Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GP Brazylia

Featured Replies

Napisano

> Mnie zadziwia sytuacja Rosberga.

> Juz 3 pitstopy i jedzie na 6 pozycji przed m.in. Hulk i Kub.

Powiem szczerze - dla mnie ten sport jest kompletnie bezsensowny z powodu tego rodzaju sytuacji.

Napisano

no i po wyscigu.

IMHO - jak do tej pory najnudniejszy wyscig w tym sezonie. Emocje jak na rybach. zlosnik.gif

Chwilowo przegrzewajacy sie silnik Webbera - troche podejrzana sytuacja. Widac promuja Vettela.

Za to za tydzien bedzie sie dzialo ok.gifok.gifok.gif

Wszystko sie rozegra. panic.gif

Napisano

> Mnie zadziwia sytuacja Rosberga.

> Juz 3 pitstopy i jedzie na 6 pozycji przed m.in. Hulk i Kub.

facepalm.gif nie no co oni Rosbergowi zrobili... wymieniali koła bez podnośnika hehe.gif pewnie jeszcze zdażyli by wymienić silnik a i tak był by na 6-tej pozycji hehe.gif

Napisano

> IMHO - jak do tej pory najnudniejszy wyscig w tym sezonie. Emocje jak na rybach.

W pełni zgadzam się. W tym sezonie od większości GP wiało nudą na kilometr ... mam nadzieje że FIA wprowadzi jakieś zmiany, inaczej będzie to sport ze emocjami na poziomie mody na sukces. sob.gif

Napisano

Bardzo nie podobał mi się postawa Red Bull wobec Webbera.

Słaba postawa Roberta i Renault po tym co pokazali

w treningach i kwalifikacjach.

Ciekawa sytuacja powstała w punktacji po tym GP.

Alonso musi dojechać wyżej niż miejsce 5 przyjmując że Vettel i Webber będą nr 1 i nr 2.

Napisano

> nie no co oni Rosbergowi zrobili... wymieniali koła bez podnośnika pewnie jeszcze zdażyli by

> wymienić silnik a i tak był by na 6-tej pozycji

A nie wydaje się Wam że pozycja Rosberga to błąd w wynikach? Przecież końcówkę wyścigu jechał w okolicach Massy, Petrova, Buemiego i jakoś nie przepuszczali go tylko walczyli z nim. W pewnym momencie pokazane było jak go Massa wyprzedza.

Napisano

> A nie wydaje się Wam że pozycja Rosberga to błąd w wynikach? Przecież końcówkę wyścigu jechał w

> okolicach Massy, Petrova, Buemiego i jakoś nie przepuszczali go tylko walczyli z nim. W pewnym

> momencie pokazane było jak go Massa wyprzedza.

Tak było - namieszał nieziemsko SC i kierowcy zdublowani walczyli z pozostałymi w efekcie czego już nawet nie wiedzieli kto z kim walczył, Massa wyprzedził Rosberga a miał do niego już okrązenie straty hehe.gif Później oddał miejsce, ale cała ta sytuacja z SC to kpina.

Napisano

dawno się tak nie pogubiłem w klasyfikacji oglądając wyścig...

zawsze mi się wydawało że oni za sc muszą się w odpowiedniej kolejności ustawić... a tu taki burdel...

Napisano

> dawno się tak nie pogubiłem w klasyfikacji oglądając wyścig...

> zawsze mi się wydawało że oni za sc muszą się w odpowiedniej kolejności ustawić... a tu taki

> burdel...

W poprzednich sezonach zazwyczaj robiono tak, że przed zjazdem SC zdublowani się oddublowywali żeby ustawić się w szyku zgodnym z klasyfikacją. Teraz tego zaniechano i po zjeździe SC zamiast efektownych restartów mamy jakieś absurdalne omijania wolniejszych...

Napisano
  • Autor

> Moim zdaniem nie. Raczej tylko blokowanie i zwalnianie tempa rywali za plecami Alonso. Z drugiej

> strony Massa będzie chciał też pokazać się z dobrej strony przed swoją publicznością.

No i pokazał się po całości - jak ćwiczy pitstopy hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Tak było - namieszał nieziemsko SC i kierowcy zdublowani walczyli z pozostałymi w efekcie czego już

> nawet nie wiedzieli kto z kim walczył, Massa wyprzedził Rosberga a miał do niego już okrązenie

> straty Później oddał miejsce, ale cała ta sytuacja z SC to kpina.

Ciekaw jestem czy będą tego jakieś konsekwencje ? hmm.gif

Trochę parodia z tym SC wyszła confused.gif

Napisano

> W poprzednich sezonach zazwyczaj robiono tak, że przed zjazdem SC zdublowani się oddublowywali żeby

> ustawić się w szyku zgodnym z klasyfikacją. Teraz tego zaniechano i po zjeździe SC zamiast

> efektownych restartów mamy jakieś absurdalne omijania wolniejszych...

Ta opcja nadal chyba jest - absurd polega na tym, że tracą na tym wszyscy. Czołówka - bo rozdzielają ich wolniejsi i ci drudzy bo są zdublowani screwy.gif

Napisano

> W poprzednich sezonach zazwyczaj robiono tak, że przed zjazdem SC zdublowani się oddublowywali żeby

> ustawić się w szyku zgodnym z klasyfikacją. Teraz tego zaniechano i po zjeździe SC zamiast

> efektownych restartów mamy jakieś absurdalne omijania wolniejszych...

no wlasnie nie moglem zatrybic dlaczego zdublowani nie wyprzedzaja SC? bali sie, ze wroca na koniec stawki a inni tego nie zrobia? przeciez taki restart nie ma sensu ...

Napisano

> no wlasnie nie moglem zatrybic dlaczego zdublowani nie wyprzedzaja SC? bali sie, ze wroca na koniec

> stawki a inni tego nie zrobia? przeciez taki restart nie ma sensu ...

Kiedyś przed zjazdem sc maruderzy otrzymywali polecenie oddublowania się i zajęcia miejsc na końcu stawki, w tym sezonie zrezygnowano z tego. Dlaczego? Tego chyba nikt nie wie...

Napisano

> Ciekaw jestem czy będą tego jakieś konsekwencje ?

> Trochę parodia z tym SC wyszła

Żadne konsekwencje, przecież Massa legalnie wyprzedził Rosberga. Przykład: kierowca "x" jest zdublowany przez kierowcę "y", następnie kierowca "y" zaczyna jechać wolniej, więc kierowca "x" nie będzie wąchał jego spalin patrząc jak inni mu uciekają. Przypomnę, jak Kubica wyprzedził Hamiltona w Brazylii w 2008r. najpierw był przez niego zdublowany, później się rozpadało, szybciej zmienił opony i łyknął Lewisa na przedostatnim okrążeniu. Była afera, bo skorzystał na tym Vetel i wyprzedził zdezorientowanego Hamiltona. Wszystko było na legalu.

Napisano

> no wlasnie nie moglem zatrybic dlaczego zdublowani nie wyprzedzaja SC? bali sie, ze wroca na koniec

> stawki a inni tego nie zrobia? przeciez taki restart nie ma sensu ...

Dokładnie, w dzisiejszym wyścigu wjazd SC nie spowodował neutralizacji, bo KUB i HUL mieli okrążenie w plecy.

Napisano
  • Autor

Mi chodzi o to czemu się "niezresetował" szyk ?

Tylko po wyjedzie SC jechali jak jechali ?

Napisano

> Mi chodzi o to czemu się "niezresetował" szyk ?

> Tylko po wyjedzie SC jechali jak jechali ?

ano właśnie niewiem.gif

efekt taki, że MSC jechał 18sek za Vet, a nastepny Hul +okr

mimo że się widzieli w lusterkach spineyes.gif

totalne zamieszanie

co do samego wyścigu, nuda trochę

i słaba pozycja Kub, co ciekawe jechał 6 za Ham, zjechał na pit i nagle stracił 3 pozycje, a w sumie nic złego się nie stało spineyes.gif

ta chwila za Pietrovem zaważyła ?

Napisano

> i słaba pozycja Kub, co ciekawe jechał 6 za Ham, zjechał na pit i nagle stracił 3 pozycje, a w

> sumie nic złego się nie stało

> ta chwila za Pietrovem zaważyła ?

zawazylo to, ze ciagle jechal za Hulkenbergiem ktory blokowal cala stawke i na zmiane opon sciagnieto go w tym samym momencie - po wyjezdzie Hulkenberg wciaz go blokowal, a ze przed nimi jechal Pietrov dopelnilo wszystkiego ... reszta stawki ktora na poczatku byla za Robertem zaczela krecic lepsze czasy i zalatwili Roberta

najlepiej widac to na przykladzie Buttona - widzieli ze traci czas jadac w korowodzie za Hul, wiec sciagneli go na zmiane opon wczesniej, wyjechal 20s z tylu i krecil czasy o ktorych pozostali mogli pomarzyc, co zapunktowalo pozniej dobra pozycja ok.gif

Renault dalo ciala z taktyka, gdy tylko zobaczyli ze Pietrov blokuje Kubice powinni byli sciagnac go do pitu.. a tak pozwolili na dalsze straty. problem polegal na tym ze Piecia jechal na twardej mieszance wiec bylo za wczesnie na jego zjazd do boxu

Napisano

> Za późna zmiana kół zemściła się na reszcie wyścigu Roberta. Zespół Renault jakoś słabo odnajduje

> się w końcówce sezonu.

Nie tylko to... gdyby miał skrzynie biegów odpowiednią to na prostej wyprzedził by marudera.. a tak na 7 biegu obroty max mu odcinało i sie toczył facepalm.gif na nic te kanały sick.gifkara.gif

Coś jest nie tak.. to mu koła nie przykręca to nie wypuszczają ... wymiany strasznie długo trwają.... już pewnie dostali wypowiedzenia i mają to w Du...ie sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.