Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zawieszenie do rally w ccs??

Featured Replies

Napisano

Witam mam pytanko jakie zawieszenie będzie jak najlepsze do płaskich wyścigów generalnie nastawiam się na starty w RALLY LANDZIE DEBRZNO-KUHARA obecnie znajduje się na aucie JAMEX/monroe rozpórka przód.wiem ze biliki B6 są najlepsze ale szukam tańszego rozwiązania

pozdrawiam

Napisano

Jeździłem ostatnio i na B6 i na Krosno PZM, które pewnie zostanie polecone Ci tu jako tańsza alternatywa, i tak:

bil - miodzio i w ogóle mega wypas, coś cudownego poprostu

krosno - twarde jak cholera, auto skacze jak piłeczka, do wyścigów na idealnie płaskie asfalty może by sie nadało, ale na oesy (nie wiem dokładnie jaka nawierzchnia jest w rallylandzie) imho kicha

moim zdaniem warto troche zaoszczędzić i kupić jednak bila

Napisano

> Witam mam pytanko jakie zawieszenie będzie jak najlepsze do płaskich wyścigów generalnie nastawiam

> się na starty w RALLY LANDZIE DEBRZNO-KUHARA obecnie znajduje się na aucie JAMEX/monroe

> rozpórka przód.wiem ze biliki B6 są najlepsze ale szukam tańszego rozwiązania

> pozdrawiam

kup chinszczyzne za 700 komplet dozpierasz, sprzedaż i kupisz bila. kolega smiga na tym chinskim g... i jedzie

Napisano

> kup chinszczyzne za 700 komplet

za 700 to chyba komplet kyb + fk można mieć, dosyć chwalony przez forumowiczów, więc nie wiem czy jest sens kupna jakiegoś chińskiego dziadostwa

Napisano

> za 700 to chyba komplet kyb + fk można mieć, dosyć chwalony przez forumowiczów, więc nie wiem czy

> jest sens kupna jakiegoś chińskiego dziadostwa

ty ja wiem ale kolega kupil toto za 700zl drugi rok lata po kjsach wyryp nie wyryp nic nie wylało. Do tego dosyć sztywne fajnie sie prowadzi po kjs

Napisano

mialem wczesnij pzm i rzeczywiscie beton jest straszny jak taczka jezdzisz( nie wspominam ze jak jest przeskok w asfalcie to przy wiekszej predkosci podbija i traci przyczepnosc) teraz mam kyb olejowa z fk i jest git.Wybiera w porownaiu do pzm jest twardo , jedyny minus to taki ze srasnzei wysoko stoi(mozna sie bawi w skracanie amorkow jak kto lub).Ale za ta kase wg mnie dobry zawias

Napisano

> mialem wczesnij pzm i rzeczywiscie beton jest straszny jak taczka jezdzisz( nie wspominam ze jak

> jest przeskok w asfalcie to przy wiekszej predkosci podbija i traci przyczepnosc) teraz mam

> kyb olejowa z fk i jest git.Wybiera w porownaiu do pzm jest twardo , jedyny minus to taki ze

> srasnzei wysoko stoi(mozna sie bawi w skracanie amorkow jak kto lub).Ale za ta kase wg mnie

> dobry zawias

jak stoi wysoko scinasz sprezyny a nie amorki

Napisano

chodzilo mi o skrocenie amorkow sprezyny swoja droga, by moc bardziej posadzic(obecnei mam -40 sprezyny).

Napisano

ja dlugo zbieralem na b6 (+eibach -30, tyl -1 zwoj) ale warte sa kazdej kasy, na poczatku mialem tylko przod ale dopiero komplet sprawil ze jest niesamowicie, pieknie wybiaraja dziury i co dla mnie najwazniejsze wrescie auto zaczelo przyspieszac na zakretach a nie mielic kolami i stac w miejscu widac to po czasach jakie wykrecam

sprobuj znalesc urzywane b6 w jak najlepszym stanie lub takie do regeneracji byle byly proste, zawsze mozna zaoszczedzic troche kasy

Napisano

> ja dlugo zbieralem na b6 (+eibach -30, tyl -1 zwoj) ale warte sa kazdej kasy, na poczatku mialem

> tylko przod ale dopiero komplet sprawil ze jest niesamowicie, pieknie wybiaraja dziury i co

> dla mnie najwazniejsze wrescie auto zaczelo przyspieszac na zakretach a nie mielic kolami i

> stac w miejscu widac to po czasach jakie wykrecam

> sprobuj znalesc urzywane b6 w jak najlepszym stanie lub takie do regeneracji byle byly proste,

> zawsze mozna zaoszczedzic troche kasy

Morgan ma bile na sprzedaż

Napisano
  • Autor

Wiadomo B6 to porządny sprzęcik i musi kosztować ale nie wiem jak będzie szło na RALLY wiec szkoda inwestować za dużo kaski rozumiecie niby tez si są KYB złote nie znam oznaczenia a sprężyny JAMEX będą si na KJS?? bo wiadomo ulica to ulica a ''odcinek '' co innego

Napisano

dobrze prawisz zeby.GIF wszystkich chętnych zapraszam na priv zeby.GIF

Napisano

> kup chinszczyzne za 700 komplet dozpierasz, sprzedaż i kupisz bila. kolega smiga na tym chinskim

> g... i jedzie

Czuczu a co sądzisz o zawiasie angielskiej firmy SPAX ?

Napisano

> Czuczu a co sądzisz o zawiasie angielskiej firmy SPAX ?

nie wiem jak w cc nigdy nie widzialem. Za to w pugu 206 za twarde na nasze oesy były

Napisano

> nie wiem jak w cc nigdy nie widzialem. Za to w pugu 206 za twarde na nasze oesy były

Można to w ogóle porównywać do bilsteina, czy raczej mają charakterystykę pmz-1?

Napisano

> Można to w ogóle porównywać do bilsteina, czy raczej mają charakterystykę pmz-1?

wydaje mi sie że pomiedzy napewno dosyc sztywne, ale nie tak jak nasz rodzimy pzm

Napisano

ja śmigam na amorach ta technix, w porównaniu do seryjnych dają rade smile.gif może nie beton, ale samochód dobrze trzyma się drogi.

Napisano

A był tu kiedyś ktoś kto tanio sprzedawał nowe komplety Delphi PZM... Kojarzy ktoś?

Cena 740 za komplet nowych PZM to dobra cena czy da się wyrwać gdzieś taniej?

I pytanie drugie, ile może kosztować Kayaba Ultra SR do CC/SC??

PS. Sorry że tak się wpitalam w temat ale mnie to też interesuje grinser006.gif

Napisano

> Witam mam pytanko jakie zawieszenie będzie jak najlepsze do płaskich wyścigów generalnie nastawiam

> się na starty w RALLY LANDZIE DEBRZNO-KUHARA obecnie znajduje się na aucie JAMEX/monroe

> rozpórka przód.wiem ze biliki B6 są najlepsze ale szukam tańszego rozwiązania

> pozdrawiam

Do RallyLandu seryjne B6 jest za miękkie.

Tam (póki co) jest równo i płasko jak stół, więc amortyzatory twarde (mogą być B6, ale powinny być utwardzone) i jak najniżej.

Natomiast mówią cały czas że przygotują tam kiedyś bardziej wyrypiaste trasy i wtedy to co napisałem może stracić akutalność.

Napisano
  • Autor

> Do RallyLandu seryjne B6 jest za miękkie.

> Tam (póki co) jest równo i płasko jak stół, więc amortyzatory twarde (mogą być B6, ale powinny być

> utwardzone) i jak najniżej.

> Natomiast mówią cały czas że przygotują tam kiedyś bardziej wyrypiaste trasy i wtedy to co

> napisałem może stracić akutalność.

wiec możliwe za na takim zawiasie jak mam mogę na początek polatać ?? devil.gif

Napisano

> wiec możliwe za na takim zawiasie jak mam mogę na początek polatać ??

Na początek to możesz zawsze polatać na czymkolwiek smile.gif

Pojeździj, a potem sam zobaczysz co Ci leży.

Odradzałbym tylko seryjny zawias do RL, bo tam jednak jeździ się po 150km/h i to nawet na naprzemiennych zakrętach, a podparcie się dachem przy takiej prędkości nie będzie przyjemne.

Napisano
  • Autor

> Na początek to możesz zawsze polatać na czymkolwiek

> Pojeździj, a potem sam zobaczysz co Ci leży.

> Odradzałbym tylko seryjny zawias do RL, bo tam jednak jeździ się po 150km/h i to nawet na

> naprzemiennych zakrętach, a podparcie się dachem przy takiej prędkości nie będzie przyjemne.

No więc w takim razie polatam na tym co mam bo co mam włożyć? springi obniżają środek ciężkości ale amorki pozostają bez zmian nie będe zakładał ''betona'' bo buda nie jest obspawana może jakieś KYB

Napisano

> No więc w takim razie polatam na tym co mam bo co mam włożyć? springi obniżają środek ciężkości ale

> amorki pozostają bez zmian nie będe zakładał ''betona'' bo buda nie jest obspawana może jakieś

> KYB

To jest racja - najpierw klatka, potem zawias.

Inaczej popsujesz sobie budę.

Napisano
  • Autor

> To jest racja - najpierw klatka, potem zawias.

> Inaczej popsujesz sobie budę.

Tak tylko na tym etapie muszę ocenić jak będzie mi szło, wkładać klatkę itp co nie kosztuje 1$ więc chcę spróbować i zobaczymy czy będzie ''PRĄD'' cfaniaczek.gif na to:)

Napisano

> Tak tylko na tym etapie muszę ocenić jak będzie mi szło, wkładać klatkę itp co nie kosztuje 1$ więc

> chcę spróbować i zobaczymy czy będzie ''PRĄD'' na to:)

Zdecydowanie jestem zwolennikiem tego żeby najpierw jeździć, a dopiero potem modzić auto smile.gif

Jeżdżenie zresztą daje zazwyczaj lepsze efekty, więcej frajdy i mniej kosztuje niż modzenie.

Podsumowując - jeżdżenie przyszłością motorsportu wink.gif

Napisano
  • Autor

> Zdecydowanie jestem zwolennikiem tego żeby najpierw jeździć, a dopiero potem modzić auto

> Jeżdżenie zresztą daje zazwyczaj lepsze efekty, więcej frajdy i mniej kosztuje niż modzenie.

> Podsumowując - jeżdżenie przyszłością motorsportu

Dokładnie wszystko musi być przemyślane smile.gif

Napisano

> A był tu kiedyś ktoś kto tanio sprzedawał nowe komplety Delphi PZM... Kojarzy ktoś?

> Cena 740 za komplet nowych PZM to dobra cena czy da się wyrwać gdzieś taniej?

> I pytanie drugie, ile może kosztować Kayaba Ultra SR do CC/SC??

> PS. Sorry że tak się wpitalam w temat ale mnie to też interesuje

Tu masz za 750

Napisano

Ktora opcje byscie polecili - patrz temat.

Napisano

> Ktora opcje byscie polecili - patrz temat.

kayaba (exel-g) ale tylko sprężyny do - 40 od serii!!

Napisano
  • Autor

W przyszłości wkładam zawias KYB ultra sr opinie mówią ze wytrzymały i polecają teraz pytanie dotyczy sprężyn jakie JAMEX nadaje się ?? czy jakieś FK

Napisano

> W przyszłości wkładam zawias KYB ultra sr opinie mówią ze wytrzymały i polecają teraz pytanie

> dotyczy sprężyn jakie JAMEX nadaje się ?? czy jakieś FK

Odnośnie KYB ultra SR, opinie też słyszałem,ale nigdy nie dotarłem do osoby co na tym śmigała, raz tylko na hodze był koleś i pisał że na równy asfalt!! jadnak dużo o tym amorze czytałem, ale nie doszukałem się inforamacji że jest do obnizonych sprężyn podobnie jak B6 w serii (bez gwintu)

Napisano

> Ktora opcje byscie polecili - patrz temat.

żadną jak wyżej, imho do zastosowań sportowych w tańszej opcji

Excel-G + Eibach/H&R

żadnego MTS czy FK...

> dotyczy sprężyn jakie JAMEX nadaje się ??

zdecydowanie NIE, do jazdy podwórkowej co najwyżej

Napisano

> żadną jak wyżej, imho do zastosowań sportowych w tańszej opcji

> Excel-G + Eibach/H&R

> żadnego MTS czy FK...

http://moto.allegro.pl/kayaba-amortyzatory-przod-fiat-seicento-odboje-osl-i1285267305.html

pany czy o takim mowa?

znudziła mi się jazdz na pzm i szukam czegoś miękciejszego do -60/50

jak się na tym jeździ twardo miękko czy jak

Napisano

> http://moto.allegro.pl/kayaba-amortyzatory-przod-fiat-seicento-odboje-osl-i1285267305.html

> pany czy o takim mowa?

> znudziła mi się jazdz na pzm i szukam czegoś miękciejszego do -60/50

> jak się na tym jeździ twardo miękko czy jak

To są własnie Excel-G, ale wątpie żeby Ci to długo pojeździło przy -60.

To nie są amortyzatory przystosowane pod takie obniżenie..

Nie wiem jak z Ultra SR, choć szczerze wątpie by i one były...

Napisano

> To są własnie Excel-G, ale wątpie żeby Ci to długo pojeździło przy -60.

> To nie są amortyzatory przystosowane pod takie obniżenie..

> Nie wiem jak z Ultra SR, choć szczerze wątpie by i one były...

szukam czegoś w rozsądnych pieniądzach bo na B6 mnie nie stać

no chyba że powrócę do eibacha -35

Napisano

> szukam czegoś w rozsądnych pieniądzach bo na B6 mnie nie stać

> no chyba że powrócę do eibacha -35

eibach plus kayaba to niezły zestaw. KYB może nie wytrzymać dużej gleby.

Napisano

> A gdzie w Polsce można kupić KYB Ultra SR?? I ile to kosztuje??

mnie nie pytaj. Nie mam pojęcia. Mówiłem o excel-g

Napisano

> mi Excell-G nie wytrzymał H&R -35 ale tylko lewy przód.

> Rozglądam się za B6

to coś nie tak musiałeś mieć. Pamiętam jeszcze jak z bratem jeździłem sejem to u niego kayaba excel-g z eibachem wytrzymała ponad rok ostrego upalania

Napisano

> to coś nie tak musiałeś mieć. Pamiętam jeszcze jak z bratem jeździłem sejem to u niego kayaba

> excel-g z eibachem wytrzymała ponad rok ostrego upalania

moze egzemplarz slaby byl. Moze przyczyna bylo obnizenie auta bo amor wczesniej pracowal w innym zakresie (kiedys slyszalem taka teorie).

Ogolnie dopoki zawieszenie dzialalo to bylem zadowolony. Raz mi tylko na garbie tyl podbilo w gore ale przeszkoda nieoznaczona byla w zaden sposob a ja mialem ca 80km/h zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Odnośnie KYB ultra SR, opinie też słyszałem,ale nigdy nie dotarłem do osoby co na tym śmigała, raz

> tylko na hodze był koleś i pisał że na równy asfalt!! jadnak dużo o tym amorze czytałem, ale

> nie doszukałem się inforamacji że jest do obnizonych sprężyn podobnie jak B6 w serii (bez

> gwintu)

Znajomy lata na nich w nissanie sunny i poleca. Przedtem w cc miał b6 więc ma jakiś odnośnik smile.gif cena kompletu to 840pl w INTER RALLY,tam się dowiadywałem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.