Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak tankowac auto?

Featured Replies

Napisano

no wlasnie jak tankowac auto ale noPB? czy powiedzmy za 50zl i jak zapali sie rezerwa to znow i zawsze miec swierze paliwo czy lac raz na 3-4 miesiace do pelna (duuuuzy zbiornik 68l) czy nie bedzie sie cos zlego dzialo z tym paliwem?

Napisano

> no wlasnie jak tankowac auto ale noPB? czy powiedzmy za 50zl i jak zapali sie rezerwa to znow i

> zawsze miec swierze paliwo czy lac raz na 3-4 miesiace do pelna (duuuuzy zbiornik 68l) czy nie

> bedzie sie cos zlego dzialo z tym paliwem?

No co Ty, serio pytasz? Przecież takie 50l paliwa to waży tyle, co nieduży człowiek... Wiesz jak to po osiągach daje?

Napisano
  • Autor

> No co Ty, serio pytasz? Przecież takie 50l paliwa to waży tyle, co nieduży człowiek... Wiesz jak to

> po osiągach daje?

z osiagami to nie problem z taka stadnina pod maska hihi grinser006.gif

Napisano

> no wlasnie jak tankowac auto ale noPB? czy powiedzmy za 50zl i jak zapali sie rezerwa to znow i

> zawsze miec swierze paliwo czy lac raz na 3-4 miesiace do pelna (duuuuzy zbiornik 68l) czy nie

ja tak tankuje albo za 50 albo za 100 jak dochodzi do rezerwy to znowu tankowanie biglaugh.gif

Napisano

> ja tak tankuje albo za 50 albo za 100 jak dochodzi do rezerwy to znowu tankowanie

stosuję identyczna taktykę, częściej za 50zł

Napisano

Ja tankuje raz w miesiacu za 100 smile.gif pewnie i za 50 by starczylo ,gdyby nie lenistwo waytogo.gif

Napisano

ja przyjąłem taktykę tankowania za 50zł w momencie gdy paliwo zejdzie do 1/4baku, jak zatankuje to mam pół baku

i zawsze noPB 98 właśnie z racji tego, że mało benzynki idzie, a jednak 98 ma więcej dodatków

Napisano

> Zimą lepiej do pełna.W zbiorniku nie skrapla się wówczas woda.

Spoczko smile.gif zima dolewam co jakis czas jagodzianke i auto jest garazowane zeby.GIF

Napisano

ja tankuje na full noPb98 + jakiś anyprespirant zlosnik.gif i jak zejdzie do rezerwy to znowu na full.

Napisano

Ja staram się na początku każdego miesiąca (nie zawsze się uda, wtedy co 2 miesiące) dotankować do pełna.

Tracę na tym, że jeżdżę z pełnym bakiem (osiągi i spalanie, bo jednak auto cięższe), ale zyskuję to, że tak nie boli przy tankowaniu, bo kwota mniejsza, no i łatwiej mi obliczyć +- miesięczne koszty utrzymania samochodu (takie hobby wink.gif )

Napisano

W okresie letnim jak pierwszy raz zapali mi rezerwę (mam wtedy około 15 litrów) tankuję za 50, albo za 100 zł. W okresie zimowym, tzn od października do lutego/marca, zalewam na full, żeby woda się nie skraplała i jak zejdzie do połowy zbiornika, to dotankowuję pod korek.

• 2 tygodnie później...
Napisano

A ja jak zapali mi się rezerwa to jeszcze jeżdzę długo, aż zaświeci na stałe i jeszcze kilkanaście odpaleń zrobię na Pb i dopiero za 50zł 95Pb. Kiedyś tankowałem V-power ale już za droga ta benzyna.

Napisano

> Zimą lepiej do pełna.W zbiorniku nie skrapla się wówczas woda.

wiesz, zrobiłem 100kkm na gazie i nigdy nie było z tym problemów hmm.gif

a astrę to może 2x zatankowałem pod korek grinser006.gif

raz jak cena benzyny spadła do porównywalnej z LPG, drugi jak jechałem za granicę

u mnie zatankowanie "do pełna", to latem pół roku jazdy ze starą benzyną,

a gdzieś czytałem, że benzyna po 3tyg traci już swoje parametry - chyba w instrukcji pilarki hmm.gif

tankuje więc od zapalenia rezerwy za 50zł, zimą czasem za 100zł (jak tańsze paliwo) wink.gif

i starcza mi prawie na miesiąc

Napisano

> no wlasnie jak tankowac auto ale noPB?...

Staram się aby wskazówka nie spadała poniżej 1/4 stanu.

Jak pokazuje mniej to zalewam za 100 zł.

Napisano

>... a gdzieś czytałem, że benzyna po 3tyg traci już swoje parametry - chyba w instrukcji pilarki...

Zgadza się ale tylko wtedy gdy ma dostęp do powietrza z którego skrapla się H2O.

Jeżeli zbiornik jest szczelny (np. kanister) to może sobie w nim leżeć bez utraty parametrów.

Napisano

> Zgadza się ale tylko wtedy gdy ma dostęp do powietrza z którego skrapala się H2O.

o ile pamiętam to dotyczyło to zbiornika, było coś w sensie, że benzynę starszą jak 3tyg należy wylać z baku i zalać nowej

z tym że tam, jest jeszcze kwestia mieszanki i jej stabilności hmm.gif

niemniej, ja bym pół roku nie jeździł z ta samą benzyną

Napisano

Tankuje za 50 PLN a jak zapali się rezerwa do dolewam za kolejne 50. Patent sprawdzony na kilku autach i zawsze było ok.gif

Napisano

To wszystko zależy ile kkm zrobisz w miesiąc i ile razy go w tym czasie odpalisz.

Ja robię ok 1.5 tyś na miesiąc i dolewam raz za 70zł do połowy i od wypłaty do wypłaty spadnie do 1/4 to znowu za 70zł(przy obecnej cenie Pb to zaczyna mi brakować cool.gif)

A ile wam spali no Pb na miesiąc i przy jakim przebiegu miesięcznym?

Mój Lanos pali 10l gazu na 100 a ile no Pb to niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.