Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Małe auto dla kobiety

Featured Replies

Napisano

Szukam samochodu dla mamy do dojazdów do pracy. Cena to ok. 15tys. Potrzebne jest coś do przejechania 8km w jedną stronę do pracy i na zakupy. Dobrze by było gdyby miał alarm, centralny zamek, ABS i poduszkę. Moje typy to Panda i Yaris.

Panda- Nowsze roczniki, często można kupić z gazem, tańsze części

Yaris- chyba więcej miejsca, mocniejsza, silnik na łańcuchu i bezawaryjny, starsze roczniki.

Z innych to C2 i KIA picanto, ale kompletnie nie znam tych aut i droższe są. Macie jakieś inne typy? Co możecie powiedzieć o Pandzie i Yarisie?

Napisano

> Szukam samochodu dla mamy do dojazdów do pracy. Cena to ok. 15tys. Potrzebne jest coś do

> przejechania 8km w jedną stronę do pracy i na zakupy. Dobrze by było gdyby miał alarm,

> centralny zamek, ABS i poduszkę. Moje typy to Panda i Yaris.

> Panda- Nowsze roczniki, często można kupić z gazem, tańsze części

> Yaris- chyba więcej miejsca, mocniejsza, silnik na łańcuchu i bezawaryjny, starsze roczniki.

> Z innych to C2 i KIA picanto, ale kompletnie nie znam tych aut i droższe są. Macie jakieś inne

> typy? Co możecie powiedzieć o Pandzie i Yarisie?

a może corsa C ?? znajomy z pracy ma z rocznika 2004 i jest bardzo zadowolony, a w kwocie 15 tyś zł masz już duży wybór ok.gif. Co do wymienionych przez Ciebie samochodów to nie mogę nic konkretnego napisać bo nie mialem z tymi autami styczności wink.gif

Napisano
  • Autor

Corsa to już chyba większe auto. Szukam czegoś co wszędzie się zmieści i zaparkuje, ale większego od smarta i IQ

Napisano

> Corsa to już chyba większe auto. Szukam czegoś co wszędzie się zmieści i zaparkuje, ale większego

> od smarta i IQ

Corsa jest przeciez rozmiaru yaris icon_eek.gif

Panda i C1 to male autka ale Yaris i Corsa sa juz troche wieksze.

Napisano
  • Autor

W takim razie przepraszam, Yaris wydaje się być wielkości Pandy:) nie wiedziałem że jest większy.

Ale i tak do miasta nadaje się lepiej niż Corsa. Siedzi się wysoko i lepsza widoczność jest.

Napisano

Kia Picanto to może być dobry wybór. Jeździ tego troche po polskich drogach i jakich oskarżeń oprócz, że to jest Kia to nie słyszałem. Na Yarisy i Corsy trzeba uważać bo jest dużo takich samochodów po PH.

Napisano

kia picanto albo chevrolet aveo

w przypadku aveo za 15kzł można trafić nawet 2006r, z sekwencją, elektryką i klimą

Napisano

> jakiś tekst

przecież to prawie dziesięcioletni złom... do inspekcji po polu owszem, ale nie dla ludu pracującego...

do tego cena rewela za taki zabytek...

Napisano

Panda 1,2 8v +gaz, wersja dynamic + klima i do miasta idealnie się nada waytogo.gif

Co do psucia się Pandy, to hmm...

Jak się dba, tak się ma grinser006.gif

110kkm i tylko wymienione łączniki stabilizatora 2x45pln za oryginał waytogo.gif

Ogólnie polecam pojazd smile.gif

Napisano

> przecież to prawie dziesięcioletni złom... do inspekcji po polu owszem, ale nie dla ludu

> pracującego...

> do tego cena rewela za taki zabytek...

czemu?

- ponizej 100kkm przebiegu

- sympatyczniejszy z wyglądu od Pandy czy Yarisa, nie jest na każdym rogu jak Fabieda albo 206stka

- klima, 2 poduszki, abs z gazem

niewiem.gif

Napisano

> czemu?

> - ponizej 100kkm przebiegu

> - sympatyczniejszy z wyglądu od Pandy czy Yarisa, nie jest na każdym rogu jak Fabieda albo 206stka

słitaśnie... sympatyczne auto...

> - klima, 2 poduszki, abs z gazem

taaa... niecałe osiemdziesiąt pięć tysięcy kilometrów w 9 lat i ledwo co założona instalacja gazowa? dil życia...

Napisano

> jakiś tekst

Ibize rowniez polecam ok.gif

Ale za te pieniadze (16 tys.zl) to juz mozna szukac modelu 6L ok.gif

1787330.jpg

Napisano

> Ibize rowniez polecam

> Ale za te pieniadze (16 tys.zl) to juz mozna szukac modelu 6L

jakiś tekst

ale to ma HTP pod maską, brak A/C, stalusy

ale fakt 6L to juz nowszy model wink.gif

Napisano

> jakiś tekst

> ale to ma HTP pod maską, brak A/C, stalusy

> ale fakt 6L to juz nowszy model

w pandzie tez A/C nie bedzie miec wink.gif i silnika tez nie wink.gif

ja szukam 6L ale mam duze wymagania i znalezc nie moge niewiem.gif

Napisano

> w pandzie tez A/C nie bedzie miec i silnika tez nie

> ja szukam 6L ale mam duze wymagania i znalezc nie moge

a jakie masz preferencje? wink.gif

bo jak mocne TDI albo 1.8T i bezwypadkowe to duzo trzeba szukać

Napisano

> a jakie masz preferencje?

> bo jak mocne TDI albo 1.8T i bezwypadkowe to duzo trzeba szukać

TDI niekoniecznie mocne, ale koniecznie czarne, koniecznie 5D, koniecznie klimatronik smile.gif

Napisano

> TDI niekoniecznie mocne, ale koniecznie czarne, koniecznie 5D, koniecznie klimatronik

ee to tragedii nie ma, cos utrafisz wink.gif

a roczniki ktore?

bo wnętrze od tego liftu chyba w 2005 sa duzo gorsze wg mnie crazy.gif

Napisano

> ee to tragedii nie ma, cos utrafisz

> a roczniki ktore?

> bo wnętrze od tego liftu chyba w 2005 sa duzo gorsze wg mnie

ja bym wolal po lifcie, ale na razie szukam 2003-2004 wink.gif

Napisano

> Szukam samochodu dla mamy do dojazdów do pracy. Cena to ok. 15tys. Potrzebne jest coś do

> przejechania 8km w jedną stronę do pracy i na zakupy. Dobrze by było gdyby miał alarm,

> Panda- Nowsze roczniki, często można kupić z gazem, tańsze części

> Yaris- chyba więcej miejsca, mocniejsza, silnik na łańcuchu i bezawaryjny, starsze roczniki.

> Z innych to C2 i KIA picanto, ale kompletnie nie znam tych aut i droższe są. Macie jakieś inne

> typy? Co możecie powiedzieć o Pandzie i Yarisie?

mam yarisa od nowosci z aso 1 gen 3 drzwi.

Teraz jeździ tym moja slubna nieduza kobitka i jej wygodnie się jeździ. C1/ aygo odradzam siostra ma i szału nie robi jak za tą cene.

Napisano

Jesli chcesz 307 1.4 z przebiegiem 28 kkm to napisz priv.

Napisano
  • Autor

Mi chodzi o to żeby silnik był jak najmniejszy, części tanie. Nie potrzeba wygód. El. szyby i centralny zamek wystarczą. Auto ma być tnie w utrzymaniu. TDI odpada, bardziej się opłaca benzyna która pali 5-6l (mama aż za spokojnie jeździ) ew. można gaz dołożyć. Auto będzie stawać na parkingu gdzie parkują same kobiety. Ma mieć dobrą widoczność i ma się wszędzie zmieścić:) (nie żebym miał coś do jazdy kobiet).

Napisano

> Mi chodzi o to żeby silnik był jak najmniejszy, części tanie. Nie potrzeba wygód. El. szyby i

> centralny zamek wystarczą. Auto ma być tnie w utrzymaniu. TDI odpada, bardziej się opłaca

> benzyna która pali 5-6l (mama aż za spokojnie jeździ) ew. można gaz dołożyć. Auto będzie

> stawać na parkingu gdzie parkują same kobiety. Ma mieć dobrą widoczność i ma się wszędzie

> zmieścić:) (nie żebym miał coś do jazdy kobiet).

To tylko panda - tanie czesci , auto proste , male , wysoko sie siedzi - dobra widocznosci , mozna wyrwac z lpg waytogo.gif

Napisano

> To tylko panda - tanie czesci , auto proste , male , wysoko sie siedzi - dobra widocznosci , mozna

> wyrwac z lpg

Jeśli mówic o nowej pandzie (golas cena 27990) to juz wolałbym nowe twingo (26900)

renault_twingo_0.jpg

Napisano

> Jeśli mówic o nowej pandzie (golas cena 27990) to juz wolałbym nowe twingo (26900)

my mówić o aucie za 15 tysięcy ok.gif

zresztą panda golas kosztuje 25 990

Napisano

> Jeśli mówic o nowej pandzie (golas cena 27990) to juz wolałbym nowe twingo (26900)

Renault no.gif

A po drugie :

Quote:

Szukam samochodu dla mamy do dojazdów do pracy. Cena to ok. 15tys.

Napisano

> my mówić o aucie za 15 tysięcy

jesli sa uzywane pandy to może są i renault uzywane w tej kwocie hmm.gif

Napisano

> jesli sa uzywane pandy to może są i renault uzywane w tej kwocie

są, ale stare modele

Napisano

> jesli sa uzywane pandy to może są i renault uzywane w tej kwocie

Nie ma no.gif poza tym auto bardzo malo popularne a co za tym idzie marny rynek zamiennikow i uzywanych czesci no.gif

Napisano

czesc

polecam na takie wypady do pracy, zakupy itp tylko Fiata pande. Co do wyposażenia to musi być wspomaganie (mam bez wspomagania i jest lipa !!!

CO do w/w polo i lupo autka bardzo dobre jednak drogie w utrzymaniu (sprawdzone osobiście w polo 1,4 tdi)

Do tego pana bardzo pojemna pod względem załadunku gabarytu (pralka weszła bez problemu w polo nie było szans jej wsadzić) Z minusów pandy na takich trasach jak napisałeś to autko łyknie kupe paliwa (ktoś zapyta a które auto mało spali na takim krótkim odcinku??)

Napisano

> Nie tylko Panda. Picanto też ma tanie części i jest wielkości Pandy.

Drogie częsci to teraz są tylko do jakiś amerykańców, których nie sprzedają na kontynencie lub innych super wynalazków.

Ale użytkownicy niektórych marek, cały czas żyją w przekonaniu, że tylko do ich aut są dostępne i tanie części shocked.gif

np. ostatnio kupowałem kompletny rozrząd do Hondy - pasek rozrządu Mitsuboshi i rolkę Koyo produkcji japońskiej za 99 PLN !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.