Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co kupić... Trochę nietypowe wymagania...

Featured Replies

Napisano

Auto ma pomieścić rodzinę 2+dość duży 1. Ma być diesel - raczej koło 2 litrów i minimum 100 KM (auto ma jeździć), maksymalna długość to mniej więcej 4,30m ("krótki" parking osiedlowy - nie chce mi się biegać do auta na inny parking), ma być nie starsze, niż 2004 rok, do tego mają być stoliki w oparciach przednich foteli i dużo różnych, ciekawych schowków wewnątrz. Nie mam prawie żadnych zahamowań, jeśli chodzi o kraj produkcji - poza dawnym ZSRR, Chinami i Indiami może być dowolny producent wink.gif Auto będzie "na firmę", cena netto ma wynieść w granicach 25 tysięcy złotych.

Co zaproponujecie?

Edit: oczywiście jeśli chodzi o wyposażenie - klimatyzacja automatyczna, jakieś dobre audio - najchętniej fabryczne, elektryka to plan minimum wink.gif

Napisano

> Auto ma pomieścić rodzinę 2+dość duży 1. Ma być diesel - raczej koło 2 litrów i minimum 100 KM

> (auto ma jeździć), maksymalna długość to mniej więcej 4,30m ("krótki" parking osiedlowy - nie

> chce mi się biegać do auta na inny parking), ma być nie starsze, niż 2004 rok, do tego mają

> być stoliki w oparciach przednich foteli i dużo różnych, ciekawych schowków wewnątrz. Nie mam

> prawie żadnych zahamowań, jeśli chodzi o kraj produkcji - poza dawnym ZSRR, Chinami i Indiami

> może być dowolny producent Auto będzie "na firmę", cena netto ma wynieść w granicach 25

> tysięcy złotych.

> Co zaproponujecie?

Tylko typowe MiniVany czyli

Meriva, C-Max, Scenic, C4 Picasso, itp.

Napisano

> Auto ma pomieścić rodzinę 2+dość duży 1. Ma być diesel - raczej koło 2 litrów i minimum 100 KM

> (auto ma jeździć), maksymalna długość to mniej więcej 4,30m ("krótki" parking osiedlowy - nie

> chce mi się biegać do auta na inny parking), ma być nie starsze, niż 2004 rok, do tego mają

> być stoliki w oparciach przednich foteli i dużo różnych, ciekawych schowków wewnątrz. Nie mam

> prawie żadnych zahamowań, jeśli chodzi o kraj produkcji - poza dawnym ZSRR, Chinami i Indiami

> może być dowolny producent Auto będzie "na firmę", cena netto ma wynieść w granicach 25

> tysięcy złotych.

> Co zaproponujecie?

307 SW, ale chyba będzie dłuższy o 10cm. Motory do wyboru to 2.0 136 koni lub 1.6 110 km.

Napisano
  • Autor

> 307 SW, ale chyba będzie dłuższy o 10cm. Motory do wyboru to 2.0 136 koni lub 1.6 110 km.

10 cm jest akceptowalne smile.gif Po prostu Vectra C wystaje o mniej więcej 20 cm za dużo a ma ona ok. 4600 mm długości - stąd dodałem (a w sumie to odjąłem) jeszcze 10 cm zapasu i wyszło mi 4300mm. 4400mm wejdzie bez problemu.

Napisano
  • Autor

> Tylko typowe MiniVany czyli

> Meriva, C-Max, Scenic, C4 Picasso, itp.

Z trójki C-Max, Scenic, C4 Picasso + ewentualnie Berlingo, Kangoo - co byście polecili. Chodzi o typowe bolączki modeli, na co zwracać uwagę przy zakupie itd.

Napisano

> Ciut za mała niestety - potrzebuję nieco większego auta.

Scenik 2, Pikuś ciut większe (i również bardziej przestronne) może Ci podpasują?

Napisano

> Z trójki C-Max, Scenic, C4 Picasso + ewentualnie Berlingo, Kangoo - co byście polecili. Chodzi o

> typowe bolączki modeli, na co zwracać uwagę przy zakupie itd.

Z tego to jedynie miałem rozeznanie w C-Maxie.

Typowy Focus.

Silniczek 2,0 TDCi 136KM z giftami pod 150 prawie waytogo.gif

Ogólnie polecany, ale trzeba go dokładnie sprawdzić, zawieszenie perełka, modele 2007 roku po lifcie wyglądają o wiele lepiej wg mnie.

Co więcej? Jak coś to takiego zadbanego śmiało brać!

Napisano

> Z tego to jedynie miałem rozeznanie w C-Maxie.

> Typowy Focus.

> Silniczek 2,0 TDCi 136KM z giftami pod 150 prawie

> Ogólnie polecany, ale trzeba go dokładnie sprawdzić, zawieszenie perełka, modele 2007 roku po

> lifcie wyglądają o wiele lepiej wg mnie.

> Co więcej? Jak coś to takiego zadbanego śmiało brać!

Ja bym raczej skłaniał sie ku Scenikowi. Jeśli chodzi o jakość bardzo poprawiła sie między 1gen a 2gen. Jeśli chodzi o komfort i rozplanowanie wnętrza (ergonomia schowki i gadżety) - tu Scenik nie ma sobie równych. Ale jeśli chodzi o zawieszenie - tu Ford pokazuje pazur... Cytryny nie znam.

Napisano

> Może VW Touran 1.9 TDI ?

Do 25 kPLN? facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> Może VW Touran 1.9 TDI ?

Chyba mi się jednak C-Max bardziej podoba. Bardziej "kompaktowy" jest - Touran to już taki busik bardziej.

Ale faktem jest, że jestem w pełni zaskoczony tym, że takie fajne auta są tak tanie.

Napisano
  • Autor

> netto....czytamy ze zrozumieniem

> pierwszy z brzegu - do negocjacji i się załapie

Ale pełnego odliczenia VAT się na takim aucie nie zrobi - brak kraty, te z kratą z kolei są odpowiednio droższe i ciężko się jednak złapać w zakładanej kwocie. Co prawda mógłbym dołożyć kilka tysięcy, ale boję się trochę, bo tak kroczek po kroczku dojdę do salonówki za 100 tysięcy wink.gif A pod blok drogiego auta po prostu szkoda - i tak będzie za chwilę poobijane, więc te 25 tysięcy to taki próg, do którego nie odczuwałbym potrzeby zamordowania w sposób szczególnie brutalny zbyt "zamaszystego" sąsiada.

Napisano

Ja bym pomyślał nad 307sw. Co prawda w domu był hatchback ale jest w nim naprawdę bardzo dużo miejsca. Dodatkowo nie jest wysoki i nie siedzi się jak na taborecie wink.gif

Napisano

> Ja bym pomyślał nad 307sw. Co prawda w domu był hatchback ale jest w nim naprawdę bardzo dużo

> miejsca. Dodatkowo nie jest wysoki i nie siedzi się jak na taborecie

Wydaje się znacznie większy niz jest szczególnie w wersji ze szklanym dachem. Wydawało mi się to naprawdę bezsensownym gadżetem dopóki nie siadłem sobie w takim wink.gif Fajna sprawa, polecam szczególnie jakąś bogatsza wersję z tym gadżetem.

Napisano

Meriva 1.7CDTI? Bardzo sprytne autko. waytogo.gif

Napisano

> Ciut za mała niestety - potrzebuję nieco większego auta.

Oglądałeś live? Bo mimo wszystko jest całkiem spora. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Oglądałeś live? Bo mimo wszystko jest całkiem spora.

Ale mimo wszystko to jest na Corsie oparte. Potrzebuję czegoś dość przestronnego i z dużym bagażnikiem - powiedzmy klasy Berlingo, ale może bardziej "cywilizowane" auto.

Napisano

Fiat Ulysse?? tylko chyba wg Twych wymagań nieco duże...

Napisano

> Ale mimo wszystko to jest na Corsie oparte. Potrzebuję czegoś dość przestronnego i z dużym

> bagażnikiem - powiedzmy klasy Berlingo, ale może bardziej "cywilizowane" auto.

Polecam obejrzeć live. ok.gif To z Opla Ci nic nie podpasuje, bo Zafira to tylko A raczej, B będzie pewnie za duża.

Napisano

> Ale mimo wszystko to jest na Corsie oparte. Potrzebuję czegoś dość przestronnego i z dużym

> bagażnikiem - powiedzmy klasy Berlingo, ale może bardziej "cywilizowane" auto.

To w takimr azie bez problemu znajdziesz Opla Combo Tour 1.7CDTi 100KM. Mimo, ze przod jest Cotrsy reszta jest o niebo wieksza od Berlingo i pochodnych. Mamy w domu Combo ze slabszym silnikiem i czasami przydaloby sie tych dodatkowych 25KM, ale jesli chodzi o ladownosc i pakownosc nei ma sobie rownych. Nie bez powodu od dluzszego czasu sam szukam takiego combolota. Samochod naprawde godny uwagi i warty polecenia. Szerokim lukiem omijaj silniki 1.3CDTi.

Napisano

> To w takimr azie bez problemu znajdziesz Opla Combo Tour 1.7CDTi 100KM. Mimo, ze przod jest Cotrsy

> reszta jest o niebo wieksza od Berlingo i pochodnych. Mamy w domu Combo ze slabszym silnikiem

> i czasami przydaloby sie tych dodatkowych 25KM, ale jesli chodzi o ladownosc i pakownosc nei

> ma sobie rownych. Nie bez powodu od dluzszego czasu sam szukam takiego combolota. Samochod

> naprawde godny uwagi i warty polecenia. Szerokim lukiem omijaj silniki 1.3CDTi.

Znam jedną Corsę z silnikiem 1.3CDTI i jest całkiem ok. Pali astronomicznie mało, odpycha się nawet jakoś, generalnie jest okej. Z awarii to poszło koło z tłumikiem drgań na pasku wielorowkowym. no.gif

Napisano

> Znam jedną Corsę z silnikiem 1.3CDTI i jest całkiem ok. Pali astronomicznie mało, odpycha się nawet

> jakoś, generalnie jest okej. Z awarii to poszło koło z tłumikiem drgań na pasku wielorowkowym.

Combo z silnikiem 1,3 CDTI potrafi palic 8 litrow na setke.

Opinia z serwisu.Zreszta nie jednego.

Combo - jakby nie patrzec - jest "troche" wieksze od Corsy

Napisano
  • Autor

> Fiat Ulysse?? tylko chyba wg Twych wymagań nieco duże...

Za długi. Po prostu auto tej długości wystawałoby na jezdnię. Jakoś nie mam ochoty wymieniać zderzaka raz na 2 tygodnie ani stać się obiektem sąsiedzkiej zorganizowanej akcji zbrojnej wink.gif

Na razie prowadzi Focus C-max waytogo.gif

Napisano

Xsara picasso powinna Ci wystarczyc niecale 4300 dlugosci

550 litrow pojemnosci bagaznika

3 oddzielne fotele z tylu

dobrze wyposazone wersje to podstawa

bardziej cywilizowane niz berlingo/partner

zawieszenie zblizone albo praktycznie takie samo jak w berlingo/partner

przyzwoite silniki diesla

dobry samochodzik za niewielkie pieniadze ciagle produkowany smile.gif

pozbawiony chorob wieku dzieciecego

minusem jest brak obrotomierza...

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

> To w takimr azie bez problemu znajdziesz Opla Combo Tour 1.7CDTi 100KM. Mimo, ze przod jest Cotrsy

> reszta jest o niebo wieksza od Berlingo i pochodnych. Mamy w domu Combo ze slabszym silnikiem

> i czasami przydaloby sie tych dodatkowych 25KM, ale jesli chodzi o ladownosc i pakownosc nei

> ma sobie rownych. Nie bez powodu od dluzszego czasu sam szukam takiego combolota. Samochod

> naprawde godny uwagi i warty polecenia. Szerokim lukiem omijaj silniki 1.3CDTi.

Tylko to wnętrze... Taka bieda z nędzą w porównaniu z np. C-Maxem (nawet przed liftingiem, chociaż większych różnic między przed- i poliftowymi nie widzę)...

Napisano
  • Autor

> Xsara picasso powinna Ci wystarczyc niecale 4300 dlugosci

> 550 litrow pojemnosci bagaznika

> 3 oddzielne fotele z tylu

> dobrze wyposazone wersje to podstawa

> bardziej cywilizowane niz berlingo/partner

> zawieszenie zblizone albo praktycznie takie samo jak w berlingo/partner

> przyzwoite silniki diesla

> dobry samochodzik za niewielkie pieniadze ciagle produkowany

> pozbawiony chorob wieku dzieciecego

> minusem jest brak obrotomierza...

> pozdr.

> M.

Żeby to miało normalne zegary... Jeździłem trochę C4 i nie potrafiłem się przyzwyczaić do tego, że są nie tam, gdzie się spodziewałem, tylko trzeba na środek spojrzeć...

Napisano

> Żeby to miało normalne zegary... Jeździłem trochę C4 i nie potrafiłem się przyzwyczaić do tego, że

> są nie tam, gdzie się spodziewałem, tylko trzeba na środek spojrzeć...

e tam to w niczym nie przeszkadza smile.gif

Kiedys nie chcialem takiego auta ale teraz uwazam ze to calkiem wygodne.

Mam i takie, ktore ma normalne zegary i te na srodku smile.gif

zero problemow smile.gif

pozdr.

M.

Napisano

Seat Altea - bardzo sympatyczne autko.

Napisano

> Seat Altea - bardzo sympatyczne autko.

Altea XL.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.