Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co to za knif w Mercu

Featured Replies

Napisano

oo tenn po stronie kierowcy widac na zdjeciu jak w zapinke z pasa bezpieczenstwa jest wlozona koncowka z pasa ale bez pasa zeby.GIF bo pas caly wisi normlanie z zapieciem icon_eek.gif

Napisano

> oo tenn po stronie kierowcy widac na zdjeciu jak w zapinke z pasa bezpieczenstwa jest wlozona

> koncowka z pasa ale bez pasa bo pas caly wisi normlanie z zapieciem

Tak się robi żeby nie piszczała kontrolka od pasów podczas jazdy jak się nie chce zapinać pasów.

Przydatne przy częstym wysiadaniu i wsiadaniu jeżdżąc po mieście.

Te zapinki we wszystkich autach są chyba takie same.

Napisano

> Tak się robi żeby nie piszczała kontrolka od pasów podczas jazdy jak się nie chce zapinać pasów.

> Przydatne przy częstym wysiadaniu i wsiadaniu jeżdżąc po mieście.

A to po mieście nie trzeba zapinać pasów, czy one w mieście nie działają?

Napisano

W mieście nie działają sick.gifhehe.gif

Napisano

> A to po mieście nie trzeba zapinać pasów, czy one w mieście nie działają?

Chodzi o to że jak rozwiniesz pewną prędkość (pewnie zależy od producenta) to zacznie Ci kwiczeć kontrolka niezapiętych pasów.

Niektórzy nie lubią zapinać pasów, nie chcą albo nie wiem co jeszcze i wkładają same zapięcia pasów żeby mieć to pikanie z głowy.

Napisano

Nie, spora część userów droższych fur uważa, że przepisy sa dla maluczkich, a ich nie obowiązują. Codziennie widuję kierowników fur, które na setkę mają wszelkie systemy pozwalające się "podłączyć" bezprzewodowo z fonem, a oni nawijają ze słuchawką przy uchu. clown.gif

Napisano

atrybut niesmiertelnego idioty oslabiony.gif

Napisano

> oo tenn po stronie kierowcy widac na zdjeciu jak w zapinke z pasa bezpieczenstwa jest wlozona

Mnie bardziej ciekawi, co to za element za grillem, przed chłodnicą z napisem AMG? shocked.gifzlosnik.gif

Napisano

pewno gosciu nie zapina pasow wpina klamre po to zeby nei swiecila kontrolka i nic nie piszczalo ok.gif

Napisano

> Chodzi o to że jak rozwiniesz pewną prędkość (pewnie zależy od producenta) to zacznie Ci kwiczeć

> kontrolka niezapiętych pasów.

W Stilo jest to 1m/h, ale da się z poziomu komputera diagnostycznego włączyć/dodać opcję do menu komputera pokładowego, która pozwala wyłączyć to bźdękanie.

Z zasady jeżdżę w pasach bo uważam, że znacząco podwyższają szanse przeżycia(albo inaczej: nie zapięcie znacząco zmniejsza szanse przeżycia) w razie bum. Bez pasów czuję się nieswojo w samochodzie i z zasady zapinam, ale to pikanie wyłączyłem bo szlag jasny mnie trafiał jak przestawiałem samochody na podwórku(mam wąskie podwórko i wieczorem ustawiam samochodu w kolejności porannego wyjazdu).

Pozdrawiam BAS

Napisano

Zapomnieli napisać że od dziadka z niemiec hehe.gif blacha to taki tjun jest, nie było gdzie zprzodu nakleić znaczka AMG hehe.gif

Napisano

Ktoś nie chciał / nie potrafił wyłączyć kontroli zapięcia pasów zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

tak podejrzewalem allee nie wiedzialem ze merc taka tanioszke zrobil bo np w passacie b6 nic takie cos nie da bo jest czujnik obciazeniowy na fotelu... sama taka zapinka by nic nie dala bo mimo wsio by czula ciezar osoby siedzacej smile.gif

Napisano

> tak podejrzewalem allee nie wiedzialem ze merc taka tanioszke zrobil bo np w passacie b6 nic takie

> cos nie da bo jest czujnik obciazeniowy na fotelu... sama taka zapinka by nic nie dala bo mimo

> wsio by czula ciezar osoby siedzacej

No i prawidłowo, że będzie czuła. Na dodatek wykryje zamknięty pas i nie będzie brzęczał smile.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> tak podejrzewalem allee nie wiedzialem ze merc taka tanioszke zrobil bo np w passacie b6 nic takie

> cos nie da bo jest czujnik obciazeniowy na fotelu... sama taka zapinka by nic nie dala bo mimo

nie rozumiem, czula by ciezar a pas "bylby zapiety" zapinka...

gdzie tu ta wyzszosc b6??

Napisano

Wydaje mi się że czujnik w siedzeniu to raz a zapinka czy faktyczne zapięcie pasów wyłącza to, ponieważ wkładając pas (zapinkę) czujnik jest informowany o zapięciu pasów.

Przynajmniej tak był w kilku autach które miały kontrolkę niezapiętych pasów.

Napisano

no ale nawet w b6 ten numer by przeszedł więc o co chodzi?

Napisano

> Mnie bardziej ciekawi, co to za element za grillem, przed chłodnicą z napisem AMG?

Pełni dwie funkcje. Jedna ozdobna (gadżet pakietu AMG), oraz robi za radar do wykrywania odległości i prędkości pojazdu poprzedzającego, niezbędny do działania tempotronica.

Napisano

> Pełni dwie funkcje. Jedna ozdobna (gadżet pakietu AMG), oraz robi za radar do wykrywania odległości

> i prędkości pojazdu poprzedzającego, niezbędny do działania tempotronica.

Tego nie wiedziałem.

Widziałem tylko tego typu urządzenie w Volvo, ale wyglądało bardziej jak "głowica" stacjonarnego radaru ukrytego w pojeździe SM.

Napisano

> Tego nie wiedziałem.

> Widziałem tylko tego typu urządzenie w Volvo, ale wyglądało bardziej jak "głowica" stacjonarnego

> radaru ukrytego w pojeździe SM.

Jeździłem taką S z silnikiem 5,5l. V8, miała to samo wyposażenie. Tempotronic rozleniwia kierowcę do tego stopnia, że jedyne co trzeba robić, to kręcić kierownicą. Bardzo mi się podobały pompowane fotele w zakrętach.

Napisano

> Tego nie wiedziałem.

> Widziałem tylko tego typu urządzenie w Volvo, ale wyglądało bardziej jak "głowica" stacjonarnego

> radaru ukrytego w pojeździe SM.

W s'kach to nie nowość, W220 też takie mają.

Napisano

> Nie, spora część userów droższych fur uważa, że przepisy sa dla maluczkich, a ich nie obowiązują.

> Codziennie widuję kierowników fur, które na setkę mają wszelkie systemy pozwalające się

> "podłączyć" bezprzewodowo z fonem, a oni nawijają ze słuchawką przy uchu.

w drogówce wczoraj na TV4 było ... z tekstem policjant pojechał do typa co na " leżance " całkiem porządnie porozbijany leżał że ... wiem pan autem tej klasy to nawet poździrany by PAN nie był jakby pasy były zapięte ....

Napisano
  • Autor

> no ale nawet w b6 ten numer by przeszedł więc o co chodzi?

nie dobra poddaje sie hehe zeby.GIF zamieszalem oczywiscie macie racje zeby.GIF tak to bywa jak sie cala noc nie spi a o 5 do pracy zeby.GIF temat nie wazny zeby.GIF

Napisano

Niektórzy najwidoczniej nie muszą zapinać pasów wink.gif Pewnie czują się wtedy ograniczeni i skrępowani, a dla tego typu kierowców poczucie wolności na drodze jest więcej warte niż życie i zdrowie, czy te marne 217.000 PLN.

No ale tak już jest, że im więcej w portfelu, tym większe poczucie bezkarności i wyższości nad "motłochem" mlot.gif

Pozdr.

Napisano

> Zapomnieli napisać że od dziadka z niemiec blacha to taki tjun jest, nie było gdzie zprzodu

> nakleić znaczka AMG

a ty co, kolejny zdjeciowy wrózbita? hehe.gifhahaha.gif20.GIF

Napisano

> pewno gosciu nie zapina pasow wpina klamre po to zeby nei swiecila kontrolka i nic nie piszczalo

Tyle, że jeszcze prościej i bez załatwiania klamry można najpierw zapiąć pas, a potem siadać na fotel.

Napisano

Quote:

MERCEDES TEN WYJĄTKOWY NIEZWYKLE ELEGANCKI SPERKOMFORTOWY DOWÓD STATUSU SPOŁECZNEGO

I ZAWODOWEGO W ZAMIAN ZA BEZDYSKUSYJNĄ DOBRĄ CENĘ.

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> Niektórzy najwidoczniej nie muszą zapinać pasów Pewnie czują się wtedy ograniczeni i skrępowani,

> a dla tego typu kierowców poczucie wolności na drodze jest więcej warte niż życie i zdrowie,

> czy te marne 217.000 PLN.

> No ale tak już jest, że im więcej w portfelu, tym większe poczucie bezkarności i wyższości nad

> "motłochem"

> Pozdr.

Ja w pracy nie zapinam. 95% moich kolegow nie zapina. IU ma to malo wspolnego z samobojstwem - po pürostu bedac w pracy co chwile wysiadamy z samochodu.

Napisano

> Quote:

> MERCEDES TEN WYJĄTKOWY NIEZWYKLE ELEGANCKI SPERKOMFORTOWY DOWÓD STATUSU SPOŁECZNEGO

> I ZAWODOWEGO W ZAMIAN ZA BEZDYSKUSYJNĄ DOBRĄ CENĘ.

nie wiem co w tym śmiesznego ( oprócz literówek ) sama prawda ...

a 200 za takiego fajnego merca to rzeczywiście niedrogo skromny.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.