Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Włam do Asterki :/

Featured Replies

Napisano

Dziś zmuszony byłem włamywać się do własnego auta. Powód był oczywisty: zatrzaśnięte kluczyki crazy.gif

Dokonałem tego z pomocą moich dwóch ziomali, anteny od radia, kawałka drutu i płaskiego przecinaka hehe.gif Kluczyki zostały w stacyjce, więc trzeba było wyciągać je od strony pasażera, zajęło mi to jakieś 5 minut. hehe.gif Sposób jest niezawodny, jednak chyba nie zdradze go na forum, z wiadomo jakich powodów, z resztą na pewno znacie go i Wy swiety.gif

Dodam, że jedyny uszczerbek to odprysk lakieru wielkości ziarnka grochu polnego, ale to chyba nic kiedy jest sie w takiej sytuacji 60 km od domu i zapasowych kluczyków wink.gif Asterka na pewno mi wybaczy bow.gif

Napisano

he he zeby.GIF ja jak dowiedziałem się że asterkę łatwo drutem otworzyć to siedziałem chyba z pół godziny i próbowałem tak z ciekawości zeby.GIF teraz zajmuje mi to z 30 sek zeby.GIF

u mnie ostatnio na osiedlu była plaga kradzieży kadetów bo kolesie otwierali je i odpalali za pomocą prostego narzędzia i ścigali po ulicach zeby.GIF ale już ich złapali zeby.GIF

Napisano

I po co tyle kombinowania ?? ja mam wielu kolegow co maja opelki i wiekszosc kluczykow z ich aut pasuje do mojej i moje do ich mozna otworzyc furke bez problemu (ihno nie odpalic ) pozdro cool.gif

Napisano

A tak przy okazji... wink.gif Czy mógłby ktoś przetłumaczyć to na ludzki język? :

278624477-tlum.JPG

post-36940-14352480728794_thumb.jpg

Napisano

> Dziś zmuszony byłem włamywać się do własnego auta. Powód był

> oczywisty: zatrzaśnięte kluczyki

> Dokonałem tego z pomocą moich dwóch ziomali, anteny od radia, kawałka

> drutu i płaskiego przecinaka Kluczyki zostały w stacyjce, więc

> trzeba było wyciągać je od strony pasażera, zajęło mi to jakieś

> 5 minut. Sposób jest niezawodny, jednak chyba nie zdradze go

> na forum, z wiadomo jakich powodów, z resztą na pewno znacie go

> i Wy

> Dodam, że jedyny uszczerbek to odprysk lakieru wielkości ziarnka

> grochu polnego, ale to chyba nic kiedy jest sie w takiej

> sytuacji 60 km od domu i zapasowych kluczyków Asterka na pewno

> mi wybaczy

Ja miałem podobnie, ale byłem na parkingu i poprosiłem jakiegoś zupełnie obcego faceta z Golfa II żeby pożyczył mi na 2 min kluczyk, oczywiście otwotrzyłem asterke i kluczyk mu oddałem.

Trzeba przyznać ze nie sprawiło mi to dużego problemu. Pisze o tym ale toki coś zdarzyło mi sie tylko raz(nie zajmuje sie na codzień otwieraniem samochodów innymi kluczami)

Napisano

> A tak przy okazji... Czy mógłby ktoś przetłumaczyć to na ludzki

> język? :

doba to sluchaj wykonalem telefon do rodzinki w norwegi i to co im powiedizalem i pokazalem to przetlumaczyli mniej wiecej tak :

1) zdemontowac znajdujca sie z tylu tabliczke znamionowa odginajac klipsy

2) znalezc (tego slowa nie znali te dlugie) i popychac w dol w strone pola, tylna klapa ale moze byc ciezko

teksto pochodzi z jezyka dunskiego a ja rozmawialem z norwegami wiec moze nie byc to precyzyjne tlumaczenie.

pozdro smile.gif

Napisano

> doba to sluchaj wykonalem telefon do rodzinki w norwegi

waytogo.gifzlosnik.gif

> 1) zdemontowac znajdujca sie z tylu tabliczke znamionowa odginajac

> klipsy

To chodzi o tablicę rejestracyjną

> 2) znalezc (tego slowa nie znali te dlugie)

To może chodzić o cięgno albo coś w tym rodzaju.

> i popychac w dol w strone

> pola, tylna klapa ale moze byc ciezko

No i chyba wiadomo co właśnie zrobilismy wink.gif

Dzięki.

Pozdroofka

Napisano

> A tak przy okazji... Czy mógłby ktoś przetłumaczyć to na ludzki

> język? :

Chyba widze, że sciągnełeś tego samego torrenta co ja z opisami co i jak tylko w jakimś języku skandynawskim smile.gif

Napisano

> Chyba widze, że sciągnełeś tego samego torrenta co ja

waytogo.gif

Napisano

w miare mozliwosci sluze pomoca w tlumaczeniu skandynawskiego jezyka 893goodvibes.gif

pozdro

Napisano

jak chcesz to przesle tp do braciszka do szwecji, to bardzo podobny jezyk do dunskiego grinser006.gif

Napisano

> jak chcesz to przesle tp do braciszka do szwecji, to bardzo podobny

> jezyk do dunskiego

Dzięki ale to była jednorazowa potrzeba wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> w miare mozliwosci sluze pomoca w tlumaczeniu skandynawskiego jezyka

> pozdro

Niech mnie ktoś oświeci na PRIV zlosnik.gif

Oczywiscie obiecuję, że będe jeno przy zatrzaśniętych kluczykach używał zlosnik.gif

Obiecuję też, że tylko przy zatrzaśniętych w swoim astrolocie zlosnik.gif, no i ew. ojca zlosnik.gif

Napisano

Hmmm... Ja też tak kiedyś zrobiłem. Tyle , że do domu miałem jakieś 20 km. Pożyczyłem bryczkę i śmignąłem po zapasowe kluczyki.

Ale najnbardziej mi się podobał sposób na otwieranie Poldka. Maiłem kidyś i tez mi się zdarzyło zamknąć kluczyki w środku. Ze 3 razy go śrubokrętem płaskim od strony pasażera otwierałem grinser006.gif

Pozdrawiam.

Napisano

moj sasiad pare dni temu;) na wspolnym wypadzie (dwoma autami) zatrzasnal kluczyki tez w stacyjce....zaczal kombinowac, z zamkiem nie dal rady... (tez astra G) wepchal do srodka ...tylna trojkatna mala szybke z drzwi;) pozniej bez problemu ja wlozyl.... a najlepszy bym motyw;) po tym jak juz otworzyl autko;) okazalo sie, ze bagaznik nie byl zamkniety;) i mogl bez problemu otworzyc drzwi;) (astra g 5D) ale ze mial lekką bombkę to nie sprawdzil czy wszystkie zamki sa zamkniete;) obylo sie bez uszczerbku;)

Napisano

> Dziś zmuszony byłem włamywać się do własnego auta. Powód był

> oczywisty: zatrzaśnięte kluczyki

> Dokonałem tego z pomocą moich dwóch ziomali, anteny od radia, kawałka

> drutu i płaskiego przecinaka Kluczyki zostały w stacyjce, więc

> trzeba było wyciągać je od strony pasażera, zajęło mi to jakieś

> 5 minut. Sposób jest niezawodny, jednak chyba nie zdradze go

> na forum, z wiadomo jakich powodów, z resztą na pewno znacie go

> i Wy

> Dodam, że jedyny uszczerbek to odprysk lakieru wielkości ziarnka

> grochu polnego, ale to chyba nic kiedy jest sie w takiej

> sytuacji 60 km od domu i zapasowych kluczyków Asterka na pewno

> mi wybaczy

jak ktoś ma nieorginalny centralny zamek to trzeba sięgnać kabelek miedzy dzwiami a słupkiem odizolować i podłączyć bat 9V

no chyba że nie na w pobliżu kiosku z bateriami 270751858-jezyk.gif

Napisano

> moj sasiad pare dni temu;) na wspolnym wypadzie (dwoma autami)

> zatrzasnal kluczyki tez w stacyjce....zaczal kombinowac, z

> zamkiem nie dal rady... (tez astra G) wepchal do srodka ...tylna

> trojkatna mala szybke z drzwi;) pozniej bez problemu ja

> wlozyl.... a najlepszy bym motyw;) po tym jak juz otworzyl

> autko;) okazalo sie, ze bagaznik nie byl zamkniety;) i mogl bez

> problemu otworzyc drzwi;) (astra g 5D) ale ze mial lekką bombkę

> to nie sprawdzil czy wszystkie zamki sa zamkniete;) obylo sie

> bez uszczerbku;)

W moim przypadku by nie wyszło. Kiedyś zamknełem się w środku centralnym zamkiem (w kluczyku) i podniesienie rygielków oraz szarpanie klamkami od środka nie przyniosło efektu. pewnie jakieś zabezpieczenie jak się dzieci w środku zostawia.

Napisano

> he he ja jak dowiedziałem się że asterkę łatwo drutem otworzyć to

> siedziałem chyba z pół godziny i próbowałem tak z ciekawości

> teraz zajmuje mi to z 30 sek

> u mnie ostatnio na osiedlu była plaga kradzieży kadetów bo kolesie

> otwierali je i odpalali za pomocą prostego narzędzia i ścigali

> po ulicach ale już ich złapali

To wy tak szybko otwieracie - a ja męczyłem się z zatrzasniętymi kluczykami z godzine(kluczyki w stacyjce) i od strony pasazera drutem próbowaliśmy wyciągnąć zapadke zamka i NIC od strony kierowcy rozebraliśmy tą listwe przy szybie i próbowaliśmy nacisnąć lub złapac wygiętym drutem jakiś drucik by ją otworzyć DUPA NIC NIE DAŁO

oj namęczyliśmy się by ją otworzyć teraz jak mi się coś takiego zdarzy pisze do jednego z was i oczekuje jak najszybszej odpowiedzi bo wtedy juz się zastanawiałem którą szybe wywalać spineyes.gif

Napisano

Witam!

Mi też się kiedyś zdarzyło zatrzasnąć kluczyki. Na szczęście nie było daleko i taksą wróciłem do domu po zapas.

Od tego czasu jek gdzieś jadę w trasę, to pakuję mojej serce.gif zapas do torebki (wszędzie z nią chodzi).

Chodzi też za mną pomysł, aby dorobić sobie klucz (bez immo to grosze) utrącić plastik i zabunkrować gdzieś w podwoziu w tylko mi znanym miejscu.

Napisano

> Chodzi też za mną pomysł, aby dorobić sobie klucz (bez immo to

> grosze) utrącić plastik i zabunkrować gdzieś w podwoziu w tylko

> mi znanym miejscu.

Od 25 lat tak robię wink.gif Dwa razy się przydało zlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

a swoją otworzyłem w następujący sposób: (załącznik) foto zapożyczone

Czerwona kreska to szeroki pilnik okręcony szmatką i wsadzony między krawędź dachu a drzwi. Odgiąłem je ok. 3 cm, oczywiście z pomocą drugiej osoby, przez szczelinę wsadziłem długi, sztywny drut i wyciągnąłem kluczyki ze stacyjki tongue.gif Sposób drastyczny, ale asterka nawet nie poczuła yay.gif

Sposób sprzedał mi ziomek, wyciągał tak kluczyki z Almery palacz.gif

post-58043-14352480764289_thumb.jpg

Napisano

> a swoją otworzyłem w następujący sposób: (załącznik) foto zapożyczone

> Czerwona kreska to szeroki pilnik okręcony szmatką i wsadzony między

> krawędź dachu a drzwi. Odgiąłem je ok. 3 cm, oczywiście z pomocą

> drugiej osoby, przez szczelinę wsadziłem długi, sztywny drut i

> wyciągnąłem kluczyki ze stacyjki Sposób drastyczny, ale

> asterka nawet nie poczuła

> Sposób sprzedał mi ziomek, wyciągał tak kluczyki z Almery

po takim odgieciu drzwi czasem potrafia nie wrocic na swoje mijsce. kumpel odginal to teraz ciezko mu szybe domknac - cala ramka szyby jest odgieta w stosunku do reszty drzwi - a zey wrocilo na swoje miejsce to ciezko - juz sie silowalismy raz i nie bardzo

Napisano

> po takim odgieciu drzwi czasem potrafia nie wrocic na swoje mijsce.

> kumpel odginal to teraz ciezko mu szybe domknac - cala ramka

> szyby jest odgieta w stosunku do reszty drzwi - a zey wrocilo

> na swoje miejsce to ciezko - juz sie silowalismy raz i nie

Ano niezanajlepszy choc skuteczny sposob ...przypomina mi sie motyw z odcinku programu "USTERKA" ... kolo podszedl jeb szybke i chyba 100zl zainkasowal hahaha.gifhahaha.gif

Napisano

Też to widziałem, bezczelny koleś.

No ale koledzy może jednak zamknąć ten temat. Wiadomo, że złodziej i tak się włamie, ale po co kształcić nowych, zwłaszcza przy tak zatytułowanym temacie crazy.gif

Napisano

ja miałem tak kiedyś w kadecie. Nic nie pomogło, chciałem wepchnąc tylnią małą szybkę. Niestety nie wytrzymała. Kosztowała tyle co duża boczna, nie polecam tego sposobu. Może ktoś zdraci sposób na otwarcie bo mój sam się potrawi zaknąć, cos centralny nie domaga. Mam zawsze kluczyki w torepce u żony ona nie wyjdzie bez torepki angryfire.gif

Napisano

> ja miałem tak kiedyś w kadecie. Nic nie pomogło, chciałem wepchnąc

> tylnią małą szybkę. Niestety nie wytrzymała. Kosztowała tyle co

> duża boczna, nie polecam tego sposobu. Może ktoś zdraci sposób

> na otwarcie bo mój sam się potrawi zaknąć, cos centralny nie

> domaga. Mam zawsze kluczyki w torepce u żony ona nie wyjdzie bez

> torepki

kadeta to się śrubokrętem da otworzyć i odpalić zeby.GIF nie wiem jak astrę bo szkoda mi była zamków na próbę zeby.GIF

a że wkładka kosztuje z 30zł + przerobienie na właściwy kluczyk 30zł - razem koszt 60zł i to chyba taniej niż szybkę wymieniać

Napisano

> ja miałem tak kiedyś w kadecie. Nic nie pomogło, chciałem wepchnąc

> tylnią małą szybkę. Niestety nie wytrzymała. Kosztowała tyle co

> duża boczna, nie polecam tego sposobu. Może ktoś zdraci sposób

> na otwarcie bo mój sam się potrawi zaknąć, cos centralny nie

> domaga. Mam zawsze kluczyki w torepce u żony ona nie wyjdzie bez

> torepki

Moze masz słaby aku.

Mi sie przypomniało jak szukałem auta i zanim kupiłem astre, ogladałem passata kombi. Pojechałem na plac i poszedłem do goscia z kanciapy z pytaniem czy moge obejrzec auto. Ten był zajety gadaniem to dal mi kluczyki (tylko zebym nie jezdził). grinser006.gif

Otworzyłem z centralnego, odpaliłem (troche słabo krecił, ale sie udało). Otworzylem maske, wysiadłem przymknałem drzwi, zajrzałem do silnika, silniczek chodzi super. Wracemam do auta, ciągnę za klamke a tu zamknięte, a silniczek sobie chodzi.

Po któtkiej chwili i oględzinach auta gostek wziął jakiej kluczyki ( niezapasowe) i pokombinował przy klapie tylnej i udało mu sie otworzyc.

Napisano
czerwona.gifczerwona.gif do moda proponuje skasowac ten watek czerwona.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.