodu i tyle zatankować, martwiąc się, że nie wystarczy. Albo mogę zatankować więcej, tylko nikt mi nie odda pieniędzy za niewykorzystane paliwo. Śmiech na sali jak dla mnie.

W zeszłym roku też było nieźle. Oddać honor muszę za to, że usuneli moje problemy z elektroniką (wątek moje boje z ESP failure), ale z przeglądu auto odbierałem 4 razy. Po pierwsze: odebrałem samochód, przejechałem kilometr, a tu nagle "engine fault", zupełnie jak przed przeglądem. Dopiero za drugim razem udało się zdiagnozować problem. Po 3 tygodniach przyjechałem po samochód, odepbrałem zapewnienia że już jest wszystko super, jeździli, testowali i nie będzie problemów. Wsiadam do auta, przekręcam kluczyk i.... Nic. Padł akumulator. Dziwne, bo wcześniej nie było z nim żadnych problemów, nawet zimią odpalał bez zająknięcia. Nie twierdzę, że ktoś go podmienił, ale wyobrażacie sobie chyba moją irytację. Zażyczyłem sobie przywiezienie sprawnego samochodu do pracy, nie chciało mi się tracić więcej czasu na duskusje o tym czy to ich wina czy nie. Samochód dostarczyli, przekręcam kluczyk a tam co? Service due. Następnego dniamusiał przyjechać mechanik z egzaminerem i usunął komunikat.

Napisano

uff, raz tak byłem skasować przegląd w kompie.

dzięki za ostrzeżenie.

Napisano

ODRADZAM Serwis Fiata w Lodzi firem BILEX pojechalem opstatnio wymienic prawa zarowke drogowa stracilem 1,5 h! ale to nie wszystko chialem aby wymienili mi pozycje oczywiscie zapomnieli (skasowali tylko za drogowe wiec ok) w weekend stwierdzielm zesam sobie wymienie pozycje i co? po dostaniu sie do oslony oniemialem TE PAPROKI nawet nie potrafia poporawnie zalozyc oslony reflektora! przez tydzien jedzilem ze zle zalozona oslonka! kto powie wielkie co ... a jest caly syf ktory lata osiada wewnatrz a to moze oznaczac za rok czasu koniecznosc wymiany calego klosza! parodia ! uwazajcie na paprokow w BILEX co prawa zrobilem tam jeszcze rozrzad ale ciekawe co tam zle zlozyli....

• 4 tygodnie później...
Napisano

Jako, że dziś sam robiłem przegląd postanowiłem co nieco napisać. Skorzystałem z ASO Górka. Wyglądało to tak: na wstępie Pan zabrał moje Stilo na wycieczkę boje_sie.gif, zapomniawszy mnie poinformować, a chyba powinien, no przynajmniej ja bym tak wolał smile.gif. Ale spokojnie Pan mechanik szybciutko wrócił i poinformował mnie, że wszstko OK. To była Jazda Testowa, szybka i rzeczowa. Przegląd wykonany profesjonalnie i dokładnie. Pan Bogusław, miły i "praktyczny" człowiek "po co przepłacać skoro nie widać różnicy?" zlosnik.gif. To mój nowy mechanik smile.gif. Naprawde polecam. Troszki się obawiałem papierosa przy silniku, ale człowiek wie co robi , nie? I sami sobie zadjacie pytanie co inne serwisy robią z waszymi autami, jak was/nas przy nich nie ma confused.gif. I najważniejsze zostałem zaproszony na halę napraw i mogłem towarzyszyć Stilo i wszystko zobaczyć. Za to ++++++++++++++ waytogo.gif. Naprawa fachowa i przemyślana. Podobno w Poniedziałki i Wtorki myjnia dla klubowiczów gratis, ale nikt mi nie proponował, a ja taki "nieśmiały" (brak cech sępa) jestem zlosnik.gifzlosnik.gif i się nie upomniałem blush.gifblush.gifPodsumowując ASO GÓRKA z czystym sumieniem polecam i napewno jeszcze skorzystam waytogo.gifwaytogo.gifwaytogo.gif.

Dodatkowym atutem jest fakt, że my kącikowicze posiadamy zniżki waytogo.gif.Cena za usługę to miła niespodzianka.

ASO Górka winner.gif

GORĄCO POLECAM i pozdrawiam Pana Bogusława

20.GIF20.GIF20.GIF

Napisano

Regulacja rozrządu, wymiana pompy wody, oleju, sprężyn przednich (już nie mam tych wadliwych padaków z koszyczkami), wymiana czujnika poł. wału, poduchy amort. z łozyskami, Zbieżność. Cena średnia (do zniesienia).

W sumie wykonano wsio bez problemów. Samochód dostałem z powrotem elegancko umyty. Nie widzę powodów by nie napisać pozytywnej opinii.

Napisano

Witam!

> omijajcie ich z daleka...

Racja, chlopaki nie wiedza dokladnie nic:(

Kiedys u nich bylem z punto, facet popatrzyl na silnik i mowi ze nie wie.Nie Wie!!

Kurde, krowy doic!

• 2 miesiące później...
Napisano

Niedaleko ADF jest Fiat serwis (www.fiatserwis.pl), specjalizują się we Fiatach, Alfach i Lanciach. Robią to samo co ADF, tylko taniej, szybciej i lepiej. Wymieniałem u nich rozrząd, osłonę pod silnikiem, matę pasażera poduszki, naprawę centralki, wycieraczek i kilka innych drobnych rzeczy - zawsze byłem zadowolony. To specjaliści, części mają oryginalne (czasem podjeżdżali do ADF kupić), a jak sprowadzają z Bielska, to z reguły na drugi dzień. W ADF na osłonę wyciszającą czekałem tydzień.

Elektronika i zabezpieczenia - polecam p. inż. Nadratowskiego na Warsztatowej 7 (AAS Autoalarmy).

Napisano

Witom!

A czy ktos kozystal z ASO w Bytomiu?

Pozdrawiom!

Sebba

• 2 miesiące później...
Napisano

Dzis odebralem swojego Stilacza z tego serwisu i rowniez przylaczam sie do grupy polecajacej to ASO. Niestety EUROMOBIL mial przyjemnosc (watpliwa) poprawiac po poprzednim zakladzie SHELL SERVICE zle zalozone poduszki amortyzatorow. Na szczescie na zlocie STILO Czocher polecil EUROMOBIL i mial racje. Bardzo mila obsluga i maksymalnie fachowa. Po kilku sekundach wiedzieli w czym rzecz. Polecam baaaaardzo. Pozdrawiam.

Napisano

> Z małym ale; zawsze należy pytać czy na zmianie jest mistrz Dunaj.

> Nie miałem z gościem osobiście przyjemności ale z informacji

> uzyskanych od bezpośrednio "zetkniętych" w związku z naprawą

> wiem, że jest to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Poza

> tym miła obsługa.

> tel. (13) 43 681 71

Ja również mogę potwierdzić dość wysoki poziom ASO w Krośnie. U mnie w rodzinie było już parę Fiatów i wszystkie jeździły do Auto-Service. Robią dobrze i całkiem niedrogo. Parę razy zdarzyło mi się, że dostałem auto zastępcze, żeby podjechać po tańsze części do sklepu motoryzacyjnego.

Stilo jak narazie zbyt długo w tym serwisie nie było. Zaraz po zakupie wyminiliśmy tylko końcówkę drążka kierowniczego+ustawienie geometrii. Reszta póki co działa bez zarzutu.

Jeżeli chodzi o konkretnych pracowników, to zdecydowanie polecam całą zmianę inż. Cwenara.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Umówiony byłem na 14 na wymianę tarcz i klocków oraz reperaturek do zacisków. Materiały własne, wymiana miała zająć ok. 2h. Autko od razu trafiło na podnośnik i... operacja zakończona w ciągu 1h za sprawą 3 mechaników, którzy razem wykonali tę wymianę. Oczywiście wszystkiemu się przyglądałem i jestem zadowolony z pracy mechaników. Przy okazji miło było pogadać o autkach. Wielki plus dla tego ASO. Byłem tam w czwartek a w piątek zaholowałem tam kolegę, któremu ok.22 pękła linka sprzęgła i łapa. Na wszelki wypadek zadzwoniłem (22:00!!!) i... dowiedziałem się, że jak będę na miejscu to bym zatrąbił lub zadzwonił ponownie. Dojechaliśmy i zostawiliśmy autko na placu. Dziś kumpel odebrał autko i również jest zadowolony, bo łapa została zespawana a linka wymieniona.

Wszystko w przystępnej cenie. Kolejny zadowolony z tego ASO hehe.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Ponieważ: sprzedawca po wejściu klienta nie reaguje na DZIEŃ DOBRY" i następnie sprzedaje towar tak jakby sprzedawał własne narządy do transplantacji za połowę ceny angryfire.gif . Poza tym ,że "zagubiono moje zamówienie" to cały czas zwodzono mnie jak się chciałem dowiedzieć kto zawinił - podając nr do faxu (gdzie odbierał go kolega niekierownik hehe.gif ). Ogólnie lepiej kupować gdzieś indziej - pozbawiając takich typów zajęcia i mam nadzieję, że i etatu.

Jakkolwiek serwis można zaakceptować - to sklep można by sobie darować.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ulica Lustrzana 30 Warszawa. Widać, że mechanior zna sie na robocie. Szybko , składnie. Wskazanie geometrii przy ustawianiu mozna zobaczyć sobie na ekranie. Wydruk mozliwy. Cena typowa: 70zł. Za kompletną regulację liczą 120zł. Zw względu na:brak dłuższego czekania, kompetentność - polecam.

• 3 miesiące później...
Napisano

ASO w Mławie odwiedziłem 2 razy.

Za pierwszym razem wyczyścili mi szczęki hamulcowe (tylko 2 tylne koła) - materiały (smar za 2,60zł)robocizna- 60zł. Za dużo pracy to ich nie kosztowało:).

Jak przepaliły mi się obydwie żarówki świateł mijania, zaśpiewali mi za robociznę 100zł. Nie pytałem już czy w cenie są żarówki, tylko podziękowałem i wymieniłem je sam. Nie było to tak skąplikowane jak mówili pracownicy ASO.

Podsumowując uwazam ze biora za duzo i na przeglad pojade do ASO w Ełku (czesto tam bywam), bo w Mławie nie zasługują na taki łatwy zarobek tongue.gif .

• 2 tygodnie później...
Napisano

http://www.irbisserwis.pl/ jest git. Jestem zadowolony

Właścile przez wiele lat praocowali w ADF badź Amicarze nie pamietam już :-)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hej

Jak do tej pory wszystko czego się tknęli w Stilaku, zrobili dobrze i profesjonalnie. Wymieniałem u nich wahacze, łączniki, rozrząd, uszczelnienie wybieraka + kampanię nawrotową z osłoną pękających sprężyn. Jak na dzień dzisiejszy Polecam!

• 3 tygodnie później...
Napisano

pierwszy raz miałem okazję ich odwiedzić,

co prawda jako GP user, ale jaka to róznica.

zlecenie montaż płyty podsilnikowej (materiał własny) i examiner aby wyłączyć pipczenie pasów bezpieczeństwa.

usługa wykonana ok, ale:

koszt 120 pln (opłacony kartą)

zero paragonu, rachunku czy info przed usługą ile wyniesie - kocham to k... do bólu.

po wizycie i lekturze ich reklamy robionej przez Jami'ego, stawiam sobie pytanie:

jeśli pierszy przegląd u nich w stilo dieslu kosztuje 170 to ja za 120 miałem niemal 70% przeglądu wykonane tzn. założenie płyty podsilnikowej (jak do kazdego spuszczenia oleju) i examiner (pono w cenie każdego przeglądu).

Ciekawe co takiego robią w ramach przeglądu za pozostałe 50 pln których nie płaciłem ?

PS - małe sprostowanie: użyto materiałów: spinki i śrubki do mocowania osłony silnika z magazynu serwisu za 26 pln oraz otrzymałem gratis żarókę postojową do samodzielnej wymiany gdyż już zamykali i nie było komu mi wymienić gdy zapalił się komunikat tuz po wyjeździe za drzwi warstatu

• 1 miesiąc później...
Napisano

Kiedyś byłem zwolennikiem eksperymentowania z naprawami. Juz w czasach Punto1 postawiłem na ASO Wówczas to było Solo obecnie rynek Kielecki przejąl oddział krakowskiego PZMomtu. Mnie też "przejęli"

Jeszcze współpraca z Solo zaowocowała rabatem na części i robociznę. Pona dto jak zmieniałem kropka na stilona bez ogladania wzieli w rozliczeniu i dali nienajgorrszą cenę (za miesiąc sprzedali, bo pokazali klientowi historię przeglądów i napraw)

Ze wspólpracy z PZMotem jestem zadowolony. Często różne duperele (np. wymiana stabilizatorów, nie mowiąc o żarowkach) robili mi "z marszu" a na cosik poważnego wiadomo trzeba się umówić ale staraja się być elastyczni (zwłaszcza dla starych "znajomych"). Prawdziwe duperele typu podpięcie pod lapka i zresetowanie kompa robią za "zapraszamy ponownie". Zresztą ceny są umiarkowane.

Polecam.

Napisano

Sami nie demontują turbo. Mnie panienka z recepcji wysyłała gdzieś do innego warsztatu. Tak samo z montażem. Może i dobrze robią turbiny, ale tego nie sprawdziłem. Za to samo zakupiłem lekko uzywaną.

Napisano

> Sami nie demontują turbo. Mnie panienka z recepcji wysyłała gdzieś do

> innego warsztatu. Tak samo z montażem. Może i dobrze robią

> turbiny, ale tego nie sprawdziłem. Za to samo zakupiłem lekko

> uzywaną.

ok

Dzięki

W

• 2 tygodnie później...
Napisano

dlugo moglbym pisac bo serwisuje wszystkie auta od wielu wielu lat w tym serwisie.. ale ogranicze sie do abartha..

auto kupione - pomimo ks. serwisowej i potwierdzonego przebiegu 63tys km mozna uznac za stan nieznany..

powod serwisu? PRZEGLAD..

w skrocie.. auto zostalo rozebrane na srubki.. tzn cale zawieszenia - przod,tyl, caly ukl hamulcowy tzn zaciski, tarcze, klocki, przewody sprawdzone cisnieniowo, zostaly wymionione filtry wszystkie lacznie z kabinowym (odgrzybianie klimy rowniez), zostaly wymienione wszystkie plyny lacznie z plynem hamulcowym, caly rozrzad (choc przebieg nie wskazywal takiej potrzeby wiek auta - 2005r prod - wymusil wymiane i slusznie bo pasek nosil slady zuzycia), wymiana klinowych paskow, wymiana kilku zarowek (te z tylu pomaranczki mialy zdarta farbe, nie swiecily jakies tam stopy i cos tam jeszcze), zostala ustawiona zbieznosc wg. parametrow fabrycznych, zostala ustawiona nastepna inspekcja na kompie na przebieg 80tys wg mojego zyczenia tak dla rownosci.. z rozbiorki wyniknela wymiana dwoch wahaczy z przodu i klockow z tylu - wszystko zlozone po przeczyszczeniu, odpiaszczeniu i nasmarowaniu elementow ktore tego wymagaly..

trwalo to wszystko 4 dni robocze - od razu mowilem ze mi sie nie spieszy..

wszystko dopiete na ost guzik..

cena 2390zl .. duzo? mysle ze nie.. a auto jest przygotowane PROFESJONALNIE do pokonania 20tys km.. do nastepnego przegledu - juz duzo mniejszego.. bez rozbiorki na srubki gdyz stan auta zostal dokladnie poznany juz przy tym przegladzie..

POLECAM WSZYSTKIM ktorzy sa perfekcjonistami i uwielbiaja gdy jadac nic nie stuknie, jest cisza w srodku bez drazniacych dzwiekow, auto slucha sie kierowcy i nie stwarza problemow.. BEZPIECZNIE i NIEZAWODNIE..

nie wiem co sie popsuje podczas 20tys km.. ale fakt jest taki ze przebiegi moge liczyc w mln km mnozac przez auta i lata jakie tam naprawiam samochody.. i NIGDY nie bylo tak ze cos stanelo na drodze.. od cc900 po nowa e-klasse..

jakby ktos byl z Wloclawka, Torunia, Plocka.. POLECAM.. to jest wszedzie po 60km ale warto dac auto komus kto MA POJECIE, PODCHODZI DO KAZDEGO PRZYPADKU INDYWIDUALNIE I JEST PERFEKCJONISTA W DETALACH..

w razie pytan - szczegoly na priv

• 1 miesiąc później...
Napisano

Serwis MasterCars alias MasterGas w Gdańsku (wystepują pod obiema nazwami !?)

www. mastergas

<a href="www.mastercars.gda.pl " target="_blank">www. mastercars</a>

Załozyli mi LPG sekwencja i od początku same porażki:

1.wyciekał płyn chłodzący - dolewali płynu dwukrotnioe za pieniądze twierdząc ze usterki nie udało się zlokalizować. Dopiero w innym warsztacie znaleźli pęknięty trójnik od inst. chłodz. LPG . Oni pokazali mi, ja mastergas i dopiero na gwarancji wymienili.

2.już podczas montowania instalacji połamali mi plastikową podstawkę pod lewą nogę kierowcy i obudowę kolumny kierownicy . Potem zrobili ze mnie wariata i dopiero konfrontacja z monterem doprowadziła do jego przyznania się i wymiany... tylko podstawki

3.po wymianie filtrów , na wolnych obrotach i tylko na gazie silnik gaśnie i reklamacja 4-krotnie realizowana bez skutku. Za każdym razem bawią się komputerem zamiast wymienić wadliwy bubel (sprawa oparła się już o producenta bo miałem dość spławiania)

4.po naprawie trzeciej niedokręcili osłony pod silnikiem którą naturalnie urwałem następnego dnia cofając . Winnego oczywiście nie ma !

5.Po wymianie żarówki krzywo zamontowali atrapę (wymieniana była przy okazji jednej z reklamacji LPG)

SŁOWEM TRAGEDIA ! Brak możliwości rozmowy z jakimś szefem czy właścicielem - ciągle trza dyskutować z jedną z 3-ech panów sekretarek/recepcjonistek h... wie jak ich nazwać przypałów .

STANOWCZO ODRADZAM

• 1 miesiąc później...
Napisano

Do tej pory tam serwisowałem stilacza i można było ich przełknąć pewne niedociągnięcia. Obecnie lecą z jakością i podejściem moim zdaniem . Ale od rzeczy. Niby wszystko zrobione ale:

minusy

-dywanik kierowcy ubrudzony i usmarowany brudnymi butami - zmienione i myte na lato w ubiegły weekend z gumowych (fotelowi się nie przyglądałem)

-to samo próg plastikowy - a 2 dni temu robiłem porządki

-usmarowany boczek który się zdejmuje aby się dostać do filtru przeciwpyłowego - był bielutki a jest czarny od brudnych rąk - po raz kolejny

-płyn hamulcowy który mieli zmienić nalany gruuuuubo ponad maksimum co jest niedopuszczalne (i to już po raz drugi sie tak stało)

-przy zmianie filtra paliwa widać że trochę się ropy wylało na skrzynię i osprzęt - nie wytarte

-na zewnątrz auto też usmarowane w kilku miejscach na drzwiach

-auto umyte od niechcenia

-EGR nie niewyczyszczony bo im się nie chce/nie potrafią/ a w ogóle to wymieniają tylko na nowy

-na sugestie o 2 krotnym zapaleniu się kontrolki ABS - ten typ tak ma - oczywiście nie sprawdzą stanu czujników przy kołach / skorodowane styki/ etc. bo TAK ma być i NIC się nie da z tym zrobić

-na ostatnim przeglądzie nie przykręcili dolnej osłony silnika - wisiała na 1 śrubie - dobrze że zauważyłem w porę - za nim by poszła do rowu

-innym razem z kolei szyba nie chciała się zamknąć do końca automatycznie lecz trzeba było trzymać przycisk zamykania (przed oddaniem auta było ok) - oczywiście - z mojej winy bo mam CB i to jego wina (nigdy się to nie zdarzyło wcześniej a CB było odłączone i zostało w domu na czas przeglądu)

plusy

-nie zerwali ramek klubowych na rzecz swoich i nie nakleili naklejki na tylnej szybie (nie płacą widocznie za reklamę grinser006.gif )

-generalnie wszystko zrobione i auto jeździ poprawnie ale takie drobiazgi i niedociągnięcia denerwują. W końcu ja się nie muszę na tym wszystkim znać lecz oni powinni bo to aso a nie zakład kowalski...

-ceny relatywnie na dobrym poziomie /lepsze niż Viamot którego wolał bym nie odwiedzać - ale to historia na oddzielny temat/

Jak by popracowali nad drobnymi detalami można by było polecić z czystym sumieniem... a tak oceńcie sami

• 4 tygodnie później...
Napisano

Mam pytanie gdzie w Łodzi czy okolicach można dobrze serwisować stilo 1.9 MJ. Chodzi mi o profesjonalne podejście do swojej pracy i do klienta . hmm.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

Witam

Mam naprawę blacharską w stilonie do wykonania z warty bezgotówkowo. Czy ktoś korzystał z warsztatu R&D Stosio na ul. Nowocmentarnej 5? Czytałem dobre opinie o warsztacie Felus&Felus który znajduje się obok na nowocmentarnej 7, ale oni nie mają umowy z wartą podpisanej. Proszę o opinie.

Napisano

obiekt cały czas działa, jak na razie nie narzekałem - robią dość tanio, stosują zarówno części oryginalne jak i szeroką gamę zamienników (współpracują z InterCars po drugiej stronie Powsińskiej)

no ale niestety na airbag failure się wyłożyli - nie potrafią wykryć przyczyny błędów. będę się chyba musiał do jakiegoś ASO wybrać. tylko do którego?

• 3 miesiące później...
Napisano

STANOWCZO ODRADZAM kozystanie z usług:

Zbigniew Kominek

ul. Poznańska 38

05-850 Mory

Jakość wykonywanej usługi, terminowość jest poniżej krytyki.

Naprawa polegała między innymi na wymianie drzwi kierowcy. Jakość montażu jest po prostu tragiczna! Drzwi wymagają ponownego rozbrojenia i poprawnego złożenia sciana.gif

Szczerze ODRADZAM

pozdr

Jacek

• 3 miesiące później...
Napisano

> W Katowicach na Rozdzieńskiego

Uczucia mieszane.

W mroźny poranek auto nie odpaliło -po doturlaniu się do najbliższego ASO zdecydowałem o wymianie filtra paliwa i sprawdzeniu (komp+wtryski).

Do auta (co prawda chodzi o Bravo, ale myślę, że to i tak dobre miejsce na opis -jeśli nie, niech Mody przeniosą wg uznania) założyli zły filtr paliwa, co poskutkowało awarią na drodze no.gif, do tego za tani to ten filtr (już po rabacie) nie był no.gif. Długo czeka się na obsługę no.gif, choć na plus trzeba zaliczyć, że jednak w sumie to wszyscy zasuwają jak w mrowisku, a i ze względu na okoliczności (wpadłem wprost "z ulicy", daleko od domu, potrzebując następnego dnia sprawnego auta jak tlenu), mimo pełnej hali, udało im się "mnie" "wcisnąć" między inne prace, a nie zbyć na inny termin ok.gif, do tego jak już wzięli auto, wszystko poszło szybko ok.gif.

W sprawie reklamacji: dodzwonić się na serwis w ogóle trudno no.gif, zdecydowałem się pojechać osobiście po pracy (grubo po 16:00) i kierownika już nie było, a tylko on mógł podjąć temat no.gif. Dziś spotkałem się z Nim osobiście (znów "trochę" musiałem poczekać no.gif, bo dłuuugo zajęty był innym klientem). Ale potem już bez zastrzeżeń -bez zbędnych pytań czy "czepliwości" ok.gif od razu przeprosiny ok.gif odzyskanie gotówki za filtr i jego wymianę oraz kwoty za usługę serwisową innego ASO (ASO w Kozach k. Bielska-Białej -ich póki co z czystym sercem polecam, a już nie pierwszy raz korzystałem z ich usług), które poprawiło ich błąd, z zaokrągleniem "drobnych" na korzyść klienta ok.gif W ramach rekompensaty za stracony czas i nerwy namówiłem ich również na darmową wymianę żarówki ok.gif, która się przepaliła zgodnie z zasadą: "nieszczęścia chodzą parami".

Ogólnie więc no.gifok.gif, ale chyba następnym razem będę się starał ich omijać zlosnik.gif

Napisano

Witam

polecam ten serwis bardzo gorąco. znajduje sie Wa warszawie na ul. Modliśnkiej 347

http://www.jcserwis.pl/index.html

jakiś czas temu miałem kolizje swoim stilo facet skasował mi cały drzwi kierowcy nadkole zderzak próg

oddałem samochód do zrobienia w JC Auto (już nie po raz pierwszy wcześniej inny model)

i poraz kolejny zrobili mi świetnie samochód.

po pierwsze jest nie drogo a po drugie świetna obsługa i rzetelne wykonanie

naprawde polecam z czystym sumieniem

• 1 miesiąc później...
Napisano

Po ostatnich wizytach w różnych ASO w mojej okolicy odniosłem wrażenie, że wszędzie jest tak samo - tak samo źle.

Jako że na innym forum pojawił się podobny wpis ale z nadzieją - nowy salon fiata na ulicy jasnogórskiej (nie mylić z auto-krakiem k. Makro)

I tak do zrobienia było parę drobiazgów. Ale od początku. Po uzgodnieniu, co trzeba zrobić, wraz z doradcą technicznym podchodzimy do auta. Ogląda czy nie ma rys itd. (żeby nie było problemów) oraz o sam osobiście zakłada pokrowiec na KIEROWNICĘ i fotel. (cóż nigdy nie spotkałem się z zabezpieczaniem kierownic w aso fiata - inne marki owszem ale nie fiat). Robi to ten że dorada w czystym (wszyscy pod graniakiem) ubraniu a nie usmarowanych po pachy mechanik (a tak zwykle bywa u innych). Pierwszy plus. Pada pytanie czy zmienić ramki na nasze - cóż no JASNE że NIE - ale pytają o to nie robiąc tego na własne widzi-mi-się jak w przypadku u Don Abartho (pewno nie płacąca za reklamę zeby.GIF ).

Co mieli zrobić - zrobili, auto UMYTE choć to nie przegląd - no może taki mały (olej, filtry, hamulce, pasek wielorowkowy) - co w porównaniu do ostatniego dużego przeglądu w innym aso (a auto stało u nich 1,5dnia) brzmi pięknie - bo tam musiałem się o to doprosić... SIC - a brudne było jak sto nieszczęść bo to "zima-błotna" była.

Obsługa przyjemna, salon czysty, poczekalnia jest OK.

Ale najlepsze spotkało mnie kilka dni później jak sprawdzałem ciśnienie w kołach - a myślę- zrzucę kołpaki - bo łatwiej wtedy odkręcić nakrętkę wentyla. I wtedy zobaczyłem to - tak u nich wygląda prawdziwe CZYSZCZENIE hamulców (tył też) - tarcze wyczyszczone i w miejscach które nie stykają się z klockiem zakonserwowane przed korozją. Powiem że byłem bardzo zaskoczony bo nie spodziewałem się takiego widoku. Nigdy nawet, choć trochę na styku felga-tarcza nie maznęli mi nigdzie pastą miedzianą, aby się nie przypiekły.

A tak to wygląda. Ceny zbliżone do innych aso - ale przynajmniej jakość jest a nie jakoś. Jeśli tylko nie był to przypadek, i nie spaprają pierwszego wrażenia to mają pewnego stałego klienta.

img6726u.jpg

img6736a.jpg

img6749t.jpg

img6782.jpg

Napisano

Mój post wklejony z innego forum

Viamot

Widze kolega ma spore doświadczenie. Niestety też mam bardzo złe przejścia z viamotem. Uszkodzli zamek bagaznika, nie potrafili ustawić klapy bagażnika by była równa (po jej demontażu), przy zmianie zamka w drzwiach przednich źle przymocowali boczek (plus nie wyregulowanie zamka) i po pewnym czasie uszkodziła się uczelka drzwi, nie poradzili sobie z samoistnym wyzwalaniem alarmu i kilka innych drobiazgów, robili problemy przy wymianie przełącznika zespolonego /na gwaracnji - zrobione dopiero w polinarze/. Nie wiem czy obsługa jako taka się zmieniła ale zwykle sprawiali wrażenie "nie zawracaj mnie pan glowy bo mam kiepski dzień", jak by siedzieli tam za kare.

A, za to elektryka mają bardzo dobrego - godny polecenia (o ile jeszcze tam pracuje)

O Auto-kraku słyszałem od znajomych wiele złego tak że nawet moja noga tam nie stanęła.

Polinar

minusy

-dywanik kierowcy ubrudzony i usmarowany brudnymi butami (a były chwile wcześniej zmienione i myte)

-to samo próg plastikowy - cały w smarze

-usmarowany boczek który się zdejmuje aby się dostać do filtru przeciwpyłowego - był bielutki a jest czarny od brudnych rąk - po raz kolejny (a raz założony tak niechlujne iż sam w pewnym momencie się odczepił SIC!)

-płyn hamulcowy który mieli zmienić nalany gruuuuubo ponad maksimum co jest niedopuszczalne (i to już po raz trzeci sie tak stało)

-przy zmianie filtra paliwa widać że trochę się ropy wylało na skrzynię i osprzęt - nie wytarte

-na zewnątrz auto też usmarowane w kilku miejscach na drzwiach

-auto umyte dopiero po interwencji (a stało tam cały dzień na kolejnym przeglądzie i dodam że było dość brudne /jesień/)

-EGR nie niewyczyszczony bo im się nie chce/nie potrafią/ a w ogóle to wymieniają tylko na nowy

-na sugestie o 2 krotnym zapaleniu się kontrolki ABS - ten typ tak ma - oczywiście nie sprawdzą stanu czujników przy kołach / skorodowane styki/ etc. bo TAK ma być i NIC się nie da z tym zrobić

-na ostatnim przeglądzie nie przykręcili dolnej osłony silnika - wisiała na 1 śrubie - dobrze że zauważyłem w porę - za nim by poszła do rowu

-innym razem z kolei szyba nie chciała się zamknąć do końca automatycznie lecz trzeba było trzymać przycisk zamykania (przed oddaniem auta tego dnia rano było ok)

i pewno wiele innych drobiazgów ale nie zapisuje tego...

plusy

-nie zerwali ramek klubowych na rzecz swoich i nie nakleili naklejki na tylnej szybie (nie płacą widocznie za reklamę )

-generalnie wszystko zrobione i auto jeździ poprawnie ale takie drobiazgi i niedociągnięcia denerwują. W końcu ja się nie muszę na tym wszystkim znać lecz oni powinni bo to aso a nie zakład kowalski...

-ceny relatywnie na dobrym poziomie /lepsze niż Viamot którego wolał bym nie odwiedzać

Jest jeszcze serwis w wielicze Nodzyński - byłem raz i generalnie widać znają się (pierwsze wrażenie) ale mnie nie jest tam po drodze, kiepski alternatywny dojazd z Krakowa /jeśli zostawić auto na cały dzień/. Ale ocena na podstawie drobiazgu nie świadczy że przy powaznych rzeczach też są kompetenti

Generalnie ciężko o dobry serwis w naszej okolicy.A da się bo serwis innej marki nie raz bardzo mnie pozytywnie zaskoczył...

Ciekawe czy tu ktoś z ASO albo FAPu zagląda.. jeśli tak to wyciągnijcie wnioski

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.