Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z cyklu kupiłem narzędzie ale nie wiem czy będę często korzystał 😆

Featured Replies

Napisano

Pirometr czyli termometr bezprzewodowy. Wiadomo że termowizja lepsza ale cena też razy dziesięć.

Po co mi to-do elektroniki. Mogę określić paluchem czy coś się grzeje słabo, średnio lub mocno ale żeby określić trend czy w miarę naprawy temperatura wzrasta czy maleje potrzebne mi coś takiego. W sumie od kilku lat chciałem kupić, ale teraz się przyda do konkretnego pacjenta.

Mam nadzieję że będzie przydatny bo utopić kilkadziesiąt złotych to nie sztuka.

Napisano
12 minut temu, Cinek napisał:

Pirometr czyli termometr bezprzewodowy. Wiadomo że termowizja lepsza ale cena też razy dziesięć.

Po co mi to-do elektroniki. Mogę określić paluchem czy coś się grzeje słabo, średnio lub mocno ale żeby określić trend czy w miarę naprawy temperatura wzrasta czy maleje potrzebne mi coś takiego. W sumie od kilku lat chciałem kupić, ale teraz się przyda do konkretnego pacjenta.

@Josyp ma w komorce

Napisano
6 godzin temu, Cinek napisał:

U mnie to był jeden z pierwszy kupionych narzędzii w domu. Przydaje się do przeróżnych rzeczy, od aut przez urządzenia do instalacji w domu.

Napisano
10 godzin temu, Cinek napisał:

za 300 pln masz już całkiem fajną kamerkę PIR do telefonu,

Napisano
11 godzin temu, maras77 napisał:

Podrzuć link do jakiejś sprawdzonej konstrukcji.

Napisano
3 godziny temu, Nieuk i Cham napisał:

Podrzuć link do jakiejś sprawdzonej konstrukcji.

Też jestem zainteresowany, bo jak sam szukałem, to "całkiem fajne" zaczynały się gdzieś od poziomu 800 PLN.

Może coś sprawdzonego od Chińczyka?

Napisano

Ja mam

TOOLTOP T7 256*192 Android Type-C kamera termowizyjna 25 Hz mobilna kamera termowizyjna do wykrywania usterek urządzenia zasilającego panel słoneczny

https://a.aliexpress.com/_m0mxCTF

Trzeba włożyć do koszyka i czekać na promocję, kupony.

Ja zapłaciłem 480 za te kamerkę, tylko nie od razu, ale warowalem na promocję.

Napisano

Można tez kupić telefon z termowizją. Np. CAT S60.

Napisano
W dniu 14.03.2026 o 12:09, PawelWaw napisał:

@Josyp ma w komorce

To chyba standard w każdym normalnym telefonie, podobnie jak bateria 10000mAh, no chyba, że jakieś pedały pokupujo najnowsze ajfony, to tam ponoć nie ma tak oczywistego wyposażenia, to nie wiem...

Napisano
3 godziny temu, maras77 napisał:

Ja mam

TOOLTOP T7 256*192 Android Type-C kamera termowizyjna 25 Hz mobilna kamera termowizyjna do wykrywania usterek urządzenia zasilającego panel słoneczny

https://a.aliexpress.com/_m0mxCTF

Trzeba włożyć do koszyka i czekać na promocję, kupony.

Ja zapłaciłem 480 za te kamerkę, tylko nie od razu, ale warowalem na promocję.

Jutro o północy (czyli za parę godzin) rusza promocja na tę kamerę - ma być aktywny kupon obniżający cenę.

Napisano
1 minutę temu, GoldFinger napisał:

Jutro o północy (czyli za parę godzin) rusza promocja na tę kamerę - ma być aktywny kupon obniżający cenę.

Ja kupiłem bez soczewki makro a za jakiś czas dostałem promocję na nią i kupiłem za 80 zł. I teraz mam komplet do wielu zastosowań.

Napisano
3 godziny temu, ghost2255 napisał:

Można tez kupić telefon z termowizją. Np. CAT S60.

Zasadzałem się kiedyś na niego, ale jak poczytałem, jakie ludzie mają z nim problemy, to zostałem przy Samsungu hehe

Napisano
19 minut temu, kiziuk napisał:

Zasadzałem się kiedyś na niego, ale jak poczytałem, jakie ludzie mają z nim problemy, to zostałem przy Samsungu hehe

Jako telefon to pewnie jest kupa. Jednak ja to traktuję jako kamerę termo z wyświetlaczem.

Napisano
3 godziny temu, ghost2255 napisał:

Jako telefon to pewnie jest kupa. Jednak ja to traktuję jako kamerę termo z wyświetlaczem.

Tylko to bez sensu, gdyż w stosunku do kamerki połączanej do telefonu przepłacasz 2,5 raza i masz zbędny nieporęczny gracik.

A włączanie kamerki dołączanej jest szybsze niż odpalanie takiej cegły.

Dodatkowo kamerka, którą polecam ma bardzo duzą rozdzielczość jak na IR, a ten telefon ma MSX FLIR, czyli kilkudziesiącio pixelową kamerkę IR i nakładanie kolorków na obraz ze zwykłego aparatu.

Napisano
  • Autor
W dniu 14.03.2026 o 22:46, maras77 napisał:

300 a 480 to jednak różnica zlosnik

Napisano
W dniu 15.03.2026 o 18:41, GoldFinger napisał:

Obniżyli cenę na 472 pln. Można jeszcze skorzystać z kodu rabatowego i wychodzi za 417 pln )

Napisano
  • Autor

Jest. IMG_20260317_131238.jpg

Napisano
W dniu 14.03.2026 o 11:56, Cinek napisał:

Też lubię kupić coś co użyje sporadyczniephi

Kupiłem np tachometr optyczny, który w zasadzie przydał się jeden raz-ustawiałem wskazówkę w mechanicznym obrotomierzu w pewnej maszynie, bo jakiś mądry rozbierał ten zegar wcześniej i ustawił całkiem z czapyogien

Coś takiego ale wtedy było tańsze (~52 zeta) taki

Napisano
8 godzin temu, volf6 napisał:

Też lubię kupić coś co użyje sporadyczniephi

Kupiłem np tachometr optyczny, który w zasadzie przydał się jeden raz-ustawiałem wskazówkę w mechanicznym obrotomierzu w pewnej maszynie, bo jakiś mądry rozbierał ten zegar wcześniej i ustawił całkiem z czapyogien

Coś takiego ale wtedy było tańsze (~52 zeta) taki

Też mam.