Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mocne i małe auto do 10-12tyś

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> takiego vts'a robiłem cc 1.2 16v więc nie robi to szału

> a co do mojej ibizy ASV myślę że byś był miło zaskoczony 7s do paki myślę, że złym wynikiem nie

> jest

no to nieźle, 7s to już coś, w sumie podczas poszukiwań wezmę ibizę pod uwagę, zobaczymy co nasi zachodni sąsiedzi mają do zaoferowania w tym temacie.

Napisano

> no to nieźle, 7s to już coś, w sumie podczas poszukiwań wezmę ibizę pod uwagę, zobaczymy co nasi

> zachodni sąsiedzi mają do zaoferowania w tym temacie.

Wiesz jak Ibiza rdzewieje?

Napisano

> Wiesz jak Ibiza rdzewieje?

tzn? rozwiń proszę

Napisano

> No we wnetrzu podluznic np.

mówisz o konkretnym modelu/roczniku czy ogólnie ?

6k/6kFL/6L

Napisano
  • Autor

> Wiesz jak Ibiza rdzewieje?

2FL ma problemy z korozją ale głównie tylnich nadkoli, nie widziałem jeszcze skorodowanych wewnątrz progów ale może dlatego, że miałem do czynienia z raptem 2-3 egzemplarzami.

Napisano
  • Autor

> No we wnetrzu podluznic np.

Generalnie ja ograniczyłem się do zaglądania w progi rocznik 2002 i nie było rudej, jedyne co znalazłem to na błotniku tylnim od wewnątrz. Natomiast w poprzednim modelu z 99 roku praktycznie cała podłoga zaatakowana, oczywiście nic nie było widać gołym okiem, dopiero w profilach można było zobaczyć ślady zniszczeń.

Napisano

> Generalnie ja ograniczyłem się do zaglądania w progi rocznik 2002 i nie było rudej, jedyne co

> znalazłem to na błotniku tylnim od wewnątrz. Natomiast w poprzednim modelu z 99 roku

> praktycznie cała podłoga zaatakowana, oczywiście nic nie było widać gołym okiem, dopiero w

> profilach można było zobaczyć ślady zniszczeń.

No Ibi mozemy wykreslic z listy. Wychodzi na to ze naprawde jedyne opcje to a2, a8 i delorean. Przy czym nie jestem pewien czy ten ostatni ma tylko pozsycie ze stali nierdzewnej czy tez jest caly.

Napisano
  • Autor

> Wychodzi na to ze naprawde jedyne opcje to a2, a8 i delorean.

to chyba jednak pozostanę przy saxo, całkiem ładne auto i jeszcze nie widziałem korozji na elementach nośnych.

Napisano

> to chyba jednak pozostanę przy saxo, całkiem ładne auto i jeszcze nie widziałem korozji na

> elementach nośnych.

106 to właściwie to samo. i jest wersja rallye. Wolniejsza o pół sekundy od założeń, ale wystarczy skrzynię od partnera wsadzić i już sporo urywasz.

Życzę cierpliwości przy szukaniu niekatowanego.

Napisano
  • Autor

> 106 to właściwie to samo. i jest wersja rallye. Wolniejsza o pół sekundy od założeń, ale wystarczy

> skrzynię od partnera wsadzić i już sporo urywasz.

> Życzę cierpliwości przy szukaniu niekatowanego.

liczę, że na wiosnę coś kupię chociaż fajnie by było wcześniej żeby przez zimę podłubać w garażu rozkręcić skręcić itp itd.

Napisano

> , Coupe 20v (FC), Barchetta ?

> dobry wybór

Propozycje juz padaly. FDiat odpada bop elementy nosne rdzewieja wewnatrz.

Napisano
  • Autor

> Propozycje juz padaly. FDiat odpada bop elementy nosne rdzewieja wewnatrz.

właśnie, a co myślicie o takim czymś co nazywa się mazda mx3?

Napisano

saxo sobie daruj, to tak mało komfortowe auto, ze szkoda gadac, moze punto hgt

Napisano
  • Autor

> saxo sobie daruj, to tak mało komfortowe auto, ze szkoda gadac, moze punto hgt

komfort nie ma znaczenia, a fiata już nie chce wyleczyłem się

Napisano

> Propozycje juz padaly. FDiat odpada bop elementy nosne rdzewieja wewnatrz.

ciekawa teoria ...

Napisano

> ciekawa teoria ...

Dokładnie, od zawsze jeżdżę Fiatami i jak dotąd zardzewiał mi tylko 126p kiedyś hehe.gif

Napisano

> Dokładnie, od zawsze jeżdżę Fiatami i jak dotąd zardzewiał mi tylko 126p kiedyś

inne tez rdzewieja jedne mniej drugie wiecej i to bez wzgledu czy to fiat czy nie fiat

Napisano

> Delta i Coupe zaoferuja najlepszy stosunek osiagow do ceny. Rowniez najlepszy stosunek

> potencjalnych mozliwosci tuningu do ceny zakupu.

eee... what?

pgt>fc

Napisano

> eee... what?

> pgt>fc

Potencjal silnika 2.0 jest wiekszy niz 1,4 nie sadzisz?

Napisano

Jeśli mogą być auta którymi się nie da przewieźć pasażerów (lub jest to bardzo trudne grinser006.gif) To może Nissan 200SX lub Mazda Rx-7 SA/FB/FC (bo FD to już będzie droższa) cfaniaczek.gif Tylko że ta Mazda ma silnik Wankla, z jednej strony ciekawe i nietypowe rozwiązanie, z drugiej nieco upierdliwa eksploatacja, niezbyt trwałe silniki i w razie czego trudne i drogie w naprawie... No ale moce wyciągane z pojemności raptem 1.3 l znaaacznie przekraczają twoje założenia... cfaniaczek.gifuzbroj_zlo.gif

Napisano

> Jeśli mogą być auta którymi się nie da przewieźć pasażerów (lub jest to bardzo trudne ) To może

> Nissan 200SX

Watpie aby z budzetem 12 tys zlotych dalo sie zatakaowac zdrowego 200SX.

>lub Mazda Rx-7 SA/FB/FC (bo FD to już będzie droższa) Tylko że ta Mazda ma

> silnik Wankla, z jednej strony ciekawe i nietypowe rozwiązanie, z drugiej nieco upierdliwa

> eksploatacja, niezbyt trwałe silniki i w razie czego trudne i drogie w naprawie...

Nie sa ani trudne ani drogie w naprawie. problem polega na tym, ze czesci do naprawy nie dostaniemy w intercarsie i nie naprawi tego kazdy mechanik z brzegu. Niemniej zaplecze serwisowe w PL sie pojawia.

>No ale moce

> wyciągane z pojemności raptem 1.3 l znaaacznie przekraczają twoje założenia...

Ciezko mowic o pojemnosci skokowej silnika w ktorym tlok nie wykonuje skoku...

Napisano

> Potencjal silnika 2.0 jest wiekszy niz 1,4 nie sadzisz?

potencjał budy pgt + 1.4 8v t jest większy jak potencjał budy fc nawet z 2.0t

Napisano

> Uno Turbo ??

Wszystkie już rdza pożarła zlosnik.gif

Napisano

> Watpie aby z budzetem 12 tys zlotych dalo sie zatakaowac zdrowego 200SX.

Z tym się zgodzę grinser006.gif Z resztą mimo wszystko podobnie byłoby z Mazdą ok.gif

> Nie sa ani trudne ani drogie w naprawie. problem polega na tym, ze czesci do naprawy nie dostaniemy

> w intercarsie i nie naprawi tego kazdy mechanik z brzegu. Niemniej zaplecze serwisowe w PL sie

> pojawia.

Owszem, generalnie nie jest to skomplikowany silnik. Używając słowa "trudny" miałem na myśli raczej dostęp części i znalezienie ewentualnego warsztatu, który by się tego podjął. Z tego co słyszałem to nawet serwisy Mazdy niechętnie to robią (jeśli w ogóle) icon_rolleyes.gif

> Ciezko mowic o pojemnosci skokowej silnika w ktorym tlok nie wykonuje skoku...

Dlatego nie napisałem "pojemność skokowa" tylko "pojemność" hehe.gif Generalnie nie ma jakiejś jedynie słusznej metody przeliczenia, niektórzy twierdzą, że bardziej słuszny byłby odpowiednik 2.6 l, ale skoro przyjęło się oficjalnie, że to jednak jest 1.3 to napisałem, że 1.3 l wink.gif Z resztą jak to brzmi, że ma się np. 285 KM w seryjnym aucie z pojemności 1.3 l biglaugh.gif

Napisano

> bravo może korodować

> ale punto 2 - nie

Mialem Tipo z '94, czyli poprzednika Bravy. Trzymał się dzielnie, nic nie korodowało także nie podzielam opinii o korodujących Fiatach, no chyba ze po naprawach blacharskich.

Napisano

> potencjał budy pgt + 1.4 8v t jest większy jak potencjał budy fc nawet z 2.0t

Dlaczego? icon_rolleyes.gif Co prawda nigdy nie podnosiłem mocy w żadnym z tych silników, ale ze sporo wyższej pojemności (a zwłaszcza w przypadku 20vt) raczej idzie więcej wyciągnąć... smirk.gif

Napisano

> Niektóre jeszcze jeżdżą

brawo.gif

Napisano

> Dlaczego? Co prawda nigdy nie podnosiłem mocy w żadnym z tych silników, ale ze sporo wyższej

> pojemności (a zwłaszcza w przypadku 20vt) raczej idzie więcej wyciągnąć...

inna masa karoserii i silnika, fabryczne pgt jest szybsze od fabrycznego 20vt

Napisano

> Wszystkie już rdza pożarła

soooo not true, moje cały czas jeździ wpysk.gif

Napisano

> inna masa karoserii i silnika, fabryczne pgt jest szybsze od fabrycznego 20vt

Szybsze w jakiej konkurencji ?

Sprint do setki ma dużo lepszy coupe 20VT. Prędkość maksymalna też lepsza w przypadku coupe.

Dodatkowo coupe w wersji 20vt jest zeszperowane

Napisano

> Szybsze w jakiej konkurencji ?

> Sprint do setki ma dużo lepszy coupe 20VT. Prędkość maksymalna też lepsza w przypadku coupe.

> Dodatkowo coupe w wersji 20vt jest zeszperowane

2.0 16vt ma dokładnie tyle samo do setki co fabryczne pgt, mój błąd tutaj

Napisano

> Mialem Tipo z '94, czyli poprzednika Bravy. Trzymał się dzielnie, nic nie korodowało także nie

> podzielam opinii o korodujących Fiatach, no chyba ze po naprawach blacharskich.

hehe.giffacepalm.gif

Napisano

> Dlaczego?

Stosunek masy do mocy zapewne.

>Co prawda nigdy nie podnosiłem mocy w żadnym z tych silników, ale ze sporo wyższej

> pojemności (a zwłaszcza w przypadku 20vt) raczej idzie więcej wyciągnąć...

26v i 20v calkiem odmiennie buduja moment obrotowy. Oba silniki maja swoich zagoirzalych zwolennikow i przeciwnikow. W kazdym razie moim zdaniem 16v wychodzi taniej w mocnym zdlubaniu niz 20v.

Napisano

> 2.0 16vt ma dokładnie tyle samo do setki co fabryczne pgt, mój błąd tutaj

Pytanie co bedzie sie lepiej sprawdzalo po zrobieniu 300KM wink.gif

Napisano
  • Autor

> Mialem Tipo z '94, czyli poprzednika Bravy. Trzymał się dzielnie, nic nie korodowało także nie

> podzielam opinii o korodujących Fiatach, no chyba ze po naprawach blacharskich.

korodują a Ty po prostu miałeś szczęście lub niezbyt dokładnie oglądałeś.

Napisano
  • Autor

> Dokładnie, od zawsze jeżdżę Fiatami i jak dotąd zardzewiał mi tylko 126p kiedyś

to zacznij dokładniej oglądać a potem się wypowiadaj, gwarantuje zmienisz zdanie.

Napisano
  • Autor

> inne tez rdzewieja jedne mniej drugie wiecej i to bez wzgledu czy to fiat czy nie fiat

to prawda, ale fiat negatywnie się wyróżnia, miałem cc bezwypadek progi skorodwane podłużnice wewnątrz też już zdrowo brało. Z zewnątrz wyglądał jednak elegancko zlosnik.gif

Napisano

> to zacznij dokładniej oglądać a potem się wypowiadaj, gwarantuje zmienisz zdanie.

zajrzyj pod astre, zmienisz zdanie o fiacie

Napisano

> Podobno seria potrafi miec 130 KM.

> Jesli ktos mowi male, mocne do 12 tys..

> to nie ma innego wyboru jak 106/saxo.

Problem tylko ze znalezieniem sensownego egzemplarza. To co jest warte obejrzenia kosztuje więcej niż 12kPLN...

Napisano
  • Autor

> zajrzyj pod astre, zmienisz zdanie o fiacie

zajrzałem i jestem zadowolony wszystko w jak najlepszym porządku nawet w profilach.

Napisano

> Problem tylko ze znalezieniem sensownego egzemplarza. To co jest warte obejrzenia kosztuje więcej

> niż 12kPLN...

Albo mniej. Ja sprzedalem za 7,5 tys. Bezwypadkowy.

Wystarczyl zastrzyk 5-6 tys i juz nic nie stuka nic nie puka.

Napisano
  • Autor

> Albo mniej. Ja sprzedalem za 7,5 tys. Bezwypadkowy.

> Wystarczyl zastrzyk 5-6 tys i juz nic nie stuka nic nie puka.

wpadło mi jeszcze w oko AX gti na glebie i szerokim kole to się nawet nieźle prezentuje i można wydać połowę budżetu żeby potem resztę mieć na naprawy.

Napisano

Ja też dysponuję takim budżetem i zdecydowałem jednak na punto hgt. Nie widziałem żadnego egzemplarza w korozji a bolączką jest tak zwany wariator który pada po tym jak kupimy jakiś szrot. Jak nie zadbasz o auto to każde się popsuję, takie jest moje zdanie.

Napisano

> wpadło mi jeszcze w oko AX gti na glebie i szerokim kole to się nawet nieźle prezentuje i można

> wydać połowę budżetu żeby potem resztę mieć na naprawy.

Bez sensu. Strzaszne strupy i nie do znalezienia. Poza tym 1.4

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.