Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dacia Sandero lub Dacia Logan MCV - opinie

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> jak kupisz AUTO to nie trzeba , jak kupisz jakiś wynalazek to by wypadało

Też w sumie racja. Hehehe mój ojciec się dziwił jak w Felicii tapicerkę od drzwi rozkręciłem i wszystkie drzwi od środka konserwowałem Valvoline, progi od środka, nadkola, maskę, itp. W Audi nigdy tego nie robił i Audi mimo, że już ma swoje lata o dziwo nie rdzewieje...

Napisano

> pojechałem do chorwacji, włoch, francji 12/13 letnim samochodem - dwa razy z przyczepką - i jakoś

> nic się nie stało - miałem asistansa bo tak lubię

No to szacunek dla Ciebie i Jaya. Ja swoim 9-latkiem, zadbanym mechanicznie, który nigdy mnie jeszcze nie zawiódł, boję się odjechać dalej niż 20 km od PL granicy mlot.gif I nikt mnie nie przekona, żebym pojechał dalej zlosnik.gif

Od razu mam wizję, że rozpada mi się silnik na jakimś totalnym odludziu, że muszę wzywać asistąsa, załatwiać sobie hotel, 5000 EUR na naprawę i w ogóle cały urlop stracony...

Napisano

> No to szacunek dla Ciebie i Jaya. Ja swoim 9-latkiem, zadbanym mechanicznie, który nigdy mnie

> jeszcze nie zawiódł, boję się odjechać dalej niż 20 km od PL granicy I nikt mnie nie

> przekona, żebym pojechał dalej

> Od razu mam wizję, że rozpada mi się silnik na jakimś totalnym odludziu, że muszę wzywać asistąsa,

> załatwiać sobie hotel, 5000 EUR na naprawę i w ogóle cały urlop stracony...

ale przecież za granicą też auta naprawiają, tam też są warsztaty grinser006.gif

owszem koszty naprawy mogą być wyższe, ale bez tragedii

muszę popytać znajomych jak płacili za naprawę pełnolatka na pd europy hmm.gif

ale na pewno nie były to jakieś chore kwoty, bo potem jeździli jeszcze tym samym autem ok.gif

Napisano

> ale przecież za granicą też auta naprawiają, tam też są warsztaty

> owszem koszty naprawy mogą być wyższe, ale bez tragedii

> muszę popytać znajomych jak płacili za naprawę pełnolatka na pd europy

Moze nie jestem Twoim znajomym, ale info moge wrzucic smile.gif

Przez 1,5 roku uzytkowalem w NL 18 (!!!) letnie auto. Oczywiscie psulo sie, ale naprawa nigdy nie przekroczyla kwoty 120 euro - wiec bez przesady, zeby zrujnowal budzet smile.gif Ogolnie przez 1,5 roku wydalem okolo 600 euro na utrzymanie tego sprzetu - czyli jego wartosc smile.gif

Napisano

> Moze nie jestem Twoim znajomym, ale info moge wrzucic

> Przez 1,5 roku uzytkowalem w NL 18 (!!!) letnie auto. Oczywiscie psulo sie, ale naprawa nigdy nie

> przekroczyla kwoty 120 euro - wiec bez przesady, zeby zrujnowal budzet Ogolnie przez 1,5 roku

> wydalem okolo 600 euro na utrzymanie tego sprzetu - czyli jego wartosc

waytogo.gif

troszkę inaczej jest jak jedziemy na wakacje i nie znamy realów miejscowych = łatwy cel do złupienia

ale daje to jakiś obraz kosztów ok.gif

zresztą zawsze można poszukać miejscowego PL grinser006.gif

dzisiaj w dobie internetu/komórek to naprawdę nie jest problem

głownie assiatans żeby z holować z autostrady, bo to podobno boli wink.gif

a 20km od granicy to można wezwać kumpla z lawetą czy nawet linką i do granicy się doturlamy grinser006.gif

Napisano

> No to szacunek dla Ciebie i Jaya. Ja swoim 9-latkiem, zadbanym mechanicznie, który nigdy mnie

> jeszcze nie zawiódł, boję się odjechać dalej niż 20 km od PL granicy I nikt mnie nie

> Od razu mam wizję, że rozpada mi się silnik na jakimś totalnym odludziu, że muszę wzywać asistąsa,

Ale dlaczego tego sie obawiasz? Jak auto jest zadbane to nie ma prawa nic sie stac. Moj kolega jezdzi 12-letnim Renault (przebieg ponad 600kkm) kilka razy w miesiacu do Niemiec prawie pod granice francuska - nigdy, naprawde nigdy, nie mial zadnego problemu z autem.

Napisano

> Jak auto jest zadbane to nie ma prawa nic sie stac.

No bez przesady

Napisano

> No bez przesady

A czego sie bac?

Napisano

> A czego sie bac?

Nie o strach chodzi

Quote:

nie ma prawa nic sie stac

Poza tym jednak im więcej km na liczniku tym większe prawdopodobieństwo awarii

Napisano

> Nie o strach chodzi

> Quote:

> nie ma prawa nic sie stac

> Poza tym jednak im więcej km na liczniku tym większe prawdopodobieństwo awarii

ok.gif

ale awarię się naprawia i jedzie dalej, ew wraca do domu z pustą kiesą biglaugh.gif

to nie pustynia czy dzungla że awaria samochodu może powodować faktyczne ryzyko

Napisano

> ale awarię się naprawia i jedzie dalej, ew wraca do domu z pustą kiesą

> to nie pustynia czy dzungla że awaria samochodu może powodować faktyczne ryzyko

Zależy co lubisz zwiedzać za granicą grinser006.gif

Napisano

trochę przesadzasz - opowiem ci w skrócie historię znajomego - 23 letni samochód się zepsuł we francji - naprawa, hotel, holowanie, i różne dodatkowe atrakcje kosztowały koło 800 ojro - i z wakacji d00pa, bo planował dojechać w okolice gibraltaru i coś pozwiedzać , a wylądował na sardynii bo dostał w dobrej cenie prom hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.