Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Średniej klasy do 30 tys. zł

Featured Replies

Napisano

> No ta... piękna, klasyczna limizyna ta thalia

> polecam spędzić trochę czasu w takim A4 "na złom", a potem wsiąść do tej "wygodnej" thalii i

> napisać nam o swoich wrażeniach. nie mówię tu o zamordowanym A4, tylko norma;nym, dobrze

> utrzymanym.

Ciekawe jaki odsetek użytkowników A4 pierwszej generacji, ma swoje auta "dobrze utrzymane" hmm.gif

Napisano

> Ciekawe jaki odsetek użytkowników A4 pierwszej generacji, ma swoje auta "dobrze utrzymane"

nie o to w tym chodzi, tylko o to jakim autem jest thalia, a jakim A4 smile.gif

bo o ile mogę zgodzic sie na argument kolegi, że thalia ma duzy bagażnik i jest w miarę bezawaryjna, to juz wygody jej i A4 nie ma co porównywać.

Dla każdego liczy się co innego - jeden chce mieć święty spokój z awariami i kupuje nową/prawie nową thalię, a kto inny woli wygodny samochód za tę samą kasę, akceptując to że będzie starszy.

W moim pierwszym poście zasugerowałem kompakta, bo na pewno będzie to młodsze auto - myślałem że najważniejsze dla kolegi jest przejechanie przez ponad 4 lata najlepiej nie musząc wydawać na to auto grosza ponad eksploatację. Jednak kolega stawia bardziej na wygodę - OK, wcale przez to nie jest "gupi".

Nie przesadzajmy znowu z tymi awariami - laguny II nie kupuje. To że zdechnie w aucie dwumasa dajmy na to po 150-180kkm - to pomyśl ile lat jeździsz nie martwiąc się o to. przy np 30kkm/rok to jest 6 lat spokoju. potem wydasz te 3 tysie i znowu masz 6 lat spokoju z tą częścią. jak kupi auto choćbyz padniętą dwumasą to sobie ją zmieni i ma spokój smile.gif

Wiadomo, że przebieg - 150-200kkm to w nowych autach klasy D okres kiedy zaczynają się wymiany niektorych elementów, ale jak kupujesz auto ze świadomością że trzeba będzie troche w nie zainwestować, to cieszysz się wygodnym autem, wcale nie stojącym dzien i noc w serwisie.

Napisano

> nie o to w tym chodzi, tylko o to jakim autem jest thalia, a jakim A4

> bo o ile mogę zgodzic sie na argument kolegi, że thalia ma duzy bagażnik i jest w miarę

> bezawaryjna, to juz wygody jej i A4 nie ma co porównywać.

Jezeli porownujesz nowa thalie z 15letnim a4 to smiem twierdzic ,ze komfort podrozowania bedzie stal na podobnym poziomie.

Napisano

> Thalia to bezawaryjne, wygodne auto z duzym bagaznikiem - polecam jazde probna

> A 15 letnie A4 to idealny kandydat na zlom

Sam jesteś na złom grinser006.gif

Akurat w każdej dziedzinie thalia przegrywa z A4 - nawet 16 letnim.

Ps. Ojciec ma thalię , więc jeździłem sporo ... i za darmo tego nie chcę wink.gif

Napisano

> Ciekawe jaki odsetek użytkowników A4 pierwszej generacji, ma swoje auta "dobrze utrzymane"

yaya.gif . Co roku w serwisie na kontroli i ewentualne naprawy.

Silnik jak nówka ( lubię "picować" swoje auto , z zewnątrz, wewnątrz jak i również komorę silnika ).

Systematyczne wymiany płynów, oleju nie bierze . Gazu też nigdy nie wstawię bo jak pali te 8-9 litrów to nie jest tak strasznie grinser006.gif

ok.gif

Napisano

> Sam jesteś na złom

Co najwyzej moge byc na kompost 270751858-jezyk.gif

> Akurat w każdej dziedzinie thalia przegrywa z A4 - nawet 16 letnim.

No na pewno - jezdze czasami taka "perelka" (bez ironii - utrzymywane w przyzwoitym stanie) z 98 i jedzie muzeum, ze az strach wsiadac.

> Ps. Ojciec ma thalię , więc jeździłem sporo ... i za darmo tego nie chcę

To jak ojciec bedzie chcial Ci dac, to poprosze priva zeby.GIF I jeszcze pytanie - pierwsza, czy druga generacja thalii?

Napisano

> Jezeli porownujesz nowa thalie z 15letnim a4 to smiem twierdzic ,ze komfort podrozowania bedzie

> stal na podobnym poziomie.

Często jeżdżę swoim A4 i thalią ojca .... śmiem twierdzić te lanos był wygodniejszy niż thalia .

no ale dla starszego pana to faktycznie thalia będzie w sam raz. Wyglądu to mieć nie musi , a że przesiadł się

z poloneza to thalia jest ideałem jeśli chodzi o komfort i wygodę jazdy ok.gif

Co nie znaczy że każdy musi się zgadzać z tym co piszę. Dla mnie po prostu thalia nie podeszła no.gif

Napisano

> Silnik jak nówka ( lubię "picować" swoje auto , z zewnątrz, wewnątrz jak i również komorę silnika

> ).

Wiesz ,ze wyplakowanie silnika nie wplywa na jego stan techniczny zlosnik2.gif

Napisano

I jeszcze pytanie - pierwsza, czy druga

> generacja thalii?

pierwsza generacja, bo i o pierwszej generacji A4 piszę wink.gif

Napisano

> Wiesz ,ze wyplakowanie silnika nie wplywa na jego stan techniczny

Ależ wspomniałem również że żadnych usterek nie ma, oleju nie łyka i żyleta na 100% grinser006.gif

Generalnie, jak ktoś jest kumaty to kupi za 30 tyś super używany samochód i nie wpakuje się w g....

Ale jak ktoś się zna mało, to lepiej kupić nowe za tą kasę ... nawet thalię ok.gif

Napisano

> no ale co kupisz nowego za 30 tys. Pande ?

punto klasik ok.gif

ABS, el. szyby, klimatyzacja, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer

3 LATA GWARANCJI OD DNIA WYJAZDU Z SALONU + 8 LAT NA PERFORACJĘ NADWOZIA.

http://otomoto.pl/fiat-punto-classic-klima-nowy-C14594827.html

Napisano

> pierwsza generacja, bo i o pierwszej generacji A4 piszę

Ano widzisz - a ja caly czas mowie autorowi by kupil NOWA thalie, z salonu - czyli II generacje.

Napisano

> Sam jesteś na złom

> Akurat w każdej dziedzinie thalia przegrywa z A4 - nawet 16 letnim.

Taaak? Jesteś gotów pójść swoim a4 na czołówkę z thalią? Co najmniej zostałbyś kaleką...

Napisano

> Autor w pierwszym poście napisał wyraźnie, że zalezy mu przede wszystkim na bezawaryjnej

> eksploatacji przez 4 lata lub dłużej. Tak więc ten czynnik wskazał jako decydujący a nie

> kwestię "podobania się".

Tak, ale podal tez modele ktore go interesuja czyli "podobaja sie", a niektorzy mu tutaj kaza kupowac kompakty lub odradzaja VAG'i "bo to sie wszystko zepsuje" crazy.gif

Napisano

> Sugerujesz że jak mi sie podoba AUDI R8 to powinienem go kupić?

Jak Cie stac na zakup to czemu nie cool.gif Zaraz ktos by tutaj Ci napisal zebys nie kupowal bo duzo pali, bo drogie ubezpieczenie, bo to sie rozsypie za chwile bo to VAG, itd itd i najlepiej zebys kupil Pande czy tam Logana. Jakby kazdy mial takie podejscie to na ulicach w wiekszosci by jezdzily najtansze auta kupione w salonie. Czekam tylko az ktos zapyta czy warto kupic Hummera czy Corvette na przyklad... i zaraz wiekszosc osob mu napisze to co wyzej... jeszcze dodadzą ze serwis drogi i dlatego nie kupuj sick.gif

> Twoje podejście jest jak, jak, , o to to - jakbyś był handlarzem samochodów - "Podoba się Panu?

> Bierz Pan!"

Akurat mam troche inny zawod nie zwiazany z handlem, ale tak, takie mam podejscie - chcesz jakis samochod, stac Cie na niego, to go kupuj, a nie szukaj powodow by go odpuscic.

Napisano

> Mam 30 tysiecy złotych do wydania.

> W planach byla/jest Vectra GTS C rocznikowo 2004-2005 z silnikiem diesela 1.9 CDTI 150 KM.

[ciach]

> Zalezy mi glownie na bezawaryjnej jezdzie przez hmmm 4 lata lub wiecej. Wiem, ze wspolczesne auta

> maja swoje bolączki, ale nie chcialbym zniechecic sie do samochodu juz po pierwszych chwilach

> znajomości.

To zacznij od zwiększenia budżetu lub obniżenia wymagań. Nie liczyłbym na to że za 30% wartości nowego kupisz 5 letnią Vectrę w dobrym stanie.

Napisano

> A teksty jaya o tym ,ze sie zadluzy albo wstawi auto do garazu

Czego nie rozumiesz? Nie znasz takich osob co tak robia? Nie kazdy naprawia tanim kosztem u pana Stasia w stodole robiąc "druciarnie". Jak autorowi samochod sie zepsuje, a koszty go przerosna, to sobie odstawi na miesiac ten samochod, kase uzbiera, i go sobie naprawi na dobrych częściach. Czy to powod by mu odradzac zakup? Pomijam juz fakt, ze to najgorszy scenariusz, bo prawdopodobnie autor jest przygotowany na ewentualne naprawy i to co tutaj mowimy to go nie interesuje, nie pytal o koszty utrzymania przeciez.

Napisano

> 500 litrow oferuje tez Thalia - z automatyczna klima do nabycia od 33

Kolega pyta o BMW i Audi, a Ty mu wyskakujesz z jakas Thalią. Czy Ty widzisz jakas roznice miedzy tymi autami, czy moze dla Ciebie kazde auto jest dobre byle tanie i nowe? hmm.gif

Napisano

> dokladnie tak, autor jest przygotowany na ewentualne naprawy i liczy sie z nimi.

> Wygląd samochodu też ma dla mnie znaczenie.

To kup to, które będzie w najlepszym stanie i najbardziej Ci się spodoba ok.gif

Napisano

> . Co roku w serwisie na kontroli i ewentualne naprawy.

> Silnik jak nówka ( lubię "picować" swoje auto , z zewnątrz, wewnątrz jak i również komorę silnika

> ).

> Systematyczne wymiany płynów, oleju nie bierze . Gazu też nigdy nie wstawię bo jak pali te 8-9

> litrów to nie jest tak strasznie

Ok ale zastanawia mnie ilu jest tak dbających właścicieli.

Napisano

> Czego nie rozumiesz? Nie znasz takich osob co tak robia? Nie kazdy naprawia tanim kosztem u pana

> Stasia w stodole robiąc "druciarnie". Jak autorowi samochod sie zepsuje, a koszty go

> przerosna, to sobie odstawi na miesiac ten samochod, kase uzbiera, i go sobie naprawi na

> dobrych częściach. Czy to powod by mu odradzac zakup? Pomijam juz fakt, ze to najgorszy

> scenariusz, bo prawdopodobnie autor jest przygotowany na ewentualne naprawy i to co tutaj

> mowimy to go nie interesuje, nie pytal o koszty utrzymania przeciez.

Czytam od wczoraj ten temat i już nie mogę rotfl.gif

Jeśli samochód się zepsuje, to Ty proponujesz żeby jakby co zostawić samochód na miesiąc i dozbierać kasę? icon_rolleyes.gif

To samochód nie jest do użytku tylko do stania w garażu?

Jak za dużo spali paliwa i budżet domowy trochę się skurczy to też mam na resztę miesiąca zostawić auto w garażu?

Ja kupuję samochody takie na jakie mnie stać.

A stać na auto, to nie tylko na zakup, ale na paliwo, pełne ubezpieczenie, naprawy, i choćby na dobre opony itp.

Może mnie poprawcie, ale samochód ma służy do przemieszczania się, żeby buty zaoszczędzić wink.gif a nie od sąsiadów, coby im oczy wylazły.

To co piszesz to jest dobre rozwiązanie przy zakupie jakiegoś klasyka jako trzecie auto i dbanie o niego.

Najpierw dziwiłem się Ralphowi, ale po przeczytaniu wszystkich jego uwag, uważam, że chyba będzie wie co robi i oto chodzi.

Ale Twoje opinie "No to pożyczy kasę na naprawę albo nie będzie jeździł przez miesiąc, jaki w tym problem" są conajmniej zastanawiające icon_rolleyes.gif

Napisano

> Czytam od wczoraj ten temat i już nie mogę

Ja tak samo nie moge zlosnik2.gif jak czytam odpowiedzi niektorych ktorzy mu radza kupic Thalie czy innego Logana itp, jesli on pyta o Audi lub BMW spineyes.gif

> Jeśli samochód się zepsuje, to Ty proponujesz żeby jakby co zostawić samochód na miesiąc i

> dozbierać kasę?

Ja proponuje zeby go naprawic. A koledzy mowia "nie kupuj bo Cie nie bedzie stać". Na to ja mowie "jak ewentualnie go nie bedzie stać, to wtedy odstawi auto do garazu i dozbiera kase". Koledzy radza zeby w ogole nie kupowal, a ja radze zeby kupil i najwyzej - w razie czego w najgorszym wypadku - nie jezdzil nim miesiac, niz zeby w ogole nie mial.

Ja wolalbym miec Audi/BMW przykladowo przez rok i z tego roku miesiac nie jezdzic gdyby mi cos padlo powaznego, niz miec Thalie/Logana/itp i jezdzic caly rok bezproblemowo...

Autor jest mlody, w ktoryms poscie sam napisal ze wazny dla niego jest wyglad auta, normalne ze mlody czlowiek kupuje auto tez po to "by sie w nim pokazac przed znajomymi" , a nie tylko by sie przemieszczac z punktu A do punktu B jak niektorzy tutaj zakladaja... sick.gif

> Najpierw dziwiłem się Ralphowi, ale po przeczytaniu wszystkich jego uwag, uważam, że chyba będzie

> wie co robi i oto chodzi.

Dlaczego mialby nie wiedziec co robi... Niektorzy tutaj zakladaja ze autorzy takich wątków kompletnie nie maja pojecia o kosztach utrzymania samochodu i to nie tylko w tym wątku sick.gif

Napisano

> Jak Cie stac na zakup to czemu nie

Stać na zakup to zupełnie co innego niż stać na utrzymanie.

> Akurat mam troche inny zawod nie zwiazany z handlem, ale tak, takie mam podejscie - chcesz jakis

> samochod, stac Cie na niego, to go kupuj, a nie szukaj powodow by go odpuscic.

Znaczy że kupujesz na yikes.gif.

Napisano
  • Autor

> To kup to, które będzie w najlepszym stanie i najbardziej Ci się spodoba

I tak chyba zrobie. W taki sposob zakupilem Polo.

Byl przeznaczony budżet do 4 tys. zł, było kilka typów aż w koncu padło na Polówkę, bo byla najbardziej zadbanym egzemplarzem wśród róznych marek jakie oglądałem.

Dzięki temu mialem dlugo, dlugo spokój. Liczylo się tylko tankowanie i bieżąca wymiana płynów oraz elementów, które się zużywają.

Napisano

> Stać na zakup to zupełnie co innego niż stać na utrzymanie.

Oczywiscie ze tak, zgadzam sie.

> Znaczy że kupujesz na .

Na co? Nie wiem co masz na mysli niewiem.gif

Napisano

> Na co? Nie wiem co masz na mysli

Jak ci sie podoba z wyglądu to kupujesz.... o to mi chodzilo. smile.gif

Napisano

> Ja wolalbym miec Audi/BMW przykladowo przez rok i z tego roku miesiac nie jezdzic gdyby mi cos

> padlo powaznego, niz miec Thalie/Logana/itp i jezdzic caly rok bezproblemowo...

No i tu się Tobie dziwię.

Mam dwa samochody i jak któregoś nie ma bo jest w naprawie dzień to jest dla mnie dopiero problem, kto, którym ma jechać, kto kogo podwozi, a kończy się na bow.gif prośbie kogoś znajomego, żeby do pracy podwiózł.

Dlatego uważam, że kupno samochodu tak jak proponujesz jest dobre, ale jak ma się czym jeździć, a ten kupuje się dla frajdy, a nie dla potrzeby.

Sam od dłuższego czasu myślę o jakimś "dziwnym", bardzo leciwym samochodzie na niedzielne wyjazdy yay.gif i tam jakby coś się zepsuło i musiałbym dozbierać kasy na remont, albo czekać na części miesiąc nie przeraziłoby mnie.

Napisano

> Jak ci sie podoba z wyglądu to kupujesz.... o to mi chodzilo.

Nie mam na mysli wygladu mowiac ze sie "podoba" tylko ogólnie calosc - wyglad, wyposazenie, silnik, wielkosc, klasa auta itd itd. Jak mi sie podoba, to wsrod tego modelu szukam zadbanego i kupuje, a nie szukam wymowek by zamiast niego kupic nowego Logana czy Thalie, jak niektorzy tutaj.. nie rozumiem takiego podejscia... ktos sobie upatrzyl auta jakie mu sie podobaja, a inni mu uparcie pisza zeby kupil cos gorszego byle mlodego/nowego, niewazne ze pare klas nizej....

Napisano

> No i tu się Tobie dziwię.

Tez mam dwa samochody i oba caly czas potrzebne i nawet jak ktorys tylko jeden dzien jest w warsztacie to tez mam wielki problem. Tydzien bym nie dal rady bez ktoregos z nich.

Ale z dwojga zlego - kupic nowe bezproblemowe auto klasy nizszej ktore mi sie nie podoba, czy kupic 10-latka wyzszej klasy ktory mi sie podoba ale byc moze sie zepsuje - na pewno bym zaryzykowal i kupil to drugie auto.

Napisano

> inni mu uparcie pisza zeby kupil cos gorszego byle mlodego/nowego, niewazne ze pare klas

> nizej....

Nie sądzę żeby radzili mu źle, sądzę że chcą żeby kupił auto które nie będzie rujnowało budżetu.... smile.gif, dbają chłopaki o portfel kolegi smile.gif

Napisano

> jesli on pyta o Audi lub BMW

Oni go tylko uświadamiają, że on nie kupi Audi czy BMW, tylko zwłoki z Audi lub BMW.

Aktualnie 10 lat to epoka w konstrukcji samochodów.

Napisano

> Autor jest mlody, w ktoryms poscie sam napisal ze wazny dla niego jest wyglad auta, normalne ze

> mlody czlowiek kupuje auto tez po to "by sie w nim pokazac przed znajomymi" , a nie tylko by

> sie przemieszczac z punktu A do punktu B jak niektorzy tutaj zakladaja...

Wiesz jak nie potrafisz zaszpanowac przed znajomymi niczym innym niz autem to bardzo mi przykro przytul.gif

Jak dla mnie bezproblemowe przemieszczanie sie z pkt A do B jest kwintensencja samochodu a auto w ,ktore ma stac w garazu i czekac na czesci to raczej hobby...

Napisano

> Oni go tylko uświadamiają, że on nie kupi Audi czy BMW, tylko zwłoki z Audi lub BMW.

> Aktualnie 10 lat to epoka w konstrukcji samochodów.

Normalny jesteś? Za 30tys.zł zwłoki? Ja mam już teraz 7-letnie Bmw e46 3.0d 204Ps i jakoś nie widze aby inne firmy silnikowo w innej epoce były - no chyba że ciągle do tyłu yay.gif A pozatym to akurat silnikowo w Dieslach jest coraz gorzej - dpf-y i inne ustrojstwa. U VW 2.0tdi zastąpił 1,9tdi i tak strasznie z innej epoki jest. Jechałem ostatnio jakąś mocną wersją NOWEJ VECTRY to do bmw 3.0d jeszcze kolejne 7 lat nie wiem czy wystarczy. (zanim napiszesz że thalia,dacia lepsze od bmw 3.0d to poczytaj o tym silniku - osiagi itd)

Napisano

> Jak dla mnie bezproblemowe przemieszczanie sie z pkt A do B jest kwintensencja samochodu a auto w

> ,ktore ma stac w garazu i czekac na czesci to raczej hobby...

O i tu widzisz rozni sie uzytkowe podejscie do zlomu na 4 kolach od kapliczki... Ale kazdy ma tu swoje miejsce smile.gif. Jak to mowia Ksiadz woli Kaśke a organista Maryśke... smile.gif Wazne zeby kupujacy byl swiadomy tego w co sie pakuje kupujac auto z wyzszego segmentu i jakie będą koszty jego uzytkowania i czy moze sobie pozwolic w razie czego na kilka dni postoju samochodu u mechanika...

pozdr.

M.

Napisano

> Normalny jesteś? Za 30tys.zł zwłoki?

Niestety ale za 30tys to kupisz 330d tak zgonione jak kon po westernie no.gif i wpakujesz nastepne 10tys ,zeby doprowadzic to auto do sensownego stanu a mimo to ,ze fajnie bedzie smigac to do centr niemieckich miast nie wjedziesz a i ruda zacznie sie pojawiac...

Napisano

> O i tu widzisz rozni sie uzytkowe podejscie do zlomu na 4 kolach od kapliczki... Ale kazdy ma tu

> swoje miejsce . Jak to mowia Ksiadz woli Kaśke a organista Maryśke... Wazne zeby kupujacy byl

> swiadomy tego w co sie pakuje kupujac auto z wyzszego segmentu i jakie będą koszty jego

> uzytkowania i czy moze sobie pozwolic w razie czego na kilka dni postoju samochodu u

> mechanika...

> pozdr.

> M.

Dlatego nie wiem czemu Jay na mnie naskakuje.

Ja tylko chce uzmyslowic ,ze po przesiadce z nastoletniego polo zblizonego konstrukcja do cepa z czesciami po 5zl moze byc niemile zdziwinie ,ze komplet opon do takiego auta kosztuje tyle co pol takiego polo albo i wiecej (no chyba ,ze funfel "nowek" od znajomego wulkanizatora).

Napisano

> Oni go tylko uświadamiają, że on nie kupi Audi czy BMW, tylko zwłoki z Audi lub BMW.

> Aktualnie 10 lat to epoka w konstrukcji samochodów.

Nikt na tym forum chyba nie ośmieli się stwierdzić, że KAŻDE 10 letnie A4 czy BMW 3 w DYZLU to złom.

Ja jednak będę twierdził, że znaleźć dobry egzemplarz to jak szukanie igły w stogu siana. Dla mnie gra nie warta świeczki.

3 tysiaki to niewiele (żyjąc na własny rachunek, choćby minimalny) Jedna awaria tego dyzla i pensji miesięcznej nie ma.

Jeszcze jedno mnie zastanawia. Po co Ci (autorze) Dyzel, skoro robisz minimalne przebiegi (blisko praca) ? W benzynie bedzie łatwiej trafić zadbany egzemplarz.

Napisano

> W benzynie bedzie łatwiej trafić zadbany egzemplarz.

A ile potencjalnych czesci do rozsypki bedzie mozna skreslic z listy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jeszcze jedno mnie zastanawia. Po co Ci (autorze) Dyzel, skoro robisz minimalne przebiegi (blisko

> praca) ? W benzynie bedzie łatwiej trafić zadbany egzemplarz.

Myslalem nad benzyną o czym wspomnialem w pierwszym swoim poscie. Dla Audi A4 B6 1.8T, dla Vectry C 2.0T. Problem jest taki, ze ciężko zobaczyc jakikolwiek egzemplarz tych samochodów do sprzedaży.

Jeszcze moglbym celować w vectrowską benzyne 1.8, ktora ma 122 KM, ale czy to aby nie za mało jak na taką wielką krowę?

Napisano

> Myslalem nad benzyną o czym wspomnialem w pierwszym swoim poscie. Dla Audi A4 B6 1.8T, dla Vectry C

> 2.0T. Problem jest taki, ze ciężko zobaczyc jakikolwiek egzemplarz tych samochodów do

> sprzedaży.

Bo niestety jest moda na diesle i handlarze raczej nie bawia sie w benzyniaki frown.gif

> Jeszcze moglbym celować w vectrowską benzyne 1.8, ktora ma 122 KM, ale czy to aby nie za mało jak

> na taką wielką krowę?

Stanowczo za slaby motor no.gif

Napisano

> Dlatego nie wiem czemu Jay na mnie naskakuje.

Widocznie moze sobie pozwolic na postoj swojego stalowego rumaka przez kilka dni i mu to delikatnie rzecz ujmujac wisi... smile.gif

Z drugiej strony jak masz auto juz jakis czas i utrzymujesz je w przyzwoitym stanie technicznym to myslisz ze inni uzytkownicy postepuja tak samo... I tu moze spotkac nas niemile zaskoczenie poniewaz starszy bolid potrafi byc w lepszym stanie technicznym niz nowszy...

pozdr.

M.

> Ja tylko chce uzmyslowic ,ze po przesiadce z nastoletniego polo zblizonego konstrukcja do cepa z

> czesciami po 5zl moze byc niemile zdziwinie ,ze komplet opon do takiego auta kosztuje tyle co

> pol takiego polo albo i wiecej (no chyba ,ze funfel "nowek" od znajomego wulkanizatora).

Napisano

> Z drugiej strony jak masz auto juz jakis czas i utrzymujesz je w przyzwoitym stanie technicznym to

> myslisz ze inni uzytkownicy postepuja tak samo... I tu moze spotkac nas niemile zaskoczenie

> poniewaz starszy bolid potrafi byc w lepszym stanie technicznym niz nowszy...

Technicznie staram sie utrzymac auto w stanie perfekcyjnym ,niestety wgniotek troche mam no.gif

Nie przecze oczywiscie ,ze mozna dobrze utrzymac auto ale im dalej w las tym mniej chce sie ludziom ladowac kase w "stare" auto.

Napisano

> Niestety ale za 30tys to kupisz 330d tak zgonione jak kon po westernie i wpakujesz nastepne 10tys

> ,zeby doprowadzic to auto do sensownego stanu a mimo to ,ze fajnie bedzie smigac to do centr

> niemieckich miast nie wjedziesz a i ruda zacznie sie pojawiac...

100% racji! Ale ja koledze doradzałem 320d 150Ps - za 7-7,5tys.euro kupi ładną - uwierz mi. (jestem w Niemczech praktycznie co 2tyg. przez kilka lat i odwiedzam "kilkanaście" serwisów Bmw przez 2 dni - i tak już kilka lat. Ale kupuje tylko części. Aut nie - bo w "POLSCE TAŃSZE" yikes.gif niż dobre tam!)

Ale można 30tys.zł to jest troche grosza. Ale jak to jest autor pyta: Bmw czy Audi? (a odpowiedzi są: thalia itd) To tak jakby chciał kupić motor "500" Honda czy Yamaha a rada: kup skuter - będzie nowy i z gwarancją.........to samo! grinser006.gif

Napisano

> 100% racji! Ale ja koledze doradzałem 320d 150Ps - za 7-7,5tys.euro kupi ładną - uwierz mi. (jestem

> w Niemczech praktycznie co 2tyg. przez kilka lat i odwiedzam "kilkanaście" serwisów Bmw przez

> 2 dni - i tak już kilka lat. Ale kupuje tylko części. Aut nie - bo w "POLSCE TAŃSZE" niż

> dobre tam!)

> Ale można 30tys.zł to jest troche grosza. Ale jak to jest autor pyta: Bmw czy Audi? (a odpowiedzi

> są: thalia itd) To tak jakby chciał kupić motor "500" Honda czy Yamaha a rada: kup skuter -

> będzie nowy i z gwarancją.........to samo!

Bo trzeba pamietac , ze uzywany wozek a tymbardziej diesel w wiekszosci przypadkow bedzie sciorany frown.gif a jak juz czytam ,ze wozek mozna na miesiac wstawic do garazu to icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gifpanic.giffacepalm.gif

Napisano

> a jak juz czytam ,ze wozek mozna na miesiac wstawic do garazu to

Oczywiscie ze mozna pod warunkiem ze auto traktuje sie jako kapliczke... lub jako hobby przy codziennym uzytkowanie czegos takiego na codzien mija sie z celem smile.gif ...

Napisano

> Bo trzeba pamietac , ze uzywany wozek a tymbardziej diesel w wiekszosci przypadkow bedzie sciorany

No niestety znowu się musze zgodzić. Ale rocznik 2002-2003 już oddają na wymiane na nowe modele i czasami się trafi ale ciężko. Już prędzej lekko uszkodzone. ("lekko" - żeby nie było albo uszkodzenie mechaniczne) Najlepiej kupić taniej z padniętą "dwumasą" - taniej sporo a jak się zrobi to wiadomo że już tak szybko nie padnie. (Albo pompa ciśnienia CR - regeneracja w Boschu 2,5tys.zł kosztuje a Niemiec ponad 1tys.Eur opuści. Dają gwarancje i dobrze robią) Można tylko trzeba chcieć smile.gif

Napisano

> Czy Ty widzisz jakas roznice miedzy

> tymi autami, czy moze dla Ciebie kazde auto jest dobre byle tanie i nowe?

Im wiecej jezdze roznymi autami klas od A do D, tym mniej widze miedzy nimi roznic. Doprawdy, nie robi na mnie wrazenia BMW stojace u mechanika zeby.GIF

Oczywiscie, ze lepsze jest auto nowe i drogie, ale jak budzet nie pozwala, to trzeba sie zadowolic tanim. Byle nowym.

Napisano

> Taaak? Jesteś gotów pójść swoim a4 na czołówkę z thalią? Co najmniej zostałbyś kaleką...

Gotów nie jestem nawet gdybym tirem jechał, po uj mi to ?

Napisano

> Ok ale zastanawia mnie ilu jest tak dbających właścicieli.

ale to tyczy się też właścicieli BMW thali i innych wozideł, tutaj rocznik nie ma nic do rzeczy

Napisano

> ale to tyczy się też właścicieli BMW thali i innych wozideł, tutaj rocznik nie ma nic do rzeczy

Ma, bo jak to jest nowka, to jak dbasz to masz - a thalia to bedzie wlasnie nowka 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.