Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

polonez 2000 coupe

Featured Replies

Napisano

> pomijam cene, bo to kosmos

> ale

> to raczej jest 3D

> coupe mialo szeroki srodkowy slupek, a ten jest waski

Ciekawe ile wynosi cena minimalna hmm.gif

Napisano

> pomijam cene, bo to kosmos

> ale

> to raczej jest 3D

> coupe mialo szeroki srodkowy slupek, a ten jest waski

to jest na bank 3D

prócz słupka o którym piszesz coupety miały przód z ciut nowszego modelu wink.gif

Napisano

> to jest na bank 3D

> prócz słupka o którym piszesz coupety miały przód z ciut nowszego modelu

dla mnie sprzedający to idiota, gdyby dal cenę 11kzł to złapał by laika, ale z taka cena to tylko kolekcjoner z prawdziwego zdarzenia może się zainteresować, a taki nie da się nabrać. wypadało by kupić i oskarżyć ze sprzedany przedmiot jest nie zgodny z opisem w aukcji. W końcu widać ze ktoś chce zarobić tylko

Napisano

> dla mnie sprzedający to idiota, gdyby dal cenę 11kzł to złapał by laika, ale z taka cena to tylko

> kolekcjoner z prawdziwego zdarzenia może się zainteresować, a taki nie da się nabrać. wypadało

> by kupić i oskarżyć ze sprzedany przedmiot jest nie zgodny z opisem w aukcji. W końcu widać ze

> ktoś chce zarobić tylko

Ale na co miałby się dać nabrać?

Napisano

> dla mnie sprzedający to idiota, gdyby dal cenę 11kzł to złapał by laika, ale z taka cena to tylko

> kolekcjoner z prawdziwego zdarzenia może się zainteresować, a taki nie da się nabrać. wypadało

> by kupić i oskarżyć ze sprzedany przedmiot jest nie zgodny z opisem w aukcji. W końcu widać ze

z moją mulher.gif doszliśmy do wniosku ze gdyby był faktycznie w stanie idealnym na żółtych blachach rozebrany na części pierwsze i złożony ponownie......... itd itp....

może był by warty tej ceny, ale w tym stanie na pewno nie.

myślę ze z http://allegro.pl/item970077835_polonez_2000_obrso_rajdowy_zabytek.html była by większa frajda

Napisano

> Ale na co miałby się dać nabrać?

ze to polonez coupe

Polonez coupe powinien wyglądać tak:

stronapolonez.jpg

- szeroki słupek

- przód nie borewicz!!!.

a tak wygląda polonez w wersji 3 drzwiowej

polonez3dsm26sfif7.jpg

-normalny słupek (wąski)

- przód borewicz.

Co pewien czas na allegro pokazuje się jeszcze polonez nie wiadomo co

Polonez_coupe_foto0_3319501.JPG

czyli ten niby coupe ale z tyłem caro. a podobno takie nigdy nie były nawet w planach.

Napisano

To wiem... Ale wciąż nie widzę, dlaczego padło stwierdzenie "dać się nabrać". Przecież zarówno Coupe, jak i 3D są pewnego rodzaju rarytasami, zwłaszcza, jeśli są oryginalne. A że ktoś się pomylił z nazwą - no cóż... Jest to rzeczywiście dość dziwne, jeśli jest koneserem Polonezów, ale może być np. tak, że sprzedaje wóz dziadka i sam do końca nie wie, co sprzedaje - w końcu te dwa aż tak się nie różnią dla kogoś, kto w tym "nie siedzi"... Można byłoby się dać nabrać na zakup tego bordowego nie wiadomo czego, jak stwierdziłeś... A ten z ogłoszenia wygląda na oryginalny... Podkreślam: wygląda. Co do ceny to inna sprawa, bo faktycznie jest kosmiczna.

Napisano

> To wiem... Ale wciąż nie widzę, dlaczego padło stwierdzenie "dać się nabrać". Przecież zarówno

> Coupe, jak i 3D są pewnego rodzaju rarytasami, zwłaszcza, jeśli są oryginalne. A że ktoś się

> pomylił z nazwą - no cóż...

ktos to sie napewno z cena pomylil sciana.gif,podobno Piotr Fronczewski mial poloneza 3d 2.0 moze to ten hmm.gifgrinser006.gif

Napisano

> To wiem... Ale wciąż nie widzę, dlaczego padło stwierdzenie "dać się nabrać". Przecież zarówno

> Coupe, jak i 3D są pewnego rodzaju rarytasami, zwłaszcza, jeśli są oryginalne. A że ktoś się

> pomylił z nazwą - no cóż... Jest to rzeczywiście dość dziwne, jeśli jest koneserem Polonezów,

> ale może być np. tak, że sprzedaje wóz dziadka i sam do końca nie wie, co sprzedaje - w końcu

> te dwa aż tak się nie różnią dla kogoś, kto w tym "nie siedzi"... Można byłoby się dać nabrać

> na zakup tego bordowego nie wiadomo czego, jak stwierdziłeś... A ten z ogłoszenia wygląda na

> oryginalny... Podkreślam: wygląda. Co do ceny to inna sprawa, bo faktycznie jest kosmiczna.

no tak tylko cuope to nie 3d, wiec mimo wszystko albo ktoś świadomie próbuje naciągnąć, co patrząc na cenę jest dla mnie bardziej prawdopodobne, albo jest ograniczony. wystarczy w google wykorzystać i porównać co się ma

Napisano

> no tak tylko cuope to nie 3d, wiec mimo wszystko albo ktoś świadomie próbuje naciągnąć, co patrząc

> na cenę jest dla mnie bardziej prawdopodobne, albo jest ograniczony. wystarczy w google

> wykorzystać i porównać co się ma

To kup tego poldka jak proponujesz i oskarż sprzedającego, ciekawe co wywalczysz, jedyne co możesz zrobić to założyć spór na allegro i tam napisać swe żale, których i tak nikt nie przeczyta. hehe.gif

Dla mnie bardziej ograniczony to byłby ktoś kto wykładając taką kase nie sprawdził by co kupuje.

Napisano

> wypadało by kupić i oskarżyć ze sprzedany przedmiot jest

> nie zgodny z opisem w aukcji.

Pomysl rownie poroniony jak skarzenie sprzedawcow wszelkich BMW "M3" i innych tego typu rarytasow. Sa szczegolowe fotografie, nikt nic nie ukrywa ani nie tuszuje, wiec obowiazuje zasada "widzialy galy co braly".

> W końcu widać ze ktoś chce zarobić tylko

Gdyby nie chcial zarobic to by nie sprzedawal. Chyba na tym polega Allegro, nie?

Napisano

> Pomysl rownie poroniony jak skarzenie sprzedawcow wszelkich BMW "M3" i innych tego typu rarytasow.

> Sa szczegolowe fotografie, nikt nic nie ukrywa ani nie tuszuje, wiec obowiazuje zasada

> "widzialy galy co braly".

może się trochę zagalopowałem, ale BMW "M3" nie są wyceniane na 50kzł hehe.gif

> Gdyby nie chcial zarobic to by nie sprzedawal. Chyba na tym polega Allegro, nie?

allegro to portal aukcyjny, nazwał bym to "philm targiem w sieci". można go sprzedać za 10kzł i się zarobi, cena z aukcji już bardzie mi pod oszustwo podchodzi, chodź wszystko jest warte tyle za ile ktoś za to zapłaci

Napisano

> To kup tego poldka jak proponujesz i oskarż sprzedającego, ciekawe co wywalczysz, jedyne co możesz

> zrobić to założyć spór na allegro i tam napisać swe żale, których i tak nikt nie przeczyta.

> Dla mnie bardziej ograniczony to byłby ktoś kto wykładając taką kase nie sprawdził by co kupuje.

czemu żale? zbulwersowałem się troszkę ze ludzie potrafią mieć taki tupet. Gdy cena była mniejsza pewnie przeszło by to bez echa z mojej strony. To jest takie cwaniactwo, które wychodzi na każdym kroku, przez co wielu ludziom nie można ufać no.gif

Napisano

> można go sprzedać za 10kzł i

> się zarobi, cena z aukcji już bardzie mi pod oszustwo podchodzi, chodź wszystko jest warte

> tyle za ile ktoś za to zapłaci

Ale jak cena może być oszustwem? rotfl.gif gdyby wystawił go za 25 kPLN to by nie było oszustwo, tak? hmm.gif

Poza tym jeśli się znajdzie chętny, to i tak pewnie transakcja odbędzie się poza Allegro icon_rolleyes.gif

Napisano

Jeśli ktoś WIE co chce kupić, to kupi. A sprzedający też idiotą nie jest i widział, ile takich Polonezów po drogach jeździło. Czy 3D, czy coupe, i tak to unikat.

Napisano

> Ale jak cena może być oszustwem? gdyby wystawił go za 25 kPLN to by nie było oszustwo, tak?

nie rozumiesz, nie mowie tu w kanonach prawa, tylko ludzkiej uczciwości, zostałem tak wychowany ze dla mnie to nie do przyjęcia. Sąsiad przychodzi do ciebie po cukier, sklep zamknięty wiec żądasz 50zł za szklankę cukru?

Taki skrajny przykład, ale wydaje mi się ze oddaje to co chce przekazać.

> Poza tym jeśli się znajdzie chętny, to i tak pewnie transakcja odbędzie się poza Allegro

Napisano

> nie rozumiesz, nie mowie tu w kanonach prawa, tylko ludzkiej uczciwości, zostałem tak wychowany ze

> dla mnie to nie do przyjęcia. Sąsiad przychodzi do ciebie po cukier, sklep zamknięty wiec

> żądasz 50zł za szklankę cukru?

> Taki skrajny przykład, ale wydaje mi się ze oddaje to co chce przekazać.

> > Poza tym jeśli się znajdzie chętny, to i tak pewnie transakcja odbędzie się poza Allegro

To może w cenie zwykłego poldka ma go puścić?

Napisano

> To może w cenie zwykłego poldka ma go puścić?

nie jestem rzeczoznawcą, ale podzielam opinie kolegi DawidNB

Quote:

z moją doszliśmy do wniosku ze gdyby był faktycznie w stanie idealnym na żółtych blachach rozebrany na części pierwsze i złożony ponownie......... itd itp....

może był by warty tej ceny, ale w tym stanie na pewno nie.

,

tak w ogolę idę do jamki, bo widzę ze jestem indywidualny w swoich poglądach alien.gif

Napisano

> ,podobno Piotr Fronczewski mial poloneza 3d 2.0 moze to ten

Nie, on miał 1.5 "kręconego" u Chojnackiego tak, że objeżdżał 2.0 palacz.gif

Napisano

> ze to polonez coupe

> Polonez coupe powinien wyglądać tak:

> - szeroki słupek

> - przód nie borewicz!!!.

> a tak wygląda polonez w wersji 3 drzwiowej

> -normalny słupek (wąski)

> - przód borewicz.

Te roznice wcale nie mowia o tym co jest, a co nie jest nadwoziem Coupe.

Praktycznie rzecz ujmujac to jeden Polonez i dwie nazwy.

A doszukiwanie sie tutaj oszustwa jest jak wytykanie Sikorskiemu,

ze ma zone Zydowke.. powagi troche.

Napisano

No z 15 jest warty. Ale >50 to nie koniecznie.

Napisano

> Te roznice wcale nie mowia o tym co jest, a co nie jest nadwoziem Coupe.

> Praktycznie rzecz ujmujac to jeden Polonez i dwie nazwy.

możesz rozwinąć temat bo nie rozumie. bo może jest coś czego nie wiem o polonezie beksa.gif w budzie coupe grinser006.gif

Napisano

> możesz rozwinąć temat bo nie rozumie. bo może jest coś czego nie wiem o polonezie w budzie coupe

Generalnie nie robi wielkiej roznicy czy ten gruz nazywa sie Coupe czy 3D.

Napisano

> czemu żale? zbulwersowałem się troszkę ze ludzie potrafią mieć taki tupet. Gdy cena była mniejsza

> pewnie przeszło by to bez echa z mojej strony. To jest takie cwaniactwo, które wychodzi na

> każdym kroku, przez co wielu ludziom nie można ufać

Jego auto i może sobie żądać za niego ile chce. Może ci sie to nie podobać ale nazywanie go oszustem to przegiecie zolta.gif

Napisano

> ...ten gruz...

IMHO ten gruz ładniejszy jest od Twojego GTI... 270751858-jezyk.gifbiglaugh.gif

283592189-poldek.jpg

post-100298-14352507283081_thumb.jpg

Napisano

> dla mnie to nie do przyjęcia. Sąsiad przychodzi do ciebie po cukier, sklep zamknięty wiec

> żądasz 50zł za szklankę cukru?

> Taki skrajny przykład, ale wydaje mi się ze oddaje to co chce przekazać.

Zbyt skrajny. Nie od jednego sasiada wezmie cukier, to od innego. Natomiast takich aut jest jak na lekarstwo.

Rownie dobrze moglbym sie oburzyc, ze prototyp Commodore 65, jeden z kilkuset w skali swiata, poszedl na eBay-u za 6000 euro. No zdzierstwo! Malo, zlodziejstwo! Powinien kosztowac tyle co zwykly C64, czyli z gora 6000... polskich groszy, bo nie dosc, ze prezentuje podobny poziom technologiczny, to jeszcze z racji wczesnej fazy projektowania, w jakiej sie zatrzymal, jest calkowicie bezuzyteczny, bo nie powstal na niego zaden soft icon_rolleyes.gif.

Zyjemy w ustroju kapitalistycznym, ktory to ustroj ma byc jakies tam plusy... a jednym z nich jest to, ze kazdy moze sprzedac praktycznie co tylko zechce za dowolna, nawet najbardziej absurdalna kwote pieniedzy.

Napisano

Quote:

Rownie dobrze moglbym sie oburzyc, ze prototyp Commodore 65, jeden z kilkuset w skali swiata, poszedl na eBay-u za 6000 euro. No zdzierstwo! Malo, zlodziejstwo! Powinien kosztowac tyle co zwykly C64, czyli z gora 6000... polskich groszy, bo nie dosc, ze prezentuje podobny poziom technologiczny, to jeszcze z racji wczesnej fazy projektowania, w jakiej sie zatrzymal, jest calkowicie bezuzyteczny, bo nie powstal na niego zaden soft .

Może poprostu dla kogoś jest wartością kolekcjonerską, że tak to nazwę.

Są ludzie, którzy za zardzewiały wrak samochodu da 100tys by za kolejne tyle go odrestaurować, a inny człowiek by 0,7 wódki nie dał za tego grata.

Myślę, że można zamknąć temat bo do niczego on nie prowadzi.

Pozdrawiam.

Napisano

> Może poprostu dla kogoś jest wartością kolekcjonerską, że tak to nazwę.

I ja sie do takich zaliczam. Gdybym nie liczyl sie z pieniedzmi to pewnie wylozylbym taka kwote.

> Są ludzie, którzy za zardzewiały wrak samochodu da 100tys by za kolejne tyle go odrestaurować, a

> inny człowiek by 0,7 wódki nie dał za tego grata.

Mysle, ze sa ludzie, ktorzy daliby wiele za tego Poldomierza. Ale czy az tak wiele? Tez mam watpliwosci...

Napisano

> IMHO ten gruz ładniejszy jest od Twojego GTI...

Nie kazdy musi byc oswiecony. zlosnik.gif

Napisano

> Nie kazdy musi byc oswiecony.

Prawda jest jak dupa, kazdy siedzi na wlasnej - jak powiedzial klasyk.

Napisano

> ze to polonez coupe

> Polonez coupe powinien wyglądać tak:

> - szeroki słupek

> - przód nie borewicz!!!.

Jest to tzw. przód "nosek" vel. "akwarium" - jak to nazywają poloneziarze grinser006.gif

> a tak wygląda polonez w wersji 3 drzwiowej

> -normalny słupek (wąski)

> - przód borewicz.

> Co pewien czas na allegro pokazuje się jeszcze polonez nie wiadomo co

> czyli ten niby coupe ale z tyłem caro. a podobno takie nigdy nie były nawet w planach.

Akurat na jego przykładzie widać jeszcze jedną różnicę między coupé a trzydrzwiówką: przeszklenie tyłu.

A co do tej aukcji, to nie chce mi się nawet komentować... screwy.gif

Napisano

> no tak tylko cuope to nie 3d, wiec mimo wszystko albo ktoś świadomie próbuje naciągnąć, co patrząc

> na cenę jest dla mnie bardziej prawdopodobne, albo jest ograniczony. wystarczy w google

> wykorzystać i porównać co się ma

W tytule aukcji naisane jest "POLONEZ 3D (COUPE)" a nie "POLONEZ COUPE"

Jak sami widzicie słowo "coupe" jest napisane w nawiasie i pewnie sprzedający miał na myśli rodzaj nadwozia a nie model.

Co do ceny sam naisałeś w któryms poście że nie jesteś rzeczonawcą a jednak upierasz się że cena jest za wysoka.... sam zaprzeczasz sobie smile.gif

Generalnie robicie z igły widły - jak ktoś jest zainteresowany to zadzwoni i będzie negociował. Jak sie nie dograda to przeciez nie musi kupić.

PS. a wie ktoś ile wyprodukowano egemplarzy każdej z wersji Coupe i 3D ?

Napisano

Jest też taka opcja, że gość "bada rynek". Stoi na allegro sporo aukcji za kosmiczne pieniądze tylko po to by sprawdzić zainteresowanie. Jeśli ktoś jest poważnie zainteresowany to zadzwoni, umówi się na oględziny i na pewno dogada a dzięki takiej cenie "odstrasza" się potencjalnych gapiów którzy z ciekawości przyjadą obejrzeć i zawrócić tylko niepotrzebnie d...e sprzedającemu.

Napisano

> Z drążkiem zmiany biegów to zaszalał

Pracowal w zajezdni autobusowej to poprosil pana Miecia zeby mu skombinowal galke od Ikarusa rotfl.gif.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Odbiegając ot wątku - czy za 20-30 lat zwykły Caro lub Caro+ też będzie kultowy jak "borewicz"?

Napisano

> Odbiegając ot wątku - czy za 20-30 lat zwykły Caro lub Caro+ też będzie kultowy jak "borewicz"?

moim zdaniem nie ma opcji oslabiony.gif

podobnie jak nigdy kultowa nie będzie np Uada 2107 hehe.gifzlosnik.gif

lada2107.jpg

poprostu stylista "trochę" sie pomylił zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> moim zdaniem nie ma opcji

> podobnie jak nigdy kultowa nie będzie np Uada 2107

> poprostu stylista "trochę" sie pomylił

ale fotele miała przewygodne zlosnik.gif

Napisano

> Odbiegając ot wątku - czy za 20-30 lat zwykły Caro lub Caro+ też będzie kultowy jak "borewicz"?

pamiętaj że "kultowe" jest tylko w pewnych kręgach.

Dla mnie np. będzie to zwykły strucel którego natłukli w hurtowych ilościach, źle się prowadzi, źle wygląda, jest niewygodny i ogólnie niefajny. Dla kogoś innego będzie to lans maszyna i będzie się nią zachwycał. Podobnie jest z Golf I - w pewnych kręgach ludzie się spuszczają na sam widok, dla innych to padło które nie spełnia norm spalania euro-ileśtam wink.gif

Napisano

> pamiętaj że "kultowe" jest tylko w pewnych kręgach.

> Dla mnie np. będzie to zwykły strucel którego natłukli w hurtowych ilościach, źle się prowadzi, źle

> wygląda, jest niewygodny i ogólnie niefajny. Dla kogoś innego będzie to lans maszyna i będzie

> się nią zachwycał. Podobnie jest z Golf I - w pewnych kręgach ludzie się spuszczają na sam

> widok, dla innych to padło które nie spełnia norm spalania euro-ileśtam

to nie ma znaczenia przy kultowości - np dla wielu ludzi wołga to szit - ale gapi się 90% przechodniów hehe.gifzlosnik.gif

na borewiczu w idealnym stanie z chrom kołpakami i lusterkiem też wielu ludzi odruchowo zawiesi wzrok biglaugh.gif

Napisano

> na borewiczu w idealnym stanie z chrom kołpakami i lusterkiem też wielu ludzi odruchowo zawiesi

> wzrok

podobnie jak na leśnym ssaku przy autostradzie, co niekoniecznie znaczy, że chciałbym go mieć grinser006.gif

Napisano

> podobnie jak na leśnym ssaku przy autostradzie, co niekoniecznie znaczy, że chciałbym go mieć

Od zawsze wiadomo, ze ta cala kultowosc jest odczuwana tylko w niektorych kregach. W przypadku ssakow lesnych mozemy mowic o kregu kierowcow TIR-ow, i to tez nie wszystkich, i nie tylko ich grinser006.gif.

Napisano

> to nie ma znaczenia przy kultowości - np dla wielu ludzi wołga to szit - ale gapi się 90%

> przechodniów

> na borewiczu w idealnym stanie z chrom kołpakami i lusterkiem też wielu ludzi odruchowo zawiesi

> wzrok

Potwierdzam bo doświadczam tego na codzień wink.gifLudzie nei aptrza na takie auto przez pryzmat jakie ono było, ale dziwią się że jeszcze przetrwało wink.gif

Napisano

> Potwierdzam bo doświadczam tego na codzień Ludzie nei aptrza na takie auto przez pryzmat jakie ono

> było, ale dziwią się że jeszcze przetrwało

Dałbyś na forum foty tego twojego Borewicza ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.