Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy wozicie ze soba..... linke holownicza?

Featured Replies

Napisano

> Może żle zrozumiałem, wozisz drugi akumulator? czy masz w domu?

W zeszłą zimę miałem stary akumulator w domu, zapakowany w dopasowaną płócienną torbę, przypięty pod prostownik.

Jak się -20 zrobiło, to brałem akumulatorek po drodze do auta, kabeleczki z ciepełka (coby miętkie były) cyk, ognia i jechałem.

A sąsiadom gęby się wydłużały ino, bo połowa sprzętów stała do roztopów ;-D

W tym roku już nowy akumulator będzie :-D

Ale patent przedni, przyznasz ;-D

> Ale gdzieś tak w maju mojej siostrze padł rozrusznik i tu juz bez

> holowania się nie obyło.

Na pych się da odpalić.

Napisano

> rękawice do odkręcznia kół

no to masz pare w rekach - ja do odkrecania kol uzywam klucza zlosnik.gif

woze linke, kabelki, wode demineralizowana i troche kluczy

Napisano

> no to masz pare w rekach - ja do odkrecania kol uzywam klucza

te rękawice to żeby nie uszkodzić śrub ;-))

słyszałeś kiedyś o SKRÓCIE MYŚLOWYM ?

poczytaj klasyków naszej sceny politycznej

pozdro

Pi_

Napisano

Wozić. Mi się przydała do ciągnięcia mnie. Ale też inni już ciągali na niej innych. Ja też już ciągałem. Przydaje się jak nic. Raz posłużyła nawet jako pasek do przywiązania bagażu. smile.gif

Napisano

> Ja kiedyś stanąłem z powodu spiecia wewnętrznego akumulatora.

> Wymieniłbyś samochód z tego powodu? (fakt że teoretycznie mojego

> holować nie było trzeba wystarczyły kabelki.)

Moja ave co prawda "jeszcze" nie stanęła, ale powód był bardziej prozaiczny - jakiś żarłacz pod maską. Oprócz maty i osłony linki, poprzegryzał mi przewody od alternatora... biglaugh.gif

Gdyby nie śmierdząca na gorącym silniku guma, pewnie bym jeździł, aż by stanął... biglaugh.gif

Pozdr. P.

Napisano

woze

Napisano

> No wlasnie??

Jeszcze nie woże zlosnik.gif Faktem jest, że cięzko jest dostać PORZĄDNĄ linke holowniczą ok.gif

Napisano

> A może rzeczywiście potrzebowali pomocy?

> Ja w ubiegłym roku zatrzymałem się w środku lasu przy jakichś

> Litwinach w dresach przy BMW serii 7 w środku lasu niedaleko

> Białegostoku. Co prawda cały czas stałem z wrzucona jedynką i

ja też raz się zatrzymałem, uchyliłem szybe, a baba od razu wystartowała do mnie ze "złotymi" obrączkami za pół ceny zlosnik.gif

Napisano

Zawsze wożę, nie każdy ma Fiata. Trza ludziom pomagać. vibra.gif

Napisano

> Jak się -20 zrobiło, to brałem akumulatorek po drodze do auta,

> kabeleczki z ciepełka (coby miętkie były) cyk, ognia i jechałem.

> A sąsiadom gęby się wydłużały ino, bo połowa sprzętów stała do

> roztopów ;-D

U mnie kręcił nie wyjmowany oryginał A.D. 2000 i czasem też jako jedyny wyjeżdżałem z parkingu... biglaugh.gif

Napisano

Woze ze soba zawsze ,miesci sie w kole zapasowym biglaugh.gifnie znasz dnia ani godziny waytogo.gif20.GIF

Napisano

oj trzeba się zaopatrzyc po tym jak musieli mnie sholowac oczywiście nie moj samochod tylko kolegi nissan ale ja prowadzilem uszczwlke wywialo i sie silnik przegrzal w samochodzie nie bylo linki a na CB pytali sie jak mam to podcholują ale jeden miał i podchlowal cos ok 35 km cała akcja kosztowala 50zl podcholowanie i 20 zl linka bo jego sie urwała ale kolega płacił swiety.gifgrinser006.gif

Napisano

> U mnie kręcił nie wyjmowany oryginał A.D. 2000 i czasem też jako

> jedyny wyjeżdżałem z parkingu...

heh, u matki rocznik 1999 kręcił bez problemu w największe mrozy.

Dopiero teraz klęknął.

Ten o którym mówię to z SC - i tak cud, że Centra 6 lat pociągnęła...

Natomiast w Toyocie rzeczywiście aku z 2000 r klęknął w sumie już w 2004, ale jak się pali auto raz na 2 tygodnie....

Napisano

Tak, przydaje się gdy muszę kogoś pociągnąć.

Napisano

TAK

W ciągu 7 lat ze 3 razy się przydała..

Napisano

Woze: linke holownicza, skrzynke z wiekszoscia narzedzi potrzebnych do naprawy mojego auta, paski wielorowkowe napedu sprezarki i alternatora, cewke i kable zaplonowe, pompke elektryczna, podnosnik, metr weza paliwowego, 4m kabli glosnikowych, oslonke termokurczliwa, 5l wody destylowanej, apteczke, trojkat, gasnice(z waznym przegladem), litr oleju, rekawice robocze i pare jeszcze jakis drobiazgow. cool.gif

zima do tego zestawu dochodzi saperka i lancuchy, a na wyjazdy 5l kanister z lejkiem 893goodvibes.gif

PS. byl jeszcze trojkat jak wrociliscie confused.gif

Napisano

> TAK

> W ciągu 7 lat ze 3 razy się przydała..

Wożę linkę od zeszłego roku kiedy przez 2 godziny stałem w centrum miasta przy -20 st w zaspie (musiałem się ewakuować coby nie zaparkować komuś w bagazniku). I nikt nie miał/ nie chciał pomóc. I to doświadcznie mnie nauczyło pokory wobec natury. I jeszcze jedno moim zdaniem bezpieczniejsze są linki tekstylne (materiałowe). Ostatnio bytłem świadkiem holowania się samochodów za pomocą linki stalowej. Efekt nieumiejętnego ruszania: wyrwany zaczep i zderzak.

Napisano

> Efekt nieumiejętnego

> ruszania: wyrwany zaczep i zderzak.

To jeszcze nic - kiedyś widziałem zestaw "holowników" i autko z tyłu raz w prawo, raz w lewo, aż opony piszczały.

Podejrzewam zaczepienie linki o drążek kierowniczy... hahaha.gif

Napisano

> Ale ostatnio tez dobra akcje widzialem - koles fiatem siena bmw e32

> holowal

Lepsze cuda wyprawialem Sieną ale nie bede pisał o szczegółach bo będzie lincz grinser006.gif

Linke zaczalem wozic dopiero od niedawna.

Napisano

wozimy i to taką lepszą do 2500 kg, bo ten badziew do 1500kg to mi podczas jednego holowanie 4 razy sie rwał grinser006.gif

Napisano

A wożę i bardzo mi się ostatnio przydała jak rozwaliłem miskę olejową. Kable mam , ale aku jest już nowy a i parę kluczy też.

Napisano

> Jak tak polo 1.4 poloneza z 4-osobowa ekipa holowalem. Efekt -

> polonez bezpiecznie pod domem a u mnie uszczelka pod glowica i

> sprzeglo zrobily

> Ale ostatnio tez dobra akcje widzialem - koles fiatem siena bmw e32

> holowal

Ja widziałem jak babka chyba starą fiestą czy corsą holowała długie i podwyższone Ducato blaszaka yikes.gif A co do linki - wożę odkąd w zimie na parkingu moje auto zostało tak doparkowane, że trzeba było pociągnąć tył samochódu podparkowującego w bok, żeby można było wyjechać (kierowca nie zjawił się w ciągu pół godziny). Wtedy skorzystałem z pomocy gościa z innego auta, który linkę posiadał smile.gif

Napisano

woze, zima nie raz kogos trzeba bylo wyciagac, i mnie raz jak wpadlem w piasek zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.