Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie 6-7letnie auto(11kzl) kupic bo w ogloszeniach nie ma

Featured Replies

Napisano

Jakie auto kupic i gdzie?

zalozenia sa takie:

- 2003 lub mlodsze

- koniecznie HTB 3 lub 5 drzwi

- oszczedne

- z woj łodzkiego, lubuskiego lub wielkopolskiego

wyposazenie min:

-wspomaganie kierownicy

chetnie

- klima

stan taki zeby nie trzeba bylo odrazu czegos naprawiac.

myslalem o 206, punto, stilo, 307?, niestety w ogloszeniach ich prawie nie ma yikes.gif

Napisano

> Jakie auto kupic i gdzie?

> zalozenia sa takie 2003 lub mlodsze

> wyposazenie min:

> -wspomaganie kierownicy

> chetnie

> - klima

> stan taki zeby nie trzeba bylo odrazu czegos naprawiac.

> myslalem o 206, punto, stilo, 307?, niestety w ogloszeniach ich prawie nie ma

hmm skoro nie ma to znaczy, ze budzet za maly...

NIe wiem czy Ci starczy na zadbana Astre II, ale ja bym w tym kierunku szukal ok.gif

Napisano

Przy tym założeniu i cenie 11 kpln to raczej będzie przystanek.

Tanio i dobrze to astra II - ale to bliżej 15 kpln.

307 nie chcesz.

Napisano

za te pieniądze to raczej nie ma szans, (zakładam, że chodzi o samochód a nie np seicento) moim zdaniem nie patrz na rocznik a na stan techniczny bo jedno z drugim nie idzie w parze.

Napisano

> wyposazenie min:

> chetnie

> - klima

punto w tej kasie powinno się coś znaleźć ok.gif pierwszy lepszy z brzegu klikamy

Napisano

> hmm skoro nie ma to znaczy, ze budzet za maly...

> NIe wiem czy Ci starczy na zadbana Astre II, ale ja bym w tym kierunku szukal

mam polecam, ale za 11tyś na pewno nie tak młody rocznik jak chciałbym auto wątku.

Napisano

> wyposazenie min:

> chetnie

> - klima

ale jest Matiz zlosnik.gifbiglaugh.gif

Napisano

> ale jest Matiz

zwróć uwagę, że to miało być auto a nie matiz.

Napisano

> zwróć uwagę, że to miało być auto a nie matiz.

jakiś kompleks ? hehe.gif

Napisano

również poszukuję niedrogiego auta, budżet około 13kPLN.

ostatnio przyglądam się Lancii Lybra.

samochody około 10letnie ale na wypasie cool.gif

Napisano

> jakiś kompleks ?

od pewne czasu nie trawie aż takich małych aut/ chodzi o kwestie bezpieczeństwa

Napisano
  • Autor

> również poszukuję niedrogiego auta, budżet około 13kPLN.

> ostatnio przyglądam się Lancii Lybra.

> samochody około 10letnie ale na wypasie

za stare i za duze.

Napisano

obecnie jeżdżę Ticachu i trochę sie obawiam rozmiarów Lybry no i tego szoku doznanego na drastyczny wzrost wygody jazdy hehe.gif

Napisano
  • Autor

> od pewne czasu nie trawie aż takich małych aut/ chodzi o kwestie bezpieczeństwa

akurat matiz jest bezpieczniejszy od SC, ale fakt, auto za male... jeslu male to cos z nowszych konstrukcji 107...?

Napisano

> Palio

da się

> Panda

da się ale ....

> Punto

da się ale. ....

> Stilo

nie ma szans, chyba, że przystanek.

> Fabia

chyba się da ale nie tak młoda.

Napisano

> akurat matiz jest bezpieczniejszy od SC, ale fakt, auto za male... jeslu male to cos z nowszych

> konstrukcji 107...?

jak dołożysz drugie tyle to może może

Napisano

> od pewne czasu nie trawie aż takich małych aut/ chodzi o kwestie bezpieczeństwa

akurat matiz w klasie małych aut ma dośc dobry wynik testów zderzeniowych ... a i gabaryt wnętrza jest spory mimo małości na zewnątrz. Miałem kilka lata Matiza to wydać opinię skromny.gifzlosnik.gif

Napisano

> samochody około 10letnie ale na wypasie

Zastanowiłeś się, dlaczego są znacznie tańsze od konkurencji ?

Napisano

> z racji małej popularności...?

A może dużej awaryjności ?

Napisano
  • Autor

> da się

ma byc htb

> da się ale ....

> da się ale. ....

ale ciezko znalezc bez dzwona - widze wlasnie

> nie ma szans, chyba, że przystanek.

znalazlem 2 1.2

> chyba się da ale nie tak młoda.

chyba ze 1.2 w wersji zaslepka

Napisano

> A może dużej awaryjności ?

przejrzałem wieeele stron w tej tematyce i jakoś opinie użytkowników mówią co innego.

zresztą, założyłem o tym osobny temat i jakoś nikt się w ten sposób jeszcze nie wypowiedział wink.gif

Napisano
  • Autor

> punto w tej kasie powinno się coś znaleźć pierwszy lepszy z brzegu klikamy

sprowadzony czyli jeszcze +min2000zl... i 2 tygodnie zalatwiania, przebieg na bank skrecony frown.gif

Napisano

> sprowadzony czyli jeszcze +min2000zl... i 2 tygodnie zalatwiania, przebieg na bank skrecony

Ale powiedz szczerze czego oczekujesz w tych pieniadzach?

Przeciez najtansze oferty na allegro to sa takie padla, ze strach wsiadac... A Ty ewidentnie celujesz w cos takiego.

Moze kup Lanosa, bedzie najmlodszy i szansa, ze nie zajechany zlosnik.gif

Napisano

Za 11k możesz kupić niezły rower, dwa dobre komputery, wakacje dla 3 osób, albo poniższe w stanie losowym:

Punto, Corsa, Clio, Panda, Getz, Ibiza, C2, Lanos, Shuma, Aveo

Jeśli chcesz większe: szukałbym Kia Shuma II, jeśli mniejsze: Punto/Corsa

Napisano
  • Autor

> Ale powiedz szczerze czego oczekujesz w tych pieniadzach?

> Przeciez najtansze oferty na allegro to sa takie padla, ze strach wsiadac... A Ty ewidentnie

> celujesz w cos takiego.

> Moze kup Lanosa, bedzie najmlodszy i szansa, ze nie zajechany

lanos juz jest tongue.gif

ale i tak nawet jakbym chcial to zadnego mi nie znalazlo w ogloszeniach...

mozliwy drobny rozjazd ceny i rocznika, ale albo jedno albo drugie a nie ze obydwie pozycje sie rozjada...

Napisano
  • Autor

> Za 11k możesz kupić niezły rower, dwa dobre komputery, wakacje dla 3 osób, albo poniższe w stanie

wiem

> losowym:

> Punto,

brane pod uwage, ale nic nie ma

>Corsa,

odpadla

> Clio,

brane pod uwage

>Panda,

troche male

> Getz,

brak ofert

> Ibiza,

brak ofert

> C2,

brak ofert

> Lanos,

brak ofert

>Shuma,

za duze

>Aveo

za duzo pali

Napisano

megane I ph II

auto nie do zarznięcia ... ale 2003 rok to bedzie juz tylko kombi ... generalnie jak bym sprzedawał to bym cenił 12 - 12,5 ... tyle że jeździ ... to po co sprzedawać wink.gifgrinser006.gif

Napisano

> sprowadzony czyli jeszcze +min2000zl... i 2 tygodnie zalatwiania, przebieg na bank skrecony

jak od właściciela bezpośrednio to zwykle nie jest kręcony kręcą turasy i polacy którzy ciągną auta na handel.

Napisano

ale Ty maruda jesteś dałem pierwsze lepsze z brzegu na allegro trochę tego wisi poszukaj sobie

i nie koniecznie musi być kręcony ok.gif

Napisano

> megane I ph II

> auto nie do zarznięcia ... ale 2003 rok to bedzie juz tylko kombi ... generalnie jak bym sprzedawał

> to bym cenił 12 - 12,5 ... tyle że jeździ ... to po co sprzedawać

a co powiesz o mocowaniu tylniego zawieszenia do podłużnic? Coś tam podobno się dzieje w wersji kombi.

Napisano

> a co powiesz o mocowaniu tylniego zawieszenia do podłużnic? Coś tam podobno się dzieje w wersji

> kombi.

nie wiem ... ja kupiłem auto z nalotem 180 tys km od firmy farmaceutycznej ... teraz jest okolica 300tys km i nic nie wiem nie dotykałem sie ...

Napisano

> zalozenia sa takie:

> - 2003 lub mlodsze

> - koniecznie HTB 3 lub 5 drzwi

> - oszczedne

> - z woj łodzkiego, lubuskiego lub wielkopolskiego

> wyposazenie min:

> chetnie

> - klima

Nie rozumiem dylematu.

Link do allegro

Posortowane w/g ceny malejąco. Znaczy najdroższe na samej górze. Oprócz pierwsze każdy z nich zostanie sprzedany poniżej 12tyś PLN.

Każdy jest z 2003 roku. Ograniczyłem moc do 70KM, a więc będą tylko te najsłabsze/najoszczędniejsze.

Każdy jest hatchbakiem, bo to Punto 2 zlosnik.gif

Ograniczenie jest do województwa łódzkiego.

Czego Pan sobie jeszcze życzy ? zlosnik.gif

Napisano

> nie wiem ... ja kupiłem auto z nalotem 180 tys km od firmy farmaceutycznej ... teraz jest okolica

> 300tys km i nic nie wiem nie dotykałem sie ...

to może takie incydentalne przypadki, nie znam dokładnie tematu ale kiedyś ktoś z aso mi odradził jak mu powiedziałem, że jeśli kombi to będę wykorzystywał jego zalety (czyli przewoził cięższe rzeczy od czasu do czasu)

Do autora wątku: Poszukaj libry JTD auto bardzo wygodne, nie koroduje (co dziwne przecież to też fiat) jest rewelacyjnie wykończone i nie wyróżnia się negatywnie jeśli chodzi o awaryjność. Ceny są niskie, bo to nie jest auto niemieckie i nie jest za bardzo docenione.

Napisano
  • Autor

> Nie rozumiem dylematu.

> Link do allegro

> Posortowane w/g ceny malejąco. Znaczy najdroższe na samej górze. Oprócz pierwsze każdy z nich

> zostanie sprzedany poniżej 12tyś PLN.

> Każdy jest z 2003 roku. Ograniczyłem moc do 70KM, a więc będą tylko te

> najsłabsze/najoszczędniejsze.

> Każdy jest hatchbakiem, bo to Punto 2

> Ograniczenie jest do województwa łódzkiego.

> Czego Pan sobie jeszcze życzy ?

co ogloszenie to komis i nie sa bez dzwona.

Napisano
  • Autor

> ale Ty maruda jesteś dałem pierwsze lepsze z brzegu na allegro trochę tego wisi poszukaj sobie

> i nie koniecznie musi być kręcony

na allegro nie ma opcji "bezwypadkowy" i bardzo to szukanie utrudnia.

Napisano

> na allegro nie ma opcji "bezwypadkowy" i bardzo to szukanie utrudnia.

ale jest zakres cenowy, wystarczy przekreślić te tańsze i już zwiększamy szanse na bezwypadek

Napisano

> Każdy jest z 2003 roku.

Oczywiście wierzysz w to że 7 letni diesel/gazowiec przejechał tylko 120 kkm ?

6 grudnia wypatrujesz brodatego dziadka w czerwonym płaszczu roznoszącego prezenty ?

Napisano

> Oczywiście wierzysz w to że 7 letni diesel/gazowiec przejechał tylko 120 kkm ?

> 6 grudnia wypatrujesz brodatego dziadka w czerwonym płaszczu roznoszącego prezenty ?

ale trzeba brać pod uwagę, że takie perełki się trafiają, nie każdy robi np tyle km rocznie co ja. Ja ledwo co kupiłem opla z 2-3mc temu a już zrobiłem tyle co niektórzy w ciągu roku.

Napisano

> Oczywiście wierzysz w to że 7 letni diesel/gazowiec przejechał tylko 120 kkm ?

> 6 grudnia wypatrujesz brodatego dziadka w czerwonym płaszczu roznoszącego prezenty ?

Mam Seicento 9 letnie z gazem. Ma obecnie 155tyś km.

Niby więcej.

Ale mam tez Punto na gaz, właśnie 7 letnie i ma 80tyś przebiegu. To źle ? zlosnik.gif

Teraz dużo osób ma po dwa auta i moga robić po 10-15tyś na rok. Zwłaszcza takie małe

Napisano

> co ogloszenie to komis i nie sa bez dzwona.

To masz kącikowe Punto

http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=283825779&page=4

Obecnie za 10tyś, bo ktoś wjechał w tył. Przynajmniej znasz uszkodzenia. Podobno nie są duże wink.gif

Napisano

> Obecnie za 10tyś, bo ktoś wjechał w tył. Przynajmniej znasz uszkodzenia. Podobno nie są duże

zwykle tak twierdzi właściciel a w praniu wychodzi różnie. Fakt lepiej widzieć co jest rozwalone ale lepiej też w coś takiego się nie pchać, fiaty mają to do siebie, że korodują a jeszcze po naprawie blacharskiej to już zupełnie masakra bo nie wierze, żeby ktoś zrobił blacharkę tak jak trzeba w tak tanim aucie.

Napisano

> zwykle tak twierdzi właściciel a w praniu wychodzi różnie. Fakt lepiej widzieć co jest rozwalone

> ale lepiej też w coś takiego się nie pchać, fiaty mają to do siebie, że korodują a jeszcze po

> naprawie blacharskiej to już zupełnie masakra bo nie wierze, żeby ktoś zrobił blacharkę tak

> jak trzeba w tak tanim aucie.

Fiaty korodują powiadasz. Punto 2 też ? zlosnik.gif Ciekawe, ciekawe.

Jakbyś wlazł w tego linka, to byś zauważył, że gościu sprzedaje to Punto na początku jako całe. Później w jednej odpowiedzi informuje że cena zjeżdża bo auto ostatnio dostało w tyłek wink.gif

Napisano

> Fiaty korodują powiadasz. Punto 2 też ? Ciekawe, ciekawe.

korodują ale wielu ludzi tego nie wiedzi:

a. bo nie szukają

b. bo nie chcą tego wiedzieć

opinia na podstawie wielu punciaków 2, ja o mojego bardzo dbałem a i tak okolice wlewu od środka skorodowane, trzeba było piaskować i spawać. A samochód był bezwypadkowy.

> Jakbyś wlazł w tego linka, to byś zauważył, że gościu sprzedaje to Punto na początku jako całe.

> Później w jednej odpowiedzi informuje że cena zjeżdża bo auto ostatnio dostało w tyłek

no właśnie dostało w tyłek, kwestia jak mocno nie przedstawił wyników pomiaru płyty podłogowej a na oko się nic nie oceni.

Napisano

> A takie Punto?

> Łapie się chyba na wszystkie wymagania(tą stówkę na pewno stargujesz ), tylko klimy brak.

auta bez klimy są raczej powoli coraz trudniej sprzedawalne więc lepiej unikać, poza tym za podobne pieniądze można mieć niesamowitego diesla JTD z klimatyzacją więc cena wydaje się być mało atrakcyjna.

Napisano

> megane I ph II

> auto nie do zarznięcia ...

Silnik napewno,ale ciagle cos puka ,skrzypi i ten plastik w srodku .Fakt bez polotu i tyle że jedzie.

Napisano

> Silnik napewno,ale ciagle cos puka ,skrzypi i ten plastik w srodku .Fakt bez polotu i tyle że

> jedzie.

Tak na marginesie, niedawno na forum Megane, jeden user chciał koniecznie kupić Megane II za 11 tys. zł. "Bo mu się bardzo podoba". Wydaje mi się, że przez ok. 180 postów udało się wszystkim wybić mu to z głowy. Nawet tzw. "przystanek" cięźko było w tej cenie znaleźć. hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Tak na marginesie, niedawno na forum Megane, jeden user chciał koniecznie kupić Megane II za 11

> tys. zł. "Bo mu się bardzo podoba". Wydaje mi się, że przez ok. 180 postów udało się wszystkim

> wybić mu to z głowy. Nawet tzw. "przystanek" cięźko było w tej cenie znaleźć.

o tym piszesz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.