Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po 14 latach koniec produkcji Octavii I

Featured Replies

Napisano

> Jakoś design bravo/stilo rocznikowo podobnych do octy też nie powal na kolana.

No akurat Bravo na swoje czasy było naprawdę ładne stylistycznie cool.gif

Napisano

> Jak sprzedawalem poprzednie auto to facet ktory przyjechal je ogladac byl octavia dosc leciwa i

> mial z tego co mowil prawie 400 tys km

> pokazal silnik , chwalil sie jak auto wyglada i przyznam ze bylem pozytywnie zaskoczony

Myślę że gdybym nie podkręcił poprzedniej Octy na 140 koni to bez problemu sinik wytrzymałby z 500 tys bez remontu.

Napisano

> Myślę że gdybym nie podkręcił poprzedniej Octy na 140 koni to bez problemu sinik wytrzymałby z 500

> tys bez remontu.

A do ilu dojechales ?

Napisano

Szkoda...bo mimo, ze to Czech z niemieckim sercem to Octavia 1.9 TDI jest tak tradycyjnie polska i wpisana w nasz krajobraz jak grill w weekend na dzialce, jak panna mloda nie mogaca zebrac groszowki z ziemi przez dlugie paznokcie i jak flaga bialo czerwona 3 maja. Chociaz tych porownan nie jest godna. Bo nie prowadzi sie przyjemnie jak grillowanie, nie jest piekna jak dziewczyna w bieli i nie jest wazna dla swiata motoryzacji jak dla nas konstytucja. Moze bardziej jest jak skarpetki do sandalow, moze jak platna ubikacja, ale na pewno nasza i jesli moge wybierac, jak ktos ma we mnie wjechac to tylko Octavia TDI...srebrna... wink.gif

Napisano

> Szkoda...bo mimo, ze to Czech z niemieckim sercem to Octavia 1.9 TDI jest tak tradycyjnie polska i

> wpisana w nasz krajobraz jak grill w weekend na dzialce, jak panna mloda nie mogaca zebrac

> groszowki z ziemi przez dlugie paznokcie i jak flaga bialo czerwona 3 maja. Chociaz tych

> porownan nie jest godna. Bo nie prowadzi sie przyjemnie jak grillowanie, nie jest piekna jak

> dziewczyna w bieli i nie jest wazna dla swiata motoryzacji jak dla nas konstytucja. Moze

> bardziej jest jak skarpetki do sandalow, moze jak platna ubikacja, ale na pewno nasza i jesli

> moge wybierac, jak ktos ma we mnie wjechac to tylko Octavia TDI...srebrna...

i po raz kolejny udało Ci się zużyć cenne zasoby internetu, nie pisząc ani JEDNEGO wartościowego zdania... są powody do mruczenia hehe.gif

Napisano

> A do ilu dojechales ?

Aktualnie jeździ nią ojciec, dobija do 300 ale silnik pracuje wyraźnie gorzej niż w drugiej, która ma raptem 70 tys mniej nalotu (też nie miała lekko bo jeździła jako służbówka).

Napisano

> Żeby nie było powoziłem miesiąc prawie tym cudem techniki

> W środku STRASZNIE MAŁO miejsca i z przodu i z tyłu

> A że mam 197 cm to nóg nie było gdzie upchnąć

> Fotele jak łoże madejowe

> Kierownica jak z gokarta

> Ogólnie w maluchu sie lepiej jechało

Strasznie mało miejsca to jest w bravo. Jeśli chodzi o przód to w O1 jest tyle samo miejsca co w Golfie/Leonie (jestem trochę "nad wymiarowy" a i tak bez problemu znajdę sobie wygodną pozycję za kierownicą), niestety z tyłu ciasno. Mam O1 w domu od 2005 (kupiona nowa) i złego słowa na to auto nie można powiedzieć. Oczywiście 1.9 TDI ALH ma dopiero 115kkm przebiegu i sprawuje się świetnie. Jeśli chodzi o Fiata, w pracy chłopaki z innego działu mają służbowe Bravo (to nowe) 1.9 Multijet 150 konny, narzekają na : hamulce (zdecydowanie za słąbe i szybko znikające), skrzypiący zawias, jakieś jaja z elektryką już (pewnego dnia za cholere nie odpalił hah laweta łelkom tuuu), no ale przecież wygląda ślicznie (szkoda że na lawecie też rotfl.gif )

IMO wytykanie O1 że jest badziewna i do niczego jest głupim gadaniem ludzi którzy myślą starymi kategoriami że Skoda to padło itd. Technika VW zrobiła swoje i są to na prawdę fajne auta, a do tego trwałe i w miarę bezawaryjne do tego nie drogie w serwisowaniu. A to że ktoś gada że O1 to Passat to niestety wina, chcącego za wszelką cenę wcisnąć auto klientowi, handlowca.

Napisano

> ale przecież wygląda ślicznie (szkoda że na lawecie też )

nowa alfa 147 też wyglądała ładnie na lawecie... jednak włosi potrafią zrobić ładne auto zlosnik.gif

Napisano

> nowa alfa 147 też wyglądała ładnie na lawecie... jednak włosi potrafią zrobić ładne auto

Przynajmniej zawsze ładnie się prezentuje, w każdych warunkach hahaha.gif

Napisano

> Nie przesadzajmy , tył auta musi byc dluzszy , tak jak np w VW Borze , poniewaz jest to sedan i ma

> miec miejsce na bagaznik , a z przodu nikt go na sile metrowa dokladka nie pompowal

> Sylwetka auta b.prosta , ale poprawna

> Osobiscie nic ni emam do Octavi to taki tanszy VW , bez ubytku na jakosci .

> Ja widze same plusy w takim rozwiazaniu

Ale Octavia nie jest i nigdy nie bała sedanem. To liftback

Napisano

> zwłaszcza że można było zamówić wersje z gazem

No ale przecież gaz jest be ? zlosnik.gif

Napisano

> Jakoś design bravo/stilo rocznikowo podobnych do octy też nie powal na kolana.

Stilo to był wypadek przy pracy jak sądzę

A jeśli nie zauważasz różnic stylistycznych pomiędzy Octavią i Bravą to cóż - może czas na silniejsze szkła ??

Napisano

> Thalia była robiona z przeznaczeniem na rynki wschodzące, a popatrz taką Oktawię 1 zachód łykał jak

> świeże bułeczki - coś w tym jest, nie?

smile.gif Zamiłowanie do piękna i pranie mózgu "Że to Passat prawie"

W końcu na zachodzie telewizja kolorowa jest troche dłużej smile.gif

Napisano

> , thalia to taka kreaturka zrobiona na siłę

> , a octavia wygląda spójnie ,

Spójnie jak każdy Golf z dospawanym metrem blach z przodu i z tyłu.

Sorki - ta sama zasada

Wmówić że liczy się długość samochodu a nie rozstaw osi

I pocieszyć upchanych jak sardynki że mają TAKI WIELKI BAGAŻNIK

A w sumie taki sam koszmar - czy Octa czy Thalia

Napisano

> się świetnie. Jeśli chodzi o Fiata, w pracy chłopaki z innego działu mają służbowe Bravo (to

> nowe) 1.9 Multijet 150 konny, narzekają na : hamulce (zdecydowanie za słąbe i szybko

> znikające), skrzypiący zawias, jakieś jaja z elektryką już (pewnego dnia za cholere nie

> odpalił hah laweta łelkom tuuu), no ale przecież wygląda ślicznie (szkoda że na lawecie też

Wybacz ale porównywanie auta domowego i służbowego to jakaś aberracja

Zaprawdę powiadam Ci - dam mi Octavię I nówkę z salonu a po tygodniu tak nia pojeżdżę że ani silnika, ani skrzyni, ani zawiechy ani w ogóle żadnego urządzenia w niej działającego nie będzie - byle bym za nia płącic nie musiał

Co to za porównanie zażynanego służbowego i domowego

"Dawaj Malina - służbowe auto, służbowe paliwo" - Coś Ci sie kojarzy ??

A tak w ogóle to gdzies tu jest wątek o służbowych Octaviach TDI i wychodzących bokim korbowodach

W 150 KM MultiJet to raczej nie ma miejsca - prawda ??

> kategoriami że Skoda to padło itd. Technika VW zrobiła swoje i są to na prawdę fajne auta, a

> do tego trwałe i w miarę bezawaryjne do tego nie drogie w

Technika VW - prosze Cię - oparskałem ekran monitora

Że czeski robotnik bierze 1/3 tego co niemiecki i pchają te koszmarki w rynek za pół darmo to znaczy że dzięki temu nabiera klasy i perfekcji technicznej ??

Chińskie auta z Żerania będą po 15 kPLN - i co - też dzięki temu nabiora perfekcji technicznej

A to w końcu kopie jakiś tam Opli albo VW sklonowane przez sprawne chińskie rączki

Napisano

> mysle ze zadne auto oprocz fiata nie jest w stanie Cie uleczyc

Ale jak to - wszystko mająca Octavia I nie da rady sick.gif

Napisano

> Haha, mam 194 cm wzrostu i jakoś żyję.

Witaj w klubie smile.gif

> i wtedy faktycznie ma się Passata bez znaczka VW.

> Z miłości kupiłbym BMW serii 5 Touring ew. A6 kombi - ale póki mam O1 to z nią żyję haha :-)

Trzymaj sie tej O1 jak już - po co masz się rozczarować ??

Napisano

> Obawiam sie, ze w tym przypadku jest juz za pozno

> Ale ogolnie to caly narod jest glupi, bo chce placic za Skode rozsadne pieniadze po kilku latach,

> gdzie "najlepsiejszego" fiata moze kupic za pol ceny

Otóż i mamy kryształowy przykład jak działa marketing szeptany w wykonaniu niedouczonych mechaników

A tekże przekazywa z pokolenia na pokolenie czołobitnośc w stosunku do niemieckiej psełdonowoczesnej techniki

Kolego - zabory się już skończyły jakiś czas temu.

Od tego czasu Niemcy 2 razy przegrali wojnę, w czasie której ( i przed nią ) nie potrafili sklecic porządnego diesla ( dlatego ich czołgi miały silniki na benzynę które sie pięknie paliły ) co im do tej pory zostało ( np 2.0 TDI )

A że nasze szkoły zawodowe wypuszczały mechaników którzy spalanie stukowe poprawiali regulując zawory i główna ich wiedzą nabytą była opowiastka o autach na F to i marketing szeptany daje takie efekty jak daje

Tak więc ciesze sie bardzo wraz z Tobą że jesteś skłonny wraz z większością narodu ( tu oczywiście możemy podjąć dyskusje nad jakościa tej mądrości zbiorowej ) i przepłacasz za koszmarka na 4 kołach. Oby tak dalej - dzięki temu raz na jakiś czas da się kupić porządne auto za PÓŁ ceny

Popatrz troche wokół siebie. Europa już zmądrzała - do nas też ten trend dotrze.

Popatrz jak radzą sobie poszczególne marki w kryzysie

Popatrz na wprowadzane innowacje

Pomyśl - dlaczego to niemieckie marki najbardziej protestowały przeciwko normie EURO 5.

Napisano

> Nie ma to jak posłuchać znawcę motoryzacji od ułamanego ogranicznika

Ja od tamtego czasu troche poczytałem, zmieniłem parę aut.

A niektórzy jak sądze cały czas w tym samym miejscu smile.gif

Napisano

> Leczyć się da, ale z wyleczeniem może być już problem.

Operacyjnie mlot.gif

Lobotomia i już klient zdowolony ze Skody spineyes.gif

Napisano

> Stilo to był wypadek przy pracy jak sądzę

> A jeśli nie zauważasz różnic stylistycznych pomiędzy Octavią i Bravą to cóż - może czas na

> silniejsze szkła ??

hmmm a moze wez pod uwage ze to jest auto które ma jezdzic a nie wygladac i spedzac czas w serwisach??

Napisano

> Ale jak to - wszystko mająca Octavia I nie da rady

zdecydowanie nie ok.gif

pewne choroby sa niestety nieuleczalne

Napisano

w skrócie, piszesz europa juz zmadrzała.

przyznam Ci racje, popatrz jakie auta sie sprzedaja i sa w czołówce bezawaryjnosci ok.gif

Napisano

> Ja od tamtego czasu troche poczytałem, zmieniłem parę aut.

> A niektórzy jak sądze cały czas w tym samym miejscu

noooo nie ma ten tego, znawca Skody z Ciebie jakich mało hehe.gif

26p 600

125p 1500

POLONEZ 1600/1500

126p 650

CC 900

SC 1100

Punto 75

Brava 1.6 SX '97

Brava 100 16V SX '99

no ale czego mozna sie spodziewac jak nie fiatowskiego kamikadze hehe.gif

Napisano

> w skrócie, piszesz europa juz zmadrzała.

> przyznam Ci racje, popatrz jakie auta sie sprzedaja i sa w czołówce bezawaryjnosci

Są to Skody niezawodnie ??

Popatrz na te testy obiektywnie.

Testy TUV uwzględniają spalone żarówki itp - moim zdaniem psu na budę takie porównanie

A jak spojrzysz na testy DEKRY ( udzielonej pomocy i uszkodzeń uniemożliwiających jazdę ) to panic.gif Passat ( VW jako żywo ) wypada gorzej niż Stilo

Co ciekawe gorzej niż Stilo ( a nawet w którejś tam kategorii wiekowej Brava ) wypadają wiodące "nieawayjne" marki jak Toyota smile.gif

Napisano

> Są to Skody niezawodnie ??

> Popatrz na te testy obiektywnie.

> Testy TUV uwzględniają spalone żarówki itp - moim zdaniem psu na budę takie porównanie

hehe.gif tak tak.

bo w fiacie palace sie zarowki H7-H3 po 7 tys km, wybijajace sie wahacze, padajace sprzegła po 70 tys km, w brawie łuszczące sie klamki to exploatacja ok.gifok.gif

> A jak spojrzysz na testy DEKRY ( udzielonej pomocy i uszkodzeń uniemożliwiających jazdę ) to

> Passat ( VW jako żywo ) wypada gorzej niż Stilo

> Co ciekawe gorzej niż Stilo ( a nawet w którejś tam kategorii wiekowej Brava ) wypadają wiodące

> "nieawayjne" marki jak Toyota

no to pokaz te testy ok.gif

Napisano

> no ale czego mozna sie spodziewac jak nie fiatowskiego kamikadze

Miszczu - nie musze się tłumaczyć ale co mi tam - korona mi nie spadnie

To są auta którymi jeździełem trwale - własne - minimum rok

A że sie różne rzeczy w życiu robiło to uwierz - parę aut znajomych, służbowych, sprowadzanych itp w historii było

Były też Skody ( FABIA SDI sick.gif ) były i VW ( o zgrozo Golf i Passa oba z tym cud TDI )

Napisano

> Miszczu - nie musze się tłumaczyć ale co mi tam - korona mi nie spadnie

> To są auta którymi jeździełem trwale - własne - minimum rok

> A że sie różne rzeczy w życiu robiło to uwierz - parę aut znajomych, służbowych, sprowadzanych itp

> w historii było

> Były też Skody ( FABIA SDI ) były i VW ( o zgrozo Golf i Passa oba z tym cud TDI )

i moze na tym poprzestanmy, sa Beeee te auta dlatego ludzie kupuje je, baaaanawet ich popularnosc znaczaco rosnie

Napisano

parę aut znajomych, służbowych, sprowadzanych

moze tu jest problem?

Napisano

> Wybacz ale porównywanie auta domowego i służbowego to jakaś >aberracja

Niby tak tylko każde auto ma swojego jednego kierowce, i przeważnie chłopaki odkupują auta potem od firmy dla siebie więc dbają. Wielu znajomych ma Octavie, w tym kilku służbowe i jakoś nie słyszałem żeby któraś skończyła na lawecie. No ale z mojej strony koniec dyskusji. Szkoda klawiatury facepalm.gif

Napisano

> parę aut znajomych, służbowych, sprowadzanych

> moze tu jest problem?

prosze nie niszcz mu swiatopogladu...

Sa złe i basta ok.gif

Napisano

> tak tak.

> bo w fiacie palace sie zarowki H7-H3 po 7 tys km, wybijajace sie wahacze, padajace sprzegła po 70

> tys km, w brawie łuszczące sie klamki to exploatacja

Zaraz - a jak wpływa łuszcząca sie klamka na bezpieczeństwo i pewnośc jazdy ??

Co do żarówek - no jaka gigantyczna wada - prosze cię smile.gif

Jakie wybijające się się wahacze ?? W Bravie org tuleje wytrzymały 140 kkm, po wymianie na TRW ( same tuleje ) całośc jest ok

W Bravo zawias jest oryginalny - nic nie wiem o wybiciu czegokolwiek - auto ma 115 kkm a drogi w Łodzi równe nie są

> no to pokaz te testy

Sorry - było czytać AK uważnie lub ONET ( artykuły promowane ) - była o tym dyskusja i śmiechy jakiś czas temu

i wielki szok - ale jak to Stilo lepsze niż Toyota i Pasek ??

Poza tym to nie był testy tylko sprawozdanie z napraw jak pamiętam

Napisano

> Zaraz - a jak wpływa łuszcząca sie klamka na bezpieczeństwo i pewnośc jazdy ??

> Co do żarówek - no jaka gigantyczna wada - prosze cię

> Jakie wybijające się się wahacze ?? W Bravie org tuleje wytrzymały 140 kkm, po wymianie na TRW (

> same tuleje ) całośc jest ok

> W Bravo zawias jest oryginalny - nic nie wiem o wybiciu czegokolwiek - auto ma 115 kkm a drogi w

> Łodzi równe nie są

> Sorry - było czytać AK uważnie lub ONET ( artykuły promowane ) - była o tym dyskusja i śmiechy

> jakiś czas temu

> i wielki szok - ale jak to Stilo lepsze niż Toyota i Pasek ??

> Poza tym to nie był testy tylko sprawozdanie z napraw jak pamiętam

Jeśli nie palące się światło mijania nie wpływa na bezpieczeństwo to nie ma co rozmawiać facepalm.gif

Napisano

> Niby tak tylko każde auto ma swojego jednego kierowce, i przeważnie chłopaki odkupują auta potem od

> firmy dla siebie więc dbają. Wielu znajomych ma Octavie, w tym kilku służbowe i jakoś nie

> słyszałem żeby któraś skończyła na lawecie.

Nie słyszałeś to poczytaj

Wątek z tego samego kącika o TU

Napisano

> Jeśli nie palące się światło mijania nie wpływa na bezpieczeństwo to nie ma co rozmawiać

Czepiasz sie - wiesz ??

Wymiana żarówki nie wymaga doktoratu

Jak sie spali to albo masz kontrolke na desce albo widac że mało coś światła - stajesz na stacji i po 15 minutach ( wliczając kawke i sikanie ) jest po sprawie

Ale w statystyce wygląda że prosze siadać - uszkodzenie zagrażające bezpieczeństwu - prawie jak zapiekające sie tłoczki albo blokujący dyfer

Napisano

> i moze na tym poprzestanmy, sa Beeee te auta dlatego ludzie kupuje je, baaaanawet ich popularnosc

> znaczaco rosnie

OK - zgodnie z tą teorią zacznijmy jeść kupy !!

Miliardy much i ich zbiorowa mądrość nie moga być w błędzie

Napisano

> parę aut znajomych, służbowych, sprowadzanych

> moze tu jest problem?

Niezawodnie

Ponieważ każdy mój znajomy zażyna swoje prywatne auto

A ja jadąc po samochód żeby go sprowadzić samemu czy na czyjąś prośbę wybieram największy szrot na placu

Napisano

Drabinek, zalinkuj te statystyki, bo jako byly posiadacz Fiata oraz obecny posiadacz zarówno Toyoty, jak i cuda z tedeikiem pod maska oraz majacy w najblizszej rodzinie kolejna Toyote i Octe z tedeikiem, chetnie poczytam statystyki w ktorych powyzsze marki tak slabo wypadaja, bo swoje zdanie o usterkowosci w/w aut mam.

Napisano

Code:

> Octe z tedeikiem, chetnie poczytam statystyki w ktorych powyzsze marki tak slabo wypadaja, bo

> swoje zdanie o usterkowosci w/w aut mam.

Litości - chcesz żeby dzieciaki mi z głodu padły co sie niezawodnie zdarzy jak zacznę tego szukać i sie zapamiętam ??

Nie pisze że grupowo wszystkie Toyoty !!

Stilo ( bodaj w wersji JTD ) i Brava były w środku stawki

A poniżej było kilka VW i Toyot tak jak i powyżej też było kilka

Poza tym - pisałem już to nie raz - Stilo ( i Brava ) to KOMPAKT a Passat to niższa średnia - więc to tak jakby porównywać Black&Deckera i Makite mniej więcej ( tylko bez czepiania sie - to przykład )

Napisano

> eee tam pande na fiacie w 4 lata milion sztuk klepneli

ale widziałeś róznicę w cenie, wielkości i takie tam pierdoły grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Szkoda...bo mimo, ze to Czech z niemieckim sercem to Octavia 1.9 TDI jest tak tradycyjnie polska i

> wpisana w nasz krajobraz jak grill w weekend na dzialce, jak panna mloda nie mogaca zebrac

> groszowki z ziemi przez dlugie paznokcie i jak flaga bialo czerwona 3 maja. Chociaz tych

> porownan nie jest godna. Bo nie prowadzi sie przyjemnie jak grillowanie, nie jest piekna jak

> dziewczyna w bieli i nie jest wazna dla swiata motoryzacji jak dla nas konstytucja. Moze

> bardziej jest jak skarpetki do sandalow, moze jak platna ubikacja, ale na pewno nasza i jesli

> moge wybierac, jak ktos ma we mnie wjechac to tylko Octavia TDI...srebrna...

Kiedyś nawet chciałem Octę I kupić ... ale rozczarowałem się małą ilością miejsca na tylnej kanapie.

Kupiłem w tej samej cenie Astrę II i nie żałowałem. Może krótsza, ale też praktyczny hatchback a'la liftback. Super się prowadziła, jak na tamte czasy i tamte możliwości finansowe.

Potem chciałem zmienić Astrę na coś z klimą. Pierwsze kroki skierowałem znów do Skody. Octa II super, ale po wybraniu opcji z klimą i paru innymi drobiazgami jak radio i el. lusterka z mizernym silnikiem 1.6 wyszło ponad 70kzł. Szybciutko podziękowaliśmy i zakupiliśmy tak samo wypasione Lacetti za 49kzł zlosnik.gif

Tak to jest z tą Octą - to rzeczywiście prestyżowa lymuzyna, przynajmniej pod względem ceny i chęci do jej posiadania smile.gif

Napisano

No dobra, napisze inaczej, jestes po prostu uprzedzony (delikatnie mowiac) i tyle, nawet do sklepow spozywczych powiazanych z kapitalem niemieckim - http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=283955395&page=0&vc=1 i z calym szacunkiem IMHO jestes daleki od obiektywizmu.

Pozdro

Napisano

Ale to musialo byc dawno, bo od jesieni mam w rodzinie Octe II FL z 2.0tdi kombi z kilkoma drobiazgami na pokladzie (swiatla dzienne, radio, czujniki parkowania, metalic) i na fakturze jest sporo ponizej 80kzl - a to auto w cenniku najtansze nie jest. Sila Skody sa spore upusty i mozliwosc duzego negocjowania cen, bo w cennikach to ona kosztuje podobnie do pierwowzoru, czyli Golfa, roznice pojawiaja sie dopiero przy kupnie.

Napisano

> Stilo to był wypadek przy pracy jak sądzę

> A jeśli nie zauważasz różnic stylistycznych pomiędzy Octavią i Bravą to cóż - może czas na

> silniejsze szkła ??

Różnica między na przykład mną (czy też innymi z piszących w tym wątku) a Tobą jest taka, że ja miałem już i Fiata Bravo (dokładnie takiego masz teraz Ty), i inną włoszczyznę, i japończyki, i skody, i ople, i francuzy, i mam też w rodzinie np. passata. A Ty, z tego co wpisałeś w profilu miałeś wiele... Fiatów. Ja mając porównanie, widzę wady i zalety tych wszystkich aut, i potrafię je obiektywnie ocenić. Natomiast Ty nie potrafisz. I tyle w tym temacie.

Zaraz się okaże pewnie, że Ty jeździłeś wszystkimi autami świata i wiesz wszystko lepiej - ale te Twoje gadki niczego nie zmieniają, bo Twój brak obiektywności aż bije po oczach...

Napisano

> Kupiłem w tej samej cenie Astrę II i

Dzięki Astrze II TwinPort, jej pancernej konstrukcji i 4 poduszkom nadal mogę wam truć po przeżyciu dzwona z Polonezem ( choć Astra słabo przetrwała ten eksperyment ) więc sowa złego na to auto nie powiem

No dobrze - lewy bark mnie 2 tygodnie bolał smile.gif ale tylko tyle więc nie było źle smile.gif

Napisano

> No dobra, napisze inaczej, jestes po prostu uprzedzony (delikatnie mowiac) i tyle, nawet do sklepow

> spozywczych powiazanych z kapitalem niemieckim -

> http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=283955395&page=0&vc=1 i z calym

> szacunkiem IMHO jestes daleki od obiektywizmu.

> Pozdro

smile.gif Wiesz - każdy robi z ciężko zarobioną kasa co tam chce.

Jeden wesprze niemiecki kapitał a drugi nie smile.gif

Ale żeby zaraz uprzedzony ?? smile.gif ??

Napisano

> Wiesz - każdy robi z ciężko zarobioną kasa co tam chce.

> Jeden wesprze niemiecki kapitał a drugi nie

> Ale żeby zaraz uprzedzony ?? ??

No niestety, kazdy Twoj kolejny post o tym swiadczy, jestes bardzo daleki od obiektywizmu, a z tym maluchem to facepalm.gif

Napisano

> miałem już i Fiata Bravo (dokładnie takiego masz teraz Ty), i inną włoszczyznę, i japończyki,

> i skody, i ople, i francuzy, i mam też w rodzinie np. passata. A Ty, z tego co wpisałeś w

> profilu miałeś wiele... Fiatów. Ja mając porównanie, widzę

Nie chce mi sie przepisywac co już raz pisałem więc zamieszczam linka do wyjaśnienia tego problemu

A że jakoś za własne pieniądze chciałbym jeździć autem które mi sie podoba i do którego mam zaufanie to chyba nie jest zabronione

Eksperymentować mogę na czyjś koszt smile.gif

Napisano

> No niestety, kazdy Twoj kolejny post o tym swiadczy, jestes bardzo daleki od obiektywizmu, a z tym

> maluchem to

Ło matko - jakbyś miał takie długaśne kulasy jak ja to byś sie nie dziwował smile.gif

Napisano

> Ło matko - jakbyś miał takie długaśne kulasy jak ja to byś sie nie dziwował

Myślisz, że jesteś jedynym wysokim człowiekiem na świecie? Ja mam 190cm i w fiacie bravo, którego tak wychwalasz pod niebiosa, trudno mi było zająć wygodną pozycję, bo to auto ma regulację kierownicy tylko góra-dół, natomiast w głupiej fabii, jechało mi się o wiele lepiej, bo mogłem wyciągnąć kierownicę.

Tyle na temat Twojej, pożal się Boże, obiektywności.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.