Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[ZIMOWY]Płyn do spryskiwaczy !

Featured Replies

Napisano

po czyms takim chyba nie znajde niczego lepszego. W kazdym razie jest rewelacyjny

74085.jpg

konkretnie ten. Inne do felg z tej firmy juz jakos tez dzialaja srednio

Napisano

> No bez przesady, takim wrzątkiem to aż nie leję. Zwykle woda ma coś koło 60-70 stopni.

Ciekawa teoria...

Napisano

> wystarczy miec spryskiwacze reflektorow. U mnie pojemnosc zbiornika na plyn to

> O tyle dobrze, ze spryskiwacze wlaczaja sie po dluzszym przycisnieciu a nie od razu wiec w miare da

> sie nad tym panowac. Ale cos za cos. Jak sie nie chce wszystkim swiecic po oczach to trzeba

> wlewac sporo plynu

Niestety u mnie w Fiatach sprysków nie ma, ale regularnie czyszczę reflektory ręcznie wink.gif

Napisano
  • Autor

> stanowczo nie polecam budget'a (w praktikerze mają) nie dość że cena opakowania 4L to ok. 10zł

> jeszcze samym zapachem można sie nieźle na***ać

Wiem sam to przeżyłem

ok.gifalien.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Jakiś tam Psik Psik Autolandu w zeszłym roku dawał radę w każdych warunkach, miał praktyczny

> dokręcany lejek i kosztował dużo mniej niż te firmowane przez stacje paliw.

Fajna jest różnica w cenie: Autoland Psik Psik 4,5 L - 18 zł. Dokładnie ten sam płyn pod marką BP, bańka 4L - 30 zł grinser006.gif

Napisano

> Co polecacie na zimowy czas ?

> Coś pewnego i sprawdzonego na mrozy

K2 w Kauflnadzie do -80 C

Napisano

> używałem i tego i tego zwszłej zimy.

> Ani w zapachu ani w skuteczności czyszczenia różnicy widać nie było

No wlasnie, dodatkowo trzeba koszty przesylki poniesc jakby kupic u nich na stronie.

Nie wydaje mi sie, zeby oplacalne bylo zmieniac linie produkcyjna po to, zeby wyprodukowac partie dla biedro.

Napisano

> Ciekawe czym sie rozni ten

> http://sklep.organika.com.pl/index_pduzy.php?grid=0000000004&prid=0fa0fa568f

> od tego co jest w biedronie?

> W biedro cena 9,49 za 4 litry a tutaj 11.59...

Pewnie nie różnią sie niczym.

Poprostu Biedrona biorac hurtowo ma jakies znizki ze wzgledu na ilosc.

A tutaj masz cene dla uzytkownika z ulicy.

Pozdrawiam

Napisano

> No wlasnie, dodatkowo trzeba koszty przesylki poniesc jakby kupic u nich na stronie.

chyba ze kupisz za 120 zl to przesylke masz gratis

> Nie wydaje mi sie, zeby oplacalne bylo zmieniac linie produkcyjna po to, zeby wyprodukowac partie

> dla biedro.

pewnie tak samo jak co chwile jezdzic i szukac biedronki z plynem do spryskiwaczy wink.gif

Mi sie nie chce i szkoda mi na to czasu. Tak jak wspominalem kupuje raz wieksza ilosc i kurier przywozi do domu. Oszczednosc czasu i paliwa ok.gif

Napisano

> Nie wydaje mi sie, zeby oplacalne bylo zmieniac linie produkcyjna po to, zeby wyprodukowac partie

> dla biedro.

pracuję w firmie która robi asortyment m.in dla Biedronki. Nie jest to co prawda płyn do szyb ale jak najbardziej opłaca się przestawiać linie, co więcej surowiec jest zupełnie inny.

Napisano
  • Autor

> K2 w Kauflnadzie do -80 C

Ile tego i po wiela ? hmm.gif

Bo mam niedaleko Kaufland ok.gif

Napisano

> Ile tego i po wiela ?

> Bo mam niedaleko Kaufland

Uu nie pamiętam ale dość drogo, było w litrowych i 5l bańkach.

Napisano

W pracy mi kupują płyn "Kropek" i spokojnie daję radę nawet przy -15*C, ale kto to produkuje to nie wiem,

musiał bym zejść do auta i na bańkę luknąć zlosnik.gif

Napisano

> pracuję w firmie która robi asortyment m.in dla Biedronki. Nie jest to co prawda płyn do szyb ale

> jak najbardziej opłaca się przestawiać linie, co więcej surowiec jest zupełnie inny.

czyli można przypuszczać, że płyn Organiki dostępny w dyskontach Biedronka i wyprodukowany specjalnie dla tej sieci sklepów, może być gorszy (inne parametry poprzez inny skład?) od płynu produkowanego przez tą samą firmę,ale sprzedawanego pod jej "marką"?

P.S kupowałem, używałem, jak najbardziej mogę polecić ok.gif

tylko zastanawia mnie sytuacja jak wyżej, czy np. baton Snickers wyprodukowany dla Biedronki różni się od "zwykłego" Snickersa i czy tak samo może być przy okazji wspomnianego płynu?

Napisano

> czyli można przypuszczać, że płyn Organiki dostępny w dyskontach Biedronka i wyprodukowany

> specjalnie dla tej sieci sklepów, może być gorszy (inne parametry poprzez inny skład?) od

> płynu produkowanego przez Organikę i sprzedawanego pod jej marką?

Jeżeli producenci np żywności tak robią, dlaczego płynów do spryskiwaczy tak mieli by nie robić?

Napisano

> Jeżeli producenci np żywności tak robią, dlaczego płynów do spryskiwaczy tak mieli by nie robić?

Właśnie dopisałem post scriptum ok.gifzlosnik.gif

czyli kupując tanio otrzymujemy słabszy/gorszy produkt, choć czasem różnicy możemy nie odczuć/zauważyć hmm.gif

Napisano

> czyli można przypuszczać, że płyn Organiki dostępny w dyskontach Biedronka i wyprodukowany

> specjalnie dla tej sieci sklepów, może być gorszy (inne parametry poprzez inny skład?) od

> płynu produkowanego przez tą samą firmę,ale sprzedawanego pod jej "marką"?

> P.S kupowałem, używałem, jak najbardziej mogę polecić

> tylko zastanawia mnie sytuacja jak wyżej, czy np. baton Snickers wyprodukowany dla Biedronki różni

> się od "zwykłego" Snickersa i czy tak samo może być przy okazji wspomnianego płynu?

ale tu przecież nie o to chodzi,

snickers sprzedaje swoje batony jako snickers i tyle

organika sprzedaje swoj plyn jako biedronka

mlekovita sprzedaje swoje sery jako biedronka

sokołów sprzedaje swoje wędliny jako biedronka

snickers to marka, i masz gwarancje że snickers w Hiszpanii oraz w Japonii będzie smakował tak samo (przynajmniej powinien) zlosnik.gif

Biedronka to też marka, tyle tylko że nie są w stanie wyprodukować tego co sprzedają, więc produkują dla nich firmy zewnętrzne i sprzedają pod logo biedrona ... ale czy jest to to samo co kupione pod logo producenta niewiem.gif

obczajasz ?

Napisano

> ale tu przecież nie o to chodzi,

> snickers sprzedaje swoje batony jako snickers i tyle

> organika sprzedaje swoj plyn jako biedronka

> mlekovita sprzedaje swoje sery jako biedronka

> sokołów sprzedaje swoje wędliny jako biedronka

> obczajasz ?

nie wiem czy dobrze obczajam zlosnik.gif ale finalnie - to samo, ale taniej spineyes.gif

Napisano

> pracuję w firmie która robi asortyment m.in dla Biedronki. Nie jest to co prawda płyn do szyb ale

> jak najbardziej opłaca się przestawiać linie, co więcej surowiec jest zupełnie inny.

Czym zajmuje się Firma? Bo w Firmie spożywczej przestawienie linki produkcyjnej i zmiana surowca to grube pieniądze i nie robi się tego bo jest to nieopłacalne.

Produkty które były dla Biedronki,Caritasu i innych Firm były tej samej jakości.

Napisano

> Czym zajmuje się Firma? Bo w Firmie spożywczej przestawienie linki produkcyjnej i zmiana surowca to

> grube pieniądze i nie robi się tego bo jest to nieopłacalne.

> Produkty które były dla Biedronki,Caritasu i innych Firm były tej samej jakości.

hmm... właśnie w spożywczej i przestawiamy linię nawet dla palety produktu. Kwestia ceny za jaką dany asortyment sklep jest w stanie dać. Produkty premium są tej samej jakości tak jak produkty wysyłane np na Lidla

• 1 miesiąc później...
Napisano

Jeszcze trochę odgrzeje.

Wymieńcie mi lepiej płyny które nie robią wżerów na masce:

Te które niestety robią na lakierze Forda to:

- Aura z Biedronki(chyba najmocniej)

- Płyn z Lidla

- Sonax letni (żółty)

- Autoland letni i zimowy

biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Jeszcze trochę odgrzeje.

> Wymieńcie mi lepiej płyny które nie robią wżerów na masce:

> Te które niestety robią na lakierze Forda to:

> - Aura z Biedronki(chyba najmocniej)

> - Płyn z Lidla

> - Sonax letni (żółty)

> - Autoland letni i zimowy

Ale to chyba też zależy od lakieru ok.gif

Lakiery maja różną twardość ok.gif

Napisano

> Ale to chyba też zależy od lakieru

> Lakiery maja różną twardość

Naturalnie, dlatego napisałem też w jakim aucie ok.gif

Napisano

Ja używam sprawdzonego gotowego płynu 4max -22°C. Osobiście używam wersji o zapachu denaturatu grinser006.gif ale jest też dostępny o innym aromacie wink.gif

Pojawił się też nowy płyn do -25°C Nano+, ale jeszcze go nie testowałem.

Napisano

Adixol. Sprawdzony od lat we Fiatach, Hondzie CRX, Nexii, DODGE Caravan i RAM.

Nic się nie dzieje z lakierem.

Napisano
  • Autor

> Adixol. Sprawdzony od lat we Fiatach, Hondzie CRX, Nexii, DODGE Caravan i RAM.

> Nic się nie dzieje z lakierem.

A coś więcej, jaka pojemność ,cena no i gdzie go można kupić? hmm.gif

Napisano

> A coś więcej, jaka pojemność ,cena no i gdzie go można kupić?

http://www.organika.com.pl/lang-pl-module-Oferta-Kategoria-30-ID-18.html

Tylko że adixol jest produkowany przez organikę więc może być taki sam jak ten z biedronki który też jest produkowany przez organike.

TUTAJ link do sklepu organiki, lub sklepy motoryzacyjne bo w marketach raczej nie widziałem.

Napisano

> Adixol. Sprawdzony od lat we Fiatach, Hondzie CRX, Nexii, DODGE Caravan i RAM.

> Nic się nie dzieje z lakierem.

ten sam zapach, ta sama skuteczność, ten sam producent co biedronkowy, wiec nie sądze, zeby to był jakiś inny płyn.

Napisano

> w lidlu z dnia na dzień ten sam płyn polepszył się jakościowo bo wcześniej kosztował 9,99 a teraz

> 13.

Chyba zmienili producenta, bo w porównaniu do resztek, które zostały mi z zeszłego roku, to i butelka inna, i zapach lekko ostrzejszy i kolorek tez inny ma odcień.

Ale ten nowy (tegoroczny) płyn też daje radę - jak leję go od początku grudnia - to ani razu nie chciał zamarznąć.

btw.

ostatnio zrobili promocję 7,99? - chetni moga sie zaopatrzyć smile.gif

Napisano

Płyn z Lidla wg testu Motoru nr 2/2011 zajął 4 miejsce. Produkowany jest w Niemczech. Stosuje go od listopada i nie mam zastrzeżeń.

Duży plus za dołączony lejek.

Napisano

> Ale to chyba też zależy od lakieru

> Lakiery maja różną twardość

Lakier lakierem (w alfie mam czarny metalizowany, powszechnie uważany za bardzo miękki), ale po biedronkowym letnim (naturalnie z logo Organiki) zostają trudno usuwalne ślady na szybie. I to mnie mocno zaskakuje.

Napisano

Teraz w Lidlu promocja 5 litrów do -20 za 7,77 zł ok.gif

Napisano

Mogę tylko powiedzieć, że artykuł na 99,9% jest sponsorowanym. Znam doskonale wymienione produkty oraz ich jakość. Jeśli ktoś przyznaje niektórym z nich 5*, to...

Napisano

> Mogę tylko powiedzieć, że artykuł na 99,9% jest sponsorowanym. Znam doskonale wymienione produkty

> oraz ich jakość. Jeśli ktoś przyznaje niektórym z nich 5*, to...

co byś z tego polecił??

Napisano

Myślisz że Norauto swój najtańszy produkt sponsoruje? Eee nie chce mi się wierzyć 270751858-jezyk.gif

Kupiłem ostatnio w Realu Profita 5l za 8,50, i mają rację, płyn dobry, tylko zapach nie za miły. Ale cena robi swoje smile.gif

Napisano

też mi test. cena, temperatura zamarzania i zapach to za mało. Powinna przynajmniej znaleźć się jeszcze odpowiedź na pytanie:

Czy jest agresywny dla lakieru?

Czy w jego składzie nie ma substancji niebezpiecznych dla człowieka po kilkukrotnym zaciągnięciu się?

Dodatkowo: czemu nie ma płynu z biedki (skoro tych sklepów jest tyle, że nawet każda większa wioska ma swój)? Pokonał by wszystkie inne cenowo i jakościowo (wg przyjętych tylko dwóch badanych parametrów) czy może jest jakiś inny powód?

Napisano

>czy może jest jakiś inny powód?

Jest... Robi go konkurencja, nie wchodząca w układy.

Napisano

> Myślisz że Norauto swój najtańszy produkt sponsoruje? Eee nie chce mi się wierzyć

> Kupiłem ostatnio w Realu Profita 5l za 8,50, i mają rację, płyn dobry, tylko zapach nie za miły.

> Ale cena robi swoje

ja nie mówiłem ze ktoś to sponsorował wink.gif

Napisano

> Lakier lakierem (w alfie mam czarny metalizowany, powszechnie uważany za bardzo miękki), ale po

> biedronkowym letnim (naturalnie z logo Organiki) zostają trudno usuwalne ślady na szybie. I to

> mnie mocno zaskakuje.

no właśnie, zostają takie jakby zacieki na szybie. Coś jak kamień na kabinie prysznicowej hmm.gif

Co prawda zaciek/osad/smugi utlenia się i znika, ale pierwszy moment po pryśnięciu i przejściu wycieraczki jest tragiczny sick.gif

Napisano

> tu masz niewynalazkowy za 23

> http://sklep.organika.com.pl/

na stacji Rafinerii Gdańskiej kupowałem ich płyn za ok.20pln/4l, taki ładny różowy kolor ma, wali trochę dyktą ale sprawuje się całkiem nieźle, nie jestem pewien czy nie jest właśnie produkcji organiki.

Z innych jakie używam to firmowy ze stacji BLISKA za 25pln. ok.gif

Napisano
  • Autor

> brakuje organiki i tego z lidla

No włacha szukałem tego z Lidla bo go kupiłem i nie jest źle ok.gif

Napisano

A ja szukałem tego z biedronki czyli adixola organiki.

Chcicałem pisać do AŚ że jestem zdziwiony czemu nie dali dośc popularnego płynu-adixolu organiki ale zrezygnowałem. Może ktoś inny do nich napisze cool.gif

Napisano

> A ja szukałem tego z biedronki czyli adixola organiki.

> Chcicałem pisać do AŚ że jestem zdziwiony czemu nie dali dośc popularnego płynu-adixolu organiki

> ale zrezygnowałem. Może ktoś inny do nich napisze

W temacie płynu z Biedronki - jakaś promo właśnie chyba jest. Bańka 4l za 5,99zł (jak dobrze zapamiętałem)

Napisano

> W temacie płynu z Biedronki - jakaś promo właśnie chyba jest. Bańka 4l za 5,99zł (jak dobrze

> zapamiętałem)

A nie 8,99? cfaniaczek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.