Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi - Jaka cena?

Featured Replies

Napisano

jest sobie Audi A3 12.2003r. z silnikiem BKD 3 drzwiowe

serwisowane do końca do 150kkm teraz ma 155

w styczniu 2004 roku wymiana skrzyni DSG na gwarancji zlosnik.gif

potem zwykłe przeglądy i

przy 120kkm, kpl. rozrzad z pompa wody i jeszcze uwaga

wymienili głowicę yikes.gif

w środku niezniszczone

klima 2 strefowa, audio audi chorus ze zmieniarka

fotele z el regulacja lędźwi, asr,ebs,esp, podłokietniki

fotele jakies takie na zewnatrz cos skóra a po srodku jakis materiał

lekko poobijane ale do przezycia, szyby oryginalne, grubosc lakieru ~150um wszędzie

6 poduszek chyba , tempomat, ksenony

Teoretycznie auto jest nagrane i jest pewne od 1 wlasciciela salon polska, ale jestme ciekawy czy cena jest tez dobra grinser006.gif

aa no i tym BKD mi powiedzcie cos wink.gif

przejechalem sie, pracuje ok, rozruch poprawny, skrzynia nie szarpie

nic tylko brać i smigac, ale szukam czegos co mnie ostudzi albo zwroci uwage 893goodvibes.gifwink.gif

ps. ewentualnie ma ktos jak VIN sprawdzic auta? wink.gif

Napisano

Autko ogolnie fajne ale przypuszczam, ze glowica byla wymieniana bo silnik pewnie 2.0 TDI - te mialy duuuuuzo problemow zarowno w Audi jak i innych autach koncernu VW - miedzy innymi pekajace glowice. Poszukaj informacji, ja dlatego zdecydowalem sie w mojej A4 z 2005 roku wziazc starszy, slabszy, ale za to sprawdzony motor 1.9 TDI.

Edit:

Co do VINU to mozna poprosic na forum audi, sa tam spece z dostepem do dekodera. Jesli chcesz wysle ci linki.

Napisano

> jest sobie Audi A3 12.2003r. z silnikiem BKD 3 drzwiowe

> serwisowane do końca do 150kkm teraz ma 155

> w styczniu 2004 roku wymiana skrzyni DSG na gwarancji

> potem zwykłe przeglądy i

> przy 120kkm, kpl. rozrzad z pompa wody i jeszcze uwaga

> wymienili głowicę

> w środku niezniszczone

> klima 2 strefowa, audio audi chorus ze zmieniarka

> fotele z el regulacja lędźwi, asr,ebs,esp, podłokietniki

> fotele jakies takie na zewnatrz cos skóra a po srodku jakis materiał

> lekko poobijane ale do przezycia, szyby oryginalne, grubosc lakieru ~150um wszędzie

> 6 poduszek chyba , tempomat, ksenony

> Teoretycznie auto jest nagrane i jest pewne od 1 wlasciciela salon polska, ale jestme ciekawy czy

> cena jest tez dobra

> aa no i tym BKD mi powiedzcie cos

> przejechalem sie, pracuje ok, rozruch poprawny, skrzynia nie szarpie

> nic tylko brać i smigac, ale szukam czegos co mnie ostudzi albo zwroci uwage

> ps. ewentualnie ma ktos jak VIN sprawdzic auta?

wszystko ladnie pieknie, ale pytasz czy cena dobra, a ceny nie podales zlosnik.giffacepalm.gif

Napisano

Pewnie będziesz się ze mnie śmiał, ale ja bym nigdy nie kupił samochodu w którym wymieniono (nawet na gwarancji) któryś z kluczowych elementów - silnik lub skrzynia.

Napisano

Jeżeli to silnik 2.0 TDI o którym piszą wyżej to:

* wersja wyposażenia Attraction warta jest 29200, Ambition - 29 900, Ambiente - 30 000. Ceny to najświeższy eurotax, w wycenie auta nie mają xenonów, automatycznej skrzyni biegów oraz na pokładzie tylko 4 poduchy.

Napisano

> Pewnie będziesz się ze mnie śmiał, ale ja bym nigdy nie kupił samochodu w którym wymieniono (nawet

> na gwarancji) któryś z kluczowych elementów - silnik lub skrzynia.

Ty nie zarabiasz i nie żyjesz w PL, więc i myślenie masz inne rotfl.gif

Ciekaw jestem tylko na jaką głowicę wymienili uszkodzoną, jak na taką która problemów nie sprawia to pół biedy.

Napisano

> Pewnie będziesz się ze mnie śmiał, ale ja bym nigdy nie kupił samochodu w którym wymieniono (nawet

A to niby czemu?? A sprzęgło można wymienić czy nie??

Co do kluczowości to rzekłbym, że drążek kierowniczy czy wahacz jest elementem trochę bardziej kluczowym niż skrzynia biegów - bez wahacza nigdzie nie pojedziesz, a bez skrzyni jak najbardziej (z górki lub na holu) zlosnik.gif.

Osobiście wolałbym mieć samochód po wymianie skrzyni niż tylnego nadkola lub dachu.

Napisano

> A to niby czemu??

Przede wszystkim dlatego ze serwis nie jest w stanie osiągnąć tej samej precyzji montażu co fabryka. A poza tym przy instalacji wykorzystuje się ponownie wiele z drobnych części (np. plastikowe zapinki), które powinny być wymienione na nowe - powoduje to że w przypadku samochodu po takiej naprawie istnieje większe prawdopodobieństwo dalszych awarii. Także złącza elektryczne nie powinny być rozpinane i ich rozpięcie przy naprawie powoduje większą szanse jakichś problemów elektrycznych później. O wszelkich rurkach i opaskach nawet nie piszę, bo to oczywiste. I sądząc z tego co założyciel wątku napisał, to to prawdopodobieństwo się już zrealizowało (głowica?). Kto wie co jeszcze wyskoczy...

Sprzęgło jest częścią eksploatacyjną i zazwyczaj producent zaplanował tak konstrukcję samochodu by jego wymiana była relatywnie łatwa.

Wymiana wahacza nie wymaga wyjęcia silnika. Ale też bym się pewnie bał samochodu z wymienionym wahaczem - przede wszystkim dlatego że nie wiadomo jak do awarii tegoż doszło i czy nie jest strukturalnie uszkodzone coś jeszcze.

Zgadzam się z Tobą że jak już miałbym coś wybierać to wolę samochód po wymianie skrzyni niż dachu. Ale na rynku są też samochody w których nic nie było wymieniane - na kąciku Chevroleta ktoś ostatnio chwalił się zakupem prawie nowego Captiva w idealnym stanie, bez wypadków, wymian itp. za ułamek ceny. Czyli się da i nie ma powodu żeby iść w jakieś wynalazki.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli to silnik 2.0 TDI o którym piszą wyżej to:

> * wersja wyposażenia Attraction warta jest 29200, Ambition - 29 900, Ambiente - 30 000. Ceny to

> najświeższy eurotax, w wycenie auta nie mają xenonów, automatycznej skrzyni biegów oraz na

> pokładzie tylko 4 poduchy.

no jest wlasnie 29900

Napisano
  • Autor

> Edit:

> Co do VINU to mozna poprosic na forum audi, sa tam spece z dostepem do dekodera. Jesli chcesz wysle

> ci linki.

no podrzuc linka smile.gifok.gif

Napisano

Czy gdzieś jest napisane coś o silniku lub skrzyni? Mowa była o głowicy, nie bloku czy całym motorze...

Napisano
  • Autor

> Czy gdzieś jest napisane coś o silniku lub skrzyni? Mowa była o głowicy, nie bloku czy całym

> motorze...

tak, napisałem wyzej

miesiac po wyjeździe z salonu wymienili skrzynie

kupiono w 12.2003 a adnotacja byla 01.2004

Napisano

> Czy gdzieś jest napisane coś o silniku lub skrzyni? Mowa była o głowicy, nie bloku czy całym

> motorze...

A wymiana skrzyni DSG?

Napisano

> Sprzęgło jest częścią eksploatacyjną i zazwyczaj producent zaplanował tak konstrukcję samochodu by

> jego wymiana była relatywnie łatwa.

Tak, w większości przypadków wymaga rozpięcia silnika i skrzyni.

> Wymiana wahacza nie wymaga wyjęcia silnika. Ale też bym się pewnie bał samochodu z wymienionym

> wahaczem

To w PL musiałbyś pozbywać się auta przed końcem gwarancji. W warunkach poligonowych zawieszenia długo nie wytrzymują.

Wahacze mają elementy metalowo-gumowe, które w naturalny sposób się zużywają i wymiana wahacza jest czynnością eksploatacyjną, wobec coraz częstszego braku zestawów naprawczych.

Napisano

> Przede wszystkim dlatego ze serwis nie jest w stanie osiągnąć tej samej precyzji montażu co

> fabryka. A poza tym przy instalacji wykorzystuje się ponownie wiele z drobnych części (np.

> plastikowe zapinki), które powinny być wymienione na nowe - powoduje to że w przypadku

> samochodu po takiej naprawie istnieje większe prawdopodobieństwo dalszych awarii. Także złącza

> elektryczne nie powinny być rozpinane i ich rozpięcie przy naprawie powoduje większą szanse

> jakichś problemów elektrycznych później. O wszelkich rurkach i opaskach nawet nie piszę, bo to

> oczywiste. I sądząc z tego co założyciel wątku napisał, to to prawdopodobieństwo się już

> zrealizowało (głowica?). Kto wie co jeszcze wyskoczy...

> Sprzęgło jest częścią eksploatacyjną i zazwyczaj producent zaplanował tak konstrukcję samochodu by

> Wymiana wahacza nie wymaga wyjęcia silnika. Ale też bym się pewnie bał samochodu z wymienionym

> wahaczem - przede wszystkim dlatego że nie wiadomo jak do awarii tegoż doszło i czy nie jest

> strukturalnie uszkodzone coś jeszcze.

> Zgadzam się z Tobą że jak już miałbym coś wybierać to wolę samochód po wymianie skrzyni niż dachu.

> Ale na rynku są też samochody w których nic nie było wymieniane - na kąciku Chevroleta ktoś

> ostatnio chwalił się zakupem prawie nowego Captiva w idealnym stanie, bez wypadków, wymian

> itp. za ułamek ceny. Czyli się da i nie ma powodu żeby iść w jakieś wynalazki.

Ale bełkot. Powiedz ty mi jak wymienisz sprzęgło nie wyciągając skrzyni?? Więc wymiana skrzyni to nawet prostsza robota jak wymiana sprzęgła.

Złącza elektryczne nie do rozpinania, jeżeli tak to skuteczniej mozna by te przewody od razu polutować, połączenie pewniejsze a i się nie rozłaczy nic.

Heh za tą wielką wodą dziwne rzeczy się dziać muszą.

pozdrawiam

Napisano

> Przede wszystkim dlatego ze serwis nie jest w stanie osiągnąć tej samej precyzji montażu co

> fabryka. A poza tym przy instalacji wykorzystuje się ponownie wiele z drobnych części (np.

> plastikowe zapinki), które powinny być wymienione na nowe - powoduje to że w przypadku

> samochodu po takiej naprawie istnieje większe prawdopodobieństwo dalszych awarii.

Jakoś nie bardzo widzę związek plastikowych zapinek z poważnymi awariami w przyszłości...

>Także złącza

> elektryczne nie powinny być rozpinane i ich rozpięcie przy naprawie powoduje większą szanse

> jakichś problemów elektrycznych później.

Wtyczki elektryczne w domu też na stałe masz podłączone i nie wyjmujesz? yikes.gif

> O wszelkich rurkach i opaskach nawet nie piszę, bo to

> oczywiste. I sądząc z tego co założyciel wątku napisał, to to prawdopodobieństwo się już

> zrealizowało (głowica?). Kto wie co jeszcze wyskoczy...

Absolutnie nie jestem w stanie pojąć Twojego toku myślenia, ale może w Polsce inne auta... hmm.gif To że zepsuła się głowica (zresztą znany problem tych silników) świadczy o tym, że np. wahacz się posypie?

Chyba tylko tu się zgodzę, choć czasami i wymiana rozrządu jest niełatwa (vide Passat).

> wahaczem - przede wszystkim dlatego że nie wiadomo jak do awarii tegoż doszło i czy nie jest

> strukturalnie uszkodzone coś jeszcze.

Wiesz wahacz się zużywa, a nie każdego stać by tylko nowymi jeździć. Gratulujemy sytuacji finansowej i cieszymy się Twoim szczęściem.

> Ale na rynku są też samochody w których nic nie było wymieniane - na kąciku Chevroleta ktoś

> ostatnio chwalił się zakupem prawie nowego Captiva w idealnym stanie, bez wypadków, wymian

> itp. za ułamek ceny. Czyli się da i nie ma powodu żeby iść w jakieś wynalazki.

Czasami jest tak, że jak ktoś nie wymienił to Ty będziesz musiał. Wiele ogłoszeń "Panie lałem tylko paliwo i jeździłem" jest tak skonstruowanych. Większość zapewne.

Nieniejszym oświadczam, że nie jest to osobista wycieczka tylko próba odgadnięcia osobliwych poglądów. Nieznajomość polskich realiów?

Napisano

> tak, napisałem wyzej

> miesiac po wyjeździe z salonu wymienili skrzynie

> kupiono w 12.2003 a adnotacja byla 01.2004

Quote:

w styczniu 2004 roku wymiana skrzyni DSG na gwarancji

racja... mlot.gif

Napisano

> jest sobie Audi A3 12.2003r. z silnikiem BKD 3 drzwiowe

> serwisowane do końca do 150kkm teraz ma 155

> potem zwykłe przeglądy i

> przy 120kkm, kpl. rozrzad z pompa wody i jeszcze uwaga

> wymienili głowicę

czemu Cie to dziwi ?, kolega razem ze mna szukal A4 2.0 TDI i dwa z trzech ogladanych mialo wlasnie wymieniana glowice. Kolega sie uparl, odwiedzil swoj zaufany serwis VW/Audi i tam mu te auta odradzili. Kupil w koncu mlodsza A4 ale tam mu sie za to naped pompy posypal tongue.gif. No i palic malo nie pali jak na D.

Jezeli jestes pewien stanu a auto Ci sie podoba to bierz, ale badz przygotowany ze naprawa takiego silnika i skrzyni tania nie jest.

Napisano
  • Autor

> czemu Cie to dziwi ?, kolega razem ze mna szukal A4 2.0 TDI i dwa z trzech ogladanych mialo wlasnie

> wymieniana glowice. Kolega sie uparl, odwiedzil swoj zaufany serwis VW/Audi i tam mu te auta

> odradzili. Kupil w koncu mlodsza A4 ale tam mu sie za to naped pompy posypal . No i palic

> malo nie pali jak na D.

> Jezeli jestes pewien stanu a auto Ci sie podoba to bierz, ale badz przygotowany ze naprawa takiego

> silnika i skrzyni tania nie jest.

hmm, no ze skrzynia to rozumiem, ale jak wymienili glowice to chyba nie powinna pasc odrazu ?

ktos wie od kiedy głowice BKD stały się dobre?

Napisano

> hmm, no ze skrzynia to rozumiem, ale jak wymienili glowice to chyba nie powinna pasc odrazu ?

Dziwne że Audi pozwala na taką czynność w serwisie. W Lexusie GS wymiana głowicy nie jest czynnością naprawczą - musisz cały silnik wymienić.

Napisano

> hmm, no ze skrzynia to rozumiem, ale jak wymienili glowice to chyba nie powinna pasc odrazu ?

> ktos wie od kiedy głowice BKD stały się dobre?

Nie ma na to zadnego sposobu ,jesli glowica ma pasc moze to byc odrazu lub po przebiegu ponad 100 tys. Chodzi o jakies mikropekniecia z ktorymi VW nie mogl sobie poradzic na poczatku produkcji. Natomiast mozna liczyc, ze jesli juz raz byla wymieniana w serwisie to moze uzyli wersji poprawionej - sprawdz czy nie ucieka plyn chlodzacy, jesli dobrze pamietam byl to jeden z objawow. Co dalej nie zmienia faktu, ze sliniki 2.0 TDI mialy wiecej innych problemow niz tylko glowice. Moja rada szukaj 1.9 TDI 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Nie ma na to zadnego sposobu ,jesli glowica ma pasc moze to byc odrazu lub po przebiegu ponad 100

> tys. Chodzi o jakies mikropekniecia z ktorymi VW nie mogl sobie poradzic na poczatku

> produkcji. Natomiast mozna liczyc, ze jesli juz raz byla wymieniana w serwisie to moze uzyli

> wersji poprawionej - sprawdz czy nie ucieka plyn chlodzacy, jesli dobrze pamietam byl to jeden

> z objawow. Co dalej nie zmienia faktu, ze sliniki 2.0 TDI mialy wiecej innych problemow niz

> tylko glowice. Moja rada szukaj 1.9 TDI

jutro zadzwonie do ASO Audi gdzie bylo serwisowane i sie sproboje dowiedziec historii auta i jaka tam glowice wsadzono wink.gif

Napisano

Po pierwsze 2sprzeglowka Audi to S Tronic

Po drugie watpie zeby byla juz w 2003 r

ja bym stawial raczej na skrzynie Multitronic....

Napisano
  • Autor

> Po pierwsze 2sprzeglowka Audi to S Tronic

> Po drugie watpie zeby byla juz w 2003 r

> ja bym stawial raczej na skrzynie Multitronic....

tak bylo w ksiazce gw wpisane

a jak multitronic, to dobrze czy źle?

edyta:

poczytalem troszke i podczas jazdy dynamicznej jak i delikatnej obroty rosly razem z predkoscia

wiec CVT Multitronic chyba odpada wink.gif

edyta2:

obejrzalem zdjęcia i na tej kartce w ks kwarancyjnej jest napisane DSG

Napisano

Nie wiem nic o DSG, głowicach itd. choć specjalistów tutaj wielu - jak na ten rocznik i takie wyposażenie cena jest jak najbardziej proporcjonalna - biorąc pod uwagę życiorys aśki

Napisano

> o qrde

> niewiele wiecej kosztuje a6 z tego rocznika...

Tylko kupić a6 za niewiele więcej niż a3 w dobrym stanie jest niemożliwe. Chyba, że to niewiele więcej to jest ok. 10-15k zł różnicy między tym A3, a A6.

Napisano

> Ale bełkot. Powiedz ty mi jak wymienisz sprzęgło nie wyciągając skrzyni??

Poza tematem rzeczonego Audi, podam to jako ciekawostkę, bo pewnie mało kto widział taki patent.

Ale w Oplu Kadecie D dało się wymienić docisk sprzęgła bez rozpinania skrzyni i silnika.

Patent jest prosty, tzw. podwójny wałek sprzęgłowy. Demontowało się pokrywkę wałków w skrzyni ( do której ma się idealny dostęp po zdemontowaniu lewego przedniego koła), i wciągało się wałek sprzęgłowy z tarczy sprzęgła, następnie na połączeniu silnik skrzynia przez otwór rewizyjny można było odkręcić docisk od koła zamachowego i wyciągnąć kompletne sprzęgło.

Ten patent widziałem tylko w tym aucie, może ktoś się jeszcze spotkał z takim rozwiązaniem ??

Napisano

> a jak multitronic, to dobrze czy źle?

Multitronic ma niezbyt dobra opinie i skoro wymieniali jeszcze na gwarancji to jednak stawialbym na ta skrzynie

moze byc jeszcze Tiptronic

Ma ta skrzynia tryb "S"? starsze Multitronici nie mialy i to glownie na pierwszy rzut oka od Tipa pozwolilo odroznic

> edyta:

> poczytalem troszke i podczas jazdy dynamicznej jak i delikatnej obroty rosly razem z predkoscia

> wiec CVT Multitronic chyba odpada

ja tam chwile tylko z Multi jechalem, specyficznie sie jezdzi, ale obroty sie zmienialy

Napisano
  • Autor

> Multitronic ma niezbyt dobra opinie i skoro wymieniali jeszcze na gwarancji to jednak stawialbym na

> ta skrzynie

> moze byc jeszcze Tiptronic

> Ma ta skrzynia tryb "S"? starsze Multitronici nie mialy i to glownie na pierwszy rzut oka od Tipa

> pozwolilo odroznic

> ja tam chwile tylko z Multi jechalem, specyficznie sie jezdzi, ale obroty sie zmienialy

tak, byl tryb S, lopatki przy fajerze tez

jak zmienilem na niego to dokrecal silnik do jakis 4200obr/min a kontrolka ASR mrugala chyba co chwila hehe.gif

Napisano

> Tylko kupić a6 za niewiele więcej niż a3 w dobrym stanie jest niemożliwe. Chyba, że to niewiele

> więcej to jest ok. 10-15k zł różnicy między tym A3, a A6.

niestety (stety) ceny a6c5 znacznie spadly i wiekszosc jest ponizej 40kpln

a co do stanu to chyba tak samo trudno jak kazdy inny 7mio letni samochod uzywany

Napisano

> jutro zadzwonie do ASO Audi gdzie bylo serwisowane i sie sproboje dowiedziec historii auta i jaka

> tam glowice wsadzono

Dzwon i dowiedz sie o skrzynie, wydaje mi sie ze Tiptronic byl tylko w quattro a w normalnej wersji byl multitronic - slaba skrzynia,dosc awaryjna - sterowniki padaly a cena nowego lub regeneracji jest spora. Jesli do tego masz rzeczywiscie opcje 2.0 TDI to juz bym na 100% odpuscil.

Napisano
  • Autor

> Dzwon i dowiedz sie o skrzynie, wydaje mi sie ze Tiptronic byl tylko w quattro a w normalnej wersji

> byl multitronic - slaba skrzynia,dosc awaryjna - sterowniki padaly a cena nowego lub

> regeneracji jest spora. Jesli do tego masz rzeczywiscie opcje 2.0 TDI to juz bym na 100%

> odpuscil.

wczoraj sobie przypomnialem ze mam znajomego w ASO Audi w Idczaku, tam gdzie fura była serwisowana w Łodzi

do jutra pewnie gosciu sie odezwie i bede wiedzial moze wieksze info

a skrzynia na 99% jest DSG z kodem GYN

taka jak ta jakiś tekst

Napisano

> Wtyczki elektryczne w domu też na stałe masz podłączone i nie wyjmujesz?

Wtyczki elektryczne w domu nie są narażone na czynniki zewnętrzne. Poza tym producent projektując wiązkę zakłada że kabel np. do czujnika ma określoną rezystancje. Zakłada się oczywiście pewną tolerancje. Ale po jej przekroczeniu (obojętnie w którą stronę) czujnik będzie przekłamywał. Wystarczy że wtyczka nie jest dobrze zabezpieczona przed czynnikami zewnętrznymi. I już jest problem. Dlatego też nie powinno się lutować wiązek co jest dosyć powszechnie praktykowane. Myślę że o to Markowi chodziło.

Napisano
  • Autor

zadzwonilem do znajomego w ASO Audi i po VIN wyszlo, ze faktycznie tam jest wlozona nowa glowica ta poprawiona

ale przy ostatnim przegladzie sam kosztorys napraw jaki mialbyc zlecony to 9kpln...

takze dziekuje wszystkim za odpowiedzi, odpuszczam wink.gif

Napisano

> zadzwonilem do znajomego w ASO Audi i po VIN wyszlo, ze faktycznie tam jest wlozona nowa glowica ta

> poprawiona

> ale przy ostatnim przegladzie sam kosztorys napraw jaki mialbyc zlecony to 9kpln...

> takze dziekuje wszystkim za odpowiedzi, odpuszczam

auto klasy premium to i ceny naprawy premium wpysk.gif

Napisano

> auto klasy premium

rotfl.gif

w ktorym miejscu? hehe.gif

Napisano

> auto klasy premium to i ceny naprawy premium

powiedz, że żartujesz ?! hahaha.gif

Napisano

A jak Tobie padnie silnik to samochod wyrzucisz czy moze wymienisz silnik? Duzo ludzi ma wymienione silniki i nie ma z tym problemów...

Napisano

> Wtyczki elektryczne w domu nie są narażone na czynniki zewnętrzne. Poza tym producent projektując

> wiązkę zakłada że kabel np. do czujnika ma określoną rezystancje. Zakłada się oczywiście pewną

> tolerancje. Ale po jej przekroczeniu (obojętnie w którą stronę) czujnik będzie przekłamywał.

> Wystarczy że wtyczka nie jest dobrze zabezpieczona przed czynnikami zewnętrznymi. I już jest

> problem. Dlatego też nie powinno się lutować wiązek co jest dosyć powszechnie praktykowane.

> Myślę że o to Markowi chodziło.

Dziwna teoria....

Napisano

> zadzwonilem do znajomego w ASO Audi i po VIN wyszlo, ze faktycznie tam jest wlozona nowa glowica ta

> poprawiona

> ale przy ostatnim przegladzie sam kosztorys napraw jaki mialbyc zlecony to 9kpln...

Dobrze ze miales taka opcje i znajomego, kup mu jakies piwko za pomoc i info bo bys niezle wtopil panic.gif

Napisano

> Dziwne że Audi pozwala na taką czynność w serwisie. W Lexusie GS wymiana głowicy nie jest

> czynnością naprawczą - musisz cały silnik wymienić.

Widać inżynierowie z Lexusa nie wierzą w możliwości swoich mechaników w serwisach i nie zezwalają na taką operację ... Dziwne tylko, że nie wierzą w ich możliwości tylko w przypadku niektórych silników ...

Napisano

glowica moze juz nie, ale te silniki mialy wiele wad, jak nie glowica to zawsze moze pasc cos innego, to dosc skomplikowane i drogie w naprawach silniki. Musisz byc tego swiadomy jako potencjalny nabywca.

Napisano

> poprawiona

czylli ok.gif

mieli w systemie takie rzeczy jak potencjalny kosztorys ? wiesz co dokladnie tam bylo ?

odpuszczasz ta sztuke czy ogolnie taka konfiguracje ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.