Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Impreza WRX

Featured Replies

Napisano

> Mnie ciakawi cos innego. czy Specyfika skrzyni biegow nie przeszkadza na "ciasnych" torach?

> To cos co mnie w dieslu straszliwie denerwuje - skrzynia biegow, ktora zmusza do zapiecia 5 juz

> przy relatywnie niskiej predkosci.

Mi nie przeszkadzała na ciasnym torze, pomimo iż miałem jeszcze krótszą wersję tej skrzyni i wcale nie zmuszała do "zapięcia 5 przy relatywnie niskiej prędkości". Bardzo duży niuton z dołu powodował, że tam gdzie benzyny musiały przepinać w dół, ja wciąż mogłem jechać na 3 lub 4.

Jak się przyjrzysz jaki zakres prędkości na 4 biegu daje zakres obrotów 2000-4500 w tym silniku, a możesz mi wierzyć że auto po programie jedzie w całym tym zakresie, to nie będziesz zadawał takich pytań zlosnik.gif

Napisano

to jest ten wolomin - wawa wschodnia ? hahaha.gif

Napisano

> a co w tym dziwnego skoro te autka naprawde dobrze się zbierają jak już w serii jest ok. 140 KM

Rozklad masy. Znajomy kiedys kiedys byl niezwykle zakochany w swojej Ibizie TDI a mimo wszystko docieral do niego fakt, ze z takim rozkladem masy ten samochod pluzy przodem.

I mial wiecej niz 140 KM zlosnik.gif

Napisano

> Czy Ty czytasz co się do Ciebie pisze?

czyta, no i co? grinser006.gif

Napisano

> Czy Ty czytasz co się do Ciebie pisze? Silnik jest OK, ale min. rozkład mas i zawieszenie

> powodują, że ten samochód nie nadaje się do skręcania. Obniżenie zawieszenia w niczym nie

> pomoże.

Jak się nie da zdjąć z przodu to trzeba dołożyć do tyłu ...

Wrzuci piec do bagażnika, jakiś bas i od razu rozkład się poprawi grinser006.gif

Napisano

> Jak się przyjrzysz jaki zakres prędkości na 4 biegu daje zakres obrotów 2000-4500 w tym silniku, a

> możesz mi wierzyć że auto po programie jedzie w całym tym zakresie, to nie będziesz zadawał

> takich pytań

Musial bym sie w koncu przejechac jakims mocnym dieslem. Do tej pory mialem okazje pojezdzic jedynie jakimis popierdolkami ktorych wlasciciele sie podniecali a potem byli objezdzani przez slabiutkie benzyniaki hehe.gif

jak mi sie juz trafil jakis mocniejszy klekot to niestety "nie wypadalo" go katowac.

Napisano

> Nie, nie pytam się o to co sądzicie o tym aucie

> Teoretyzując, jeśli bym szukał Imprezy WRX z lat 2007-2008 to jakiej ceny powinienem się spodziewać

> od sprzedającego, który wie że z jego autem jest wszystko w porządku ?

bardzo ciekawy watek nt. imprezy wrx, moze 5 postow jest na temat...

co do wrx - szybki dupowoz ktorego nie mozna traktowac jak sti

w tych rocznikach wyleczony z glownej bolaczki czyli wreszcie mocniejsza skrzynia biegow

jak nie bedziesz mocno katowac to 2.5T jest lepszym wyborem - duzo przyjemniej jedzi sie tym na codziec

jak masz aspiracje do upalania szukaj sti 2.0

Napisano

> bardzo ciekawy watek nt. imprezy wrx, moze 5 postow jest na temat...

> co do wrx - szybki dupowoz ktorego nie mozna traktowac jak sti

> w tych rocznikach wyleczony z glownej bolaczki czyli wreszcie mocniejsza skrzynia biegow

> jak nie bedziesz mocno katowac to 2.5T jest lepszym wyborem - duzo przyjemniej jedzi sie tym na

> codziec

> jak masz aspiracje do upalania szukaj sti 2.0

Chyba ze planujesz mocne dlubanie to odpusc sti i kup wrx. Nie ma sensu doplacac za czesci ktore i tak wymienisz.

Napisano

> Chyba ze planujesz mocne dlubanie to odpusc sti i kup wrx. Nie ma sensu doplacac za czesci ktore i

> tak wymienisz.

tu się mylisz, no chyba, że przez mocne dłubanie rozumiesz wymianę WSZYSTKIEGO, zostawienie tylko budy i wzmocnienie jej... bo nawet buda jest inna.

Napisano

> tu się mylisz, no chyba, że przez mocne dłubanie rozumiesz wymianę WSZYSTKIEGO, zostawienie tylko

> budy i wzmocnienie jej... bo nawet buda jest inna.

Dokladnie to mam na mysli. zalozmy, ze planujesz silnik zakuc, wymienic skrzynie, wymienic hamulce i zawieszenie... Uwazam, ze w takim wypadku nie ma sensu doplacac za sti - w koncu spora czes tego za co doplacamy i tak wymienimy.

Napisano

> Dokladnie to mam na mysli. zalozmy, ze planujesz silnik zakuc, wymienic skrzynie, wymienic hamulce

> i zawieszenie... Uwazam, ze w takim wypadku nie ma sensu doplacac za sti - w koncu spora czes

> tego za co doplacamy i tak wymienimy.

wtedy się kupuje budę GC8 a najlepiej coś po TypeRA a resztę dokłada. Byli tacy co włożyli w WRXa więcej niż kosztował a na końcu i tak mówili "trzeba było kupić STI".

Napisano

Jak dla mnie to LOVE STORY, A o STI nawet nie myślę bo bym w depresje popadł. Ale będzie WRX , kiedy??? Tego jeszcze nikt nie wie. Jak dlamnie IMPREZA to PYDKA FURKA zlosnik.gif

Napisano

Lepiej sie pospiesz bo z tego sie wyrasta. Jeszcze z 5 lat temu STi byla szczytem moich marzen a teraz na mysl o recznym zmienianiu biegow i skakaniu na wybojach robi mi sie niedobrze.

Napisano

> Lepiej sie pospiesz bo z tego sie wyrasta. Jeszcze z 5 lat temu STi byla szczytem moich marzen a

> teraz na mysl o recznym zmienianiu biegow i skakaniu na wybojach robi mi sie niedobrze.

dokladnie, jestem tego samego zdania wink.gifok.gif

Kiedys marzylem o Imprezie, natomiast jak zmieniałem auto nawet mi przez mysl nie przeszlo, zeby Impreze kupic

Napisano

> 'Diesel' i 'tor' jakoś tak dziwnie wyglądają w jednym zdaniu

2040730.001.1M.jpg

VOLKSWAGEN-TDI-Cup.jpg

audi-r10-tdi-sports-prototype.jpg

le_mans_24_hours_audi_r10.jpg

da się. biglaugh.gif

Napisano

> Musial bym sie w koncu przejechac jakims mocnym dieslem. Do tej pory mialem okazje pojezdzic

> jedynie jakimis popierdolkami ktorych wlasciciele sie podniecali a potem byli objezdzani przez

> slabiutkie benzyniaki

> jak mi sie juz trafil jakis mocniejszy klekot to niestety "nie wypadalo" go katowac.

Na zlocie klubu Focusów kilka lat temu (nie pamiętam ile) kierownik Focusa mk1 diesla na torze w Radomiu wklepał całej reszcie biglaugh.gif

Napisano

> Na zlocie klubu Focusów kilka lat temu (nie pamiętam ile) kierownik Focusa mk1 diesla na torze w

> Radomiu wklepał całej reszcie

Nie kwestionuje, ze diesle moga byc szybkie; malo tego - konkretne diesle np. BMW 3.0d, Audi 3.0 TDI bądź Honda 2.2 CDTi dają mnóstwo frajdy z jazdy.

Co nie zmienia faktu, ze ich charakterystyka pasuje do sportu motorowego niczym pięść do nosa grinser006.gif

Napisano

Ibiza Czy Leon Cupra TDI też fajnie jeżdżą wink.gif

Napisano

> da się.

Owszem, tylko czasami trzeba troche popracowac nad regulaminem zeby mogly nawiazac rownorzedna walke z benzynowymi hehe.gif

Napisano

> Owszem, tylko czasami trzeba troche popracowac nad regulaminem zeby mogly nawiazac rownorzedna

> walke z benzynowymi

cii shhh.gif

Napisano

> Honda 2.2 CDTi dają mnóstwo frajdy z jazdy.

rotfl.gif

Napisano

> Dlatego ja mam imprezę, ale z automatem

to juz nie impreza grinser006.gif

Napisano

Tak, wiem - do Uno 1.0 nie moze sie rownac smirk.gif

Napisano

> Myślę, że spokojnie

jeśli masz tego 4-biegowego automata i seryjne 2.5NA to nie byłbym taki pewny grinser006.gif

Napisano

> jeśli masz tego 4-biegowego automata i seryjne 2.5NA to nie byłbym taki pewny

takie troszkę nieseryjne, ale za dużo tak pokombinować nie można było... tak jak napisałem, na hamowni wyszło na początku 169 km (powinno być 173), po zmianach 193 km więc całkiem całkiem wink.gif

Napisano

> Tak, wiem - do Uno 1.0 nie moze sie rownac

gdzie to napisałem?

wypisywanie bzdur typu 2.2CDTi daje mnóstwo frajdy z jazdy sobie odpuść

Napisano

> takie troszkę nieseryjne, ale za dużo tak pokombinować nie można było... tak jak napisałem, na

> hamowni wyszło na początku 169 km (powinno być 173), po zmianach 193 km więc całkiem całkiem

spory przyrost, pochwal się co zrobiłeś ok.gif

Napisano

> spory przyrost, pochwal się co zrobiłeś

Prawdę mówiąc właśnie niewiele... Wydech porządny wraz z nierównoległościowym kolektorem (został jeden katalizator), tłumiki przelotowe, ale ciche. Dolot, do tego soft pod dany egzemplarz i podobno (tutaj się nie znam) jakaś zabawa ze zmiennymi fazami...

Napisano

> jeśli masz tego 4-biegowego automata i seryjne 2.5NA to nie byłbym taki pewny

Napisano

> Dlatego ja mam imprezę, ale z automatem

niby mona ale to jak walić w gumie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> niby mona ale to jak walić w gumie

W tym i tamtym wypadku ważny jest efekt zlosnik.gif Chociaż ręki sobie nie ubrudzisz hehe.gif

Napisano

Myślę, że lepiej w cenie WRX 08 jest kupić starszego STI, albo doinwestowanego GT - czasami zdarzają się fajne egzemplarze.

Sam stałem przed podobnym wyborem - chciałem kupić WRX'a, kupiłem STI i uważam, że była to bardzo słusza decyzja palacz.gif

Napisano

> Prawdę mówiąc właśnie niewiele... Wydech porządny wraz z nierównoległościowym kolektorem (został

> jeden katalizator), tłumiki przelotowe, ale ciche. Dolot, do tego soft pod dany egzemplarz i

> podobno (tutaj się nie znam) jakaś zabawa ze zmiennymi fazami...

u kogo konkretnie robiłes?

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Nie, nie pytam się o to co sądzicie o tym aucie

> Teoretyzując, jeśli bym szukał Imprezy WRX z lat 2007-2008 to jakiej ceny powinienem się spodziewać

> od sprzedającego, który wie że z jego autem jest wszystko w porządku ?

Kolega kupil WRX PPP 2007r. za 75KPLN. Auto cukiereczek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.