Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"Auto Testy" - Fiat Albea 1.4 8V 77KM Dynamic

Featured Replies

Napisano

Marka Fiat Polakom jest bardzo bliska sercu. Bo któż nie miał z Nas do czynienia z ...Maluchem czy ...Dużym Fiatem.... Dlatego też po długich staraniach po raz pierwszy na łamach naszego serwisu zaprezentujemy samochód spod tej marki. A na początek będzie nim Fiat Albea, który dostępny jest tylko z jednym silnikiem benzynowym o pojemności 1.4 i mocy 77KM.

gl.jpg

Teraźniejszy duży Fiat

Fiat Albea jest typowym trzy bryłowym sedanem, który niczym specjalnym nie wyróżnia się z tłumu, mimo, że jest nowocześnie zaprojektowany. Trzeba jednak powiedzieć, że nie jest to wadą ponieważ auta tego segmentu przede wszystkim mają być przestronnymi i rodzinnymi samochodami. Tak jak w latach 80-tych był słynny Fiat 125p, który takie zadanie spełniał.

Jeśli chcesz przeczytać cały artykuł zapraszam TUTAJ

Życzę miłej lektury

Napisano

> jak zawsze miła lektura w pracy

> czekam na wpisy pieniaczy

jak ktos nie lize dupska to jest pieniaczem? hehe.gif

Napisano

> jak ktos nie lize dupska to jest pieniaczem?

Ja tam dupy nikomu nie liżę, w żadnym przypadku, a Ty masz takie doświadczenia?

Napisano

Nie obrażać mojego Angelfire, porównując go do 125/1500 !

Pieniacz nr 1 - Rayden

Napisano

> Marka Fiat[...]

Tia jezdzilem dzis Punto i tak patrzac na te pix nasunelo mi sie ze Q - Fix It Tony Again jest naprawde .... czerwona.gif dupiata ... Patrzac na to

fiat_albea_14_8v_77km_dynamic_13.jpg

vs to ...

43438.jpg

widac roznice ...

Napisano
  • Autor

> Nie obrażać mojego Angelfire, porównując go do 125/1500 !

> Pieniacz nr 1 - Rayden

Moment a gdzie tu jest obraza Fiata Albei cfaniaczek.gif

Napisano

> Ja tam dupy nikomu nie liżę, w żadnym przypadku, a Ty masz takie

> doświadczenia?

twoje pytanie jest nieuzasadnione zlosnik.gif

jedno o tych testach co mozna powiedziec to ze niefajny / fajny

na temat auta juz sie nie da pogadac

bo test praktycznie nic nie mowi

i tyle w temacie - test nadaje sie na HP nie tutaj

Napisano
  • Autor

marekpol1

Quote:

Chociaż samochód mi osobiście się nie podoba to artykuł niczego sobie.

Dzieki za opinie waytogo.gif

mp7292

Quote:

jak zawsze miła lektura w pracy

czekam na wpisy pieniaczy

ok.gif

Napewno nie dla każdego tak bedzie wink.gif

OZI

Quote:

Tia jezdzilem dzis Punto i tak patrzac na te pix nasunelo mi sie ze Q - Fix It Tony Again jest naprawde .... dupiata ... Patrzac na to

vs to ...

widac roznice ...

Ano widać róznice

Napisano

> Napewno nie dla każdego tak bedzie

na szczęście forum posiada taką fajną funkcje hehe.gif

Napisano

> twoje pytanie jest nieuzasadnione

> jedno o tych testach co mozna powiedziec to ze niefajny / fajny

> na temat auta juz sie nie da pogadac

> bo test praktycznie nic nie mowi

> i tyle w temacie - test nadaje sie na HP nie tutaj

Można wyrażać opinię w różny sposób. Sugerowanie komuś że jest lizodupem nie jest wyszukane.

Napisano
hmm.gifhmm.gifhmm.gifno.gifbiglaugh.gif
Napisano

> Moment a gdzie tu jest obraza Fiata Albei

Dla mnie jakiekolwiek nawiązania do 1500 są obraźliwe wink.gif - a cały tekst wprowadzający w topik, wspomina 2 razy o maluchu, 125 i nagle o biednej Albei. Albeę porównywać należy z Loganem, Thalią, może i Skodą Fabią. Zapomnijmy o starych rzęchach PRLu.

Potem jakaś laska powie mi,że : "o masz następcę Fiata 125" wink.gif. A na nowe Audi mnie nie stać, podobnie zresztą jak na nowe Grande Punto (a szkoda). wink.gif

A za sam test dzięki, choć mógłby być obszerniejszy. Prawdą jest,ze to auto ma za małego "kopa" zarówno w wersji 1.4/77 jak i w wersji 1.2/80.

Napisano

Quote:

Marka Fiat Polakom jest bardzo bliska sercu.

Mi jakoś nie jest bliska sercu grinser006.gif

Quote:

Bo któż nie miał z Nas do czynienia z ...Maluchem czy ...Dużym Fiatem....

Ja nie miałam. W Maluchu siedziałam jaka pasażer - nigdy nie miałam "przyjemności" prowadzenia Malucha. I wcale nie jest mi z tego powodu przykro zlosnik.gif

No ale wracając do testu to auto tak na oko całkiem przyjemne, wnętrze też ładne tylko że białe/jasne - osobiście przepadam za ciemnymi kolorami.

Quote:

widac roznice ...

oj bardzo wyraźnie widać różnicę blush.gifshocked.gif

Test faktycznie idealny aby przeczytać w pracy jak to właśnie czynię teraz wink.gif

Napisano

wyglad, wyposarzenie ok moze byc ale problem to silniki - paliwozerne i trzeba sie wajcha namachac - nie ma zadnego ropniaka...

dodatkowo cena za >40.000 nie ma sensu sprzedawac "malych sedanow" bo w tej klasie cena jest podstawa a jak sie przekroczy 40.000 to juz wybor jest samochodow z innej polki....

w tescie moim zdaniem za duzo pisywanai a za malo "probowania " samochodu np sprawdzenie jak sie prowadzi z pelnym bagaznikiem,

jak sie sprawuje np na polnej drodze, jak tapicerka daje sobei rade np z zabrudzeniami zrobionymi przez dzieci itp itd.

Napisano

> jak sie sprawuje np na polnej drodze

To jakiś żart? A jak ma się sprawować? W życiu nie widziałem testu samochodu osobowego na polnej drodze.

Napisano
  • Autor

> Marka Fiat Polakom jest bardzo bliska sercu. Bo któż nie miał z Nas

> do czynienia z ...Maluchem czy ...Dużym Fiatem.... Dlatego też

> po długich staraniach po raz pierwszy na łamach naszego serwisu

> zaprezentujemy samochód spod tej marki. A na początek będzie

> nim Fiat Albea, który dostępny jest tylko z jednym silnikiem

> benzynowym o pojemności 1.4 i mocy 77KM.

> Teraźniejszy duży Fiat

> Fiat Albea jest typowym trzy bryłowym sedanem, który niczym

> specjalnym nie wyróżnia się z tłumu, mimo, że jest nowocześnie

> zaprojektowany. Trzeba jednak powiedzieć, że nie jest to wadą

> ponieważ auta tego segmentu przede wszystkim mają być

> przestronnymi i rodzinnymi samochodami. Tak jak w latach 80-tych

> był słynny Fiat 125p, który takie zadanie spełniał.

> Jeśli chcesz przeczytać cały artykuł zapraszam TUTAJ

> Życzę miłej lektury

kolejny mdły test....

jak zwykle auto dobrze się prowadzi, silnik w sam raz, generalnie brak zastrzeżeń....

Czy kiedykolwiek widziałeś wady w samochodzie, oprócz tych widocznych gołym okiem, które zauważy każdy osobnik oglądający auto w salonie ? Nie jechałeś nim pięć, czy piętnaście minut; podobno to był test więc wydaje mi się, iz czas obcowania z samochodem był liczony w godzinach.

Wiem, jak zwykle według Ciebie marudzę....

Napisano

Na temat samochodu:

Za 43200zł NIGDY w zyciu nie kupilbym Albei. Choc jestem zwolennikiem wloskich samochodow, jezdze Wlochem i generalnie jestem bardzo z niego zadowolony a kolejnym samochodme tez bedzie Wloch... to jednak suma daleko powyzej 40 tysiecy za samochod z zalozneia budzetowy o dosc leciwej juz konstrukcji to kwota chora. I nie interesuje mnie juz w tym momencie co on ma w wyposazeniu... w tej cenie mozna dostac nowego Fiata Stilo, Grande Punto, Citroena C4, Peugetota 307. I nie ma co poddawac watpliwosci, ze kazda z tych propozycji bedzie zdecydowanie lepsza od Albei.

...choc z drugiej strony takie samo auto w wersji podstawowej z cena katalogowa 31100zł bodajze z silnikiem 1.4/77KM za nowke to juz chyba dobra oferta - konkurencja to Logan, moze Fabia sedan podstawowa. Za 31 tysiecy i mozliwosci pewnie negocjacji u dielera to IMHO dobry wybor dla szukajacych w miare przestronnego, rodzinnego samochodu. Nowki.

BTW: ...a sama deska rozdzielcza Alei mi sie podoba w wersji kolorystycznej z bialym zlosnik.gif

Na temat testu:

Brzmial troche jak ulotka reklamowa. Malo tu odczuc subiektywnych, opisu zachowania samochodu, komfortu prowadzenia, podrozowania, zachowania z zalodowanym bagaznikiem, kompletem pasazerow - i nie tylko chodzi mi tutaj o spalanie/dynamike, ale tez o zachowanie w zakretach, jak przechyly, notka nt. ergonomii itd. Test w moim przekonaniu [jak juz ktos niedanwo na AK wspominal] to tabelka z danymi technicznymi a reszta to juz tylko wrazenia z obcowania z maszyna.

Tyle ode mnie wink.gif

Napisano

> Patrzac na

> to

> vs to ...

> widac roznice ...

Głównie ze względu na kierownicę z lewej i prawej strony hehe.gif

Napisano

bardzo fajny tescik ok.gif

nt auta się nie wypowiadam wink.gif

ps. napraw wyświetlanie strony w innych przeglądarkach niż IE (w Operze się rozjeżdza) oslabiony.gif

Napisano

Cóż... w sumie to nie wiem, czy oceniamy tutaj autora, czy samochód? hmm.gif

W Albei nie siedziałem i nie jeździłem nią. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że nie podoba mi się z wyglądu i tyle...

Co do "testów" to coraz mniej do mnie przemawiają crazy.gif

Rzeczywiście jest tak, jak pisze muchamed - wygląda to na opisowe przedstawienie danych fabrycznych producenta lub tekst do folderu reklamowego.

Jak można pisać, że auto przyspiesza np. w 13,5 sekundy do 100 km/h nie weryfikując tego w żaden sposób? Przecież od dawna wiadomo, że producenci te dane mocno naciągają.

Rozumiem, że autor może nie mieć możliwości pomiaru ale wtedy wypada napisać np., że "według producenta przyspieszenie do 100 km/h zajmuje...".

Ogólnie tekst króciutki, a i tak znalazłem sporo błędów stylistycznych i interpunkcyjnych, przez które dosyć ciężko to się czyta.

Napisano

> Tia jezdzilem dzis Punto i tak patrzac na te pix nasunelo mi sie ze Q

> - Fix It Tony Again jest naprawde .... dupiata ... Patrzac na

> to

> vs to ...

> widac roznice ...

widac nie widac, zdjecia przedstawiaja zupelnie inne rzeczy 270751858-jezyk.gif wiec co t porownywac mi powiedz??

to tak jakbys dal fote buta i potem z innego buta sznurowadlo 270751858-jezyk.gif i kazal porownywac, bzdura po calosci chlopie smile.gif

Napisano

> Głównie ze względu na kierownicę z lewej i prawej strony

na Q Korea vs Italy ...grinser006.gif. Fiat chce 200 aut tu w tym roku sprzedac ale jak ludzie po oigladali to sie po prostu ... smializlosnik.gif.... Nie chce wsadzac kija w mrowiskogrinser006.gifnono.gif ... nigdy nie mialem Fiat wiec raczej jestem w miare obiektywny ale widzialem w ciagu 7 lat na AK wiele wojen KR vs I i mowie jak jest. Fiat ma 526.gif pikana stylistyke, czytajac niektore watki widze ze jest raczej funkcjonalnyhmm.gif ale nie czarujmy sie Q jest SHIT .... Siedzialem w Punto i ... naprawde jest wiele do zrobieniacrazy.gif .... a szkoda bo 500 mi sie podobazlosnik.gif ...

Napisano

> widac nie widac, zdjecia przedstawiaja zupelnie inne rzeczy wiec co

> t porownywac mi powiedz??

coz tu sie nie bede klocilzlosnik.gif... ale to byla baza raczej na wrazeniach organoleptycznych (czy jak to sie tam piszeidea.gif

> to tak jakbys dal fote buta i potem z innego buta sznurowadlo i

> kazal porownywac, bzdura po calosci chlopie

Bull popatrz na spasowanie elementow, szpary - to akurat na pix widactuk.gif

Napisano

Strasznie krótki, mało napisaleś o silniku, o widoczności, jak sie nim prakuje, o zawieszeniu prawie nic...

Napisano

> Można wyrażać opinię w różny sposób. Sugerowanie komuś że jest

> lizodupem nie jest wyszukane.

nie ogarnales kontekstu

Napisano

> Tia jezdzilem dzis Punto i tak patrzac na te pix nasunelo mi sie ze Q

> - Fix It Tony Again jest naprawde .... dupiata ... Patrzac na

> to

> vs to ...

> widac roznice ...

no zes porownal grinser006.gif, w nowej S klasie tez jest super spasowanie elementow, a jak cicho silniczek chodzi, a jaka skora na siedzeniach mieciutka, itd, czy to oznaczna ze kazdy ma jezdzi S klasa ?

Napisano

> Marka Fiat Polakom jest bardzo bliska sercu. Bo któż nie miał z Nas

> do czynienia z ...Maluchem czy ...Dużym Fiatem.... Dlatego też

> po długich staraniach po raz pierwszy na łamach naszego serwisu

> zaprezentujemy samochód spod tej marki. A na początek będzie

> nim Fiat Albea, który dostępny jest tylko z jednym silnikiem

> benzynowym o pojemności 1.4 i mocy 77KM.

> Teraźniejszy duży Fiat

> Fiat Albea jest typowym trzy bryłowym sedanem, który niczym

> specjalnym nie wyróżnia się z tłumu, mimo, że jest nowocześnie

> zaprojektowany. Trzeba jednak powiedzieć, że nie jest to wadą

> ponieważ auta tego segmentu przede wszystkim mają być

> przestronnymi i rodzinnymi samochodami. Tak jak w latach 80-tych

> był słynny Fiat 125p, który takie zadanie spełniał.

> Jeśli chcesz przeczytać cały artykuł zapraszam TUTAJ

> Życzę miłej lektury

jak dla mnie im nowsza albea tym brzydsza crazy.gif

Napisano

> no zes porownal ,

a co Accent to nie klasa Puntohmm.gif/ Od kiedycfaniaczek.gif? [...] kazdy ma jezdzi S

> klasa ?

a gdzie ja to napisalem. Porownalem 2 auta tej samej klasy Hyundai Accent i Fiat Punto ... z tym ze Fiat jest jakies A$5 k drozszy ... Zycze im powodzenia w sprzedazy tych 200 sztuk w tym rokuhahaha.gifzlosnik.gif ....

Napisano

> a co Accent to nie klasa Punto/ Od kiedy? [...] kazdy ma jezdzi S

> a gdzie ja to napisalem. Porownalem 2 auta tej samej klasy Hyundai

> Accent i Fiat Punto ... z tym ze Fiat jest jakies A$5 k drozszy

Tak szczerze to nie poznalem ze to Accent blush.gif. Co do cen to nie wiem jakie sa ceny w AU ale w PL pewnie gdybys porownal cene Accenta takie ze zdjecia (automat, radio, itd) z cena tej Albei pewnie roznica bylaby w druga strone, w Fiacie akurat pomiedzy najtansza wersja a ta najdrozsza jets duza roznica w budowei deski, ksztalcie,wyposazeniu itd, sam tego doswiadczylem przy kupnie samochodu i powiedzialem sobie ze nigdy, przenigdy nie kupie najtanszej wersji, w ktorej jest wszytsko okrojone, nawet wskazniki takie jak obrotomierz, termometr, itd. Zreszta samochodu tylko dla ladnej/brzydkiej deski sie nie kupuje, bo nie ktore marki wogle by sie nie sprzedawaly grinser006.gif

> ... Zycze im powodzenia w sprzedazy tych 200 sztuk w tym roku

> ....

Tak jak mozesz im liczyc powodzenia sprzedazy w USA grinser006.gif

BTW Nie wiedzialem ze w AU jest nowe Punto, co prawda w Azji ale spotkalem sie tylko z Palio.

Napisano

> Tak szczerze to nie poznalem ze to Accent

.. i to wersja bazowapalacz.gif

[...]Albei[...]

rozumiem ze to co sie kiedys Siena nazywalacfaniaczek.gif[...] przenigdy nie

> kupie najtanszej wersji, w ktorej jest wszytsko okrojone, nawet

> wskazniki takie jak obrotomierz, termometr, itd.[...]

sam wyznaje ta zasade - zejsc klase nizej ale wziasc fullsmirk.gif[...]

> BTW Nie wiedzialem ze w AU jest nowe Punto, co prawda w Azji ale

> spotkalem sie tylko z Palio.

Punto czy to co sie w EU chyba nazywa Grande Puntohmm.gif to pierwszy powrot Fiat po ponad 30 latach ... Jest moda na EU auta ale to co zaproponowal Fiat pod wzgedem Q to jest po prostu smiesznesick.gif .... i tylko oto mi chodzilo .... Zgadzam sie ze stylistycznie auta sa 526.gifserce.gif ale jesli wchodzisz na rynek i chcesz go odzyskac to albo masz cene niska - jak Hyundai Excel w latach 80tych, albo masz Q najwyzsza a Fiat ma niestetty Q do niczego a cene powyzej przecitnej i to znacznie. ... Po prostu nie widze mozliwosci zwyciestwaclown.gif ...

I zeby bylo jasne -nigdy nie mialem Fiat, nie jestem jakims przeciwnikiem czy maniakiem Fiat tylko czytajac AK ... i widzac pierwszy raz na 'zywo' takie mi sie narzucaja wnioski .. i sadzac po zainteresowaniu Fiat na Sydney Motor Show nie bylem osamotniony.. kazdy wsiadal i wysiadal smiejac siezlosnik.gif ...

Napisano

Fiat ma niestetty Q do niczego a cene powyzej

> przecitnej i to znacznie. ... Po prostu nie widze mozliwosci

> zwyciestwa ...

> I zeby bylo jasne -nigdy nie mialem Fiat, nie jestem jakims

> przeciwnikiem czy maniakiem Fiat tylko czytajac AK ... i widzac

> pierwszy raz na 'zywo' takie mi sie narzucaja wnioski .. i

> sadzac po zainteresowaniu Fiat na Sydney Motor Show nie bylem

> osamotniony.. kazdy wsiadal i wysiadal smiejac sie ...

niedawno ogladałem 2 autka w tym segmencie, które jeszcze przed rozpoczeciem ich sprzedazy sprawialy wrazenie rarytasów (wygląd zewnętrzny) - byly to grande punto i 207...silniki podobne, wygląd zewnętrzny - i grande i 207 to ładne autka (ze wskazaniem na 207 - subiektywnie patrząc), ale wnętrze... fiat poprostu nie umywa sie do peugeota... napisałem to ja właściciel punto II biglaugh.gif

Napisano

[...](wygląd

> zewnętrzny) - byly to grande punto i 207...silniki podobne,

> wygląd zewnętrzny - i grande i 207 to ładne autka (ze wskazaniem

> na 207 - subiektywnie patrząc)

podejrzewam ze podobnie bedzie z 500hmm.gif ... Na zewnatrzok.gif, Qno.gif ...

, ale wnętrze... fiat poprostu nie

> umywa sie do peugeota... napisałem to ja właściciel punto II

napewno masz wiecej spostrzezen idea.gif ale ciekawa rzecz ze to wlasciciel punto mowipalacz.gif

5782050.jpg

Napisano

> .. i to wersja bazowa

> [...]Albei[...]

> rozumiem ze to co sie kiedys Siena nazywala[...] przenigdy nie

taak

> sam wyznaje ta zasade - zejsc klase nizej ale wziasc full[...]

tu sie zgadzamy zlosnik.gif

> Punto czy to co sie w EU chyba nazywa Grande Punto to pierwszy powrot

> Fiat po ponad 30 latach ... Jest moda na EU auta ale to co

icon_eek.gif

> zaproponowal Fiat pod wzgedem Q to jest po prostu smieszne ....

> i tylko oto mi chodzilo .... Zgadzam sie ze stylistycznie auta

> sa ale jesli wchodzisz na rynek i chcesz go odzyskac to albo

> masz cene niska - jak Hyundai Excel w latach 80tych, albo masz Q

> najwyzsza a Fiat ma niestetty Q do niczego a cene powyzej

> przecitnej i to znacznie. ... Po prostu nie widze mozliwosci

> zwyciestwa ...

Z jakosci to Fiat nigdy nie byl znany, ale z nisich kosztow eksploatacji raczej tak (przynajmniej w EU), zgadza sie jednak, ze zeby wejsc lub tak jak piszesz wrocic na rynek, trzeba czyms przebic konkurentow i nie jest to pierwszy raz gdy Fiat prowadzi dziwna polityke cenowa (np cena Stilo w momencie wejscia na rynki EU)

> I zeby bylo jasne -nigdy nie mialem Fiat, nie jestem jakims

> przeciwnikiem czy maniakiem Fiat tylko czytajac AK ... i widzac

> pierwszy raz na 'zywo' takie mi sie narzucaja wnioski .. i

> sadzac po zainteresowaniu Fiat na Sydney Motor Show nie bylem

> osamotniony.. kazdy wsiadal i wysiadal smiejac sie ...

rozumiem grinser006.gif, mysle ze taka sytuacje mozna porownac do wejscia amerykanskich koncernow ze swoimi markami na rynek EU, ktora jakos nie przyniosla piorunujacych efektow w oparciu o ceny i jakość.

Napisano

Podobał mi się test, jednak jakos strasznie rażą takie stylistyczne dziwolągi:

Quote:

Środek Fiata Albei zapewnia komfortowe podróżowanie czterem dorosłym osobom. Spowodowane jest tym, że przednie fotele jak i tylna kanapa są poprawnie wyprofilowane i nie budzą zastrzeżeń.

Tak jakos te "spowodowane" dziwnie brzmi smile.gif

To tyle czepiania się zlosnik.gif

Co do auta to rzucilo mi sie w oczy - jasna tapicerka łatwo brudząca się, wysoka jednak cena zakupu, bo za 43 tys jak juz wyżej napisano mozna mieć auto lepsze...

Pozdrawiam

Napisano

> taak

> tu sie zgadzamy

przynajmniejzlosnik.gifwaytogo.gif tu ... cfaniaczek.gif

[...]

> Fiat po ponad 30 latach ... Jest moda na EU auta[...]

icon_eek.gif

Nie icon_eek.gif tylko tak jest , no moze troche przesadzilem po 17 latachzlosnik.gif ... smirk.gif

Jestesmy krajem V8 a nie jakis 1.3l silnikow zlosnik.gif ... i stad opor aby takie cos kupic ale jak mowie to jest teraz modnezlosnik.gif270635636-JUMP2.gif. Dawniej ludzie kupowali Holden, Ford toyota i Alternatywnie Mitsubitchi.. a dzis jest 42 marki na 1,000,000 rynek rocznie... Konkurencja jest ogromnapalacz.gif

> Z jakosci to Fiat nigdy nie byl znany, ale z nisich kosztow

> eksploatacji raczej tak (przynajmniej w EU),

Q oblalczerwona.gif, co do kosztow ciezko powiedziechmm.gif. Napewno nie moga konkurowac z GM, czy Toyota bo to rodzinne marki ale IMHO service nie powinine odbiegac od sredniejhmm.gif

zgadza sie jednak,

> ze zeby wejsc [...] gdy Fiat prowadzi

> dziwna polityke cenowa (np cena Stilo w momencie wejscia na

> rynki EU)

tia Punto ma byc Made in China. Wtedy auta nie bedzie trzeba importowac z Iidea.gif, wtedy moze polityka sie zmieni. Obecenie raczej fiat idzie na tradycji i EU korzeniachpalacz.gif

> rozumiem , mysle ze taka sytuacje mozna porownac do wejscia

> amerykanskich koncernow ze swoimi markami na rynek EU, ktora

> jakos nie przyniosla piorunujacych efektow w oparciu o ceny i

> jakość.

tia tu nie moge zaprzeczaczlosnik.gif .... Analogiczna sytuacja, chociaz Holdne odnosi sukces w UK z V8 to... masowka to nie bedzie, podobnie Fiat, 1.3l masowka nie bedziezlosnik.gif - inne gustasmirk.gif

Napisano

> przynajmniej tu ...

> [...]

> Nie tylko tak jest , no moze troche przesadzilem po 17 latach ...

> Jestesmy krajem V8 a nie jakis 1.3l silnikow ... i stad opor aby

rozumiem ze to kraj V8 podobnie jak Stany, ale i nawet w Stanach, kraju skad wywodza sie duze potezne widlaki, zainteresowanie wzrasta mniejszymi pojemnosciami oraz paliwami elternatywnymi ok.gif

> takie cos kupic ale jak mowie to jest teraz modne. Dawniej

> ludzie kupowali Holden, Ford toyota i Alternatywnie

> Mitsubitchi.. a dzis jest 42 marki na 1,000,000 rynek rocznie...

> Konkurencja jest ogromna

ciekawe kiedy wejdzie do was (jak jeszcze nie weszla) konkurencja z Chin, w koncu macie troche blizej.

> Q oblal, co do kosztow ciezko powiedziec.

Wiesz to nie jest tak, ze Fiat olewa jakos, a reszta ja poprawia ja popatrzysz na inne marki tez ich jakosc systematycznie spada, mzoe nawet szybciej niz u Fiata (bo u Fiata nie miala z czego spadac hehe.gif)

>Napewno nie moga konkurowac

> z GM, czy Toyota bo to rodzinne marki ale IMHO service nie

> powinine odbiegac od sredniej

zgadza sie, podobnie jest w EU, wystarczy porownac ilosc sprzedawanych Stilo w klasie C, lub jeszcze lepiej Crom w klasie D grinser006.gif, ale im nizsza klasa tym popularnosc Fiata wieksza i uwazam ze na tym Fiat powinien sie skupic, na tym co robi najlepiej czyli auta miejskie i male grinser006.gif a ten segment pewnie u was prawie wcale nei istnieje grinser006.gif

> zgadza sie jednak,

> tia Punto ma byc Made in China.

O nie, Punta nie ma Chinach, sa tylko Palio grinser006.gif

>Wtedy auta nie bedzie trzeba

> importowac z I, wtedy moze polityka sie zmieni. Obecenie raczej

> fiat idzie na tradycji i EU korzeniach

> tia tu nie moge zaprzeczac .... Analogiczna sytuacja, chociaz Holdne

> odnosi sukces w UK z V8 to... masowka to nie bedzie, podobnie

> Fiat, 1.3l masowka nie bedzie - inne gusta

odniosl sukces, to pewnie znaczy ze ktos go kupil, ale przebojem pewnie nie byl grinser006.gif

Napisano

> rozumiem ze to kraj V8 podobnie jak Stany, ale i nawet w Stanach,

> kraju skad wywodza sie duze potezne widlaki, zainteresowanie

> wzrasta mniejszymi pojemnosciami oraz paliwami elternatywnymi

zainteresowanie wzrasta, szczegolnie jak benzyna uderzyla $1.40 w tych najgorszych miesiacach.

Wtedy zaczelo sie zainteresowanie

-przesiadka z tradycyjnych 4.0l V6 do mniejszych pojemnosci 4 cylinder np 1.8l corolla

-diesel - nikt tego nie mial w ofercie oprocz VW, Peugot,

-hybrid - Prius sprzedaz skonczyla, Civic H - chyba bylo trzeba nawet czekac na autohmm.gif..

Teraz kiedy cena spadla ludzie juz zapomnieli. ...

*Cena beznyny ok $1, cena diesel ok $1.30, cena zakupu diesel i ci sie nie oplaca

*sprzedaz wrocila do normy - ale ze zmianami. Od lat Commodore(3.8l , 3.6l, 5.7l, 6.0l) byl najchetniej kupowanym modelem. Potem szedl Ford Falcon 4.0l,5.4l i Toyota Camry 3.0l

5565369.jpg

5278754.jpg

5802062.jpg

Potem przez pare miesiecy .. Corolla byla #1..., toyota przestawila Camry tylko na 4 cylindry etc, etc. Pierwszy raz auta miejskie jak Focus, Astra, Corolla sprzedaly sie w wiekszej ilosci niz rodzinne. jesli popatrzysz na wyniki sprzedazy za 10/2006 widac zmianyhmm.gif

Commodre 5455 sztuk - czyli V6, V8 dalej krolujewinner.gif

Toyota Corolla (3722) - 4 cylinder 1.8l 100kW

Toyota Camry (3205) - 2.4l 4 cylinder 118kW

Ford Falcon (2945) - 4.0l V6, 5.4V8

Toyota Yaris (2858) - 1.5 l 4 cylinder,

Mazda 3 (2585) 2.0l, 2.3l 4-cylinder,

Hyundai Getz (1594) 1.5l , 4 cylinder,

Ford Focus (1584) 2.0l 4-cylinder,

Holden Astra (1575) 1.8l 4 cylinder - diesel 1.9l small margin

Toyota HiLux 4x4 (1457). 4.0l V6 175kW

> ciekawe kiedy wejdzie do was (jak jeszcze nie weszla) konkurencja z

> Chin, w koncu macie troche blizej.

trwaja pracezlosnik.gif2008 to jest data. Jesli chodzi o np VW to Polo sedna bylo importowane z China juz pare lat temupalacz.gif. Na poczatek ma byc pare modeli z etykieta najtansze auto w kazdej klasie grinser006.gif

> Wiesz to nie jest tak, ze Fiat olewa jakos, a reszta ja poprawia ja

> popatrzysz na inne marki tez ich jakosc systematycznie spada,

> mzoe nawet szybciej niz u Fiata (bo u Fiata nie miala z czego

> spadac )

Jest mi ciezko powiedzieczlosnik.gif. Jak mowie moja opinia byla uksztaltowana

*forum z UK

*AKzlosnik.gif

*doznania wzrok i dotykzlosnik.gif.

To nie jest jednak tak jak mowisz. kazda firma ma jakasc QC, albo jej brak. Fiat albo nie dba albo go nie obchodzi albo system jest rzeczywiscie dupny. Zeby glove box odstawalo z jednej strony 10m, a z drugiej 3mm w aucie ktore dajesz na pozarcie tlumowsmirk.gif to jest raczej albo zly marketing, albo najlepszy egzemplarz jaki mielizlosnik.gif

> zgadza sie, podobnie jest w EU, wystarczy porownac ilosc

> sprzedawanych Stilo w klasie C, lub jeszcze lepiej Crom w klasie

> D , ale im nizsza klasa tym popularnosc Fiata wieksza i uwazam

> ze na tym Fiat powinien sie skupic, na tym co robi najlepiej

> czyli auta miejskie i male a ten segment pewnie u was prawie

> wcale nei istnieje

Jak mowilem IMVHO Fiat robi stylistycznie autawaytogo.gif526.gif piekne... ale chyba nie musze przytac perypetii slynnej autokacikowej ARzlosnik.gif.... Moze wynika to z I mentalnoscizlosnik.gif?

Auta miejskie to Corolla, Focus \, Astrasmirk.gif... troche inaczej to w EU wygladahmm.gif. Czekam na Fiat 500food.gif, jesli rzeczywiscie bedzie jak na pix to kupie go zeby tylko na weekend jezdzicsmirk.gif i mam gdzies Qzlosnik.gif ale po cichu mam nadzieje ze sie poprawismirk.gif

> O nie, Punta nie ma Chinach, sa tylko Palio

i tu sie kolaga myli - no prawiecfaniaczek.gif. Punto od konca 2008 bedzie robione w China i export na ten czesc globu w 70-80% bedzie stamtad pochodzil....Wcale by mnie to nie zdziwilo ze export do EU tez by bylhmm.gif

> odniosl sukces, to pewnie znaczy ze ktos go kupil, ale przebojem

> pewnie nie byl

200 sprzedanych sztukhmm.gif - IMHO calkiem calkiem. Za pare lat chca sprzedawac 5 k ale to raczej sie nie stanie. To jest tak jak u Yanks, BMW tak, MB, tak, Audi tak ... ale reszta coz jakies te EU marki. Austrlia jest specyficzna, i po porstu niektore ba wiekszosc Eu aut nie jest przystosowana do tego klimatu drog etc. Jak kupowalem swoj ostatnie auto to nie patrzylem np ile pali. tylko jaki duzy ma tank z paliwem. i czy mozna... zamowic o pojemonoscin 125-150l.... ile ma Nm, et etc. Nie potrzebuje kupic Fiat zeby sie wyrozniac bo nie mi to wsisi ani tez nie jestem prawnikiemzlosnik.gif ...

Napisano

Szczerze mówiąc to Fiat z wprowadzeniem każdego nowego modelu obiecuje nową jakość. O ile dobrze wiem to Albea jest nieco fejslifingowaną Sieną, a zmiana nazwy została podyktowana fatalną opinią o tym samochodzie. Pękające alternatory to wręcz legenda tego modelu.

Napisano

> Szczerze mówiąc to Fiat z wprowadzeniem każdego nowego modelu

> obiecuje nową jakość. [...]Pękające alternatory to wręcz

> legenda tego modelu.

widze ze kolega ma Pandahmm.gif. Jaka jest Q tego modeluniewiem.gif? jest jakas poprawa czy niehmm.gif?

Napisano

..

> Teraz kiedy cena spadla ludzie juz zapomnieli. ...

No tak ale to sa chwilowe wahniecia, ja mowie o tredzie, ktory sie ksztaltuje od kilku lat.

> *Cena beznyny ok $1, cena diesel ok $1.30, cena zakupu diesel i ci

> sie nie oplaca

> *sprzedaz wrocila do normy - ale ze zmianami. Od lat Commodore(3.8l ,

> 3.6l, 5.7l, 6.0l) byl najchetniej kupowanym modelem. Potem szedl

> Ford Falcon 4.0l,5.4l i Toyota Camry 3.0l

> Potem przez pare miesiecy .. Corolla byla #1..., toyota przestawila

> Camry tylko na 4 cylindry etc, etc. Pierwszy raz auta miejskie

> jak Focus, Astra, Corolla sprzedaly sie w wiekszej ilosci niz

> rodzinne. jesli popatrzysz na wyniki sprzedazy za 10/2006 widac

> zmiany

Tak, tylko kiedys kazdy mogl brac w ciemno V8 i cieszyc sie brzmieniem grinser006.gif, teraz chyba jednak sie zastanowi czy napewno warto.

> trwaja prace2008 to jest data. Jesli chodzi o np VW to Polo sedna

> bylo importowane z China juz pare lat temu. Na poczatek ma byc

> pare modeli z etykieta najtansze auto w kazdej klasie

Ciekaw jestem czy sie szybciej przyjma niz w UE grinser006.gif

..

> To nie jest jednak tak jak mowisz. kazda firma ma jakasc QC, albo jej

> brak. Fiat albo nie dba albo go nie obchodzi albo system jest

> rzeczywiscie dupny. Zeby glove box odstawalo z jednej strony

> 10m, a z drugiej 3mm w aucie ktore dajesz na pozarcie tlumow to

> jest raczej albo zly marketing, albo najlepszy egzemplarz jaki

> mieli

No dobra, ale jakos wcale te auta tak sie mocno nie psuja, i nie przoduje w rankingach awaryjnych aut a i serwis ich nie nalezy do najdrozszych smirk.gif, no ale warunkiem ich sprzedazy jest nie tylko ze maja byc ladne ale przede wszystkim cena.

> Jak mowilem IMVHO Fiat robi stylistycznie auta piekne... ale chyba

> nie musze przytac perypetii slynnej autokacikowej AR.... Moze

> wynika to z I mentalnosci?

to tylko jedna sztuka im tak wyszla grinser006.gif, w cale nie bronie AR bo tego samochodu nigdy bym nie kupil.

> Auta miejskie to Corolla, Focus \, Astra... troche inaczej to w EU

dlatego dziwi mnie dlaczego Fiat zdecydowal sie wejsc na rynek AU, skoro to w czym jest najlepszy sie u was nie sprzedaje.

> wyglada. Czekam na Fiat 500, jesli rzeczywiscie bedzie jak na

> pix to kupie go zeby tylko na weekend jezdzic i mam gdzies Q ale

> po cichu mam nadzieje ze sie poprawi

> i tu sie kolaga myli - no prawie. Punto od konca 2008 bedzie robione

> w China i export na ten czesc globu w 70-80% bedzie stamtad

chwila, chwila, gdzie ja sie myle, ani razy nie widzialem tam Punto na ulicy i nie obilo mi sie o uszy aby takie auta byly tam oferowane, co innego Palio, ktore razem z Fabia pojawiaja sie na ulicach. Co innego to przyszlosc, choc watpie zeby sie to przyjelo w EU, ze sie kupuje Fiata Made in China grinser006.gif

>..Austrlia jest specyficzna, i po porstu niektore ba

> wiekszosc Eu aut nie jest przystosowana do tego klimatu drog

> etc. Jak kupowalem swoj ostatnie auto to nie patrzylem np ile

> pali. tylko jaki duzy ma tank z paliwem. i czy mozna... zamowic

> o pojemonoscin 125-150l.... ile ma Nm, et etc. Nie potrzebuje

> kupic Fiat zeby sie wyrozniac bo nie mi to wsisi ani tez nie

> jestem prawnikiem ...

tym bardzije mnie dziwi decyzja Fiata cool.gif

Pozdrawiam

Napisano

> ..

> No tak ale to sa chwilowe wahniecia, ja mowie o tredzie, ktory sie

> ksztaltuje od kilku lat.

od kiedy zlosnik.gif? Nie od lat 70tychsmirk.gif

> Tak, tylko kiedys kazdy mogl brac w ciemno V8 i cieszyc sie

> brzmieniem , teraz chyba jednak sie zastanowi czy napewno

> warto.

Benzyna musiala by oscylowac w granicy $2/l zeby pozbaijac V8shmm.gif. Narazie to nam nie grozizlosnik.gif

> Ciekaw jestem czy sie szybciej przyjma niz w UE

> ..

Mysle ze jesli Q do wartosci bedzie odpowiednia to tak. popatrz co sie kiedys stalo z japs, potem byl atak Made in Koreahmm.gif, teraz China - kazdy chce kawalek torufood.gifgrinser006.gif

> No dobra, ale jakos wcale te auta tak sie mocno nie psuja,

no nie wiem, prawie kazdy post na kaciku Fiata zaczyna sie"Pomozcie, pomocy, jak to naprawic, zepsulo siezlosnik.gif"

i nie

> przoduje w rankingach awaryjnych aut

EU rankingach authmm.gif? A co z rankingiem ADAC 3, 5 , 7 lathmm.gif?

a i serwis ich nie nalezy

> do najdrozszych , no ale warunkiem ich sprzedazy jest nie tylko

> ze maja byc ladne ale przede wszystkim cena.

... to jest myslenie na rynek EU i zgoda. Tu Fiat to cos bardziej egoztycznegozlosnik.gif... Chyba tak rozwiez ich marketing obstawia bo masowka to to napewno nie bedzie. Za 3 lata chca sprzedawac 5 k aut rocznie. Renault tez chcialo i chyba 3k to max jaki sie udalozlosnik.gif ... Powiedz mi dlaczego chcialbys kupic 1.3l skoro kazde auto w tej klasie zaczyna sie od 1.5l, czemy chcesz zapolacic ok$20 k skoro mozesz aplacic $16 za np Yaris, no i najwazniejsze -95% aut to automat -a Fiat tego nie ma w oferciezlosnik.gif ...

> to tylko jedna sztuka im tak wyszla , w cale nie bronie AR bo tego

> samochodu nigdy bym nie kupil.

dla wygladu bym kupilzlosnik.gif

> dlatego dziwi mnie dlaczego Fiat zdecydowal sie wejsc na rynek AU,

> skoro to w czym jest najlepszy sie u was nie sprzedaje.

To ma byc "case"zeby powrocic na inne rynki moze np USAzlosnik.gif... jesli sie oczywiscie udahmm.gifAR ma wrocic do Yanks w 2009

> chwila, chwila, gdzie ja sie myle, ani razy nie widzialem tam Punto

> na ulicy i nie obilo mi sie o uszy aby takie auta byly tam

> oferowane, co innego Palio, ktore razem z Fabia pojawiaja sie na

> ulicach.

Produkcja rusza 2008 w wspolracy z Cheryidea.gif.

Co innego to przyszlosc, choc watpie zeby sie to

> przyjelo w EU, ze sie kupuje Fiata Made in China

> tym bardzije mnie dziwi decyzja Fiata

nawet nie bedziesz wiedzial. Model a I, model B, PL, model C Chinasmirk.gif...

> Pozdrawiam

Napisano

> od kiedy ? Nie od lat 70tych

> Benzyna musiala by oscylowac w granicy $2/l zeby pozbaijac V8s.

> Narazie to nam nie grozi

Te silniki napewno nei zgina z rynku, ale sam przyznales ze ich popularnosc spadla.

> Mysle ze jesli Q do wartosci bedzie odpowiednia to tak. popatrz co

> sie kiedys stalo z japs, potem byl atak Made in Korea, teraz

> China - kazdy chce kawalek toru

Tak,zgadza sie tylko, zauwaz ze to zupelnie inne skala, Japonia wyszla z kilkoma markami, Korea miala swoje 2-3 marki, a Chiny conajmniej kilkanascie grinser006.gif a apiracje maja oni olbrzymie (wiem to bo pracuje z nimi)

> no nie wiem, prawie kazdy post na kaciku Fiata zaczyna sie"Pomozcie,

> pomocy, jak to naprawic, zepsulo sie"

nie przesadzaj, czytam ten kacik systematycznie i tak zle nie jest, choc faktem jest ze Punto 1 wsrod aut w PL jest dosc popularne, a srednia ich wieku oscyluje kolo 8-10 lat, wiec w tym wieku zdaza sie ze cos zawiedzie grinser006.gif, choc na ogol sa to pierdoly.

> i nie

> EU rankingach aut? A co z rankingiem ADAC 3, 5 , 7 lat?

O nich wlasnie mowie, swego czasu Punto w jakiejs tam kategorii (chyba 3 letnie) mialo drugie miejsce po Yarisie ok.gif, choc z drugiej strony te rankingi sa malo miarodajne.

> a i serwis ich nie nalezy

> ... to jest myslenie na rynek EU i zgoda. Tu Fiat to cos bardziej

> egoztycznego... Chyba tak rozwiez ich marketing obstawia bo

> masowka to to napewno nie bedzie. Za 3 lata chca sprzedawac 5 k

> aut rocznie. Renault tez chcialo i chyba 3k to max jaki sie

> udalo ... Powiedz mi dlaczego chcialbys kupic 1.3l skoro kazde

> auto w tej klasie zaczyna sie od 1.5l, czemy chcesz zapolacic

> ok$20 k skoro mozesz aplacic $16 za np Yaris, no i najwazniejsze

> -95% aut to automat -a Fiat tego nie ma w ofercie ...

no wlasnie o tym pisze, ze dziwi mnie decyzja Fiata, ciekawe czy w USA tez beda mieli aspiracje , zeby zaistniec grinser006.gif

> dla wygladu bym kupil

a ja nie, bo mi sie nie podobaja alfy grinser006.gif

> To ma byc "case"zeby powrocic na inne rynki moze np USA... jesli sie

> oczywiscie udaAR ma wrocic do Yanks w 2009

> Produkcja rusza 2008 w wspolracy z Chery.

> Co innego to przyszlosc, choc watpie zeby sie to

> nawet nie bedziesz wiedzial. Model a I, model B, PL, model C China...

Choc jezdze 3 w sumie Fiatem i z kazdego bylem zadowolony, to 4-tym samochodem nie bedzie Fiat, z racji tego ze bedzie to co najmniej klasa C, wiec kupno Fiata z Made in China mi osobiscie nei grozi, ale ciekaw jestem jak na to zareaguje rynek.

Napisano

> Te silniki napewno nei zgina z rynku, ale sam przyznales ze ich

> popularnosc spadla.

okresowo tylkhmm.gif. Za 10/2006 sprzedalo sie wiecej niz za10/2005

> Tak,zgadza sie tylko, zauwaz ze to zupelnie inne skala, Japonia

> wyszla z kilkoma markami, Korea miala swoje 2-3 marki, a Chiny

> conajmniej kilkanascie a apiracje maja oni olbrzymie (wiem to

> bo pracuje z nimi)

no dobra ale ile ich jestzlosnik.gif. IMHO z tych x marek pozostanie pare, przynajmniej na export nastapi jakas konsolidacjehmm.gifidea.gif

> nie przesadzaj, [...]

> a srednia ich wieku oscyluje kolo 8-10 lat,[...]

nie przecze ze jest to przyczyna ale ...smirk.gif

, choc na ogol sa to pierdoly.

ale jakze dokuczliwezlosnik.gif

[...]ankingi sa malo miarodajne.

no nie wiemhmm.gif Widzialem gdzies ostatnio jakis EU ranking Q i Fiat byl na poczatku... alem tym koncowymzlosnik.gif, chyba Autoweekhmm.gif to bylidea.gif

> no wlasnie o tym pisze, ze dziwi mnie decyzja Fiata, ciekawe czy w

> USA tez beda mieli aspiracje , zeby zaistniec

chca isc globalniehmm.gif. Jesli na 1 mil rynku moga dostac te 5k sprzedazy x 10, czy 20 nowych rynkow to ekonomia skaliidea.gif....

> a ja nie, bo mi sie nie podobaja alfy

kazdy ma inne upodobaniazlosnik.gif. Niektorzy chlopcow lubiagrinser006.gif ...

> Choc jezdze 3 w sumie Fiatem i z kazdego bylem zadowolony, to 4-tym

> samochodem nie bedzie Fiat, z racji tego ze bedzie to co

> najmniej klasa C,

EU klasa C to nasza Bhmm.gif czyli to cos pokroju Corolla, a czemu nie Bravohmm.gifniewiem.gif?

wiec kupno Fiata z Made in China mi osobiscie

> nei grozi, ale ciekaw jestem jak na to zareaguje rynek.

pewnie tak samo jak na Polo Made in China - zlosnik.gif ale wszystko zalezy od skali. Pewno nie bedziesz nawet wiedzial ze model x w tej samej lini jest z China a model y z gdzie indziej.

Napisano

> okresowo tylk. Za 10/2006 sprzedalo sie wiecej niz za10/2005

mowie bardziej o porownania 70'-80'- 90' -00', rok mozna przyjac za okres grinser006.gif, szczegolnie przy terazniejszych wahaniach cen ropy.

..

> chca isc globalnie. Jesli na 1 mil rynku moga dostac te 5k sprzedazy

> x 10, czy 20 nowych rynkow to ekonomia skali....

tak, ale to pociaga za soba dodatkowe koszty, serwis, zaplecze czesci, itd.

> kazdy ma inne upodobania. Niektorzy chlopcow lubia ...

grinser006.gif

> EU klasa C to nasza B czyli to cos pokroju Corolla, a czemu nie

> Bravo?

bo ich juz nie produkuja.

> wiec kupno Fiata z Made in China mi osobiscie

> pewnie tak samo jak na Polo Made in China - ale wszystko zalezy od

> skali. Pewno nie bedziesz nawet wiedzial ze model x w tej samej

> lini jest z China a model y z gdzie indziej.

Polo, jak Polo, ale nowa-stara Jetta (z nowymi swiatlami) oraz VW Santana mi sie bardzo podobaja grinser006.gif

Napisano

> mowie bardziej o porownania 70'-80'- 90' -00', rok mozna przyjac za

> okres , szczegolnie przy terazniejszych wahaniach cen ropy.

> ..

tia ale wszystko wskazuje ze cena uksztaltuje sie ok $45-60 /barrel - palacz.gif

> tak, ale to pociaga za soba dodatkowe koszty, serwis, zaplecze

> czesci, itd.

.. w wiekszosci pokrywane przez istniejacych dealerow ARzlosnik.gif, 22 dokladnie w calym krajusmirk.gif, czyli 4 mniej niz samych dealerow Toyota w Sydneyzlosnik.gif

2006.11.28_Fiat.jpg

> bo ich juz nie produkuja.

zaraz zaraz a to nie wchodzi czasme do produkcji jako Bravohmm.gifidea.gif

fiat_bravo_spy.jpg

> Polo, jak Polo, ale nowa-stara Jetta (z nowymi swiatlami) oraz VW

> Santana mi sie bardzo podobaja

IMHO VW z China bedzie nie dlugo tak polurany jak Focus, Corolla, Hummer z South Africasmirk.gif = nie bedzie roznicypalacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.