Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Myjka cisnieniowa

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Przegladajac sobie allegro zaciekawily mnie myjki cisnieniowe a ze idzie zima wiec beda ceny troche malec, wiec moze okazja do kupienia.

Poniewaz nie chce za duzo wydac kasy wiec w oko wpadly mi dwie :

http://moto.allegro.pl/item840388716_myjka_cisnieniowa_1400w_variant_f_vat_legnica.html

http://moto.allegro.pl/item842115784_myjka_cisnieniowa_karcher_k2_08_super_prezent.html

I teraz mam pytanie do was czy ta myjka Variant (aluminiowa pompa) jest duzo gorsza od Karchera ? Warto dokladac drugie tyle i kupowac karchera ? Myjka bedzie sluzyc do mycia raz na tydzien , lub dwa samochodu

Napisano

To pytanie bylo zadawane z milion razy. Odpowiedz nie jest jednoznaczna. Wiele osob uwaza ze bez spalinowej myjki w cenie malego samochodu to nawet nie wypada wyskakiwac przed dom. Ja osobiscie jestem posiadaczem urzadzenia przy ktorym zaprezentowane przez Ciebie to luksus i elegancja. I to moje urzadzenie niezawodnie myje juz od 5 lat pomimo ze wg "ekspertow" mialo po tygodniu pasc.

Napisano

> Witajcie

> Przegladajac sobie allegro zaciekawily mnie myjki cisnieniowe a ze

> idzie zima wiec beda ceny troche malec, wiec moze okazja do

> kupienia.

> Poniewaz nie chce za duzo wydac kasy wiec w oko wpadly mi dwie :

> http://moto.allegro.pl/item840388716_myjka_cisnieniowa_1400w_variant_f_vat_legnica.html

> http://moto.allegro.pl/item842115784_myjka_cisnieniowa_karcher_k2_08_super_prezent.html

> I teraz mam pytanie do was czy ta myjka Variant (aluminiowa pompa)

> jest duzo gorsza od Karchera ? Warto dokladac drugie tyle i

> kupowac karchera ? Myjka bedzie sluzyc do mycia raz na tydzien ,

> lub dwa samochodu

nie warto

karcher to dla mnie pomyłka

parę lat temu kupiłem karchera głownie do mycia samochodu - myjka jak na 3 lata temu kosztowała ok 500 pln

po 3 latach padła! pompa plastikowa wytarta doszczętnie

gdy ojciec zawiózł ja do serwisu zapytali go co Pan nią mył - powiedział samochód i podjazd

czasami mały brodzik - nie dłużej niż 5minut - potem przerwa

heh - serwis powiedział ze te myjki to się nadają do spłukania roweru i to tylko z kurzu smile.gif

z racji ze mam swoje atv i dużo siedzę nim w błocie zakupiłem myjeczkę pegasusa : 130 pln w auchanie

1400 w i powiem wam ze myjkę używałem w sumie cały sezon - w wakacje praktycznie zawsze raz dziennie - po powrocie z błocka - i wszystko ładnie w niej działa

tak wiec kupuj i ciesz sie

teraz ojciec kupił znowu karchera tym razem cos kolo 1000pln - mówiłem mu aby poprosił serwis żeby napisali mi na instrukcji ze zgadzają się na mycie samochodu tym sprzętem- ciekawe co szybciej padnie pegas za 130 czy karcher - test juz od maja wink.gif

Napisano

Karchera, bo ma wieksza wydajnosc tloczenia. Co prawda nie podali cisnienia roboczego, ale pewnie bedzie wieksze od tego w Variancie

Napisano

Nim kupisz taką myjkę - pożycz od kogoś na jedno mycie.

W moim przypadku niewiele mniej skuteczny okazał się zwykły spryskiwacz ogrodowy za ~20 zł zlosnik.gif, a przynajmniej mam z nim znacznie mniej roboty przy rozkładaniu.

Napisano

> Nim kupisz taką myjkę - pożycz od kogoś na jedno mycie.

> W moim przypadku niewiele mniej skuteczny okazał się zwykły

> spryskiwacz ogrodowy za ~20 zł , a przynajmniej mam z nim

> znacznie mniej roboty przy rozkładaniu.

potwierdzam - ciśnienie nie wystarczy, żeby bezdotykowo choć trochę brudu z lakieru zeszło, a pojemnik na detergent w prawdzie jest, ale można se nim d** wytrzeć, bo miesza tak z wodą, że cały płyn spływa z samochodu zanim zacznie działać icon_rolleyes.gif do dużego błota się nada, do mycia auta nie - i tak będziesz musiał gąbką pomóc icon_rolleyes.gif

Napisano

A ja podłącze sie do pytania.

Na myjni gdzie czasem myje auto widzialem takie urządzenie do tworzenia piany aktywnej, wyglądało to jak jakiś wielki czajnik, gdzie od góry byla pompka ręczna, facet powciskal coś kilka raz do końca do środka i z pojemnika leciala już sama z sieibe gęściutka piana.

Co to za urządzenie i czy taką gesta piane można uzyskać tylko z specjalnej chemi czy też z szamponu?

Napisano

> A ja podłącze sie do pytania.

> Na myjni gdzie czasem myje auto widzialem takie urządzenie do

> tworzenia piany aktywnej, wyglądało to jak jakiś wielki czajnik,

> gdzie od góry byla pompka ręczna, facet powciskal coś kilka raz

> do końca do środka i z pojemnika leciala już sama z sieibe

> gęściutka piana.

> Co to za urządzenie i czy taką gesta piane można uzyskać tylko z

> specjalnej chemi czy też z szamponu?

Pianownica lub wytwornica piany + piana aktywna

Napisano

Nie uzyskasz takiego efektu pianownicą z taniej myjki.

Ja sobie zupełnie darowałem nakładanie piany aktywnej myjką - zużywała straszliwe ilości detergentu, a wszystko praktycznie spływało z auta.

W moim przypadku lepiej nakłada się pianę przy użyciu ręcznego opryskiwacza (takiego jak do kwiatów).

Przy czym jeśli chcesz mieć taki efekt jak na myjni (a właściwie tylko taki ma sens - w przeciwnym wypadku praktycznie marnujesz "pianę aktywną") to musisz kupić osobną pianownicę.

Przy czym taki interes już zupełnie przestaje się opłacać hehe.gif

Napisano

> Witajcie

> kupienia.

> http://moto.allegro.pl/item840388716_myjka_cisnieniowa_1400w_variant_f_vat_legnica.html

> http://moto.allegro.pl/item842115784_myjka_cisnieniowa_karcher_k2_08_super_prezent.html

> lub dwa samochodu

Moze trzeba by napisac do Motoru lub AS o test takich maszyn zeby.GIF

Napisano

> Nie uzyskasz takiego efektu pianownicą z taniej myjki.

to zalezy od pianownicy a nie od myjki

> Ja sobie zupełnie darowałem nakładanie piany aktywnej myjką -

> zużywała straszliwe ilości detergentu, a wszystko praktycznie

> spływało z auta.

masz mozliwosc regulowania strumienia piany oraz stopnia 'rozwodnienia'? u mnie cos takiego wystepuje i piana trzyma sie na samochodzie

Napisano

> nie warto

> karcher to dla mnie pomyłka

> parę lat temu kupiłem karchera głownie do mycia samochodu - myjka jak

> na 3 lata temu kosztowała ok 500 pln

> po 3 latach padła! pompa plastikowa wytarta doszczętnie

> gdy ojciec zawiózł ja do serwisu zapytali go co Pan nią mył -

> powiedział samochód i podjazd

> czasami mały brodzik - nie dłużej niż 5minut - potem przerwa

> heh - serwis powiedział ze te myjki to się nadają do spłukania roweru

> i to tylko z kurzu

bo tak jest - wejdz na strone Karchera i poczytaj o przeznaczeniu poszczegolnych modeli

> teraz ojciec kupił znowu karchera tym razem cos kolo 1000pln -

> mówiłem mu aby poprosił serwis żeby napisali mi na instrukcji ze

> zgadzają się na mycie samochodu tym sprzętem- ciekawe co

> szybciej padnie pegas za 130 czy karcher - test juz od maja

do mycia samochodu bez mosieznej pompy nie podchodzic, a z Karchera to nie ma co sie zabierac z nizsze serie niz HD, czyli profesjonalne ... inaczej istnieje spora szansa ze myjka predzej czy pozniej sie zrypie. cenowo zaczynaja sie chyba od ok. 1300-1500zl ale przynajmniej sa w stanie pracowac dluzej niz 5 minut bez obawy o zatarcie ok.gif

Napisano

> Witajcie

> kupienia.

> lub dwa samochodu

za taka kwote nie kupisz myjki ktora umyjesz bezdodytkowo samochod - z reszta zadne urzadzenie w cenie ponizej 5tys nie jest w stanie umyc samochodu z dwoch powodow - po pierwsze cisnienie jest zbyt niskie, a po 2gie zimna woda slabo usuwa brud

myjki nad ktorymi sie zastanawiasz wystarcza do splukiwania samochodu po tym jak go umyjesz gabeczka ok.gif

ja do mycia uzywam myjki Karchera serii 5 HD i tez nie jest w stanie umyc dokladnie samochodu - zmywa wiekszy brud, ale bez gabki samochod nigdy nie bedzie czysty. spora pomoca jest aktywna piana, ale do jej nakladania potrzebujesz albo oddzielnego urzadzenia, albo odpowiedniej pianownicy ..... ale i tak po pianie myje samochod gabka bo piany uzywam raz na 2-3miesiace przed woskowaniem, a wtedy chce miec pewnosc ze auto jest naprawde czyste, wiec gabka jest niezbedna .... z reszta po wodzie w wiadrze widac ze nawet po uzyciu aktywnej piany samochod nie jest czysty

Napisano
  • Autor

dla mnie myjka ma sluzyc aby :

- oplukac samochod z piasku przed myciem gabka

- splukac samochod po myciu recznym czy tez aktywnej panie naniesionej np za pomoca opryskiwacza

I do tego celu wlasnie chce zkupic owa myjke

Napisano

> dla mnie myjka ma sluzyc aby :

> - oplukac samochod z piasku przed myciem gabka

> - splukac samochod po myciu recznym czy tez aktywnej panie

> naniesionej np za pomoca opryskiwacza

> I do tego celu wlasnie chce zkupic owa myjke

no to styknie ok.gif chociaz ja bym szukal czegos co nie ma plastikowej pompy

piane czym chcesz nakladac?

Napisano
  • Autor

> no to styknie chociaz ja bym szukal czegos co nie ma plastikowej

> pompy

> piane czym chcesz nakladac?

no ta nie ma plastikowej pompy - pisze w aukcji ze aluminiowa

Jesli chodzi o piane to zadko bede ja stosowal , raczej reczne mycie gabka a jak juz piana to mam taki opryskiwacz ogrodowy ( stoi nowy nieuzywany wiec do czegos sie przyda)

Napisano

> dla mnie myjka ma sluzyc aby :

> - oplukac samochod z piasku przed myciem gabka

> - splukac samochod po myciu recznym czy tez aktywnej panie

> naniesionej np za pomoca opryskiwacza

> I do tego celu wlasnie chce zkupic owa myjke

kupuj varianta ok.gif

mam co prawda mocniejszy model z wieksza wydajnoscia wody i mimo wszystko splukanie auta troche trwa. W tym modelu co pokazales bedziesz musial ciut dluzej polac zeby splukac auto.

U mnie najlepiej sprawdza sie scenariusz taki:

porzadne namoczenie brudu i splukanie auta myjka

opryskiwacz z detergentem

gabka / szczotka

splukiwanie myjka

wycieranie

co ktorestam mycie woskowanie

Napisano

Mam dokładnie taką myjke i zużywam ją drugi rok. Szału oczywiście nie ma, ale do mycia samochodu wystarcza. Oczywiście bezdotykowo nie umyjesz w 100 % Ale spłuczesz bród i piasek na tyle, że gąbką nie trzeba wiele machać. Ja jestem z niej zadowolony mi wystarcza. Używam jej do mycia kostki i samochodu. ok.gif

Napisano

Bezdotykowo to sobie można w lato umyć auto jak sie ukurzy, albo jak myjesz auto co drugi dzeń. Testowałem rózne piany, raz że drogo to auto nigdy się nie domyło poza letnimi myciem co tydzien gdzie zmywany był kurz i lekki osad. Inna sprawą jest że piany to środki dość agresywne tylko po dłuższym użytkowaniu pewnie się okaże jakie są skutki uboczne. W lato to ja moge sobie pomachać gąbką ale jesienią, wiosną zimą gdzie wskazane byłoby bezdotykowe kiszka. Sprzęt jakim dysponuje to K 7.91 cisnienie 160(gdzie sprzety po 5tyś mają po 180). Zreszta powstają jak grzyby podeszczu myjnie bezdotykowe tam chyba dają dobry sprzet ciepła woda, a mimo to nigdy nie udalo mi się domyć auta na takiej myjni, ubrudzonego nie przykurzonego.

Napisano

Powiem Ci tak

Ja mam dokladnie ta druga myjke. Jestem z niej bardzo zadowolony.

Cudow od niej nie oczekiwalem.

Zeby zmiekczyc brud na samochodzie przed myciem gobka i potem do splukania w zupelnosci wystarcza.

Zaby przemyc taras w ogrodzie to samo.

nie jest to cudo ale wczerwcu udalo mi sie kupic ten model za 180PLN w Praktikerze.

Moje oczekiwania spalnia w zupelnosci

Napisano

to i ja sie podepne. Czy można kupić myjke z własnym zbiornikiem, tak żeby nie trzeba było podłączać do kranu?

Napisano

Drogi ten karczer... Ja takiego samego kupilem na promo w Kerfjurze za 189...

Napisano

> to i ja sie podepne. Czy można kupić myjke z własnym zbiornikiem, tak

> żeby nie trzeba było podłączać do kranu?

Niektore myjki maja napisane w papierach, ze moga zaciagac wode z osobnego zbiornika.

Napisano

> to i ja sie podepne. Czy można kupić myjke z własnym zbiornikiem, tak

> żeby nie trzeba było podłączać do kranu?

Ten Variant ciągnie z wiaderka - przetestowane zlosnik.gif

Napisano

> Drogi ten karczer... Ja takiego samego kupilem na promo w Kerfjurze

> za 189...

takiego to znaczy też jest żółty ?

czy dokładnie ten model z tym wyposażeniem ?

Napisano

Kolego o myjkach ciśnieniowych zostało na tym forum kilka poematów stworzonych, więc szukajka prawdę ci powie

Ps!!! Nie warto, z Varianta jestem zadowolony + oczywiście dobra chemia biglaugh.gif

Napisano

> Drogi ten karczer... Ja takiego samego kupilem na promo w Kerfjurze

> za 189...

za tanio... nawet nie włączaj, bo na pewno już jest zepsuty smirk.gif

Napisano

sama w sobie nie jest gorsza... problem jest z akcesoriami...

Napisano

> Witajcie

> kupienia.

> lub dwa samochodu

troche poza tematem: od 3 lat mam myjkę made in biedronka za 120zł (pompa aluminiowa) i do dzisiaj działa bez problemu, mało tego używam ją troche niezgodnie z założeniami bo myjka nie ma bieżącej wody tylko zaciąga ją sobie z 30l beczki zlosnik.gif

Napisano

> Kolego o myjkach ciśnieniowych zostało na tym forum kilka poematów

> stworzonych, więc szukajka prawdę ci powie

> Ps!!! Nie warto, z Varianta jestem zadowolony + oczywiście dobra

> chemia

Jaka ta chemia?

Napisano

Podobna, jeżeli nie identyczna tylko inaczej brandowana jest/była niedawno w Carrefurze za 109zł (w wakacje za 99zł).

Myjkę budżetowa z racji dużego prawdopodobieństwa awarii kupowałbym tylko w hipermarkecie - oni przynajmniej nie robią problemów przy reklamowaniu lub niezgodności towaru z umową.

Napisano

> sama w sobie nie jest gorsza... problem jest z akcesoriami...

święte słowa - wprawdzie no name ma już podajnik w zestawie, ale jest on tandetny (jak już pisałem). Kaercher nie ma w zestawie, ale można dokupić porządny za prae złoty i jest fajna myjka. Gdyby mój no name też taki podajnik miał, to byłbym już w ogóle zadowolony, a tak, to go niestety nie używam bo mija się to z celem icon_rolleyes.gif

Napisano

> takiego to znaczy też jest żółty ?

> czy dokładnie ten model z tym wyposażeniem ?

K 2.21 smile.gif Ooo... Taki zestaw jak na foto waytogo.gif

k221.jpg

Napisano

> za tanio... nawet nie włączaj, bo na pewno już jest zepsuty

Za chiny nie chce sie popsuc a raz 3h prawie bez przerwy chodzil jak mylem podjazd i elewacje waytogo.gif

Napisano

> K 2.21 Ooo... Taki zestaw jak na foto

ja bym do tego kupił jeszcze pianownice i wtedy śmigał ładnie. TEż się przymierzam do takiego zakupu czyli ogólnie polecasz ten sprzęt?

Napisano

> ja bym do tego kupił jeszcze pianownice i wtedy śmigał ładnie. TEż

> się przymierzam do takiego zakupu czyli ogólnie polecasz ten

> sprzęt?

smile.gif Poki co spisuje sie juz 2 rok bez zarzutu waytogo.gif

Pianownice mam w nosie bo auta i tak juz tym nie myje bo srażniki sie czaja i juz jeden sąsiad dostal 100pln za mycie auta...

Bardziej jade tym elewacje ,kostke , taras i uwaga wypralem tym dywan waytogo.gif

Napisano

> Poki co spisuje sie juz 2 rok bez zarzutu

> Pianownice mam w nosie bo auta i tak juz tym nie myje bo srażniki sie

> czaja i juz jeden sąsiad dostal 100pln za mycie auta...

To co nie możesz na swojej posesji umyć samochodu icon_eek.gif

Napisano

> To co nie możesz na swojej posesji umyć samochodu

Bez detergentu może zlosnik.gif

Napisano

> Bez detergentu może

U mnie na wsi takich problemów nie ma ok.gif Jak tylko mam ochotę to myję samochód przed domem. Jedynie jak jest ujemna temperatura to korzystam z myjni na mieście.

Napisano

> U mnie na wsi takich problemów nie ma

To zależy od tego jakich masz sąsiadów. Też myje auto pod domem bez problemów,ale gdyby sąsiad zadzwonił do SM i złapali by mnie na używaniu detergentu, mandat mogą wlepić. To samo się tyczy mycia auta pod blokiem.

Napisano

> To co nie możesz na swojej posesji umyć samochodu

Mieszkam w szeregowcu i mam pochyly podjazd i przez to trcohe na nim ciasno frown.gif

Napisano

> To zależy od tego jakich masz sąsiadów. Też myje auto pod domem bez

> problemów,ale gdyby sąsiad zadzwonił do SM i złapali by mnie na

> używaniu detergentu, mandat mogą wlepić. To samo się tyczy mycia

> auta pod blokiem.

Ja myje tylko jak myje sasiad obok bo samemu nie chce mi sie użerać z polglowkami z SM wink.gif

Zreszta wole dac woz raz na jakis czas na myjnie reczna a tak to go za 5pln splukuje na bezdotykowej bo moge sobie to zrobic wieczorem na spokojnie a pod domem po ciemku myc to srednia przyjemnosc...

Napisano
  • Autor

czy do tej twojej myjki mozna dokupic taki pojemnik montowany do pistoletu aby uzywac aktywnej piany ?

Czy jak kupowales , to w komplecie byly dwie dysze - normalna i ta rotacyjna ?

Z opisu tej myjki wyczytalem ze ma wezyk do srodka myjacego - czy to jest do aktywnej piany czy cos innego ?

Napisano

> Z opisu tej myjki wyczytalem ze ma wezyk do srodka myjacego - czy to

> jest do aktywnej piany czy cos innego ?

do płynu, aktywnej piany i co tam jeszcze nie wlejesz do wiadra i włożysz do tego ten wężyk grinser006.gifok.gif

Napisano

> do płynu, aktywnej piany i co tam jeszcze nie wlejesz do wiadra i

> włożysz do tego ten wężyk

Potwierdzam smile.gif zdejmujesz lance i pianujesz zeby.GIF

Napisano

> czy do tej twojej myjki mozna dokupic taki pojemnik montowany do

> pistoletu aby uzywac aktywnej piany ?

Mozesz albo juz opisanym wezykiem albo kupujesz pianownice.

> Czy jak kupowales , to w komplecie byly dwie dysze - normalna i ta

> rotacyjna ?

Tak tylko jak patrze na allegro to ta moja jakas super tania byla...

Napisano
  • Autor

w liroy merlin sa po 249 zl wiec chyba lepiej ja kupic niz ta karcher co podalem w pierszym watku za prawie 300zl

Jak cisnienie w tej twojej, dobrze pistolet odrzuca jak na samohod skierujesz ?:)

Napisano

> w liroy merlin sa po 249 zl wiec chyba lepiej ja kupic niz ta karcher

> co podalem w pierszym watku za prawie 300zl

A to niezla cena smile.gif

> Jak cisnienie w tej twojej, dobrze pistolet odrzuca jak na samohod

> skierujesz ?:)

Wolam sasiada albo dzwonie po kolege po sam nad nim nie zapanuje wink.gif

A tak na serio to juz pisalem ,ze nie myje tym samochodu i nawet nie widze sensu bo to sie nadaje to jego oplukania a i tak trzeba go wymyc recznie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.