Napisano 4 godziny temu4 godziny 2 minuty temu, format napisał:Ja cię kręcę. To musi być niesamowite przeżycie tak szybko tankować! Wyobrażam sobie jaki musisz być podniecony za każdym razem gdy wkładasz wilgotną rurę dystrybutora do gorącej dziurki swojego samochodu by po chwili przepuścić nią 70 litrów pachnącego dieselka. Po takim tankowaniu majtki zapewne nadają się już tylko do wyrzucenia, c'nie?Przygotowując się do przejścia na elektromobilność zacząłem ostatnio pozwalać obcemu panu z obsługi stacji wkładać swoją wilgotną rurę dystrybutora do gorącej i pachnącej dziurki mojego samochodu. I przestałem nosić majtki - nie mieszczą się pod obcisłymi rurkami. Edytowane 4 godziny temu4 godziny przez Ryb
Napisano 4 godziny temu4 godziny 5 minut temu, format napisał:Ja cię kręcę. To musi być niesamowite przeżycie tak szybko tankować! Wyobrażam sobie jaki musisz być podniecony za każdym razem gdy wkładasz wilgotną rurę dystrybutora do gorącej dziurki swojego samochodu by po chwili przepuścić nią 70 litrów pachnącego dieselka. Po takim tankowaniu majtki zapewne nadają się już tylko do wyrzucenia, c'nie?Ohyda. tankowanie diesla robi zawsze rysę na mojej psychice.
Napisano 4 godziny temu4 godziny Teraz, rwIcIk napisał:Ohyda. tankowanie diesla robi zawsze rysę na mojej psychice.Najcudowniejsze przeżycie ever
Napisano 4 godziny temu4 godziny Teraz, format napisał:Najcudowniejsze przeżycie evergdy nie musisz tego robić
Napisano 4 godziny temu4 godziny 4 minuty temu, Ryb napisał:I przestałem nosić majtki - nie mieszczą się pod obcisłymi rurkamiOlaboga, czyli ejakulat spływa bezpośrednio po nogawce na drogę. Sprytne
Napisano 4 godziny temu4 godziny Pojęcia nie mam do czego porówna bz4x, nie śledzę nowości EV poza klasą A której niestety (tu gdzie EV powinno być najwięcej) jest jak na lekarstwo using Tapatalk
Napisano 4 godziny temu4 godziny 7 minut temu, format napisał:Olaboga, czyli ejakulat spływa bezpośrednio po nogawce na drogę. Sprytne A właśnie, bo pytanie miałem. Z tego kącika wiem już, że po tankowaniu z dystrybutora ręce pokryte są dieslem. A czy po ładowaniu w trasie z ładowarki ręce nie są pokryte ejakulatem?
Napisano 4 godziny temu4 godziny 3 minuty temu, Ryb napisał:A właśnie, bo pytanie miałem. Z tego kącika wiem już, że po tankowaniu z dystrybutora ręce pokryte są dieslem. A czy po ładowaniu w trasie z ładowarki ręce nie są pokryte ejakulatem?Nie
Napisano 4 godziny temu4 godziny Nie róbcie śmietnika w tego forum. Takie głębokie przemyślenia na HP zapraszam using Tapatalk
Napisano 4 godziny temu4 godziny Nie róbcie śmietnika w tego forum. Takie głębokie przemyślenia na HP zapraszam using Tapatalk
Napisano 3 godziny temu3 godziny 10 godzin temu, mrBEAN napisał:Już spieszę z pomocą :)Przy tych samych założeniach.TMS Plaid ma średnią 140 kW w przedziale 10-80% co daje narastanie 780 km/h, przy jego średnim zużyciu.TM3 RWD LR ma średnią 125 kW w przedziale 10-80%, co daje narastanie 870 km/h, przy jego średnim zużyciu.Wnioskowanie jest proste, Tesle są ułomne w tej kwestii Ale to nic nowego Skoro królowa wydajności się pojawiła, to zestawmy ją z równie dobrymi konkurentami.Merc CLA 250 w kombiaku ma średnią 230 kW co daje 1480 km/h.BMW i3 50 xDrive będzie mieć średnią 215-230 kW co daje 1360-1430 km/h.A perspektywę zakrzywia Xpeng X9 AWD.Ponad 5 metrowy VAN, ze średnią 350 kW i 1740 km/h.Jeszcze fajniejsze dane daje szacowany możliwy do pokonania dystans, po jednym 15 minutowym ładowaniu, ale to już na kiedy indziej Żeby jeszcze sprawę uprościć jeszcze bardziej należy policzyć zabawy z apkami do wystartowania ładowania i czas na handshake (ten podobno może osiągać 2 minuty, bo nie ma limitu na ułomność sprzętu i oprogramowania).Uzytkownik Teselki podjeżdża pod SC, wysiada (1 sek), podłącza (1 sek), ładowanie zaczęte (1 sek). Wszystko zabiera 3 sekundy (1+1+1). Co więcej, wszystko działa. Jeszcze nigdy nie musiałem przeparkować auta pod inną SC ładowarkę, ani nie dzwoniłem na helpdesk SC. W czasach poprzednich elektryków dzwoniłem 3 razy na ionity, raz na gw i raz na orlen. Edytowane 3 godziny temu3 godziny przez HelixSv
Napisano 1 godzinę temu1 godzina Miałem taką drewnianą (ekologiczną) kartę nfc no- limit podpinałem dotykałem kartą i ładowarka ruszała Więc nie tylko tesla….Pozatym w PL SC jeszcze nie są „wszędzie” using Tapatalk
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 28 minut temu, ppmarian napisał:Miałem taką drewnianą (ekologiczną) kartę nfc no- limit podpinałem dotykałem kartą i ładowarka ruszałatak GW tak dziala
Napisano 15 minut temu15 min 4 godziny temu, Ryb napisał:Czy tylko ja zauważam, że dzieci w piaskownicy przekrzykują się czy lepsze jest ładowanie z prędkością 800 czy 1000km zasięgu w ciągu godziny (tak jakby te auta były w stanie przejechać 800 czy 1000km na jednym ładowaniu) a pierwszy lepszy samochód spalinowy na te 800-1000km zatankuje się w niecałe dwie minuty. I jeszcze potem tyle przejedzie.Tak, nadal nic z tego nie rozumiesz 😁
Napisano 2 minuty temu2 min 3 godziny temu, HelixSv napisał:Żeby jeszcze sprawę uprościć jeszcze bardziej należy policzyć zabawy z apkami do wystartowania ładowania i czas na handshake (ten podobno może osiągać 2 minuty, bo nie ma limitu na ułomność sprzętu i oprogramowania).Uzytkownik Teselki podjeżdża pod SC, wysiada (1 sek), podłącza (1 sek), ładowanie zaczęte (1 sek). Wszystko zabiera 3 sekundy (1+1+1). Co więcej, wszystko działa. Jeszcze nigdy nie musiałem przeparkować auta pod inną SC ładowarkę, ani nie dzwoniłem na helpdesk SC. W czasach poprzednich elektryków dzwoniłem 3 razy na ionity, raz na gw i raz na orlen. To prawda, tym bardziej szkoda, że Teska stanęła w miejscu. Ale na tej samej zasadzie sporo pojazdów współpracuje już z Ionity.
Napisano 1 minutę temu1 min 5 godzin temu, Rado_ napisał:chociaż cieszy zestawienie Tesli z markami premium. No taki awans TesliPan tu nowy? To nie awans to downgrade 😁