Napisano 1 godzinę temu1 godzina Jak zabezpieczyć 2oo Moto, które będzie stało nieużywane dłuższy czas- chodzi mi głównie o cylindry, tłoki, bak... Tarcze psikne jakimś siuwakjsem potem na rezurekcję zmywacz. Aku wiadomo. Opony przetocze czasami z miejsca na miejsce.... Coś jeszcze?
Napisano 1 godzinę temu1 godzina Najpierw umyć.Jeśli chodzi o opony to można na podstawce serwisowej go postawić. Stabilnie i w górze.Paliwo starzeje się ale bez przesady. Zatankowałbym zbiornik do pełna.Łańcuch prysnął suchym smarem.Kiedyś do cylindra zalewali ileś ml oleju.Jeśli będzie stał w suchym pomieszczeniu nic mu nie będzie.Chyba, że nie. Wtedy dodatkowo pokrowiec.Akumulator wyjąć. Edytowane 1 godzinę temu1 godzina przez analyzer65
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 2 minuty temu, analyzer65 napisał:Zatankowałbym zbiornik do pełnajeżeli moto akceptuje 98 to takim, wolniej się woda wytrącaIle to ten dłuższy czas?
Napisano 23 minuty temu23 min Godzinę temu, Fili_P napisał:Jak zabezpieczyć 2oo Moto, które będzie stało nieużywane dłuższy czas- chodzi mi głównie o cylindry, tłoki, bak... Tarcze psikne jakimś siuwakjsem potem na rezurekcję zmywacz. Aku wiadomo. Opony przetocze czasami z miejsca na miejsce.... Coś jeszcze?Dłuższy, to znaczy ile miesięcy?Jeśli kilka, to nie przejmowałbym się tłokami, cylindrami, bakiem.Traktorek zimowałem w szopie i nic nie robiłem, tylko akumulator odpinałem.