Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie żarówki h4 kupić?

Featured Replies

Napisano

Używałem żarówek h4 Philips POWER2NIGHT GT150 ale dziś po 1,5 roku jedna się spaliła. Jakie kupic czy to samo GT150 (białe jasne swiatło, dość daleko świecące) czy coś innego? Może Philips X-TREME POWER +80%, lub Philips BLUEVISION? Czy ktoś z was ma jakieś porównanie tych 3 żarówek?

Napisano

> Używałem żarówek h4 Philips POWER2NIGHT GT150 ale dziś po 1,5 roku

> jedna się spaliła. Jakie kupic czy to samo GT150 (białe jasne

> swiatło, dość daleko świecące) czy coś innego? Może Philips

> X-TREME POWER +80%, lub Philips BLUEVISION? Czy ktoś z was ma

> jakieś porównanie tych 3 żarówek?

poprzedznio uzywalem BlueVisionow i bylem bardzo zadowolony z efektu wizualnego ok.gifzlosnik.gif niestety na mokrym byly kiepskie oslabiony.gif teraz mam Helle LightPower +50% i niestety tak ladnie nie wygladaja (sa mniej biale od BV ale i tak mniej zolte od zwyklych) i swieca sporo lepiej od Philipsow, zwlasza na mokrym roznica jest bardzo widoczna ok.gif ogolnie jestem zadowolony z tych Helli waytogo.gif

pozdr.

Napisano

osram plus 50 %

Napisano

> jedna się spaliła. Jakie kupic

Eksperymentowałem z różnymi żarówkami- pseudoxenon i inne "kolorowe jarmarki" , teraz mam Philips Visionplus +50% i jestem bardzo zadowolony. Zwykłe białe światło, dobre na sucho i na deszcz a i cena nie kosmiczna ok.gif

Napisano

philiki silverVision, albo nowe X-Treame Power

Napisano

tungsramy daja rade a cena bardzo dobra

Napisano

> tungsramy daja rade a cena bardzo dobra

tez mam takowe polecam

Napisano

> tungsram dają ładne białe światło, fajnie spisują się w soczewkach.

> Ew. te dają radę . Dużo światła za rozsądne pieniądze.

ja mam wlasnie te 60% wiecej swiatla a te blue to jakies nowe wczesniej ich nie widzialem hmm.gif

Napisano

> ja mam wlasnie te 60% wiecej swiatla a te blue to jakies nowe

> wczesniej ich nie widzialem

nie takie nowe. już dawno o nich czytałem, ale nigdzie ich faktycznie nie mogłem znaleźć. Aż nie trafiłem na dystrybutora 893goodvibes.gif ... a to, ze sklep chwilowo nieczynny to niestety moja zasługa crazy.gif już chyba nic mi tam więcej nie sprzedadzą hmm.gif A same zarówki - omega ma kiepskie lampy. Z tymi żarówkami da się jeździć, widać drogę, światło jest jasne, ładnie rozłożone i białe - choć bańka jest niebieska biglaugh.gif za taką kasę warto, zwłaszcza, że (tu podpadnę kilku osobom) IMO (podkreślam - IMO) świecą lepiej niż Philips BlueVision cfaniak.gif

Napisano

> nie takie nowe. już dawno o nich czytałem, ale nigdzie ich faktycznie

> nie mogłem znaleźć. Aż nie trafiłem na dystrybutora ... a to,

> ze sklep chwilowo nieczynny to niestety moja zasługa już chyba

> nic mi tam więcej nie sprzedadzą A same zarówki - omega ma

> kiepskie lampy. Z tymi żarówkami da się jeździć, widać drogę,

> światło jest jasne, ładnie rozłożone i białe - choć bańka jest

> niebieska za taką kasę warto, zwłaszcza, że (tu podpadnę kilku

> osobom) IMO (podkreślam - IMO) świecą lepiej niż Philips

> BlueVision

a z tych dwoch twoim zdaniem ktore lepsze ?

Napisano

> nie takie nowe. już dawno o nich czytałem, ale nigdzie ich faktycznie

> nie mogłem znaleźć. Aż nie trafiłem na dystrybutora ... a to,

> ze sklep chwilowo nieczynny to niestety moja zasługa już chyba

> nic mi tam więcej nie sprzedadzą A same zarówki - omega ma

> kiepskie lampy. Z tymi żarówkami da się jeździć, widać drogę,

> światło jest jasne, ładnie rozłożone i białe - choć bańka jest

> niebieska za taką kasę warto, zwłaszcza, że (tu podpadnę kilku

> osobom) IMO (podkreślam - IMO) świecą lepiej niż Philips

> BlueVision

Na allegro sa zarowki Tungsram w cenach jak w tym sklepie. Gdy szukalem ich w sklepach w mojej wsi to wszedzie robili oczy o co kaman sick.gif A to przeciez zaden egzotyk, najzwyklejsza firma niewiem.gif. Ale tak to jest jak lepiej sie sprzedaja siakies odpustowe bluezenony niz cos markowego, sprawdzonego i z atestem spineyes.gif

Napisano

> Na allegro sa zarowki Tungsram w cenach jak w tym sklepie.

mówisz? wink.gif znajdź na allegro żarówki SUPER BLUE H1 sick.gif

nie sądziłem, że zakup żarówek może dziś być takim problemem icon_eek.gif

Napisano

> mówisz? znajdź na allegro żarówki SUPER BLUE H1

> nie sądziłem, że zakup żarówek może dziś być takim problemem

Tak ogolnie o Tungsram pisalem wink.gif Ale skoro tego modelu nie ma akurat to nic nie szkodzi zapytac sprzedajacego czy je ma i czy je wystawi wink.gif

Napisano

> tungsram dają ładne białe światło, fajnie spisują się w soczewkach.

> Ew. te dają radę . Dużo światła za rozsądne pieniądze.

też mam Tungsram Megalight +60% i sa OK ok.gif

Jak ktos nie wie to te "blue" róznych producentów są "+20%" (Osram nawet pisze o tym na swojej stronie). Tak więc "zwykłe" +60% wydaja sie być bardziej uniwersalne - na każdą pogodę, "blue" raczej na dobra pogodę, o co ostatnio w Polsce raczej trudno oslabiony.gif

Napisano

używam Philips VisionPlus, w porównaniu z zwykłymi żarówkami to Philipsy VP są super - polecam. Na mokrym zaś jest gorzej niewiele widać, ale i tak zwykłe H4 się równać nie mogą z Philipsami.

Napisano

> Eksperymentowałem z różnymi żarówkami- pseudoxenon i inne "kolorowe

> jarmarki" , teraz mam Philips Visionplus +50% i jestem bardzo

> zadowolony. Zwykłe białe światło, dobre na sucho i na deszcz a i

> cena nie kosmiczna

Potwierdzam, h4 jak i h7 bardzo dobre ok.gif

Napisano

> Tungsram Megalight Cena i zywotnosc milo Cie zaskocza

ooo to to ok.gifok.gifok.gif

Napisano

Na mokrym zaś jest gorzej

> niewiele widać, ale i tak zwykłe H4 się równać nie mogą z

> Philipsami.

W przeciwieństwie do Kolegi, ja na deszczu nie narzekam- w porównaniu z innymi wynalazkami,jakie miałem Philpips VP jest OK.

Napisano

> Tungsram Megalight Cena i zywotnosc milo Cie zaskocza

Dokladnie, u mnie jezdza juz od roku, najdluzej dzialajace zarowki z cyklu +costam, mimo ze teraz wiecej sie jezdzi na swiatlach.

Napisano

A czy ktoś porównywał wydajność GT150 i tych nowych X-TREME +80%? Głównie interesują mnie opinie userów ok.gif

Napisano
  • Autor

> A czy ktoś porównywał wydajność GT150 i tych nowych X-TREME +80%?

> Głównie interesują mnie opinie userów

No tez jestem ciekawy takiego porównania.

Rozmawialem z kumplem w hurtowni elektryczneji i jednak znów kupiłem GT150. Twierdzi że daja najmocniejsze białe światło z Philipsów. Zasieg ich jest bardzo dobry. X-treme jeszcze nie mieli bo bym pewnie wzioł. Na następne 1,5 roku wystarczą.

Napisano

a ja od wczoraj jeżdżę na żarówkach japońskiej firmy PHOENIX, które dają niby 50% więcej światła i faktycznie świecą dużo jaśniej i sporo dalej od zwykłych tungsramów które miałem dotychczas

kupiłem a akwimacie na łopuszańskiej za 13zł/szt

Napisano

Philips Vision + +50% ok.gif po 20zl szt. biale jasne swiatlo polecam ok.gif

Napisano

Tutaj masz test z autoświata żarówek...

H4

afd3f03f45b5f590m.jpg

H7

31e02e2f3c9f7760m.jpg

8d6079e8fd211b8dm.jpg

Napisano

Niestety to stary test i nie było jeszcze X-tremów tongue.gif

Napisano

> Tutaj masz test z autoświata żarówek...

Już sam tytuł testu pozwala mieć do niego pełne zaufanie, dobitnie świadczy o jego niezależności i rzetelności, oraz że nie jest w żaden sposób sponsorowany rotfl.gifhahaha.gif.

Napisano

ja jestem zwolenikiem GT150

jezeli cena Cie nie przeraza to zostan przy nich waytogo.gif

Napisano

philips nightguide double life

na suchej nawierzchni świecą porównywalnie do BV, na mokrej dużo lepiej

pozdro

Napisano

> philips nightguide double life

Pytanie czy rzeczywiscie wytrzymuja dluzej. Ja mialem tych zwyklych NG 2 komplety i bardzo szybko sie przepalaly a ze mam utrudniony dostep do lewej lampy to sobie odpuscilem. Mam jakiegos philipsa +50, swieci normalnie, nie na zolto, nie na niebiesko i jest dobrze i na suchym i na mokrym a wytrzymuja dluzej niz NG. Gdyby wymiana zarowek w moim aucie zajmowala mi minute a nie 40 minut to bym jezdzil na NG. O kosztach nie wspominam bo akurat dla mnie nie to sie liczylo przy zakupie i nie pamietam jak to sie ksztaltuje, dostaep do allegro kazdy ma

Napisano

Tu jest link z ciekawymi fotkami porównującymi różne żarówki Philipsa, najlepiej zapisać na dysku i w przeglądarce oglądać jedno po drugim.

Osobiście jeździłem na H4 Tungsramach +60%, teraz mam X-Treme +80% i świecą super, lepiej od Tungsramów, ale nie aż o tyle lepiej, żeby dopłacać za komplet 60 złotych w porównaniu z Tungsramami, czyli 3 krotność ich wartości smile.gif

Żarówki kupuję osobiście w sklepie w Pabianicach, którego link przewinął się gdzieś na górze w postach. Polecam, bo to są profesjonaliści.

A trwałość, hmmm. Producenci gwarantują na te wszsytkie +ileś_tam% 300 godzin pracy.

U mnie Tungsramy (jedna żarówka) padły po jakichś 540 godzinach, u mnie po pół roku jazdy, zobaczymy ile wytrzymają X-Treme, ale ze względu na wysilenie spodziewam się, że nie będą długo żyły.

Podsumowując: i przy Tungsramach i przy X-Treme (tu trochę lepiej) przed autem jest wystarczająco jasno, na światłach mijania Tungsramy nawet lepiej oświetlały asfalt. Moje następne to raczej znów będą Tungsramy +60%.

Miałem też Narva Ultra czy Super Blue - porażka, nic nie widziałem przed autem, bardzo ciemno nawet na długich - tylko linie na ulicy i znaki pięknie świeciły...

Napisano

Dzieki waytogo.gif

Wlasnie zamowilem +80, cena z allegro sklania do zakupu i obadania tematu drive.gif

Napisano

ciekawe jakby taki wynalazek sie spisal ??

tani jest faktycznie i niby nie chinskie....

czy to jakis badziew ?!

Napisano

> ciekawe jakby taki wynalazek sie spisal ??

> tani jest faktycznie i niby nie chinskie....

> czy to jakis badziew ?!

zarówno strona Allegro jak ta niemiecka sa z błędami (, "wachaja się", żarówki H13 zlosnik.gif) - wg mnie to odpustowa chińszczyzna no.gif

Napisano

> ciekawe jakby taki wynalazek sie spisal ??

> tani jest faktycznie i niby nie chinskie....

> czy to jakis badziew ?!

Niewiadomo co to za firma, na polskim google w sumie nic niema a to ze firma ma strone po niemiecku o niczym nie swiadczy

Napisano

ŻARÓWKI XENON H4 60/55 W LITECH 2

Tych zdecydowanie nie polecam.

Nie dało sie ostawić świateł podczas przeglądu.

Gość z ASO kazał mi je wymienić na oryginały, bo inaczej nie podbiłby mi przeglądu.

I wyrzuciłem w błoto 59zl.

pozdrawiam frown.gif

Napisano

gt150 są żarówkami tjunowymi, takie połączenie vp z bv

czyste vp są lepsze

Napisano

> philips nightguide double life

> na suchej nawierzchni świecą porównywalnie do BV, na mokrej dużo

> lepiej

> pozdro

Właśnie znalazłem na allegro te żarówki H4 NightGuide

Double Lifetime skoro je miałes to mam pytanie czy one są jakieś kolorowe czy świecą normalnie? i jak one się sprawuja czy dobrze świecą? i jaka jest ich żywotność

Napisano

Ja mam Zenony od zeszlego roku i jakos widze a swiatlo fajne jest hehe.gif

Napisano

> Właśnie znalazłem na allegro te żarówki H4 NightGuide

> Double Lifetime skoro je miałes to mam pytanie czy one są jakieś

> kolorowe czy świecą normalnie? i jak one się sprawuja czy dobrze

> świecą? i jaka jest ich żywotność

ja je mam ... wcześniej miałem większość philipsów i osramów

NG DL świecą spoko ... ile świecą nie wiem ... na razie ok 4kkm przejechane ... na jezdni nie widać stref ...

znaki świecą lepiej ... na mokrym coś widać; na suchym nie najgorzej ... kolorowe strefy widać na murkach

i na samochodach jak stoisz w korku ... niezaciekawie wygląda świecący reflektor ... żółto fioletowawy

VP jak najbardziej ok ale krótko działają ... na suchym chyba najlepsze ... na mokrym średnio wcale jak

więszkość białych i niebieskich

BV na suche ok ... na mokrym porażka ... lepiej widoczne białe pasy na jezdni

Premium spoko jak dobrej jakości standardowa żarówka

Osram SV też ok ale gorszy od VP, bardziej jak premium

GT nie testowałem

suma sumarum chyba zostane przy NG DL

Napisano

Mam żarówki Philips NG w Lanosie już prawie rok, jakieś 20 tys. km, czyli z tą żywotnością wcale nie jest tak źle (a już na pewno dobrze będzie z tymi Double Lifetime). Świecą bardzo dobrze. Te różnice barw polegają na tym, że na prawą stronę (pobocze) świeci bardziej białe i mocne światło (bardzo dobrze oświetlone znaki) a po lewej światło jest bardziej żółte. Ale i tak mocne. Ja te różnice widzę także na drodze, nie tylko na ścianie, czy zderzaku innego samochodu.

Także żarówki jak najbardziej OK, ale następne na pewno będą jakieś inne (może Tungsram +60% - podobno też dobre, a kosztują połowę tego co NG)

Napisano

> Kolejny test Made in USSR

Dobrze by było, gdyby ktos to przetłumaczył, jako ze rosyjski jest mało znany w Polsce. Dla mnie wyniki są trochę dziwne, bo te same żarówki w kategorii świateł długich i mijania zajmują bardzo różne miejsca icon_eek.gif Moją uwagę zwóciły IPF, na róznych stronach w necie ( np. http://www.offroadtuff.com/IPFbulbs.htm ) podawane jest, ze pobierają 65/55W (czyli zgodnie z przepisami), ale ich swiatło odpowiada żarówkom 130/110W. czyli 2 razy mocniejszym zlosnik.gif Jakas odmiana Zenonów ? zlosnik.gif

Napisano

a więc tak. mam te żarówki i w espero z gładkimi kloszami reflektorów (H1) i w Mercedesie, który nie ma gładkich szkieł... (H7)

W espero świecą na biało, nie widać jakiejkolwiek poświaty zółtej czy niebieskiej.... po zmianie z blue vision nie zauważyłem, żeby barwa światła się zmieniła, tak jak pisałem na suchej nawierzchni są porównywalne z BV (które notabene świeciły u mnie ok 1,5 roku, a zmieniłem na NG bo po prostu kumpel zamawiał większą ilość w lepszej cenie i załapałem się na promocję), natomiast na mokrej nawierzchni moim zdaniem świecą lepiej od BV smile.gif

W mercedesie te same żarówki dają barwę światła zółto-fioletową, w zależności od kąta patrzenia na reflektor, wrażenia ze świecenia podobne jak w espero....

Co do żywotności nie potrafię określić za bardzo bo mam niedługo te żarówki, w obu autach zakładałem w tym samym czasie, na wiosnę bodajże w kwietniu chyba, espero od tamtego czasu zrobiło góra 10 kkm, mercedes jakieś 20-30 kkm smile.gif

Za to na blue-vision zrobiłem spokojnie 70 kkm i jak pisałem żadna się nie przepaliła smile.gif

Ale ogólnie takie żarówki to i tak dno przy xenonach.. ostatnio widziałem jak świecą xenony u kumpla w aucie, no i że tak powiem sie zachwyciłem swiety.gif

pozdro

Napisano

Właśnie dziś mi jedna padła. Przeżyły 1,5 roku, przejechały ze mną ok 45 kkm. Świecą lepiej niż VP o niebo lepiej niż Tungsramy, trochę gorzej niż Silvervision. Jestem z nich zadowolony, ale narazie ich nie kupię, czas sprawdzić coś nowego, może X-trem ?!

Napisano

TUNGSRAM +60% MEGALIGHT - używałem kiedyś w fordzie super świecą w nocy i na mokrej nawierzchni. Cena tez jest plusem na allegro 19.9 za komplet smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.