Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Konserwacja samochodu.

Featured Replies

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, PawelWaw napisał:

czy to bezpieczne ??? totalszok

Oczywiście, że bezpieczne. Podpory są sześciotonowe.

Napisano
14 godzin temu, PawelWaw napisał:

czy to bezpieczne ??? totalszok

Pod auto na wszelki wypadek wchodzi Keson ;]

Napisano
15 godzin temu, dirkdiggler napisał:

Moze ktos wtedy powie, kurde super ze ktos kiedyś tak to porobil ze auto w takim stanie sie zachowało i można nim dalej cisnąć po drogach.

...szkoda tylko, że w roku 2036 nie wjedzie do żadnej SCT więc pójdzie na złom nieskorodowane.

lol

Napisano
28 minut temu, Ryb napisał:

...szkoda tylko, że w roku 2036 nie wjedzie do żadnej SCT więc pójdzie na złom nieskorodowane.

lol

Myślisz, że cały kraj będzie już wtedy strefą czystego transportu?oczy

Napisano

Teraz, volf6 napisał:

Myślisz, że cały kraj będzie już wtedy strefą czystego transportu?oczy

Nawet jesli, to wspolczesne noPB jeszcze dluuugo beda mogly po nich jezdzic.

Napisano
11 godzin temu, fred77 napisał:

Nie chciałem kanału. Za dużo przy tym roboty i koszty. Na tyle ile potrzebuję to wystarczy mi to co mam. Szybciej bym się zdecydował na podnośnik kolumnowy, ale byłoby trochę ciasnawo.

A nożycowy?

Napisano
W dniu 28.01.2026 o 19:13, kaczorek79 napisał:

Człowieku, ja wydałem 70 zł zł na dwie puchy wosku Sika i godzinę pracy. Efekt będzie widoczny po pierwszej zimie, gdzie takie same auta bez zabezpieczenia będą miały rdzawe naloty na elementach zawieszenia, a mój nie. Z każdą zimą będzie tylko gorzej. Ostatnio przyjrzałem się na spód T-rocka 2022r, wszystkie śruby pordzewiałe fest, silentblocki z tyłu z mocno utlenionym aluminium, gdzie za 3 lata trzeba będzie coś rozbierać, bo to zacznie tuleja skrzypieć, to pojawi się luz itp. Dzisiaj wymieniam olej w Volvo V70 2010r, no niby 16 lat, ale... w podłodze przeżarte dziury i wygłuszenie z podłogi wystaje w miejscach, gdzie przednie opony podają błoto pośniegowe na spód auta.

Można w nowym, lub prawie nowym aucie wydać 100, 200, czy nawet 500 zł i zrobić samemu dodatkową powłokę w newralgicznych miejscach i to nie jest nic nadzwyczajnego. Głupotą jest leczenie strupa naklejając mu plasterek za 5 tys.

Wszytsko ok, ale woskiem nie zabezpieczysz przed tym co wkleiłeś na zdjęciach niżej. Wosk jest ok do profili, zakamarków, ale na zewn elementach czy zawieszeniach dość szybko go zmyje. Ci co zabezpieczają auta to czyszczą i nakładają antykorozję z zewn. Wosk jest dodatkiem. Oczywiście jak już to lepiej dać wosk niż nie, ale sam jeden sprawy nie załatwi.

Napisano
2 godziny temu, sherif napisał:

Wszytsko ok, ale woskiem nie zabezpieczysz przed tym co wkleiłeś na zdjęciach niżej. Wosk jest ok do profili, zakamarków, ale na zewn elementach czy zawieszeniach dość szybko go zmyje. Ci co zabezpieczają auta to czyszczą i nakładają antykorozję z zewn. Wosk jest dodatkiem. Oczywiście jak już to lepiej dać wosk niż nie, ale sam jeden sprawy nie załatwi.

Przy aucie "cywilnym" poruszającym się po asfalcie dobry wosk w zupełności wystarczy.

Napisano
5 godzin temu, Ryb napisał:

lol

Pożyjemy, zobaczymy.

Trudno być pewnym tego co sie wydarzy w ciagu roku, a co dopiero 10 lat.

W takiej sytuacji lepiej dbać o to co sie ma niz zakladac ze skoro dotychczas zmienialo sie auto co 3 lata to taki schemat bedzie zawsze możliwy.

Napisano
29 minut temu, dirkdiggler napisał:

Pożyjemy, zobaczymy.

W takiej sytuacji lepiej dbać o to co sie ma niz zakladac ze skoro dotychczas zmienialo sie auto co 3 lata to taki schemat bedzie zawsze możliwy.

Zawsze da się zmieniać auta co 3 lata. Tylko nie zawsze na lepsze.

zlosnik

Napisano
2 godziny temu, ghost2255 napisał:

Przy aucie "cywilnym" poruszającym się po asfalcie dobry wosk w zupełności wystarczy.

NIe wiem co nazywasz cywilnym, ale jak masz np wypiaskowane elementy dołu progu od piasku, kamieni, obite nadkola, czy odsłonięte elementy jak zawieszenie to niewiele to pomoże.

Napisano
  • Autor
19 godzin temu, dirkdiggler napisał:

Pożyjemy, zobaczymy.

Może być jak na Kubie.