Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Impreza WRX

Featured Replies

Napisano

Nie, nie pytam się o to co sądzicie o tym aucie zlosnik.gif

Teoretyzując, jeśli bym szukał Imprezy WRX z lat 2007-2008 to jakiej ceny powinienem się spodziewać od sprzedającego, który wie że z jego autem jest wszystko w porządku ? zlosnik.gif

Napisano

> od sprzedającego, który wie że z jego autem jest wszystko w porządku ?

wysokiej ceny grinser006.gif

Napisano

> Nie, nie pytam się o to co sądzicie o tym aucie

> Teoretyzując, jeśli bym szukał Imprezy WRX z lat 2007-2008 to jakiej ceny powinienem się spodziewać

Trochę szybszy od większości autek na drodze, trochę sztywniejszy, no i ładnie gada... Takiego mam w planach, bo STI to już hardcore... Przesiadłem się w moim seryjnym wolnym ssaku na amorki od WRX i muszę przyznać, że jest twardo i trzęsie... Za to trzymanie w zakrętach smile.gif893goodvibes.gif

To kompromis między zwykłym ulicznikiem, a ścigaczem... Nie można go traktować jak STI, bo nie wytrzyma... I na to trzeba uważać, bo są tacy, co kupują WRX'a i myślą, że polatają nim jak STIajem, a potem płacz...

Ta sama zależność występuje przy zakupie wolnych ssaków... Niebieskie są bardziej wymęczone, albo po dzwonku wink.gif

W tych rocznikach możesz już wybierać między 2.0 i 2,5 - te drugie nie mają już tak złej opinii, jak w starszych, amerykańskich wersjach...

Myślę, że 60.000zł trza mieć...

20.GIF

Napisano

> wysokiej ceny

Raczej niskiej - wiekszosc ludzi majacych WRX orientuje sie bardzo szybko jak wielki zrobili blad nie kupujac STI i chetnie sie pozbywa grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Myślę, że 60.000zł trza mieć...

Trochę więcej niż te 6 dych chce koleś za swojego Subaraka.

Się zastanawiam wink.gif

Napisano

> Trochę więcej niż te 6 dych chce koleś za swojego Subaraka.

> Się zastanawiam

A nie jest on z forum subaru?? Tam chłopaki znają autka kolegów lub te latające po swoim mieście...

Ja przynajmniej "swoje" subaraki znam smile.gif

Zajrzyj TU i przejrzyj pierwsze dwa przyszpilowane posty

Kibicuję Twojemu zakupowi smile.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> Zajrzyj TU i przejrzyj pierwsze dwa przyszpilowane posty

Czytam to forum od paru dni.

Włos się jeży na głowie zlosnik.gif

Interesuje mnie ten egzemplarz wink.gif

> Kibicuję Twojemu zakupowi

ja też kibicuję zlosnik.gif

Napisano

> Czytam to forum od paru dni.

> Włos się jeży na głowie

> Interesuje mnie ten egzemplarz

> ja też kibicuję

Nie jest zaznaczone, że bezwypadkowy. A jak był powypadkowy to jak mocno.

Napisano
  • Autor

> Nie jest zaznaczone, że bezwypadkowy. A jak był powypadkowy to jak mocno.

Fakt nie jest zaznaczone.

Ja nawet nie dzwoniłem jeszcze do sprzedającego wink.gif

To pierwszy typ spełniający moje kryteria (rocznik 2007-2008 i faktura VAT) ok.gif

Napisano

> Nie, nie pytam się o to co sądzicie o tym aucie

> Teoretyzując, jeśli bym szukał Imprezy WRX z lat 2007-2008 to jakiej ceny powinienem się spodziewać

A zamierzasz to zostawic w serii czy nie? Jesli nie to jakie plany na dlubanie?

Seryjny WRX to nie jest jakis wymiatacz - taki sam dupowoz jak dajmy na to e46 330. Szybki, nadajacy sie na codzienna jazde ale do wozu stricte sportowego ciagle mu brakuje baaardzo wiele.

Napisano

> Fakt nie jest zaznaczone.

> Ja nawet nie dzwoniłem jeszcze do sprzedającego

> To pierwszy typ spełniający moje kryteria (rocznik 2007-2008 i faktura VAT)

Hmm..

A nie lepiej cos duzego w dieslu ?

A4 3.0TDI Quattro ? + program zlosnik.gif

Jestem przekonany, ze w 80% sytuacji, z ktorymi ma sie do czynienia w normalnym ruchu Audi to lepsza opcja. skromny.gif

Napisano

> Się zastanawiam

Ty to sie chyba juz ze 4 lata zastanawiasz - co chwila nad innym autem i ciagle nic z tych dywagacji nie wynika tongue.gif

PS. Zolte Punto czesto widziane na Trzech Budrysów na Szcześliwicach to Twoje? Dzisiaj widziałem tam czarne SCS z otwieranym dachem w (holenderskim zlosnik.gif) gazie, wiec domyslam sie ze tak smirk.gif

Napisano
  • Autor

> A zamierzasz to zostawic w serii czy nie? Jesli nie to jakie plany na dlubanie?

Cokolwiek kupię, pozostanie serią ok.gif

> Seryjny WRX to nie jest jakis wymiatacz - taki sam dupowoz jak dajmy na to e46 330. Szybki,

> nadajacy sie na codzienna jazde ale do wozu stricte sportowego ciagle mu brakuje baaardzo

> wiele.

Ma być dupowozem do codziennego użytku. Nastawionym nawet na komfort. Do upalania okazyjnego na torze, powiedzmy 4-5x do roku ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ty to sie chyba juz ze 4 lata zastanawiasz - co chwila nad innym autem i ciagle nic z tych

> dywagacji nie wynika

Ja już sobie nawet z tej sytuacji żartuję trochę wink.gif

> PS. Zolte Punto czesto widziane na Trzech Budrysów na Szcześliwicach to Twoje? Dzisiaj widziałem

> tam czarne SCS z otwieranym dachem w (holenderskim ) gazie, wiec domyslam sie ze tak

Właśnie dlatego że to SCS daje radę, to się tak zastanawiam i kombinuję wink.gif

Tak to moje.

Nie wiesz co za dobry człowiek ostatnio tam ten znak zakazu parkowania ostatnio zamalował ? Chciałbym mu dać jakiś prezent zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Hmm..

> A nie lepiej cos duzego w dieslu ?

Nie chcę nic dużego. Kompakt to aż za dużo szczęścia ok.gif

Już lepiej A3 (jeśli Audi) 2.0TFSI quattro. Niestety wersje 5D w tym modelu wyglądają trochę jak kombi. Ma to swój urok, ale jakoś do mnie nie trafia.

Napisano

> Ma być dupowozem do codziennego użytku. Nastawionym nawet na komfort. Do upalania okazyjnego na

> torze, powiedzmy 4-5x do roku

jesli wolno spytac, ile razy byłes na torze?

Napisano
  • Autor

> jesli wolno spytac, ile razy byłes na torze?

Raz, miesiąc temu i mnie wciągnęło.

Bym był drugi raz jakieś 2-3 tygodnie temu, ale akurat wypadł wyjazd wakacyjny ok.gif

No i w KJS jak jeździłem (krótko) najbardziej lubiłem właśnie odcinki równe asfaltowe (np lotnisko Bemowo)

Napisano

> Raz, miesiąc temu i mnie wciągnęło.

ok zlosnik.gif moja ciekawość została zaspokojona wink.gif

> Bym był drugi raz jakieś 2-3 tygodnie temu, ale akurat wypadł wyjazd wakacyjny

> No i w KJS jak jeździłem (krótko) najbardziej lubiłem właśnie odcinki równe asfaltowe (np lotnisko

> Bemowo)

Napisano
  • Autor

> ok moja ciekawość została zaspokojona

nawet się chwaliłem na odpowiednim kąciku zlosnik.gif

bok.jpg

tor.jpg

Napisano

> nawet się chwaliłem na odpowiednim kąciku

ależ mnie przekonywać nie musisz grinser006.gif

Napisano

> ależ mnie przekonywać nie musisz

Na czas miałem tylko raz okazję się przejechać na kursie bezpiecznej jazdy - na poczatek mało nie zgasiłem auta na starcie, ale potem jakoś poszło, tyle, że nie było ostro zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

To auto jest trochę zeszperowane fabrycznie ?

Napisano

> To auto jest trochę zeszperowane fabrycznie ?

jest

Napisano

super autko ale od jazdy między pachołkami fajniej jest na prawdziwym torze oink.gif

Napisano

> super autko ale od jazdy między pachołkami fajniej jest na prawdziwym torze

czyli jakim na przykład grinser006.gif

Napisano

> nO FfIeSh....NiD FoR SiD I PoDoBnE KlImAtY.

tak podejrzewam zlosnik.gif

Napisano

> super autko ale od jazdy między pachołkami fajniej jest na prawdziwym torze

a na którym prawdziwym torze byłeś ostatnio?

Napisano

> Na torze pociągu TLK relacji Wołomin - Warszawa Wschodnia

ehehe he he he he hehe.gifrotfl.gifgrinser006.gif

Napisano

> Na torze pociągu TLK relacji Wołomin - Warszawa Wschodnia

hahaha.gif

widzę że Yarek się z Tobą podzielił swoim towarem rotfl.gifbeksa.gifrotfl.gif

Napisano

> a na którym prawdziwym torze byłeś ostatnio?

np byłem w Radomiu, w Miedzianej Górze i chyba Biłgoraju

w tym roku jak poprawię swoją Ibizkę to na pewno się na kilka torów wybiorę z ekipą polatać bo kiedyś to niestety mogłem sobie popierdzieć a nie pojeździć bo nie było czym

Napisano

> np byłem w Radomiu, w Miedzianej Górze i chyba Biłgoraju

no to jak jesteś taki oblatany w tych torach chłopaku, to z pewnością wiesz do czego służy rozeta u Wróbla. wpadnij pokazać Miśkowi jak się jeździ ok.gif

> w tym roku jak poprawię swoją Ibizkę to na pewno się na kilka torów wybiorę z ekipą polatać bo

> kiedyś to niestety mogłem sobie popierdzieć a nie pojeździć bo nie było czym

niestety, muszę Cię zmartwić - Twoja ibiza nadaje się jedynie do wyścigów na prostej. jeśli chciałbyś polatać po zakrętach, to wybrałeś niewłaściwe auto. ale za to oszczędne zlosnik.gif

Napisano

Oblatany nie jestem-amator ze mnie ale kilka razy byłem i świetna to zabawa, myślałem też o kupnie autka na tory ale rozsądek i patrzenie na własną kieszeń postawiło mnie do pionu hehe.gif

z ibizką nie jest źle-zawieszenie i sam silnik ma naprawdę potencjał i można tym pojeździć a przy tym nie martwić się o spalanie ok.gif

Napisano

> Oblatany nie jestem-amator ze mnie

nie wstydź się, niech Misiek poczuje Twój ciepły oddech na karku grinser006.gif

> z ibizką nie jest źle-zawieszenie i sam silnik ma naprawdę potencjał i można tym pojeździć a przy

> tym nie martwić się o spalanie

Jeśli chodzi o zakręty, to z ibizą - pomimo nieprzyjemnie twardego zawieszenia - jest słabiutko. Rozkład mas rzędu 70-30 nie pomaga. Niestety, wiem coś o tym zlosnik.gif

A silnik bardzo przyjemny, to fakt.

Napisano

Kupowałem silnik i wogole nie patrzylem na bude ani na kolor ani nawet na marke, jeszcze nie byłem nią na żadnym torze ale jak poprawię zawias to pojadę 20.GIF

Napisano

> nie wstydź się, niech Misiek poczuje Twój ciepły oddech na karku

oink.gif

> Jeśli chodzi o zakręty, to z ibizą - pomimo nieprzyjemnie twardego zawieszenia - jest słabiutko.

> Rozkład mas rzędu 70-30 nie pomaga. Niestety, wiem coś o tym

> A silnik bardzo przyjemny, to fakt.

trzeba by nad nią trochę popracować i może coś by z tego było - patrz Octa palacz.gif ale tak z perspektywy czasu to i tak daleko jej było do MPSa icon_rolleyes.gif

Napisano

Ano nie ma co porównywać bo to jednak inne autka 20.GIF

Napisano

> np byłem w Radomiu, w Miedzianej Górze i chyba Biłgoraju

> w tym roku jak poprawię swoją Ibizkę to na pewno się na kilka torów wybiorę z ekipą polatać bo

> kiedyś to niestety mogłem sobie popierdzieć a nie pojeździć bo nie było czym

'Diesel' i 'tor' jakoś tak dziwnie wyglądają w jednym zdaniu crazy.gif

Napisano

> Tak to moje.

W takim razie jestesmy ziomalami pub2.gif - mieszkam jakąś ulice dalej.

Dzisiaj rano z pętli na Szczęsliwicach widzialem żółte Punto stojące blisko Dickensa - wczesniej zdaje sie ze miales na nim jakis bagaznik dachowy smirk.gif

Napisano
  • Autor

> W takim razie jestesmy ziomalami - mieszkam jakąś ulice dalej.

Na zdrowie sąsiedzie zlosnik.gif

Na Trzech Budrysów się przeprowadziłem w czerwcu. Jednak od 3ch lat mieszkałem jakieś 800m dalej, za Grójecką na Siemieńskiego zlosnik.gif

> Dzisiaj rano z pętli na Szczęsliwicach widzialem żółte Punto stojące blisko Dickensa - wczesniej

> zdaje sie ze miales na nim jakis bagaznik dachowy

Żonka powozi zazwyczaj Punto.

A bagażnik był rzeczywiście. Pytałem się w lipcu co kupić tutaj, no i kupiłem wink.gif

Co by nie mówić, to po Thule tez uszczelka się lekko wygina zlosnik.gif

Napisano

> 'Diesel' i 'tor' jakoś tak dziwnie wyglądają w jednym zdaniu

Szczegolnie jesli to Ibi TDI zlosnik.gif

Napisano

> Szczegolnie jesli to Ibi TDI

a co w tym dziwnego skoro te autka naprawde dobrze się zbierają jak już w serii jest ok. 140 KM

Napisano

> a co w tym dziwnego skoro te autka naprawde dobrze się zbierają jak już w serii jest ok. 140 KM

Czy Ty czytasz co się do Ciebie pisze? zlosnik.gif Silnik jest OK, ale min. rozkład mas i zawieszenie powodują, że ten samochód nie nadaje się do skręcania. Obniżenie zawieszenia w niczym nie pomoże.

Napisano

> a co w tym dziwnego skoro te autka naprawde dobrze się zbierają jak już w serii jest ok. 140 KM

Mnie ciakawi cos innego. czy Specyfika skrzyni biegow nie przeszkadza na "ciasnych" torach?

To cos co mnie w dieslu straszliwie denerwuje - skrzynia biegow, ktora zmusza do zapiecia 5 juz przy relatywnie niskiej predkosci.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.