Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jeżdziłem dziś signum 3.2

Featured Replies

Napisano

Duże silniki są przyjemne w użytkowaniu. Bardzo przyjemnie i jak dla mnie - szybko. Jeździł ktoś?

Napisano

> Duże silniki są przyjemne w użytkowaniu. Bardzo przyjemnie i jak dla mnie - szybko. Jeździł ktoś?

jezdzil. Signum bardzo fajne wpasuowuje mi sie w koncepcje codziennego dupowozu

Napisano

> Duże silniki są przyjemne w użytkowaniu. Bardzo przyjemnie i jak dla mnie - szybko. Jeździł ktoś?

Jeździłem tyle że 3,0 dieslem (Y30DT).

Całkiem, całkiem przyjemnie się jeździło.. serduszka.gif

Napisano

> do momentu kiedy nie opadna tuleje w silniku

Z tego co wiem to ten sam silnik co w Omedze BFL 3.2

Jakoś nie odpadły zlosnik.gif

Napisano

> Z tego co wiem to ten sam silnik co w Omedze BFL 3.2

> Jakoś nie odpadły

to jest odp. nt diesla skromny.gif

Napisano

Z tym silnikiem tak, ale nie tym autem. Silnik rewelacja. Nie sprawiał mi żadnych problemów poza jednym ... spalanie zlosnik.gif

Napisano

> Z tego co wiem to ten sam silnik co w Omedze BFL 3.2

> Jakoś nie odpadły

Patrz komu odpowiadam, chodziło mi o diesla 3.0 zlosnik.gif

Napisano

> Patrz komu odpowiadam, chodziło mi o diesla 3.0

Oj dobze dobze, juz się biczuję zlosnik.gif

Napisano

Chcialem kupic takie auto,stalo u kolegi w komisie w ladnym stanie ale jak poczytalem opinie, w szczegolnosci nt automatu to odpuscilem tongue.gif

Napisano

> w szczegolnosci nt automatu to odpuscilem

Poproszę szczegóły? Wiem że w 2.8T jest genialny, sześciobiegowy automat Aisin, ale co było przykręcone do 3.2 to nie wiem.

Napisano

> Poproszę szczegóły? Wiem że w 2.8T jest genialny, sześciobiegowy automat Aisin, ale co było

> przykręcone do 3.2 to nie wiem.

Skrzynie rozsypywały sie w prawie kazdym aucie w ciagu pierwszych kilku lat, kwestia czasu tongue.gif. Tak wyczytalem na forum Opla.

Napisano

> Skrzynie rozsypywały sie w prawie kazdym aucie w ciagu pierwszych kilku lat, kwestia czasu . Tak

> wyczytalem na forum Opla.

Pewnie badziewiasty ZF...

Napisano

> Pewnie badziewiasty ZF...

badziewiasty? Z tego co wiem ZF ma na koncie dosc sporo napraw2de swietnych przekladni...

Napisano

> badziewiasty? Z tego co wiem ZF ma na koncie dosc sporo napraw2de swietnych przekladni...

W sensie rozwiązań technicznych - tak. Szczególnie nowy, ośmiobiegowy automat który udało im się zrobić ze znacząco mniejszą ilością części niż ośmiobiegowiec Aisin'a. Ale trwałościowo ZF nigdy nie był w czołówce.

Napisano

> ale jak poczytalem opinie, w

> szczegolnosci nt automatu to odpuscilem

Problem nie leży w skrzyni tylko w chłodnicy oleju zintegrowanej z chłodnicą cieczy chłodzącej silnika. Zdarza się, że ta ciecz przedostanie się do oleju i zabija jakieś zawory w skrzyni. Cena części 3500 zł + robota drugie tyle. Ojciec ma 2.2 dti z automatem i przy przebiegu blisko 200 kkm nie ma problemu, ale ... każdy ostrzega.

Podobno te same skrzynie były montowane w Volvo i BMW i tam nie ma problemu.

Czytałem też na forum Vectry, że feralne chłodnice były produkowane w Polsce, ale nie weryfikowałem tego.

Napisano

jeździłem - kozak, bardzo ładnie wchodzi i odchodzi. dla mnie troszkę za drogie to auto w exploatacji ale wujaszka było stać smile.gif teraz gania A8

Napisano

mała rzeźba, montaż osobnej chłodnicy oleju i po problemie zlosnik.gif

Napisano

> mała rzeźba, montaż osobnej chłodnicy oleju i po problemie

mało komu będzie się chciało rzeźbić jakby nie było w aucie klasy średniej wink.gif

Nie mówie o Tobie oczywiście zlosnik.gif

Napisano

Jeździł ale Vectrą 3.2 waytogo.gif Ładne odejście i odgłos pracy. Spalanie odpowiednie do pojemności grinser006.gif

Napisano

jeździłem omegą 3.2 i szału wg mnie nie ma. Przyjemnie owszem ale szybko to raczej nie ?

Napisano

> jeździłem omegą 3.2 i szału wg mnie nie ma. Przyjemnie owszem ale szybko to raczej nie ?

Bo oma to szybciej jedzie od 100 do 200km/h niż od 0 do 100km/h zlosnik.gif

Napisano

> jeździłem omegą 3.2 i szału wg mnie nie ma. Przyjemnie owszem ale szybko to raczej nie ?

Słabo jeździłeś grinser006.gif

Napisano

miałem omegę 3.0 v6 (osiągi dokładnie takie same jak 3.2) i się zgadzam - jeździ się tym bardzo przyjemnie, przyspieszenia są OK, ale szału nie ma wink.gif

Napisano

Omega 3,0/3,2 nie jest sprinterem. Zwróć uwagę na stosunek moc/masa auta. Komfortowo owszem, ale żeby było szybko, brakuje jeszcze ze 100 KM do tego zestawu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.