Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Toyota mnie rozwala z service....

Featured Replies

Napisano

> tia nie tylko-chodzi tez zeby eliminowac niedobrych dealerow z rynku

> - Tego nie wiedzialem dopoki nie dostalem wlasnie tego telefony

> i nie rozzmawialem z Service Mgr - robia liste prownawcza ktora

> wysylyja do wszystkich - czyli w tym miesiacy Dealer X otrzymal

> tyle i tyle punktow, Y - tyle i tyle, Z-najgorzej - i Z cemu

> jestes najgorszy? Facet sie do mnie mowil ze jest duzy nacisk na

> ta punktacje

dobra motywacja do dobrej pracy ok.gifsmile.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli z tego co rozmumiem zrobili wszystko tak jak wiinno być w

> ksążce serwisowej.......

dokladnie wg tej listygrinser006.gif + rotacja kolhmm.gif - az milo bylo patrzechahaha.gif

278814112-hilux.jpg

Ej normalnie takie ASO to Skarb, szybko

> i tanio

czy tanio to kwestia dyskusyjnasmirk.gif

i gdzie takie ASo

www.sydneycitytoyota.com.augrinser006.gif

post-1538-1435248200239_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> zapewne w Australii

hahaha.gif no podejrzewam ze zanim dojedzie to go troche bedzie warsztat kosztowalhahaha.gif

Napisano
  • Autor

[...]..serwis to nie tylko wlac i wylać olej...jest

> mnostwo rzeczy które sie na przeglądzie robi...[...]

"serwis to nie tylko wlac i wylać olej..."

Chyba jeden z najlepszych cytatow jaki widzialem w ciagu 8 lat na AKbrawo.gifwaytogo.gif...

Co niektorym sie tak wydajezlosnik.gif - a prawda jest taka ze elektorniki coraz wiecej, wymaganie sprzetowe coraz wieksze. Dzis juz sie nie da isc do John Doe, czy Pan Mietek - jak kto woli-ktory postuka mlotkiem i wleje olej, skasuje $100/100Euro i koniec. Sprzet kosztuje i to ogromna $$$ - nie kazdy moze sobie na to pozwolic. Dealer to nie instytucja (C?)harytatywnazlosnik.gif za darmo nic robil nie bedziepalacz.gif.... Sprzet sie zwrocic musiok.gif

Napisano
  • Autor

> dobra motywacja do dobrej pracy

no napewno - polaczona z jego BONUS na koniec roku ($$$$) hahaha.gif a raczej jej braksmirk.gif jesli wynikow nie ma. ....

Prosty sytem motywacyjnyhmm.gif Tez dostajemy 10% rocznych zarobkow jesli firma ma wynikihmm.gif ...Wydaje mi sie ze to jest dzis powszechnehmm.gif

Napisano

Tak to tylko w Australii wink.gif

Ostatnio zamówiłem sobie 3 dniową jazdę próbną Kia Cee'dem. W sobotę miałem odebrać auto. Pojechałem do tzw. dealera. Pierwszy szok - nie mam gdzie auta zostawić na trzy dni, bo wszędzie wszystko tak zaćkane, że szok. W końcu znalazłem. Wchodzę, i czekam. Kręcę się i obserwuję co się dzieje. W między czasie jeden koleś obsługuje jakąś parę, i parę razy lata po salonie, w tym przechodząc parę cm ode mnie. Ani razu się nie zainteresował co ja, kto ja, czego chce. Ba, nawet nie padło żadne "hi", "you ok?", etc. - ogólnie totalny zlew potencjalnego klienta. Po dobrych 15 minutach, zawinąłem się na pięcie i pojechałem do domu. Wysłałem odpowiedni e-mail do Kia i tyle. Cóż, niestety wydawałoby się, że to ja chcę kupić/mogę kupićto auto i należałoby mi się choćby minimum zainteresowania. Ale zero zainteresowania, to lekkie przegięcie biglaugh.gif

Napisano

> zapewne w Australii

zauważyłem zlosnik.gif

Jestem ciekway kiedy w Polsce tak bedzie taki standart obsługi zlosnik.gifhmm.gif

Bo z moich obserwacji wynika że jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Tak to tylko w Australii

[...]Wchodzę, i czekam.

> Kręcę się i obserwuję co się dzieje. W między czasie jeden koleś

> obsługuje jakąś parę, i parę razy lata po salonie, w tym

> przechodząc parę cm ode mnie.

Widzisz ja ma short fusezlosnik.gif ze mna takie numery nie przechodzcfaniaczek.gif - ale to nie tylko UK. Wszedzie sa tacy. Kiedy kupowalismy Corolla w 2004 tez takiego odwiedizlem - e-mail tez wysmarowalem - a potem jak kupilem. Tylkoze potem wszystkim mowilem jaka "banch of fuckwits" sa i pare osob nie kupilo tam autapalacz.gif dzieki mnieribbon.gif - Teraz wez takich 10 klientow jak ja czy ty ktorzy pomnoza nastepnych 10 - i troche stracilizlosnik.gifwaytogo.gif

Ani razu się nie zainteresował co

> ja, kto ja, czego chce. Ba, nawet nie padło żadne "hi", "you

> ok?", etc. - ogólnie totalny zlew potencjalnego klienta. Po

> dobrych 15 minutach, zawinąłem się na pięcie i pojechałem do

> domu. Wysłałem odpowiedni e-mail do Kia i tyle. Cóż, niestety

> wydawałoby się, że to ja chcę kupić/mogę kupićto auto i

> należałoby mi się choćby minimum zainteresowania. Ale zero

> zainteresowania, to lekkie przegięcie

wiesz ze New Car Salesman ma najwiekszy % rotacjizlosnik.gif?hahaha.gif?

Napisano

> no napewno - polaczona z jego BONUS na koniec roku ($$$$) a raczej

> jej brak jesli wynikow nie ma. ....

> Prosty sytem motywacyjny Tez dostajemy 10% rocznych zarobkow jesli

> firma ma wyniki ...Wydaje mi sie ze to jest dzis powszechne

jak pracowałem w "RUCH"u też na koniec roku mieliśmy podział zysku na pracowników ok.gif

... jeśli były zyski hehe.gif

Napisano
  • Autor

> jak pracowałem w "RUCH"u też na koniec roku mieliśmy podział zysku na

> pracowników

no widziszhahaha.gif - jak wiecej osob bedzie narzekac na "jego" warsztat to chyba zadnych nie zobaczy $$$

> ... jeśli były zyski

hahaha.gifhahaha.gifwaytogo.gifdobresmirk.gif a bylycfaniaczek.gif?

[

Napisano

> no podejrzewam ze zanim dojedzie to go troche bedzie warsztat

> kosztowal

ale po co aż tam .......... Mam teraz warsztat do którego wstawiam samochód i robią lepiej niz ASO bo jak sie okazało są podwykonawcą Fiata i na dowód pełny przegląd z wymina rozrządu i ogólnym sprawdzeniem samochodu = 640 zł. A w ASO Fiat 1200 jest różnica boje_sie.gif Tak hehe.gif A różnicy nie widac nio i szybciej niż w ASO samochód wstawiłem około 14:00 a nastepnego dnia o 08:00 odebrałem oczywiście w warsztacie prowadzą rejestr samochodów które robią tak więc wiedzą co się dzieje zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

[...]jest

> różnica

shocked.gif[totalshock] ..i to spora[...]

> odebrałem oczywiście w warsztacie prowadzą rejestr samochodów

> które robią tak więc wiedzą co się dzieje

a co Fiat nie prowadzihmm.gif?

Napisano

> Duzzzy 40 k km byl gotowy w 57minut, lacznie z umycie i

> sprzataniem wnetrza Cena - jakies 20-25% wiecej

Jakbym nie zobaczyl to bym nie uwierzyl boje_sie.gifcool.gif

Jednak cos w tym jest, ze dobry serwis sprawia, ze chce sie kupic znowu auto tej marki smile.gif

Ja jezdze ciagle to tego samego ASO, bo po prostu sa bardzo dobrzy (chociaz nie az tak dobrzy jak na obrazku) i zamierzam kupic znowu auto tej marki, wlasnie po to, zeby je tam serwisowac zlosnik.gif

Napisano

> no widzisz - jak wiecej osob bedzie narzekac na "jego" warsztat to

> chyba zadnych nie zobaczy $$$

a to jest najlepszą motywacją do solidnej pracy warsztatu

> dobre a byly?

w ciągu 3 lat tam przepracowanych 1x dostałem (słownie: jeden) zlosnik.gif

Napisano

> zauważyłem

> Jestem ciekway kiedy w Polsce tak bedzie taki standart obsługi

> Bo z moich obserwacji wynika że jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie

szczerze - to mi nie zalezy na kawkach , ciasteczkach , ustawieniach fotela itp

ale robienei na odwal mechaniki , wciskanie kitu , wymiana na zuyzte elementy oraz kłamstwa (siostrze na gwarancji wymienili rozrusznik w ASO Fiat - po roku okazało sie , ze tylko przeczyscili , a rachunek wystawili na nowy element no.gif)

dlatego swoje autka serwisuje od 3lat sam

(w innych ASO - innych marek - ceny powalaja , a oni i tak wiedza , ze ludzie beda serwisowac u nich , aby nie stracic gwarancji chocby na blache no.gif)

pzdr

Napisano

> druga sprawa to express service -

Tu tez koledze moge powiedziec ze do 2010 na kazdej stacji toyoty w polsce bedzie obowiazkowe jednno takie stanowisko.

obecnie z tego co pamietam jest na 5 ASD w Polsce...

korzysci...oczywiscie czas- zwykle dwa razy krócej, ale moze byc drozej bo :

dwoch mechanikow i inny sprzet trzeba kupic [nakaz TMPL, choć te urzadzenia spełniają takie same zadania jak obecnie posiadane przez stacje....ot taki kaprys TMPL'u smirk.gif]

Napisano

> Widzisz ja ma short fuse ze mna takie numery nie przechodz - ale to

> nie tylko UK. Wszedzie sa tacy. Kiedy kupowalismy Corolla w 2004

> tez takiego odwiedizlem - e-mail tez wysmarowalem - a potem jak

> kupilem.

Wiesz, mnie nie zależało. Ja chciałem się po prostu przejechać i przekonać do Kia. Chciałem zobaczyć tą nową jakość, etc. A szansa, że bym kupił kiedyś żonie cośtakiego, jest spora, bo Kia traci potwornie dużo w pierwszym roku i w sumie za niewielkie piniądze można roczniaka wyrwać - co z 5 letnią gwarancją daje ciekawy układ.

Niestety - nie przekonali mnie zeby.GIF

> Tylkoze potem wszystkim mowilem jaka "banch of

> fuckwits" sa i pare osob nie kupilo tam auta dzieki mnie - Teraz

> wez takich 10 klientow jak ja czy ty ktorzy pomnoza nastepnych

> 10 - i troche stracili

To swoją drogą. Tylko, że ja i tak nie miałem dobrego zdania o Kia. A chciałem je poprawić wink.gif. A na pewno na jkimś regionalnym forum wspomnę o "fachowości" danego dealera biglaugh.gif

Napisano

> a co Fiat nie prowadzi?

Fiat prowadzi ale też wyprowadza dwa razy więcej gotówki z kieszeni. A poza tym skoro nie widać różnicy po co przepłacać zlosnik.gif Ale jak już ktoś napisał ASO często robią ludzi w konia i nie robią tego co powinii. Tylko każdy samochód jest po łebku naprawiany, więc lepiej coś naprawiać we własnym zakresie lub w zaufanym zakładzie smile.gifcfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Wiesz, mnie nie zależało.

i to byla roznica - ja popraostu mialem 1 dzien aby kupic auto - bylem akurat na weekend w domu -wiedzialem co chcialem , reszta to byla kwestia negocjacjipalacz.gif - i na tym stracilizlosnik.gif - dwascia pare tysiecy poszlo gdzie indziejgrinning-smiley-010.gifgrinning-smiley-010.gifgrinning-smiley-010.gifgrinning-smiley-010.gifgrinning-smiley-010.gifgrinning-smiley-010.gifgrinning-smiley-010.gifgrinning-smiley-010.gif Ja chciałem się po prostu przejechać i

> przekonać do Kia. Chciałem zobaczyć tą nową jakość, etc. A

> szansa, że bym kupił kiedyś żonie cośtakiego, jest spora, bo Kia

> traci potwornie dużo w pierwszym roku i w sumie za niewielkie

> piniądze można roczniaka wyrwać - co z 5 letnią gwarancją daje

> ciekawy układ.

z tym masz racje - jest to ciekawy uklad dla WAShmm.gif U mnie raczej nie- Hyundai od lat daje 5 lat, Toyota 6, Mitsu 5 lat etc etc. I powiem ci ze rynek sie znacznie nie zmienil - ludzie dalej kupuja GM i Fordzlosnik.gif

> Niestety - nie przekonali mnie

> To swoją drogą. Tylko, że ja i tak nie miałem dobrego zdania o Kia. A

> chciałem je poprawić . A na pewno na jkimś regionalnym forum

> wspomnę o "fachowości" danego dealera

Napisano
  • Autor

> szczerze - to mi nie zalezy na kawkach , ciasteczkach , ustawieniach

> fotela itp

to sa tylko dodatki palacz.gif

> ale robienei na odwal mechaniki , wciskanie kitu , wymiana na zuyzte

> elementy oraz kłamstwa (siostrze na gwarancji wymienili

> rozrusznik w ASO Fiat - po roku okazało sie , ze tylko

> przeczyscili , a rachunek wystawili na nowy element )

nikt nie jest wstanie tego scignachmm.gif? Jakias organizacja antykorupcyjnahmm.gif?

To oczym piszesz jest niestety przykregrinning-smiley-036.gif Takich IMHO powinno sie wieszacpad.gif

Napisano
  • Autor

>[..]więc

> lepiej coś naprawiać we własnym zakresie lub w zaufanym

> zakładzie

b]tia tylko ze to juz nie jest czs mlotka i srubokreta zlosnik.gif i jesli zgadzamy sie co do tego to zgadzam sie ze nie nalezy przeplacac jesli tylko ten inny ma odpowiedni sprzetpalacz.gif

Napisano
  • Autor

[...]...oczywiscie czas- zwykle dwa razy krócej, ale moze byc

> drozej bo :

> dwoch mechanikow i inny sprzet trzeba kupic [...]

wiesz do czasu dopoki konkurencja nie zlapie oddechuzlosnik.gif[, wtedy albo ceny pozostana na express - wyzszym poziomiepad.gif albo worca do poprzednich i to bedzie standardem. Z mojego punktu widzenia oplaca sie placic wiecej za NIEstracony czas, ale zgadzam sie ze to nie dla kazdegohmm.gif

Napisano

> b]tia tylko ze to juz nie jest czs mlotka i srubokreta i jesli

> zgadzamy sie co do tego to zgadzam sie ze nie nalezy przeplacac

> jesli tylko ten inny ma odpowiedni sprzet

Wiesz, jeśli chodzi o Fiata SC to wiele ponad młotek nie potrzeba grinser006.gif

Co najwyżej jakiś klon examinera coby zajrzeć do kompa silnika.

Napisano

> Podejrzewam ze EU ma inne intervals pomidzy , czyli raczej co 15 k km

> niz 10 k km 40 k km to jest moj DUUUUZY, 60 k km jest maly -

> olej +filtr . Dzis bylo olej, filtr, swiece, air filter, plyn

> hamulcowy, czysczenie wentylacji, + inspekcja calej listy - i

> jak patrzylem to wszystko szlo wg listy...

W nowych modelach jest 15/30/60/90 kkm

co 15 olej, filtr + popatrzenie "jaki to samochodzik ładny", w razie potrzeby filtr powietrza/kabinowy itp - "mały przegląd" tak zwany.

Co 30/2 lata to co 15 + płyn chłodniczy, hamulcowy,

Co 60/4 lata to co 30 + olej w skrzyni (manual)

Co 90 to co 30 + regulacja zaworów.

Napisano
  • Autor

> Jakbym nie zobaczyl to bym nie uwierzyl

warunke jest jedenzlosnik.gif - nie mozesz sie spoznic ani minutyzlosnik.gif no i cop tu mowic tez bylem sceptyczny dopoki 3 ludzikow nie doskoczyla do auta -= vs JEDENsmirk.gif - po ok 40 minut byl gotowy, 10 minut na jazde i ewentualne poprawki , potem go stracilem z ekranow bo na myjnie pojechal.... I 7 minut podjechalzlosnik.gif. Terwz w srodku tez byl wysprzatany wiec chyba m,usieli faceta z odkurzaczem wsadzic jak byl w myjnihahaha.gifhahaha.gif

> Jednak cos w tym jest, ze dobry serwis sprawia, ze chce sie kupic

> znowu auto tej marki

no jest.... Ale chyba juz nastpenej lofdowki nie kupiehahaha.gif

> Ja jezdze ciagle to tego samego ASO, bo po prostu sa bardzo dobrzy

> (chociaz nie az tak dobrzy jak na obrazku) i zamierzam kupic

> znowu auto tej marki, wlasnie po to, zeby je tam serwisowac

mam dwa, 3 gdzie jezdze - zalezy od roznicy w ceniehmm.gif i gdzie mi pasuje w danym momenciehmm.gif

Napisano

> to sa tylko dodatki

> nikt nie jest wstanie tego scignac? Jakias organizacja

> antykorupcyjna?

chciałem interweniowac w Bielsku (centrala fiata) - ale siotre przekupili w ASO i po promocyjnej cenie (!) przeczyscili ponownie element który mieli wymienić na gwarancji rok wczesniej sciana.gif

wtedy to jej samochód był i ona podejmowała decyzje - ja bym nie odpuścił (najgorsze , ze ona wciaz tam jeździ , a ja co pewien czas dowiaduje się ile forsy niepotrzebnie tam zostawia - wmawiaja jej różne rzeczy, a ona sie nie zna i sie zgadza przestraszona crazy.gif)

Napisano
  • Autor

> W nowych modelach jest 15/30/60/90 kkm

u mnie niezmiennie 10/20/30/40-duzy/50/60/70/80-duzy/90/100/110/120-duzyzlosnik.gif

lub co 6/12 miesiecy hmm.gif

> co 15 olej, filtr + popatrzenie "jaki to samochodzik ładny", w razie

> potrzeby filtr powietrza/kabinowy itp - "mały przegląd" tak

> zwany.

> Co 30/2 lata to co 15 + płyn chłodniczy, hamulcowy,

> Co 60/4 lata to co 30 + olej w skrzyni (manual)

> Co 90 to co 30 + regulacja zaworów.

no to jest ciekawe podejscie bo np koncerny ktore w EU oferuja na tyhc samych silnikach 20 czy 15 u nas 10hmm.gif

Napisano

> b]tia tylko ze to juz nie jest czs mlotka i srubokreta i jesli

> zgadzamy sie co do tego to zgadzam sie ze nie nalezy przeplacac

> jesli tylko ten inny ma odpowiedni sprzet

Jeżeli napiszę że ma odpowiednie urządzenia czyli cały osprzęt do sprawdzania silnika + wiedze i jak robi silnik to nie wyjmuje głowicy i nie wiezie jej do pana Czesia żeby cos podfrezował tylko na miejscu sami frezują toczą, jeżeli zachodzi potrzeba. I co najważniesze jak wychodzi coś więcej od razu dzwonia i pytaja robimy czy nie? Proste MAM do nich zaufanie.........wcześniej serwisowałem u Nich Poloneza Trucka ojca i Uwaga samochód ma 150 tys. nabite i co nadal jeździ bez większych problemów jak na Poldolota zlosnik.gif

Napisano

> mam dwa, 3 gdzie jezdze - zalezy od roznicy w cenie i gdzie mi pasuje

> w danym momencie

Nie wiem jak serwisy Toyoty w PL, ale o Fiacie to wiem tyle, ze podobno mam super farta ze znalazlem dobry serwis, wiec wole nie jezdzic do innych zlosnik.gif

Napisano

> Kolega ma na mysli serwis Skoda?

Nie mam na myśli Skody.

Napisano

> no to jest ciekawe podejscie bo np koncerny ktore w EU oferuja na

> tyhc samych silnikach 20 czy 15 u nas 10

Sam zauważyłeś - inne warunki eksploatacji (zapylenie dróg przede wszystkim).

Stąd inne interwały serwisowe.

W EU jest ZALECENIE skrócenia interwału przy "trudnej eksploatacji", w AU zapewne defaultowo zakładają takową eksploatację.

Napisano
  • Autor

[...] o Fiacie to wiem tyle, ze

> podobno mam super farta ze znalazlem dobry serwis, wiec wole nie

> jezdzic do innych

czytajac ak to nie watpiezlosnik.gif

Napisano

> z tym masz racje - jest to ciekawy uklad dla WAS U mnie raczej nie-

> Hyundai od lat daje 5 lat, Toyota 6, Mitsu 5 lat etc etc. I

> powiem ci ze rynek sie znacznie nie zmienil - ludzie dalej

> kupuja GM i Ford

W sumie, to vauxhall i ford to tutaj najtańsze marki - zwłaszcza auta "prawie nowe" - półroczne z szalonym nalotem 2-3k mil - takie auto kosztuje to ponad 40% mniej, niż nowy odpowiednik. Auta te, też tracą sporo na wartości - czego nie można powiedzieć o toyocie, hondzie i volkswagennie - te trzymają ceny mocno.

Kia miałoby szansę stać się autem flotowym, ale niestety ceny tego auta są chore - za podobną kasę (mniejszą) mam focusa II w podobnym wyposażnieu z silnikiem 1.8 - bez zastanowienia się biorę forda.

Ale Kia dużo traci na wartości, i tu ma szansę, w połączeniu z długą gwarancją - niestety - u mnie już nie biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

[...]inne warunki eksploatacji (zapylenie dróg przede

> wszystkim).

> Stąd inne interwały serwisowe.

dokladniewaytogo.gif -wiele razy juz o tym mowilismywaytogo.gif

> W EU jest ZALECENIE skrócenia interwału przy "trudnej eksploatacji",

> w AU zapewne defaultowo zakładają takową eksploatację.

napewno ale przy trudnej zalec asie skorecnie do 5 k kmzlosnik.gif

Napisano

> napewno ale przy trudnej zalec asie skorecnie do 5 k km

Znaczy przy bardzo trudnej to można tylko dookoła serwisu jeździć ? ;-D

Napisano
  • Autor

> W sumie, to vauxhall i ford to tutaj najtańsze marki - [...]

tia ale wiesz jaka jest opinia Pommies o Vauxhallzlosnik.gif

[...]

> Kia miałoby szansę stać się autem flotowym, ale niestety ceny tego

> auta są chore - za podobną kasę (mniejszą) mam focusa II w

> podobnym wyposażnieu z silnikiem 1.8 - bez zastanowienia się

> biorę forda.

nie u mie - fleet = V6palacz.gif, lub Toyota Camry. Co do Kia to IMHo Magentis jest dobrym rozwiazaniem, Sonata w cenie Corolla - i co tu duzo mowic IMHo jest nawet ladna. hmm.gif ... Czy bym kupil -nie -moje auto to narzedzie pracy wiec osobowe odpada, a serce.gif Kia w zyciu by chyba nie kupilazlosnik.gif - ale zapytaj kobiety dlaczego to ci nie odpowiehahaha.gif...

6044009.jpg

6044011.jpg

6043938.jpg

> Ale Kia dużo traci na wartości, i tu ma szansę, w połączeniu z długą

> gwarancją - niestety - u mnie już nie

.. no ciekawe jak to si rozwiniehmm.gif - w koncu glowny argument odpadl ze to Korean Shit zlosnik.gif bo jest z EUpalacz.gif

Napisano
  • Autor

> Znaczy przy bardzo trudnej to można tylko dookoła serwisu jeździć ?

> ;-D

-powiem ci takzlosnik.gif - 4 tygodnie temu robilem 100 k km w 4x4 Hilux z pracyhmm.gif, potem pojechalem Sydney-Brisbane, Sydney- Adelaide i i znow Sydney -Brisbanezlosnik.gif - 12 k kmsmirk.gif - a jeszcze pracowac trzeba a nie tylko jezdzichahaha.gif - czyli jakbym sie stosowal do tego co Toyota mowi i jezdzil co 5 k km to bym ne mial czasu pracowachmm.gif

Napisano

> tia ale wiesz jaka jest opinia Pommies o Vauxhall

po tej samej stronie jeżdżą, to powinna być bardzo dobra biglaugh.gif. Ale może się kiedyś do Australii przeniosę, to sam sprawdzę ok.gif

Napisano
  • Autor

> po tej samej stronie jeżdżą, to powinna być bardzo dobra . Ale może

> się kiedyś do Australii przeniosę, to sam sprawdzę

alez ja mowi o Pomssmirk.gif - my tego nie mamypalacz.gif ... a coz tu duzo mowic cieszy sie taka opinia jak Fiat na Akzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Proste MAM do nich zaufanie.........wcześniej

> serwisowałem u Nich Poloneza Trucka ojca i Uwaga samochód ma 150

> tys. nabite i co nadal jeździ bez większych problemów jak na

> Poldolota

tia tylko konstrukcja Poloneza a np Audi A3 P8 jest troche innahahaha.gif

Napisano

> Proste MAM do nich zaufanie.........wcześniej

> tia tylko konstrukcja Poloneza a np Audi A3 P8 jest troche inna

Tak zgadza sie ale widać typ wie co robi bo na brak klientów nie narzeka zlosnik.gif ale jest uczciwy bo jezeli wie ze czegos nie uda mu się zrobic kieruje do serwisu który taką naprawę może wykonać od ręki. Poprostu polcanie i to działa. Na pewno nie ma warsztatu doskonałego ale zgodzisz się ze mną że wszystkiego w jednym nie da sie zrobić no chyba ze są jakieś wyjatki a jeszcze z takimi się nie spotkałem crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Tak zgadza sie ale widać typ wie co robi bo na brak klientów nie

> narzeka

oczywiscie ale chodzi mi oto ze czasami to nie wystarczy jesli nie masz sprzetuhmm.gif

ale jest uczciwy bo jezeli wie ze czegos nie uda mu

> się zrobic kieruje do serwisu który taką naprawę może wykonać od

> ręki. Poprostu polcanie i to działa.

wiesz miesznina czynnikow i mysle ze to jest wystrczjace jesli masz do wyboru duzy -NIEUCZCIWY dealer z cala aparatura a uccizwy facet z wiedzahmm.gif - wiec chyba tez bym tak postapilwaytogo.gif

Na pewno nie ma warsztatu

> doskonałego ale zgodzisz się ze mną że wszystkiego w jednym nie

> da sie zrobić no chyba ze są jakieś wyjatki a jeszcze z takimi

> się nie spotkałem

wszystko w jednym -dahmm.gif, znam takich pelno = duze dealershipshmm.gif....

Napisano

> oczywiscie ale chodzi mi oto ze czasami to nie wystarczy jesli nie

> masz sprzetu

> ale jest uczciwy bo jezeli wie ze czegos nie uda mu

> wiesz miesznina czynnikow i mysle ze to jest wystrczjace jesli masz

> do wyboru duzy -NIEUCZCIWY dealer z cala aparatura a uccizwy

> facet z wiedza - wiec chyba tez bym tak postapil

> Na pewno nie ma warsztatu

> wszystko w jednym -da, znam takich pelno = duze dealerships....

Dobra dobra a le w Polsce to rzadkość sam wiesz co Tu się dzieje....... zlosnik.gifhehe.gif ale tak apropo korztystasz z warsztatów nieatoryzowanych - czy nie hmm.gif Jak to u Was za Wielką Wodą wyglada zlosnik.gif jestem ciekway cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Dobra dobra a le w Polsce to rzadkość sam wiesz co Tu się

> dzieje.......

tylko z ak + z mojej wizyty po EU i PL w tym rokuhmm.gif - widzialem duuuuuuuuuze warsztaty z blacharka i wszystkim innnym wiec musi byczlosnik.gif

ale tak apropo korztystasz z warsztatów

> nieatoryzowanych - czy nie Jak to u Was za Wielką Wodą wyglada

> jestem ciekway

nie - zajezdzam auto zazwyczaj w 3-4 lata i zawsze dealership, ale mozesz isc gdzie chcesz nie ma to wplymu na gwarancje pod warunkiem ze zostalo zrobione zgodnie z zaleceniem producentahmm.gif. Czyli jesli Toyota czy Subrau czy ktokolwiek udowodni ze nie przestrzegali zalecen to nie ma gwarancji na to co wykonalipalacz.gif....

Napisano

hehe sobie czytam cały wątek......

przypomniało mi się jak w zeszłym roku wstawiłem do ASO z certyfikatem ISO na przegląd 60 kkm (olej, filtry, płyn hamulcowy, świece), auto na kontrakcie serwisowym wiec wszystko za free

wynik:

- świece nie wymienione "przypraszamy za pomyłke, myśleliśmy że to 3.0 bo tak wygląda z tymi dużymi felgami" hehe.gif (mam 2.0, w 3.0 wymienia sie później)

- płyn hamulcowy nie wymieniony - po długim wpatrywaniu sie w harmonogram wymian w książce serwisowej "rzeczywiście po 60 kkm należy wymienić, zapraszamy jutro, bo dziś kończy się zmiana" angryfire.gif

tekst mechanika "przez to ISO to dziewczyny ze ścian musieliśmy pozdejmować" hehe.gifhehe.gifhehe.gif

ogólnie angryfire.gifklnie.gif

Napisano
  • Autor

> hehe sobie czytam cały wątek......

> przypomniało mi się jak w zeszłym roku wstawiłem do ASO z

> certyfikatem ISO[...]

kiedys jak przyjmowalismy ISO to bylo nasze - Aussie podejscie - 2 kartki papieru i wszystko gralo- zawsze rzesmy przchodzili audit -byl roziwszone wszedzie i kazdy wiedzial co ma robic- potem przyszedl Yank i stwierdzil ze 2 kartek nalezy zrobic 2 tomyhahaha.gif - i ISO padlozlosnik.gif - widze ze historia sie sprawdzahahaha.gif

przez to ISO to dziewczyny ze ścian musieliśmy

> pozdejmować"

> ogólnie

ale w koncu swoje dostalessmirk.gif

Napisano

Serwisu zazdroszcze, ale podejscia mechanikow juz niekoniecznie - mam to samo w zaprzyjaznionym warsztacie ok.gif Podejscie szefa i mechanikow idealne, szybko sprawnie i auto zawsze czysteok.gif Niestety to malutki warsztat w garazu na prywatnym podworku... a nie serwis.

Ale ja nie o tym chcialem... Sasiad kupil Hiluxa i nie moge opanowac zazdrosci serduszka.gif Co prawda stary model, ale zawsze cos...

toyota-hilux-invincible.jpg

Napisano

> kiedys jak przyjmowalismy ISO to bylo nasze - Aussie podejscie - 2

> kartki papieru i wszystko gralo- zawsze rzesmy przchodzili audit

> -byl roziwszone wszedzie i kazdy wiedzial co ma robic- potem

> przyszedl Yank i stwierdzil ze 2 kartek nalezy zrobic 2 tomy - i

> ISO padlo - widze ze historia sie sprawdza

> przez to ISO to dziewczyny ze ścian musieliśmy

> ale w koncu swoje dostales

teraz to jets tak, ze płacisz firmie 20kPLN i firma wdraża system jakości wg ISO

to wdrazanie sprowadza się do napisania ksiąg, zrobienia szkolenia i przejście auditu

a w firmie dalej mało kto wie o co chodzi smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.