Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Byłem w salonie podoba mi się. 530KM fajny środek ale w necie piszą że puchnie szybko i moc tnie. Warte to co? Czy się nie wygłupiać? 

Napisano

Myślę, że to TY możesz być tym pierwszym co odpowie na to pytanie ;).

Co za problem umówić się na jazdę testową i przetestować w warunkach o jakich piszesz ?

Napisano
  • Autor
45 minut temu, sherif napisał(a):

Myślę, że to TY możesz być tym pierwszym co odpowie na to pytanie ;).

Co za problem umówić się na jazdę testową i przetestować w warunkach o jakich piszesz ?

Za dużo ambarasu bardzo rzadko albo nawet wcale nie korzystam z jazd próbnych. Tu bym musiał z centrum miasta jechać na autostradę i wracać i to jeszcze o chorej porze żeby był mały ruch. Potem zrobić to samo z tesla 3. Także nie :phi: 

Napisano
3 godziny temu, wujek napisał(a):

Za dużo ambarasu bardzo rzadko albo nawet wcale nie korzystam z jazd próbnych. Tu bym musiał z centrum miasta jechać na autostradę i wracać i to jeszcze o chorej porze żeby był mały ruch. Potem zrobić to samo z tesla 3. Także nie :phi: 

No to kup a potem sprawdź czy fajny, tak jak to zwykle robisz.

;l

Edytowane przez Ryb

Napisano
4 godziny temu, wujek napisał(a):

TO nie licz, że już ktoś z AK jeździł. Ja dla przykładu to ten model słyszę pierwszy raz :phi:.

Poza tym samą jazdą bym się i tak nie przejmował rozważając tego typu auto.

Napisano
12 godzin temu, wujek napisał(a):

Byłem w salonie podoba mi się. 530KM fajny środek ale w necie piszą że puchnie szybko i moc tnie. Warte to co? Czy się nie wygłupiać? 

oho przeciwnik EV zaraz bedzie mial 2 EV ;]

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

oho przeciwnik EV zaraz bedzie mial 2 EV ;]

Ja nie jestem przeciwnikiem to ma 530 KM i jest ładniejsze od Tesli. Spalinowka z takimi osiągami będzie 2x droższa.

Napisano
55 minut temu, wujek napisał(a):

Ja nie jestem przeciwnikiem to ma 530 KM i jest ładniejsze od Tesli. Spalinowka z takimi osiągami będzie 2x droższa.

jak masz xaiomi telefon to sie polubicie :jem:

Napisano
  • Autor
51 minut temu, PawelWaw napisał(a):

W życiu tylko iPhone. 

Napisano
Godzinę temu, wujek napisał(a):

W życiu tylko iPhone. 

No to nie ma wyjścia. Do iPhone musi być Thermomix i Teselka.

Napisano
6 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

Przypomniało mi się, jak wiele, wiele lat temu @Florydzialski pisał te info z magla o tym, że Apple zamierza wypuścić swój samochód ;]

Tymczasem Xiaomi...

Napisano
5 godzin temu, wujek napisał(a):

W życiu tylko iPhone. 

Jak masz iPhone i spodnie rurki, to nie masz wyjścia. Tylko Tesla.

Z tego się już nie da wykręcić ;]

PS. Partner się zgodził? ;]

Napisano
W dniu 9.04.2025 o 12:02, wujek napisał(a):

Chyba z tym puchnięciem jest coś na rzeczy.

Masz filmik z porównaniem do Tesli 3. Startuje nawet lepiej, ale później Tesla dogania.

Pierwszy wyścig coś zwalili, jakoś ten BYD był ograniczony, więc można olać. Pozostałe już widać faktycznie że to BYD ma moc pełną tylko przez chwilę, a później jest jakiś problem ;]

Aha, ja raczej nie jestem fanem Tesli, ale bym nie powiedział że ten BYD jest ładniejszy ;)

Napisano
24 minuty temu, kravitz napisał(a):

Przypomniało mi się, jak wiele, wiele lat temu @Florydzialski pisał te info z magla o tym, że Apple zamierza wypuścić swój samochód ;]

Tymczasem Xiaomi...

Bo prace były w toku. Gdzieś rok temu projekt został skasowany. 

Napisano
  • Autor
30 minut temu, kravitz napisał(a):

Jak masz iPhone i spodnie rurki, to nie masz wyjścia. Tylko Tesla.

Z tego się już nie da wykręcić ;]

PS. Partner się zgodził? ;]

W Mercedesie powiedzieli 300k za GLB AMG, Cupra wychodzi prawie 250k więc zacząłem patrzeć na elektryki. Wezmę znów dopłatę i kupię chinola :phi: 

Minus duży ze to pewnie jest kupsko i na te 530KM trzeba patrzeć z przymrużeniem oka. 

Napisano
24 minuty temu, kravitz napisał(a):

Aha, ja raczej nie jestem fanem Tesli, ale bym nie powiedział że ten BYD jest ładniejszy ;)

Kwestia gustu. Dla mnie znów dyskwalifikujące jest całe to GUI w środku. Widać na filmach Bjorna. To jest tragedia zupełna. Pełna chińszczyzna.

Napisano
11 minut temu, format napisał(a):

Kwestia gustu. Dla mnie znów dyskwalifikujące jest całe to GUI w środku. Widać na filmach Bjorna. To jest tragedia zupełna. Pełna chińszczyzna.

Nie jestem zupełnie zaskoczony. Taki jest chiński model biznesu. W tabelkach ma być najlepiej, to czego nie da się opisać w tabelkach, a klient nie będzie zadowolony, da się załatwic później jakimś rabatem bądź gratisem. Klient ma kupić!

Napisano
11 minut temu, kravitz napisał(a):

Nie jestem zupełnie zaskoczony. Taki jest chiński model biznesu. W tabelkach ma być najlepiej, to czego nie da się opisać w tabelkach, a klient nie będzie zadowolony, da się załatwic później jakimś rabatem bądź gratisem. Klient ma kupić!

Taki pierwszy lepszy sample:

Generalnie stylówa aliexpress.

Napisano
2 godziny temu, kravitz napisał(a):

Pierwszy wyścig coś zwalili, jakoś ten BYD był ograniczony, więc można olać. Pozostałe już widać faktycznie że to BYD ma moc pełną tylko przez chwilę, a później jest jakiś problem ;]

swoja droga widac tez to co powtarza format, ze tesla nie umie w hamowanie. Chinczyk jest ciezszy o 200kg i zatrzymał się 1,5 długosci auta blizej. 

Napisano
16 godzin temu, wujek napisał(a):

Jak to droższa? 

A kiedy spalinowe w kontekście osiągów były tańsze? ;]

Napisano
7 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

Jak to droższa? 

Zależy jak patrzeć.

Takie do 200KM, to myślę że zawsze ;)

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

Jak to droższa? 

Dwa lata temu Merc był w podobnej cenie. Teraz mocny elektryk staniał a mocna spalina podrożała. Wreszcie elektryk ma sens. 

Napisano
10 godzin temu, kravitz napisał(a):

Zależy jak patrzeć.

Takie do 200KM, to myślę że zawsze ;)

Jeśli zależy jak patrzeć, to też nie 😁

Napisano
9 godzin temu, wujek napisał(a):

Dwa lata temu Merc był w podobnej cenie. Teraz mocny elektryk staniał a mocna spalina podrożała. Wreszcie elektryk ma sens. 

To dobrze. Skończę w końcu z tą bezsensowną jazdą EV i zacznę sensowną 😌😎

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, mrBEAN napisał(a):

To dobrze. Skończę w końcu z tą bezsensowną jazdą EV i zacznę sensowną 😌😎

Masz inne potrzeby. Średnio mi się chce przy ładowarce karmić płaczące dzieci. Ale za rok nie będzie problemu.

Napisano
25 minut temu, wujek napisał(a):

Masz inne potrzeby. Średnio mi się chce przy ładowarce karmić płaczące dzieci. Ale za rok nie będzie problemu.

Lepiej żeby głodne jechały bez postoju? 😄  ;) 

A co się zmieni za rok? 😱

Napisano
  • Autor
17 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

Lepiej żeby głodne jechały bez postoju? 😄  ;) 

A co się zmieni za rok? 😱

No nic zamiast 3h na miejsce można jechać elektrykiem 4 plus ładowanie także wogole nie ma różnicy. 

Napisano
22 godziny temu, wujek napisał(a):

No nic zamiast 3h na miejsce można jechać elektrykiem 4 plus ładowanie także wogole nie ma różnicy. 

Ważne, że można, a nie trzeba 😁👍