Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczenia gap

Featured Replies

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Mike_wwl napisał(a):

A jaką masz sumę ubezpieczenia? Samochód może zdrożeć i 10 razy w ciągu roku a i tak ubezpieczyciel nie wypłaci Ci więcej niż wynosi suma ubezpieczenia. 

Przez pierwszy rok mam sumę ubezpieczenia z faktury, ale gap mogę wykupić do 30 dni od zakupu auta. Zadałem pytanie, bo nie rozumiałem tego dobrze. Teraz wiem, że nie gap wypłaca w razie W, tylko dopłaca, jak będzie za mało.

@JacWeg krótko i zwięźle wytłumaczył. 

Napisano
  • Autor
31 minut temu, muzz napisał(a):

tak mi się wydaje, że Rka nie będzie jakoś mocno trzymać ceny bo (przynajmniej w Wawie) na ulicy dużo ich widać...jeżeli te ceny są tak rewelacyjne to dużo ich sprzedadzą...

swoją drogą jak pierwszy raz widziałem Rkę to miałem wrażenie, że ktoś jakiś śmieszny wydech tuningowy do golfa założył...dziwnie mi on po prostu wygląda...

Wcześniej przed obniżką trochę tego sprzedali, pomimo, że Rki kosztowały 250-270 tys. Po wiosennej obniżce ludzie się rzucili na R i GTI, bo tak tanio jeszcze nie było, we wrześniu według ankiety na grupie Golfa jak dobrze pamiętam ponad 70 osób miało już zamówioną nową Rkę i ponad 30 osób GTI CS, a jeszcze kilka zwykłego GTI (licząc tylko tych, co z promocji wzięli) Większość tych osób, to krawaciarze z Wawy, którzy odbierają auta od miesiąca i jeszcze będą odbierać. Wysyp, to dopiero będzie, głównie R.

Napisano
6 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Przez pierwszy rok mam sumę ubezpieczenia z faktury, ale gap mogę wykupić do 30 dni od zakupu auta. Zadałem pytanie, bo nie rozumiałem tego dobrze. Teraz wiem, że nie gap wypłaca w razie W, tylko dopłaca, jak będzie za mało.

@JacWeg krótko i zwięźle wytłumaczył. 

To w zasadzie dwa niezalezne produkty, nie bedziesz chcial skorzystac z GAP to nie skorzystasz.

Czesto GAP jest oferowany przez inne TU niz pakiet OC/AC.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

To w zasadzie dwa niezalezne produkty, nie bedziesz chcial skorzystac z GAP to nie skorzystasz.

Czesto GAP jest oferowany przez inne TU niz pakiet OC/AC.

Dlatego wykupię. Dziś nie dałem rady, bo pół dnia sprzedawałem starszego Golfa.

Napisano
1 minutę temu, kaczorek79 napisał(a):

Dlatego wykupię. Dziś nie dałem rady, bo pół dnia sprzedawałem starszego Golfa.

Chociaz z sukcesem? :)

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Chociaz z sukcesem? :)

No sprzedany. Pierwszy oglądający, obserwował ogłoszenie prawie 30 dni i na koniec przyjechał, sprawdził auto w warsztacie, potargował i opuściłem mu 3 tys z ogłoszenia. Niedługo koniec OC, BT, nie chciałem czekać, bo zima, a auto stoi. Jeszcze blisko mieszka, więc serwis u mnie zrobi.

Napisano
22 minuty temu, kaczorek79 napisał(a):

Jeszcze blisko mieszka, więc serwis u mnie zrobi.

I to jest interes, odzyskasz co opuściłeś. :phi:

Napisano
7 godzin temu, ZUBERTO napisał(a):

To jest możliwe, by w PL na placu dealer trzymał tyle bryk?

policzmy ile to miejsca... a nie nie ma sensu...

Napisano
4 godziny temu, kaczorek79 napisał(a):

we wrześniu według ankiety na grupie Golfa

komedia ;]

Napisano
3 godziny temu, ZUBERTO napisał(a):

I to jest interes, odzyskasz co opuściłeś. :phi:

z jego cenami to koles by musial u niego 20 lat to auto serwisowac ;]

Napisano
W dniu 20.12.2025 o 18:46, kaczorek79 napisał(a):

No sprzedany. Pierwszy oglądający, obserwował ogłoszenie prawie 30 dni i na koniec przyjechał, sprawdził auto w warsztacie, potargował i opuściłem mu 3 tys z ogłoszenia. Niedługo koniec OC, BT, nie chciałem czekać, bo zima, a auto stoi. Jeszcze blisko mieszka, więc serwis u mnie zrobi.

A ile baboli w aucie sie teraz znajdzie

.. klocki, tarcze, oba filtry oleju i filtr powietrza do opon....

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, grogi napisał(a):

A ile baboli w aucie sie teraz znajdzie

.. klocki, tarcze, oba filtry oleju i filtr powietrza do opon....

- Ma Pan skrzynię biegów do wymiany...

- Serio?

- No, nawet obydwie.

A tak całkiem poważnie, sprzedałem auto, które nie wymaga żadnych napraw, czy serwisu. Za 8 kkm wypada olej zmienić, filtr kabiny i powietrza. Na resztę jeszcze długo, zanim przyjdzie czas.

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 4.12.2025 o 11:29, kaczorek79 napisał(a):

Z czym to się je. Pierwszy raz ubezpieczam nowe auto, biorę pakiet oc,ac, dealer chce mi dodatkowo sprzedać gap za 2,5 tys na 4 lata.

Ja zapłaciłem gap ponad 4 tysiące na 4 lata, polega to na tym, że w ciągu tych 4 lat przy szkodzie całkowitej lub kradzieży dostanę równowartość co zapłaciłem, ryzyka teraz nie ma, że auto drastycznie zdrożeje bo weszły chińczyki i się rzucili, niemniej jak kolega 3 lata temu kupił auto z gap'em to ono tak zdrożało, jak wszystkie z resztą, że jest w czornej d00pie bo dostanie mniej jak auto jest teraz warte...:oki:

Edytowane przez tommy__

Napisano
  • Autor
21 minut temu, tommy__ napisał(a):

Ja zapłaciłem gap ponad 4 tysiące na 4 lata, polega to na tym, że w ciągu tych 4 lat przy szkodzie całkowitej lub kradzieży dostanę równowartość co zapłaciłem, ryzyka teraz nie ma, że auto drastycznie zdrożeje bo weszły chińczyki i się rzucili, niemniej jak kolega 3 lata temu kupił auto z gap'em to ono tak zdrożało, jak wszystkie z resztą, że jest w czornej d00pie bo dostanie mniej jak auto jest teraz warte...:oki:

Zdecydowałem się na gap od VW. Z Helvetii zaproponowali, na 4 lata 2150zł. Generalnie i gap i oc/ac/nnw/ass najtaniej i dużo taniej od jakichkolwiek TU wyszukanych w sieci. 

Napisano
Godzinę temu, kaczorek79 napisał(a):

Zdecydowałem się na gap od VW. Z Helvetii zaproponowali, na 4 lata 2150zł. Generalnie i gap i oc/ac/nnw/ass najtaniej i dużo taniej od jakichkolwiek TU wyszukanych w sieci. 

Niemniej co roku sprawdzaj pakiet oc/ac/ass/nnw u konkurencji. :oki: Bywa różnie.

Napisano

Z przytoczonej retoryki na temat wzrostu ceny dopiero co zakupionego Golfa na przestrzeni czasu wbrew całemu rynkowi, następuje sprzeczność w sprzedaży poprzedniego i jakieś opuszczanie ceny...każdemu kolejnemu oglądaczowi powinno się podnosić cenę o 3 tys na Golfa, by nie myśleli zbyt długo nad zakupem się zastanawiać w spokoju ducha za kilka lat mogli sami powtórzyć tę czynność...
Podobna retoryka nastąpiła co do GAPa i rozkminka w jego skuteczność działania. 

Napisano
  • Autor
11 minut temu, AkuQ napisał(a):

Z przytoczonej retoryki na temat wzrostu ceny dopiero co zakupionego Golfa na przestrzeni czasu wbrew całemu rynkowi, następuje sprzeczność w sprzedaży poprzedniego i jakieś opuszczanie ceny...każdemu kolejnemu oglądaczowi powinno się podnosić cenę o 3 tys na Golfa, by nie myśleli zbyt długo nad zakupem się zastanawiać w spokoju ducha za kilka lat mogli sami powtórzyć tę czynność...
Podobna retoryka nastąpiła co do GAPa i rozkminka w jego skuteczność działania. 

Powiem tak znawco tematu. Jeszcze miesiąc nie minął, jak odebrałem ten samochód, a już w tej cenie go nie kupię. Będzie droższy, bo żaden chinol nie ma konkurencji.

Napisano
6 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Powiem tak znawco tematu. Jeszcze miesiąc nie minął, jak odebrałem ten samochód, a już w tej cenie go nie kupię. Będzie droższy, bo żaden chinol nie ma konkurencji.

Powiem tak znawco tematu, bzdury piszesz i tyle-kupiłeś taniej, to kupiłeś, nie zrobiłeś nic nadzwyczajnego pod koniec roku/na przełomie roku, w dodatku w marce, która boryka się z niską sprzedażą względem lat ubiegłych, natomiast zupełnie niezrozumiale wmieszałeś GAP do swoich przemyśleń, bo idea działania tego produktu jest jasna. A to, że nie kupisz w takiej cenie nie świadczy, że swój byś sprzedał w wyżej, to taki błąd logiczny, który kilkukrotnie powieliłeś w swej wypowiedzi, co pozwoliłem sobie zauważyć i sprostować, a najwidoczniej się nie spodobało.
Sprawa druga-myślenie, że "bo żaden chinol nie ma konkurencji" staje się akurat prawdziwe, tym bardziej volkswageny przestają być konkurencją dla aut chińskich, bo chińczycy nauczyli się robić auta i wyciągają wnioski, a VW od lat jedzie na renomie, która nie dogoniła zmieniającego się rynku, dlatego VW ma takie problemy sprzedażowe, w elektryki "nie umieją", benzyniaki to jak gruszki ulęgałki, przebieranie między kiłą a cholerą, diesla zaorały przepisy unijne...
Jak do tego dorzucić rewelacje o 40 tys aut u Plichty, to naprawdę takie rozkminy i rewelacje pasują do HP nie MK, tu jeśli się nie wie, to zadaje się pytanie, to takie zdanie ze znakiem zapytania na końcu, wtedy można liczyć na merytoryczną odpowiedź, a nie snuć bajerę z mchu i paproci...

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, AkuQ napisał(a):

Powiem tak znawco tematu, bzdury piszesz i tyle-kupiłeś taniej, to kupiłeś, nie zrobiłeś nic nadzwyczajnego pod koniec roku/na przełomie roku, w dodatku w marce, która boryka się z niską sprzedażą względem lat ubiegłych, natomiast zupełnie niezrozumiale wmieszałeś GAP do swoich przemyśleń, bo idea działania tego produktu jest jasna. A to, że nie kupisz w takiej cenie nie świadczy, że swój byś sprzedał w wyżej, to taki błąd logiczny, który kilkukrotnie powieliłeś w swej wypowiedzi, co pozwoliłem sobie zauważyć i sprostować, a najwidoczniej się nie spodobało.
Sprawa druga-myślenie, że "bo żaden chinol nie ma konkurencji" staje się akurat prawdziwe, tym bardziej volkswageny przestają być konkurencją dla aut chińskich, bo chińczycy nauczyli się robić auta i wyciągają wnioski, a VW od lat jedzie na renomie, która nie dogoniła zmieniającego się rynku, dlatego VW ma takie problemy sprzedażowe, w elektryki "nie umieją", benzyniaki to jak gruszki ulęgałki, przebieranie między kiłą a cholerą, diesla zaorały przepisy unijne...
Jak do tego dorzucić rewelacje o 40 tys aut u Plichty, to naprawdę takie rozkminy i rewelacje pasują do HP nie MK, tu jeśli się nie wie, to zadaje się pytanie, to takie zdanie ze znakiem zapytania na końcu, wtedy można liczyć na merytoryczną odpowiedź, a nie snuć bajerę z mchu i paproci...

;]

Napisano

Powiem tak, to tylko Golf, masówa. Niestety nie kupiłeś 911 GT3 RS. :bzik:

Napisano
Powiem tak, to tylko Golf, masówa. Niestety nie kupiłeś 911 GT3 RS. :bzik:
Nie no jak mówimy o nie masowkach to musi byc cos egzotycznego. 911 jak psów.

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Napisano
17 minut temu, bielaPL napisał(a):

Nie no jak mówimy o nie masowkach to musi byc cos egzotycznego. 911 jak psów.

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

tylko, że prosiak kosztuje już od 1.5 bański 😁

Napisano
8 godzin temu, Camel napisał(a):

tylko, że prosiak kosztuje już od 1.5 bański 😁

Przesadzasz.... Można taniej ogarnąć... I jaki unikat....

image-2.png.a9b0e3bde148463b96f9b095ae650cae.png

Edytowane przez grogi

Napisano
16 minut temu, grogi napisał(a):

Przesadzasz.... Można taniej ogarnąć... I jaki unikat....

image-2.png.a9b0e3bde148463b96f9b095ae650cae.png

Faktycznie bezcenny jak każdy golf ;)