Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regeneracja przekładni Kierowniczej

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś ma jakieś pozytywne opinie o regeneracji przekładni, w jakiej w firmie. Czy lepiej kupić nowy zamiennik

Napisano

Ja mam pozytywny, w dwóch klasycznych autach regenerowałem i jest ok. Zależy jakie auto. Np w Subaru serwis mi odradzał, bo mają jakieś specjalną powłokę i zakład tego nie odtworzy.

Napisano

u mnie lata temu w prostej corolli e11

regeneracja była udana, wszystko działało jak wcześniej i nic nie stukało, nie było luzów...

Napisano
43 minuty temu, sherif napisał(a):

Ja mam pozytywny, w dwóch klasycznych autach regenerowałem i jest ok. Zależy jakie auto. Np w Subaru serwis mi odradzał, bo mają jakieś specjalną powłokę i zakład tego nie odtworzy.

Regenerowałem w 3 Subaru. W starym Forku działa do tej pory. W drugim wytrzymała 4 lata i pojawiły się luzy. Kupiłem regenerowaną, rok i jest OK. Nawet robiąc to co 4 lata nie zbliżę się do kosztów nowej (9200 brutto).

Napisano
4 godziny temu, marcindzieg napisał(a):

Regenerowałem w 3 Subaru. W starym Forku działa do tej pory. W drugim wytrzymała 4 lata i pojawiły się luzy. Kupiłem regenerowaną, rok i jest OK. Nawet robiąc to co 4 lata nie zbliżę się do kosztów nowej (9200 brutto).

Moze sie nauczyli robić jak oem. Jak wynienialem w Outbacku to koszt byl zbliżony do nowej, wiec sie nawet nie zastanawiałem.

Napisano
1 minutę temu, sherif napisał(a):

Moze sie nauczyli robić jak oem. Jak wynienialem w Outbacku to koszt byl zbliżony do nowej, wiec sie nawet nie zastanawiałem.

Czwórkę bym dał. Ale 9200 to już troszku dużo. A działa odpukać bardzo dobrze.

Napisano

Regenerowałem w dwóch autach i w obu działa wszystko jak trzeba. 

Napisano
  • Autor

Nikt z was nie podał firmy w której to robił jest ich od groma a opinie różne

Napisano

Chciałem kiedyś regenerować do stilo koszt - 650zl - 

Nowa 1200trw

Po miesiącu wypuścili na allegroszu zamiennik za 300zl Fast italy czy jakość tak . Działa już 7 lat i tylko drążki wymieniłem bo na jednym był luz 

Napisano
12 godzin temu, jahooo napisał(a):

Nikt z was nie podał firmy w której to robił jest ich od groma a opinie różne

Bo niestety jest tak że pewne firmy ogarniają dobrze przekładnie ze wspomaganiem elektrycznym, inne tradycyjne. Jedne ogarniają dobrze VAGa, inne Francuzy. Trzeba mieć konkretny model auta i szukać opinii do tego, konkretnego modelu. Niestety.

Napisano
  • Autor

Ja szukam tradycyjnej do VAG. A  jak powinna wyglądać dobrze wykonana regeneracja. Czy wiekszoość czasem nie polega tylko na wymianie uszczelniaczy. Czy powinny być też wymieniane części metalowe jak to ma dobrze działać ?

Napisano
55 minut temu, jahooo napisał(a):

Ja szukam tradycyjnej do VAG.

To lepiej poszukaj dobrego zamiennika. Bo cenowo pewnie niewiele się będzie różnił.

Napisano

Podstawa przy takich pracach - zlecić naprawę/zakup mechanikowi i nie bawić się w dostarczanie części na własną rękę. Przy reklamacji mechanik zwali winę na wadliwą część, a sprzedawca na mechanika, a koszty ponownego demontażu i regulacji geometrii zostaną przypisane Tobie ;]

Napisano
W dniu 19.12.2025 o 18:00, swienty napisał(a):

Podstawa przy takich pracach - zlecić naprawę/zakup mechanikowi i nie bawić się w dostarczanie części na własną rękę. Przy reklamacji mechanik zwali winę na wadliwą część, a sprzedawca na mechanika, a koszty ponownego demontażu i regulacji geometrii zostaną przypisane Tobie ;]

Potwierdzam - jestem mechanikiem. Zawsze zalecam by usługa była całościowo kupowana w warsztacie.
Raczej nie będzie taniej.
Ale całościowo jeśli wyjdą problemy to będzie taniej.

Napisano
W dniu 19.12.2025 o 18:00, swienty napisał(a):

Wiesz, ludzie często byle taniej szukają różnych rzeczy, robą sami, a później w intenecie płacz, że części lipne, 3 miesiące przejeździli i znowu trzeba robić. Do części z łapanki dochodzi kwestia niefachowych napraw, a później nie wiadomo jaka awaryjność. Lepsze serwisy/warsztaty mają swoje źródła/firmy współpacujące i dodatkowo dają gwarancję na całość, więc w przypadku reklamacji nie powinno to nic kosztować, a prac towarzyszących może być sporo.  

Napisano

Dawałem przekładnię z Toyoty do regeneracji, wróciła i sprawowała się jak nowa.