Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Utrata auta a nastepca

Featured Replies

Napisano

Co byscie kupili gdybyscie utracili auto nagle (kradziez, dzwon) w dodatku krotko po zakupie? Takie samo autko jakie mieliscie czy moze jednak cos zupelnie innego?

Pytania nie kieruje do tych co maja taki sport, ze co kilka miechow samochod zmieniaja wink.gif

Ja przez 8 mies nie zdazylem sie jeszcze nacieszyc autem i obecnie szukam raczej takiego samego w szczegolnosci, ze jezdzilo sie bardzo dobrze.

Napisano

> Takie samo autko jakie mieliscie czy moze jednak cos zupelnie innego?

Kupiłbym takie samo jak miałem albo jednak coś zupełnie innego.

> Pytania nie kieruje do tych co maja taki sport, ze co kilka miechow samochod zmieniaja

Nie mam takiego sportu, że co kilka miechów samochód zmieniam

> Ja przez 8 mies nie zdazylem sie jeszcze nacieszyc autem i obecnie szukam raczej takiego samego w

> szczegolnosci, ze jezdzilo sie bardzo dobrze.

Gdybym przez 8 mies nie zdążył się jeszcze nacieszyć autem, to obecnie szukałbym raczej takiego samego w szczególności, gdyby jeździło się bardzo dobrze.

Napisano

troszkę ponad rok temu, 28 czerwca, rozbiłem astrę

zastanawiałem się na co kupic- chciałem zafirę,ale w kwocie którą dysponowałem nie znalazłem nic wartego zainteresowania

6 lipca zakupiłem więc kolejną astrę,tyle, że 3 lata młodszą niż rozbitek smile.gif

nadal nią jeżdzę, bo jest w miarę wygodna i tania w eksploatacji

był w tym roku czas, kiedy zastanawiałem się nad astrą II tyle,że w cabrio, jako drugie auto- narazie mi przeszło,ale w przyszłym roku, kto wie

Napisano

> Co byscie kupili gdybyscie utracili auto nagle (kradziez, dzwon) w dodatku krotko po zakupie? Takie

> samo autko jakie mieliscie czy moze jednak cos zupelnie innego?

Ja też kupiłbym takie samo jak miałem albo jednak coś zupełnie innego.

> Pytania nie kieruje do tych co maja taki sport, ze co kilka miechow samochod zmieniaja

> Ja przez 8 mies nie zdazylem sie jeszcze nacieszyc autem i obecnie szukam raczej takiego samego w

To kupiłbym takie samo, tym bardziej, że zwykle przez 12 miesięcy od zakupu TU z AC zwraca cenę z faktury, więc tylko iść do salonu i zamawiać taką samą furę.

Napisano
  • Autor

> To kupiłbym takie samo, tym bardziej, że zwykle przez 12 miesięcy od zakupu TU z AC zwraca cenę z

> faktury, więc tylko iść do salonu i zamawiać taką samą furę.

ale z uzywanym juz tak slodko nie jest...

raz to utrata wartosci

a dwa to koszty, ktore sie ponioslo na chociazby pakiet startowy

Napisano

> Co byscie kupili gdybyscie utracili auto nagle (kradziez, dzwon)

Jeśli byłaby to nówka i zdarzenie miałoby miejsce w trakcie I roku użytkowania to prawdopodobnie kupiłbym jeszcze raz to samo. (Zakładając, że z auta byłem zadowolony).

Jeśli byłaby to używka to jak powszechnie wiadomo nie warto upierać się przy konkretnej marce/modelu tylko szukać czegoś co jest w najlepszym stanie - tak też bym i zrobił.

Napisano

> Co byscie kupili gdybyscie utracili auto nagle ......

Mysle ze gdy komus jezdzi sie dobrze i dobrze auto wspomina to poszukana takiego samego auta.

Ale jezeli ktos narzekal i nie byl z auta zadowolony , to poszuka innego auta i pewnie nawet zupelnie innej marki

Napisano

> Jeśli byłaby to używka to jak powszechnie wiadomo nie warto upierać się przy konkretnej

> marce/modelu tylko szukać czegoś co jest w najlepszym stanie - tak też bym i zrobił.

Zapewne.... jak chcesz Jaguara to kupisz Daewoo (bez obrazy) bo jest w rozsądnym stanie screwy.gif

Napisano

> Zapewne.... jak chcesz Jaguara to kupisz Daewoo (bez obrazy) bo jest w rozsądnym stanie

Czemuś się kolego uczepił słówek? Jakieś problemy w nocy i humorek nie dopisuje? 270751858-jezyk.gif Chyba oczywiste jest, że szukamy w obrębie zamierzonej klasy i wymagań...

Napisano

> Co byscie kupili gdybyscie utracili auto nagle (kradziez, dzwon) w dodatku krotko po zakupie? Takie

Jeśli auto wybierałeś świadomie i nie rozczarowało, to oczywiście, że takie samo.

Jak dostałeś w spadku po dziadku i wziąłeś, bo grzechem by było odmówic .... to szukaj czegoś innego.

Napisano

> Czemuś się kolego uczepił słówek? Jakieś problemy w nocy i humorek nie dopisuje? Chyba oczywiste

> jest, że szukamy w obrębie zamierzonej klasy i wymagań...

Nie słówek, tylko jak szukam Imprezy to kupuje Impreze itp, chyba normalne.

Jakiś totalny laik motoryzacyjny, może kupowac auto jak proponujesz.

Napisano
  • Autor

> Jeśli auto wybierałeś świadomie i nie rozczarowało, to oczywiście, że takie samo.

> Jak dostałeś w spadku po dziadku i wziąłeś, bo grzechem by było odmówic .... to szukaj czegoś

> innego.

mialem troche dziwne kryteria wyboru tzn. mial byc automat

a faktycznie auto trafilo sie z pewnego zrodla i zadbane

po dluzszym przebywaniu sie polubilismy

nawet nie raz sobie myslalem, ze nie potrzebna mi az tak duza gablota

bo to koszty i wogole

ale po ostatnim zdarzeniu to docenilem zeby.GIF

Napisano

> Nie słówek, tylko jak szukam Imprezy to kupuje Impreze itp, chyba normalne.

> Jakiś totalny laik motoryzacyjny, może kupowac auto jak proponujesz.

Podajesz przykłady aut specyficznych, dla których jest b. ograniczony wybór modeli zamiennych (Jaguar, Impreza).

Ja szukam np. w miarę szybkiego auta klasy średniej w wersji kombi - a nie "passata w tedeiku". zlosnik.gif

Po prostu różne podejście do kupowania. Można dać sobie większe pole manewru lub szukać do usranej śmierci tego konkretnego jedynego (by i tak wymienić go za 3 lata).

Mam nadzieję, że zauważyłeś, że temat ma charakter luźnych przemyśleń i każdy swoje zdanie może mieć. To nie jest temat techniczny, w którym poglądy odbiegające od typowych mogą zaowocować jakąś katastrofą.

Napisano

> Podajesz przykłady aut specyficznych, dla których jest b. ograniczony wybór modeli zamiennych

> (Jaguar, Impreza).

> Ja szukam np. w miarę szybkiego auta klasy średniej w wersji kombi - a nie "passata w tedeiku".

> Po prostu różne podejście do kupowania. Można dać sobie większe pole manewru lub szukać do usranej

> śmierci tego konkretnego jedynego (by i tak wymienić go za 3 lata).

> Mam nadzieję, że zauważyłeś, że temat ma charakter luźnych przemyśleń i każdy swoje zdanie może

> mieć. To nie jest temat techniczny, w którym poglądy odbiegające od typowych mogą zaowocować

> jakąś katastrofą.

Jeśli jest to auto popularne, nie wersja limitowana itp to spokojnie można kupowac to, na co ma się ochotę.

Na swoim przykładzie, w styczniu pojechałem do Niemiec po upatrzoną, najbogatszą wersja auta jaka wychodziła, bo w Pl taka pojawia się raz na rok w ogłoszeniach albo i nie.

Kupiłem i jestem bardzo zadowolony, z tym, że ja nigdy nie kupiłem auta innego niż sobie zaplanowałem.

Ale rozumiem, że są różni ludzie, niektórzy mają większe wymagania inni mniejsze.

Napisano

Na obecną chwilę kupiłbym to samo auto.

Tylko tak patrze w cennik i mi wychodzi że auto jest droższe o ponad 7 tyś niż wtedy gdy je kupowałem crazy.gif

Napisano

> Zapewne.... jak chcesz Jaguara to kupisz Daewoo (bez obrazy) bo jest w rozsądnym stanie

A co?

Leganza z tyłu nie jest podobna do Jaguara?

Napisano

> A co?

> Leganza z tyłu nie jest podobna do Jaguara?

Ja bym powiedział, że nawet lepsza i ładniejsza hahaha.gif

Napisano

> Co byscie kupili gdybyscie utracili auto nagle (kradziez, dzwon) w dodatku krotko po zakupie?[..]

Patrzac na twoje doswiadczenie - ikonka_photo2.gif na HP - to raczej auto tej samej klasy, nie koniecznie markiidea.gif - jesli poprzednie ci sie znudzilowink.gif

Raz juz ci zdrowie uratowaloidea.gifhmm.gif - nie ma sensu sie cofaczlosnik.gif raczej isc naprzodzlosnik.gif

Napisano

> Ja bym powiedział, że nawet lepsza i ładniejsza

Nie śmiałem tego napisać wcześniej....a jakie ładne ma poduszki...i skuteczne!

Napisano

Mam focusa, jakby mi zginął albo bym go rozbił kupiłbym audi, o kika lat starsze ale jednak ok.gif

Napisano

> Takie samo autko jakie mieliscie czy moze jednak cos zupelnie innego?

prawdopodobnie takie samo autko waytogo.gif o ile nie wyszłyby jakieś kwiatki przy nim, i byłbym bardzo z niego zadowolony zlosnik.gif

tyle , że z prawdopodobnie z paroma pierdolami więcej niż miał poprzednik ok.gif

bo często sie okazuje w trakcie eskploatacji, że można było jakąś opcję dodać, lecz się już nie da lub jest to kosztowo nieopłacalne

Napisano

> Co byscie kupili gdybyscie utracili auto nagle (kradziez, dzwon) w dodatku krotko po zakupie?

ja to bym chyba bilet miesięczny na MZK/PKS kupił crazy.gif

Takie

Chyba, że miałbym AC. Wtedy poszukiwał bym od nowa będąc bogatszym o doświadczenia z niedawno straconego auta.

Napisano

Tfu tfu oby tak nie było.

Kupił bym ten sam model tyle, że nie R6 a V8. reszta bez zmian.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.