Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[ZIMOWY]Płyn do spryskiwaczy !

Featured Replies

Napisano

Co polecacie na zimowy czas ?

Coś pewnego i sprawdzonego na mrozy ok.gif

Napisano

> Co polecacie na zimowy czas ?

> Coś pewnego i sprawdzonego na mrozy

Jakiś tam Psik Psik Autolandu w zeszłym roku dawał radę w każdych warunkach, miał praktyczny dokręcany lejek i kosztował dużo mniej niż te firmowane przez stacje paliw.

Napisano

Psik - Psik Autoland'a. Tylko ten do -22 °C. Koszt: 20 PLN za 5 litrów (Feu Vert). Ładnie pachnie, dobrze czyści, jeszcze nie zamarzł.

Napisano

Podczas ubiegłej zimy, gdy temp. spadły poniżej -25C płyn Psik-Psik zarówno w spryskiwaczu jak i w pojemniku w bagażniku nie zamarzł. Tak więc sprawdził się w tamtych warunkach.

Napisano

Większość marketowych się sprawdza, tylko warto odkręcić i powąchać bo niektóre śmierdzą denaturatem ok.gif

Napisano

> Podczas ubiegłej zimy, gdy temp. spadły poniżej -25C płyn Psik-Psik zarówno w spryskiwaczu jak i w

> pojemniku w bagażniku nie zamarzł. Tak więc sprawdził się w tamtych warunkach.

4MAX koncentrat z Inter Cars na -80st. po rozcieńczeniu jest na - 40st. CENA ok 29zł jak ktoś nie ma konta w IC /5litrów zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Większość marketowych się sprawdza, tylko warto odkręcić i powąchać bo niektóre śmierdzą

> denaturatem

Właśnie szukam takich sprawdzonych o konkretnych nazwach ok.gif

Napisano
  • Autor

> 4MAX koncentrat z Inter Cars na -80st. po rozcieńczeniu jest na - 40st.

Proszę jeszcze o podawanie info gdzie kupiliście i jaka +- cena oraz pojemność opakowania ok.gif

Napisano

> Właśnie szukam takich sprawdzonych o konkretnych nazwach

AURA z Biedronki zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Jakiś tam Psik Psik Autolandu w zeszłym roku dawał radę w każdych warunkach, miał praktyczny

> dokręcany lejek i kosztował dużo mniej niż te firmowane przez stacje paliw.

Autoland daje radę ok.gif Tym bardziej, że rozlewa (a przynajmniej rozlewał) swój płyn dla innych, "markowych"...

Napisano

> 4MAX koncentrat z Inter Cars na -80st. po rozcieńczeniu jest na - 40st.

Inne firmy też oferują koncentraty, wspomniany przeze mnie Psik-Psik też chyba występuje jako koncentrat.

Napisano

> AURA z Biedronki

W zeszły... eee... zeszłej zimy biedronkowy czy teskowy płyn mi pieknie zamarzał na szybach... Teraz mam jeszcze letni (został w zbiorniczku) + dolałem denaturatu i działa OK.

Na zimę kupiłem jakiś noname ze sklepiku za 13 zł z 5% zawartością denaturatu, doleję do 10% i zima mi nie straszna.

Napisano

> AURA z Biedronki

używam kilka lat ten płyn i tez nigdy mi nie zamarzł a kosztuje 10 zł za 4 litry

Napisano

Równierz polecam Psik-Psik autolanda ok.gif ładnie pachnie, dobrze zmywa ok.gif

Napisano

> Właśnie szukam takich sprawdzonych o konkretnych nazwach

"Moje Auto" z Reala ok.gif

Napisano

JA biore najtańszy jaki jest w NorAuto, kosztuje 9.90 za 4 l, nie zamarzł mi nigdy i swoją role spełnia, wiec skoro nie widać różnicy....

Napisano

> Równierz polecam Psik-Psik autolanda ładnie pachnie, dobrze zmywa

j.w. ok.gif dodatkowo u mnie jeździ cały rok i w lecie też jest ok zlosnik.gif

Napisano

> AURA z Biedronki

Po zimie miałem piękne zacieki i przebarwienia na całej masce i na szybie. Których nie udalo się usunąć kilkukrotnym myciem. Dopiero pasta lekkościerna usunęła to paskudztwo no.gif

Napisano

> ... Psik-Psik też chyba występuje jako

> koncentrat.

Występuje.

Na -60C. Jako, że zwykle po lecie coś w zbiorniku zostaje, to dolewam literek i nie martwię się kiedy mrozy przyjdą hehe.gif

Napisano

> Jakiś tam Psik Psik Autolandu

ok.gif nie wali bryną i jest bezpieczny dla lamp ksenonowych wink.gif

Napisano

4 max do -80C w opakowaniu 5l kosztuje około 28 zł sprawdź czyw twojej okolicy jest intercars

Napisano

Był kiedyś taki z Shella nie skoncentrowany, gotowy o zapachu bodajże wiśniowym.

Teraz go nie ma. Brakuje mi go bardzo frown.gif

Napisano

> Większość marketowych się sprawdza, tylko warto odkręcić i powąchać bo niektóre śmierdzą

> denaturatem

Ja trafiłem na płyn o zapachu melona, można było ptaka puścić w kabinie jak się tego użyło.

Napisano

> Ja trafiłem na płyn o zapachu melona, można było ptaka puścić w kabinie jak się tego użyło.

Ble grinser006.gif Najlepsze są cytrusowe ok.gif

Napisano

Bez różnicy ... każdy robi mi wżery na masce hehe.gif

Napisano

> Psik - Psik Autoland'a. Tylko ten do -22 °C.

Używam odkąd jeżdżę autami. Polecam w 100%!

Napisano

Aktualnie najtańszy w markecie. Ponieważ wylewam dużo płynu na szybę, więc nie bawię się w jakieś drogie płyny. Akceptowana przeze mnie cena to 16zł za 5L.

Napisano

> AURA z Biedronki

bo to bardzo dobry płyn.

Robi go Organika (tak, ta sama Organika, która produkuje płyn dla Orlenu, z tym, że ten na orlenie jest 3 razy droższy)

strona producenta

Napisano

W lokalnym markecie Topaz kupilem ostatnio 2x5L po 8,50 za banke. W zeszlym roku dal rade - w tym też mam nadzieje smile.gif

Napisano

> AURA z Biedronki

Również polecam daje rady i jeszcze nigdy nie zamarzł ok.gif

Napisano

Ja uzywam plynu z lidla. Na zime jest najleprz jaki mozna kupic w UK. Na opakowaniu napisali, ze nie zamarza do -60'C. Ja uzywam go tez jako odmrazacza do przedniej szyby, dziala szybko i nie smierdza jak wiekszosc tego typu produktow

Napisano

Aura organiki z biedronki

5l 8,99 smile.gif

nie mam żadnych problemów z zaciekami na masce w obu samochodach

Napisano

> Aura organiki z biedronki

> 5l 8,99

potwierdzam, bardzo fajny produkt ok.gif

natomiast dziś zakupiłem z kagera 5l za 14zł, znajomy bardzo sobie chwali, zobaczymy czy będzie widać różnicę.

Kiedyś miałem tanioche z Carrefoura i był kiepsciutki - nie polecam..

Napisano

> Aura organiki z biedronki

> 5l 8,99

> nie mam żadnych problemów z zaciekami na masce w obu samochodach

to normalna cena??

bo właśnie kupiłem 4 litry za 9,49

Napisano

Myślę, że muszę zabrać głos w tym wątku, jako osoba poniekąd związana z biznesem spryskiwaczowym. Kupujcie w tym sezonie wyłącznie produkty, których cena oscyluje w granicach 20 zł za 5 litrów. Wiem co piszę. Wszystko tańsze to zło. Nie chce mi się rozpisywać na ten temat, ale zaufajcie. Nie zawiedziecie się. Wymieniany tu płyn Autolanda łapie się w tej lidze, ale firma ta robi również low endy na markety a tam nie ma już różowo! Osobiście używam płynu robionego przez Petro Oil dla Orlenu.

Napisano

> Kupujcie w tym sezonie wyłącznie produkty, których cena oscyluje w granicach 20 zł za 5

> litrów.

Bardzo chętnie. Tylko poproszę o jakieś argumenty wyjaśniające. Bo odezwy do mnie nie przemawiają. zlosnik.gif

BTW, droższe można? wink.gif

Napisano
  • Autor

Quote:

Osobiście używam płynu robionego przez Petro Oil dla Orlenu.

No to poprosze o nazwe tego czegoś może na rafinerii w Trzebini będzie ? hmm.gif

Napisano

> Bardzo chętnie. Tylko poproszę o jakieś argumenty wyjaśniające. Bo odezwy do mnie nie przemawiają.

> BTW, droższe można?

Wystarczy ci argument, że wiem co produkuję dla takich producentów płynów?

Napisano

> Quote:

> Osobiście używam płynu robionego przez Petro Oil dla Orlenu.

> No to poprosze o nazwe tego czegoś może na rafinerii w Trzebini będzie ?

Na każdej stacji Orlenu - sprawdź nazwę producenta.

Napisano

Koncentrat 1L z shella, zapach zielonego jabłuszka zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Kupujcie w tym sezonie wyłącznie produkty, których cena oscyluje w granicach 20 zł za 5

> litrów.

nie widze powodów, skoro AURA biedrowa daje rade

>Wiem co piszę.

bez konkretów, chyba jednak nie...

Napisano

> Wystarczy ci argument, że wiem co produkuję dla takich producentów płynów?

Nie bardzo, bo skąd mam wiedzieć czy nie blefujesz i nie robisz nam tu jakiegoś proorlenowskiego marketingu. wink.gif

Serio pytam, czy te tańsze są szkodliwe dla człowieka, czy dla auta, czy może tylko brzydko pachną? Jakiś konkret poproszę i z przyjemnością zastosuję się do twojej rady.

Napisano

Ja od paru lat używam płynu Organiki i bardzo sobie chwalę ok.gif Nie zamarza na szybie jak niektóre guana z marketu. W sklepie firmowym w Łodzi bańka 5l kosztuje ok. 13zł. Polecam.

Napisano

> Nie bardzo, bo skąd mam wiedzieć czy nie blefujesz i nie robisz nam tu jakiegoś proorlenowskiego

> marketingu.

> Serio pytam, czy te tańsze są szkodliwe dla człowieka, czy dla auta, czy może tylko brzydko pachną?

> Jakiś konkret poproszę i z przyjemnością zastosuję się do twojej rady.

Wiesz co to tajemnica handlowa? Nie mogę ci tego opowiedzieć na dobranoc. Wypowiedziałem się w temacie mając wiedzę, a co z tym zrobią inni ...

Napisano

> Wiesz co to tajemnica handlowa? Nie mogę ci tego opowiedzieć na dobranoc. Wypowiedziałem się w

> temacie mając wiedzę, a co z tym zrobią inni ...

Można podać konkret w sposób ogólnikowy, bez odwoływania się do konkretnych marek. Zaleciłeś kupować coś za 20 zł. Więc należy nam się odpowiedź czemu te za 14 i za 30 są niedobre (podejrzewam, że na celowniku masz raczej te tańsze). Chodzi o alkohole?

Napisano

Od kilku lat kupuję koncentrat w selgrosie i sobie rozrabiam. Nie narzekam.

Napisano

> Ja od paru lat używam płynu Organiki i bardzo sobie chwalę

Ja poluję w Biedronkach i podobnych na płyny, robione przez Organikę. Są naprawdę rewelacyjne.

Nie mam zaufania do płynów z logo stacji paliwowych, bez podanego producenta. Są absurdalnie drogie, a jakość bywa... bardzo różna. Szczytem wszystkiego był tegoroczny letni płyn BP, sick.gif

śmierdział tak obrzydliwie, że nawet do służbowego samochodu kupowałem za własne pieniądze płyn z Biedronki (miałem kartę Routex z zaleceniem korzystania ze stacji BP)

Napisano

> Wystarczy ci argument, że wiem co produkuję dla takich producentów płynów?

Ktoś wpadł do kadzi ze spirytusem ? confused.gif

Napisano

Kupuję tylko płyn z Lidla.

Letni po 3,99 zł za 5 litrów. Zimowy trochę więcej. Oba są OK, tylko zimowy trochę śmierdzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.