Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wreszcie powstał .....

Featured Replies

Napisano

wreszcie powstał .....ten kącik zlosnik.gif

ciesze się niezmiernie, choć jeszcze nie mam auta z PRL a tylko jakies stare włoskie F/I/A/T-y ....

ale w tym roku przybędzie do garażu 105 L smile.gif

Napisano

> wreszcie powstał .....ten kącik

> ciesze się niezmiernie, choć jeszcze nie mam auta z PRL a tylko jakies stare włoskie F/I/A/T-y ....

> ale w tym roku przybędzie do garażu 105 L

choć się w innych wątkach nie udzielałem, też byłem za, choć pewnie swojego ukochanego 125p nigdy mieć nie będe frown.gif

Kącik dodany do ulubionych zlosnik.gif

Napisano

no wybacz ale kącika motoCSSR nie będzie rotfl.gif

autko zacne i na pewno to jest jak najbardziej dobre miejsce dla niego - jak będzie wink.gif

Napisano

> choć się w innych wątkach nie udzielałem, też byłem za, choć pewnie swojego ukochanego 125p nigdy

> mieć nie będe

Jak go zmieniłem na Brava trzy letnią, czułem sie jak Bóg rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> no wybacz ale kącika motoCSSR nie będzie

domyślam się ze jednak wiesz ze chodzi o Syrenę zlosnik.gif

Napisano

> Jak go zmieniłem na Brava trzy letnią, czułem sie jak Bóg

wtedy gdy zmieniałeś na pewno, ale czy dzisiaj bys nie chcial mieć takiego stojącego obok NB ? zlosnik.gif

Napisano

> wtedy gdy zmieniałeś na pewno, ale czy dzisiaj bys nie chcial mieć takiego stojącego obok NB ?

szczerze to nie, wolałbym z początku produkcji, na licencji fiata. Te PF to było straszne g....

Tylko, zaraz....moze sie nie zrozumielismy, mówie o FSO 1500, a Ty masz na mysli na licencji?

Napisano

> szczerze to nie, wolałbym z początku produkcji, na licencji fiata. Te PF to było straszne g....

> Tylko, zaraz....moze sie nie zrozumielismy, mówie o FSO 1500, a Ty masz na mysli na licencji?

ja jestem inny, najbardziej kocham MR75 i późniejsze, czyli takie g... jak to mówisz rotfl.gifrotfl.gif

ale oczywiście starszym bym nie pogardził.

Wczoraj widziałem 3 kanciaki, jeden młodszy, w pięknym stanie (przynajmniej z zewnątrz) dziadek z babcia pod lidla podjechali, ja gapiłem sie na nich, dziadek na mnie rotfl.gifrotfl.gif , drugi starszy, sprzed MR75, ale widac był na nim ząb czasu, też dziadek i wyjeżdżał spod biedronki, trzeci to kombi, ale mi przeleciał przed oczami i nie zdążyłem sie przyjrzeć zlosnik.gif

3 kanty w 1 dzień - to chyba jakis znak hmm.gif

Napisano

Ja w przyszłości ( mam nadzieje niedalekiej ) mam zamiar kupić dużego fiata.

Jak dziś pamiętam wujkowego żółtego fiaciora ze srebrnymi klamkami i zderzakami. I tem poziomy wkaźnik prędkości.

Były to lata mniej więcej 90.

Napisano

mój wujek tez miał tylko kość słoniową, nie pamietam rocznika, miał skrzynie 5 biegową - wtedy się zakochałem w fiaciorze zlosnik.gif

Sprzedał go czy oddał na złom gdzieś w połowie lat 90-tych frown.gif

Napisano

> wreszcie powstał .....ten kącik

> ciesze się niezmiernie, choć jeszcze nie mam auta z PRL a tylko jakies stare włoskie F/I/A/T-y ....

No to będzie nas, posiadaczy skarpety dwóch.

Napisano

> taka stoi jako reklama w salonie Skody - 300 metrów od mojego mieszkania w Pradze

Tylko że to jest akurat Skoda 110R biglaugh.gif Swoją drogą rewelacyjne auto serduszka.gifcool.gif

Napisano

dziadek miał kiedyś i Skarpetę i Kanta, tata powoził przez jakiś rok Warszafką.. kurde wtedy nie doceniałem tych aut, a teraz jakby ich nie posprzedawano to byłby szał i wogóle 270751858-jezyk.gif

Napisano

Gratulacje z okazji nowego Kacika.

Przyt okazji wrzuce foty kolesia 125p. Niestety mocno skundlony ale od nowosci w rodzinie.

Napisano
  • Autor

> Tylko że to jest akurat Skoda 110R

wiem ok.gif

ale tak mi się podoba ze musialem wkleic, co dwa miechy pytam czy niechcą sprzedać 270751858-jezyk.gif

Napisano

a Wołga to nie PRL tylko ZSRR crazy.gifzlosnik.gif

Napisano

> a Wołga to nie PRL tylko ZSRR

ale w PRLu dzieci nią straszyli, więc się liczy rotfl.gif

Napisano

> ale w PRLu dzieci nią straszyli, więc się liczy

straszyli ale bardziej 21ką ;-)

Napisano

> no i co w zwiazku - będzie walka o nowy kącik

MotoCCCP? hehe.gifzlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

> no i co w zwiazku - będzie walka o nowy kącik

> masz coś ciekawego - dawaj tutaj

> pozdrawiam

A to, ze kacik powinien miec opis:

Kącik miłośników motoryzacji czasu PRL oraz innych demoludów.

i wtedy wiadomo ze i Lada sie zalapie i Zastava i Yugo i Wolga i Skodzianka tez. I takei bylo moje zalozoenie przy prosbie o zalozenie kacika. Wlasnie, zeby uniknac pytan jakie sie tu pojawiaja i beda pojawiac. Zmien wiec jak mozesz opis kacika i bedzie wszystko jasne.

Napisano

> A to, ze kacik powinien miec opis:

> Kącik miłośników motoryzacji czasu PRL oraz innych demoludów.

> i wtedy wiadomo ze i Lada sie zalapie i Zastava i Yugo i Wolga i Skodzianka tez. I takei bylo moje

> zalozoenie przy prosbie o zalozenie kacika. Wlasnie, zeby uniknac pytan jakie sie tu pojawiaja

> i beda pojawiac. Zmien wiec jak mozesz opis kacika i bedzie wszystko jasne.

Również myślę, że odrobinę szerszy opis ten główny by się przydał,

poczekajmy jeszcze chwilę i zobaczymy czy szanowne grono A przychyli się pomyślnie do modyfikacji nazwy kącika,

jak na razie to widzę, że ruch się dość spory generuje i to nie tylko miłośników rodzimej produkcji wink.gif

pozdrawiam

ps: priva przeczytałem - cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości zlosnik.gif

Napisano

> Również myślę, że odrobinę szerszy opis ten główny by się przydał,

> poczekajmy jeszcze chwilę i zobaczymy czy szanowne grono A przychyli się pomyślnie do modyfikacji

> nazwy kącika,

> jak na razie to widzę, że ruch się dość spory generuje i to nie tylko miłośników rodzimej produkcji

Nazwa powstala na szybko i raczej spontanicznie, a chdozilo wlasnie o kacik dla wszelkiej masci youngtimerow i samochodow z ich czasow. Wtedy akurat bylo PRL, wiec az sie cisnelo MotoPRL, lecz zamysl byl szerszy i dotyczyc ma samochodow wszystkich krajow Z CZASOW PRL, czyli NRD, RFN (dziwnie to teraz wyglada icon_eek.gif), Czechosłowacji czy Jugosławii, a wiec wlasnie krajow istniejacych w czasach istnienia PRL.

A ruch bedzie jeszcze wiekszy jak kacik sie rozkreci, dlatego mysle, ze im szybciej sie ustali zalozenia poczatkowe,tym pozniej bedzie mniej nieporozumien. A wierze w to, ze to bedzie jeden z bardziej poczytnych kacikow, weic wy jako modzi, musicie byc przygotowani na sporo roboty grinser006.gif

I czekam na odpowiedz na priva waytogo.gif

Napisano

> taka stoi jako reklama w salonie Skody - 300 metrów od mojego mieszkania w Pradze

Przez tyle lat nie sprzedała się ? biglaugh.gif

Napisano

> Nazwa powstala na szybko i raczej spontanicznie, a chdozilo wlasnie o kacik dla wszelkiej masci

> youngtimerow i samochodow z ich czasow. Wtedy akurat bylo PRL, wiec az sie cisnelo MotoPRL,

> lecz zamysl byl szerszy i dotyczyc ma samochodow wszystkich krajow Z CZASOW PRL, czyli NRD,

> RFN (dziwnie to teraz wyglada ), Czechosłowacji czy Jugosławii, a wiec wlasnie krajow

> istniejacych w czasach istnienia PRL.

> A ruch bedzie jeszcze wiekszy jak kacik sie rozkreci, dlatego mysle, ze im szybciej sie ustali

> zalozenia poczatkowe,tym pozniej bedzie mniej nieporozumien. A wierze w to, ze to bedzie jeden

> z bardziej poczytnych kacikow, weic wy jako modzi, musicie byc przygotowani na sporo roboty

> I czekam na odpowiedz na priva

Ja Ci dam młodych wpysk.gif - jak żeś się narodził to ja już zasuwałem na "dwóch łapach" hehe.gif

ale spoko pomyśli się bo uwaga godna przemyślenia skromny.gif

ps:

moto PRL i innych demoludów - jak to wygląda hmm.gif

Napisano

demoludy to raczej określenie pejoratywne(negatywne). lepiej KDL - kraje demokracji ludowej (brzmi neutralnie).

Napisano

> demoludy to raczej określenie pejoratywne(negatywne). lepiej KDL - kraje demokracji ludowej (brzmi

> neutralnie).

tylko kto te KDL zrozumie hehe.gif

fonetycznie demoludy chyba lepiej dla ucha brzmi wink.gif

ale oczywiście można pokombinować skromny.gif

Napisano

> Ja Ci dam młodych - jak żeś się narodził to ja już zasuwałem na "dwóch łapach"

Modzi nie mlodzi hehe.gif

> ale spoko pomyśli się bo uwaga godna przemyślenia

> ps:

> moto PRL i innych demoludów - jak to wygląda

Mam zalozyc watek na bardziej realna nazwe kacika?

Napisano

> Modzi nie mlodzi

ja jeszcze śpię - dzieciak w nocy kusił hehe.gif

> Mam zalozyc watek na bardziej realna nazwe kacika?

poczekaj skromny.gif

nazwa główna jest motoPRL

później jest opis np: Kącik miłośników polskiej motoryzacji oraz innych pojazdów z czasów byłej PRL.

ja bym coś z tym opisem zrobił hmm.gif , główne by zostało z tym PRLem

Napisano

> ja bym coś z tym opisem zrobił , główne by zostało z tym PRLem

MotoPRL - za Komuny było lepiej hehe.gif

Napisano

Kącik miłośników polskiej motoryzacji oraz innych pojazdów z czasów demokracji ludowej smirk.gif

Napisano

Bedzie taki:

Kącik miłośników motoryzacji czasu PRL oraz innych demoludów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.