Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spójrzcie na to autko fachowcy

Featured Replies

Napisano

Witam, kolega się napalił i chce jechać jutro oglądać. Trochę nie widzi mi się taki kawał jechać ale niech mu będzie crazy.gif Nie skreślajmy auta bo lubią go tjunerzy zlosnik.gif

Mówiłem mu że to stare itd ale chce jechać zobaczyć i koniec. spineyes.gif

Co myślicie o tym? Może ktoś coś wyłapie...

Na ci zwrócić uwagę prócz blacharki? Ojciec lata temu miał omęgę A z tym motorem i sprzedawał z przebiegiem 360tyś. i się nie skarżył

Proszę o pomoc, może nie wszyscy śpią i ktoś się wypowie tongue.gif. KLIKAMY

Napisano

Łojezu! yikes.gif

6 tysięcy za 17-letnie zajechane auto po wiejskim tuningu (reflektory ksenonowe zlosnik2.gif) ?? Litości...

Napisano
  • Autor

> Łojezu!

> 6 tysięcy za 17-letnie zajechane auto po wiejskim tuningu (reflektory ksenonowe ) ?? Litości...

Nie widzi mi się ten samochód, za te pieniążki można by młodszą znaleźć ale cóż... Ja tego nie kupuje...

Napisano

Quote:

100% SPRAWNA ZADBANA OD SPRZEDAWCY MIŁOŚNIKA MARKI

- Zmasakrowany fotel kierowcy

- Felgi odrazu na allegro i wsadzic odpowiednie

- jakims czyms zapackany od spoda

- stary kapec za 6tysi no.gif

- wlasciciel lubi Rycha Peje wink.gif

Napisano

> ale niech mu będzie Nie skreślajmy auta bo lubią go tjunerzy

> Mówiłem mu że to stare itd ale chce jechać zobaczyć i koniec.

Jakie auto - przecież to na dniach dostanie dowód osobisty i będzie robić osiemnastkę.

Ople z tego czasu lubiły się z rudą, więc podejrzewam, że to zapaćkane podwozie jest dlatego, że rudy trzyma się tam mocno.

Jeśli ktoś montuje "Oryginalny XENON" i uważa, że Castrol GTX 15w/40 to najdroższy i najlepszy olej to wiele mówi o jego wiedzy motoryzacyjnej.

Napisano

> Jeśli ktoś montuje "Oryginalny XENON"

To jest wogole konkretny wypas smile.gifzlosnik.gif

Quote:

AUTOMATYCZNA REGULACJA POTENCJOMETREM Wewnątrz auta !.

To automatyczna czy potencjometrem hmm.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

wpierw pisze ze ma 216 tys ,a w środku tekstu ze przy 267 wymieniał paski spineyes.gif

Napisano

Czytaj ze zrozumieniem. Przy 267 następna wymiana lub sprawdzenie.

Napisano

"konserwacja" podłogi zrobiona 5 minut przed zdjęciem nie wróży nic dobrego

Napisano

że tak powiem....

Znałem jedną taką Calibre EZG.... prawie identyczna....

Dam Ci J E D N Ą radę..... zerknij, czy nadkola nie są rozcięte szlifierką kątową.

A nie! nie są, jest przeciez zabezpieczenie antykorozyjne yay.gif

PS. Fajnego masz kumpla. Ma chłop gust....

Napisano

> Jakie auto - przecież to na dniach dostanie dowód osobisty i będzie robić osiemnastkę.

> Ople z tego czasu lubiły się z rudą, więc podejrzewam, że to zapaćkane podwozie jest dlatego, że

> rudy trzyma się tam mocno.

> Jeśli ktoś montuje "Oryginalny XENON" i uważa, że Castrol GTX 15w/40 to najdroższy i najlepszy

> olej to wiele mówi o jego wiedzy motoryzacyjnej.

ale masz nowy akumulator i 3 godziny na tubie możesz słuchać radia

Napisano

> to wiele mówi o jego wiedzy motoryzacyjnej.

Tak samo wiele mówi ocenianie stanu auta na podstawie zdjęć marnej jakości no.gif

Napisano

> Łojezu!

> 6 tysięcy za 17-letnie zajechane auto po wiejskim tuningu (reflektory ksenonowe ) ?? Litości...

nie no nie przesadzaj ta praktycznie nie jest zwiesniaczona zeby.GIF widywalem lepsze okazy

Napisano

> Tak samo wiele mówi ocenianie stanu auta na podstawie zdjęć marnej jakości

Mysle, ze w tym przypadku w zupelnosci wystarczy hehe.gif

Stary zajechany kibel...

Za te pieniadza mozna kupic cos w duzo lepszym stanie.

No ale lansu nie bedzie pod remiza hehe.gif

Napisano

> Mysle, ze w tym przypadku w zupelnosci wystarczy

> Stary zajechany kibel...

> Za te pieniadza mozna kupic cos w duzo lepszym stanie.

> No ale lansu nie bedzie pod remiza

mozna kupic np lanosa ok.gif

Napisano

Tu nie trzeba ogladac zdjec - wystarczy opis ok.gifhehe.gif

Napisano

> mozna kupic np lanosa

Myślisz, że ktoś, kto rozgląda się za 17-letnią Calibrą kupi Lanosa? hahaha.gif

Napisano

to stary Opel - trzeba wejść pod auto i zobaczyć jak bardzo go zjadło.

inaczej się nie oceni czy rozpadnie się za rok czy za dwa

Napisano

brzydka jak noc,felgi dramat.Ja bardzo lubie calibry auto ponadczasowe,ale oryginaly a takich w polsce praktycznie nie ma...

Napisano

Najbardziej mnie zastanawia ta świeża konserwacja podwozia bitexem grinser006.gif

Pewnie rdza tam była niemiłosierna i trzeba było czymś przykryć.

Tylko głupio zrobił, bo mógł zakonserwować i jechać na jakiś piach parę kółek zrobić hehe.gif

Napisano

Moze stanu techjnicznego nie ale wiele mozna wywnioskowac. Np fajna dziura w puszce dolotowej zeby mu fajniej ryczalo.

Nie dal bym za te auto wiecej jak 3000zł.

Napisano

> Za 6000 kupisz takiego samego rzęcha.

Pewnie z 80% lanosw oferowanych do sprzedazy obecnie kosztuje okolo 6tys, wiec wybor jednak sporo wiekszy a i kilka lat mlodze zlosnik.gif

Napisano

> to stary Opel - trzeba wejść pod auto i zobaczyć jak bardzo go zjadło.

> inaczej się nie oceni czy rozpadnie się za rok czy za dwa

ale dwa lata lansu na wiosce będzie sciana.gif

neony ksenony wiadro na wydech i ciemne szkło ... głęboki bas i jazda na dyskę ... wpysk.gif

Napisano

> Tak samo wiele mówi ocenianie stanu auta

Stanu czego ??

Koło auta to jeszcze stało jakieś 5-7 lat temu. Teraz to już kupa surowców wtórnych.

Napisano

> Myślisz, że ktoś, kto rozgląda się za 17-letnią Calibrą kupi Lanosa?

Przecież opel to porządne niemieckie auto, a nie jakiś koreański szajs co się po dwóch latach rozpada hehe.gifhehe.gif

Napisano

> ale dwa lata lansu na wiosce będzie

> neony ksenony wiadro na wydech i ciemne szkło ... głęboki bas i jazda na dyskę ...

jak ktoś lubi wink.gif czemu nie

poza tym, przemyśl sprawę walenia głową w ścianę zlosnik.gif w zasadzie to same plusy

-człowiek jest szczęśliwy bo ma auto które mu się podoba

-sprzedawca jest szczęśliwy po pozbył się parcha zanim się rozpadł

-koledzy są szczęśliwi bo mają ziomka ze sportowym wozidłem, jest na czym postawić oranżadę i skąd posłuchać w lesie manieczek

-ludzie są szczęśliwi bo widząc takiego (chociaż ta konkretna jest ok) gościa mogą się pośmiać

-potencjalni właściciele lanosów są szczęśliwi bo jest o jednego kupca-konkurenta na tym brutalnym rynku mniej

-mechanicy są zadowoleni bo będzie co naprawiać

-skorzysta również urząd, ubezpieczyciel i w niedługim czasie zapewne złomiarz

-...etc

i rynek się kręci ideia.gif

moje zdanie: brać! później będzie co wspominać grinser006.gif

lepsze to niż za kilka lat zdać sobie sprawę, że zamiast zrealizować jeden z głupich pomysłów kiedy była sposobność - kupił lanosa 270751858-jezyk.gif

Napisano

> jak ktoś lubi czemu nie

> poza tym, przemyśl sprawę walenia głową w ścianę w zasadzie to same plusy

> -człowiek jest szczęśliwy bo ma auto które mu się podoba

Do pierwszej kontroli policji, która zabierze DR za "xenony", albo do pierwszego przeglądu rejestracyjnego, gdy się okaże, że trzeba tam wpakować następne 6 tysięcy, żeby dostać pieczątkę hehe.gif

Napisano

> do pierwszego przeglądu rejestracyjnego, gdy się okaże, że trzeba tam wpakować następne 6 tysięcy,

Nie przesadzaj - przecież na dysce poderwie się lachona, którego braciak zna Zenka, a szwagier Zenka - Heniek jest diagnostą.

Z Zenkiem zrobi się flaszkę, drugą się da Heńkowi i piecząteczka jest. Trza się umić ustawić, a nie kupę kasy bez sensu pakować.

Napisano

> Mysle, ze w tym przypadku w zupelnosci wystarczy

> Stary zajechany kibel...

> Za te pieniadza mozna kupic cos w duzo lepszym stanie.

> No ale lansu nie bedzie pod remiza

Nie chodzi mi o to konkretne auto ok.gif Tylko ogólnie ok.gif

Napisano

ładniusi... piekny kolor i cztery koła ma. Reflektory tyż, ale pewnie popsute bo nie świecą. Szyby niby czyste smile.gif

Nawet drzwi się otwierają spineyes.gif

Nic tylko w ciemno brać. OKAZJA.

ps. a ocenami ze zdjęcia to mozesz sobie.... dopowiedz sam hahaha.gif

Napisano

Tak po kolei idąc za opisem(to co na pewno da się wyłapać z fotek/opisu):

- rocznik 92 a nie 93(być może 93 to data pierwszej rejestracji)

- gaz... no.gif (jak w dalszej częsci pisze jeszcze z problemami no.gif x3)

- nie ma immobilisera

- bezwypadkowy w przód(chociaż nie wygląda żeby mocno), na pewno malowana maska i ruszony przedni pas, brakuje zaczepów w lampach

- tarcze zegarów zmienione na takie "z allegro" więc jest spora szansa że licznik będzie przekłamywał, bo łatwo go "rozkalibrować" przy takiej zmianie, no i te pozostałe "dodatki" we wnętrzu sick.gif ale to łatwo usunąć

- koła sporo wystają poza obrys co wróży kłopoty z policją i diagnostami

- spód strasznie biteksem zapaćkany więc trudno powiedzieć jak podłoga wygląda

- guma od dolotu wygląda już bardzo kiepsko i pewnie puszcza "lewe powietrze"(w sumie po częsci może to tłumaczyć kłopoty z obrotami), nowa ok 60-80zł

- jakiś dziwny pstryczek ma przy górnym swiatełku, ciekawe co to?

Źle w sumie nie wygląda, ale nie jest to też jakiś "cukieras", w sumie za 6tyś. nie spodziewałbym się auta nówki-sztuk, raczej wiadome że coś tam trzeba będzie poprawić.

Napisano

> - gaz... (jak w dalszej częsci pisze jeszcze z problemami x3)

masz jakieś doświadczenia z gazem w tak archaicznym silniku, że tak bardzo obrzydzasz?

Napisano

> masz jakieś doświadczenia z gazem w tak archaicznym silniku, że tak bardzo obrzydzasz?

Jeden taki silnik "w plecy" i notoryczne problemy "z gazem"(+prawie kupę w majtach jak zaczeło przerywać podczas wyprzedzania grinser006.gif), które w końcu(niestety o pare lat za późno) rozwiązałem w sposób kategoryczny, ale skuteczny - gaz out z auta i jest spokój.

Nie mówię że tak będzie we wszystkich(u mnie winna była chyba głównie kiepska instalacja gazowa, którą odziedziczyłem po poprzednim właścicielu), bo sporo takich jeździ i tragedia się nie dzieje, ale jednak niesmak pozostał... jak dla mnie jeśli gaz to tylko jakaś dobra nowa sekwencja.

Napisano

> Jeden taki silnik "w plecy" i notoryczne problemy "z gazem"(+prawie kupę w majtach jak zaczeło

> przerywać podczas wyprzedzania ), które w końcu(niestety o pare lat za późno) rozwiązałem w

> sposób kategoryczny, ale skuteczny - gaz out z auta i jest spokój.

> Nie mówię że tak będzie we wszystkich(u mnie winna była chyba głównie kiepska instalacja gazowa,

> którą odziedziczyłem po poprzednim właścicielu), bo sporo takich jeździ i tragedia się nie

> dzieje, ale jednak niesmak pozostał... jak dla mnie jeśli gaz to tylko jakaś dobra nowa

> sekwencja.

To ,ze Ty jeden miales kiepawa instalke nie oznacza ,ze ten silnik nie lubi sie z gazem bo jest wrecz przeciwnie waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.