Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wybór spośród 1.6TD Golf czy Focus,

Featured Replies

Napisano

Załóżmy, że mamy wybrać samochód na 3 lata:

- Golf MK6 Variant Highline 1.6TDI CR DPF 105KM

- Focus Kombi Titanium 1.6TDCI 95KM

Prosze o wypowiedzi ale konkretnie w ten sposób:

- nie wybrałbym Focusa, bo....

- nie wybrałbym Golfa, bo...

Oczywiście liczą sie najbardziej opinie posiadaczy tych modeli, lub przynajmniej z wrażeń po jazdach testowych lub z wypożyczalni

(wiem, jak trudno napisać, że kupiłem, jeżdżę nim, ale to czy tamto mi w tym aucie nie pasuje, ale proszę, zdobądźcie sie na to smile.gif

Ja napisałbym:

- nie wybrałbym Golfa bo nie ma podgrzewanej przedniej szyby

- nie wybrałbym Focusa, bo fordowskie Diesle są głośne

to przykład smile.gif

Jak widać nie mam jeszcze swojego typu, chodzi o samochody nowe, ale siła rzeczy proszę o opinię posiadaczy samochodów troche starszych...

Prosze nie pisać, że jest brzydki czy w tym stylu bo w samochodzie jeździ sie w środku, liczy się komfort i własności jezdne a oglądać to sie chodzi na wystawy i tylko taki z tego pożytek. Poza tym nowy Focus może być nawet ładniejszy od Golfa, i co z tego.

Napisano

Golf:

- mniejszy spadek wartosci i latwiej sprzedac. Calkiem przyzwoicie wyposazony.

- minus czarne i okropne wnetrze.

Focus:

- nowy model wchodzi wiec duzy plus, mnie sie ta nowa duda sredio podoba. Minus jezeli nie wresja limitowana silver, gold to bida z nedza.

Napisano

> Golf:

> - minus czarne i okropne wnetrze.

Zawsze można zamówić jasne bez dopłaty - ja tak zrobiłem.

Napisano

> - nie wybrałbym Focusa, bo....

- ma tandetnie spasowane i słabej jakości (materiały) wnętrze.

- nie ma A/T do małego diesla zlosnik.gif

> - nie wybrałbym Golfa, bo...

- 1.6 TDI jest nieprzyjemny w jeździe (miejskiej) przy niskich prędkościach ze względu na dużą słabość poniżej 1,7-1,8 krpm

- 1.6 TDI jest za drogi w stosunku do np. 1.2 TSI czy słabszego 1.4 TSI, no chyba że w te 3 lata planujesz b. duże przebiegi lub masz wymóg diesla

Napisano
  • Autor

> - ma tandetnie spasowane i słabej jakości (materiały) wnętrze.

Miałem podobne wrażenia, ale z powożenia słabą wersją. Titanium + pakiety to full opcja, ale u mojego dilera w tej chwili czekają na nowe modele i nic nie takiego ma, to trudno się upewnić.

...

> - 1.6 TDI jest nieprzyjemny w jeździe (miejskiej) przy niskich prędkościach ze względu na dużą

> słabość poniżej 1,7-1,8 krpm

pzrewiduję 75% w trasie

> - 1.6 TDI jest za drogi w stosunku do np. 1.2 TSI czy słabszego 1.4 TSI, no chyba że w te 3 lata

> planujesz b. duże przebiegi lub masz wymóg diesla

Przebiegi przewidywane powyżej 50kkm. No i wymóg też jest.

Na sprintmonitor.de, b. wielu użytkowników schodzi z tym silnikiem poniżej 4.5 /100, to też sie liczy

No i wniosku od Ciebie albo ten albo ten - nie ma, bo z minusów Golfa wprost plusów dla focusa nie zrobisz ...

Dzięki za wypowiedź

Napisano

> Załóżmy, że mamy wybrać samochód na 3 lata:

> - Golf MK6 Variant Highline 1.6TDI CR DPF 105KM

> - Focus Kombi Titanium 1.6TDCI 95KM

czy Ty piszesz o focusie II czy o focusie III?

konfigurator forda nie pozwala polaczyc diesla 90KM z wersja titanium

poza tym nie ma wersji 95, jest tylko 90 i 109KM.

> - nie wybrałbym Focusa, bo fordowskie Diesle są głośne

to nie tak

po pierwsze to w focusie jest tylko jeden fordowski diesel (1.8)

Pozostale to konstrukcje PSA, ktore raczej nie sa glosne

to focus sam w sobie jest slabo wyciszony, wiec kazdy inny silnik rowniez bedzie w nim glosny

a wracajac do tematu:

ja bym nie wybral focusa II za jego slaba jakosc wykonania.

na dziurach caly trzeszczy.

schowek na desce (ktory bedziesz mial w wersji titanium) trzeszczy

w okolicach popielniczki cos trzeszczy

w drzwiach tez czasem cos trzeszczy

w okolicach tylnej polki tez cos potrafi zatrzeszczec.

Napisano
  • Autor

> czy Ty piszesz o focusie II czy o focusie III?

> konfigurator forda nie pozwala polaczyc diesla 90KM z wersja titanium

> poza tym nie ma wersji 95, jest tylko 90 i 109KM.

Też to zauważyłem, znaczy, że mówimy o F3. Właśnie dowiedziałem sięże 2 już nie można zamowić nawet. I mam dane, najsłabszy 1.6TDCI ma własnie 95KM. Ponieważ nikt go nie ma, krytykujcie ten 90KM smile.gif

> to focus sam w sobie jest slabo wyciszony, wiec kazdy inny silnik rowniez bedzie w nim glosny

> a wracajac do tematu:

> ja bym nie wybral focusa II za jego slaba jakosc wykonania.

> na dziurach caly trzeszczy.

> schowek na desce (ktory bedziesz mial w wersji titanium) trzeszczy

> w okolicach popielniczki cos trzeszczy

> w drzwiach tez czasem cos trzeszczy

> w okolicach tylnej polki tez cos potrafi zatrzeszczec.

Dzięki za konkrety, ciekawe czy F3 się poprawi.

Skoro w mojej Fabii po 3 dość aktywnych latach nic nie trzeszcy, to Golf chyba utrzyma ten poziom...

No i wg danych VW wyciszenie jest na poziomie 70/69dB - w czasie jazdy ciszej niż na postoju... Chyba że mowa o 90/h, bo takie mogąbyć warunki pomiaru hehe.gif.

Napisano

> No i wniosku od Ciebie albo ten albo ten - nie ma, bo z minusów Golfa wprost plusów dla focusa nie

> zrobisz ...

Wniosku nie będzie, bo moje krótkie doświadczenie z Focusem (2.0 TDCi) opieram na F2 FL, a Ty jak widzę rozważasz F3, o którym nic nie wiem.

Golf na pewno ma świetne (jak to mówią "class-leading") wyciszenie a w Highline dodatkowo świetne fotele - docenisz w trasie.

Plusem dla Golfa jest też to, że jest już ponad 2 lata na rynku, więc początkowe drobne upierdliwości powinien mieć za sobą.

Napisano

golf jest fajny, szczególnie highline z ksenonami zlosnik.gif tylko kosztuje praktycznie tyle co passat...

z kolei nowy focus to jedna wielka niewiadoma - zapowiada sie swietnie bo c-max juz wszedł na rynek i jest genialny. Na zdjęciach wyglada kiepsko, ale w salonie juz calkiem całkiem. no i na foke sie naczekasz, bo kombi zaczną klepać dopiero od lipca.

1.6 diesel VW ma o niebo lepszą kulture pracy od 1.6 od forda.

Napisano

> golf jest fajny, szczególnie highline z ksenonami tylko kosztuje praktycznie tyle co passat...

spineyes.gif co Passat, ale B6

B7 już wyraźnie odjechał cenowo.

Napisano

> co Passat, ale B6

> B7 już wyraźnie odjechał cenowo.

zależy od wersji. jak ja kupowałem 2 miechy temu paska, to gorzej wypasiony golf z tym samym silnikiem kosztował tysiaka drożej spineyes.gif ale owszem był to B6.

Napisano

> Prosze o wypowiedzi ale konkretnie w ten sposób:

Większa utrata wartości, słabszy silnik, nie podoba mi się dźwięk TDCi.

Nie jeździłem nim więc więcej nie napiszę.

> WYBRAŁBYM Golfa, bo...

Mniejsza utrata wartości, łatwiejsza odsprzedaż, bo VW, bo Golf, bo TDi.

Fenomenalnie wyciszony, ładna kultura pracy silnika, świetne materiały w wersji Highline,

ogólnie dopracowane auto i czuć to IMHO.

Napisano

> Większa utrata wartości, słabszy silnik, nie podoba mi się dźwięk TDCi.

> Nie jeździłem nim więc więcej nie napiszę.

> Mniejsza utrata wartości, łatwiejsza odsprzedaż, bo VW, bo Golf, bo TDi.

> Fenomenalnie wyciszony, ładna kultura pracy silnika, świetne materiały w wersji Highline,

> ogólnie dopracowane auto i czuć to IMHO.

Fajnie wszyscy porownuja wlasnie Golfa z Focusem, ktorego malo kto widzial i nikt nie jezdzil.

Ford dobrze sie prowadzi i ciekaw jestem czy nowym modelem poprawi to jeszcze.

A jakos hasla typu magia TDI zwlaszcza na CR nie przemawia do mnie wogole.

Kolega, ktory szykuje sie do zmiany auta proponuje aby sie wstrzymal az bedzie mozna przejechac sie Foka III bedzie mial porownanie.

I fakt za golfem przemaiwa do mnie tylko jedno, mniejsza utrata wartosci, reszta to odczucia subiektywne.

Napisano

> Zawsze można zamówić jasne bez dopłaty - ja tak zrobiłem.

I nie jest juz takie ponure i bezplciowe?

Napisano

> I nie jest juz takie ponure i bezplciowe?

Ponure, chyba nie. Bezpłciowe - sam oceń

Napisano

Nie wybrałbym focusa z powodu słabych fordowskich blach

Napisano

Nie wybrałbym Golfa, bo

1. wartość/cena - konkurencja prawie zawsze wychodzi taniej/lepiej wyposazona, no bo VW się ceni.

2. nudny i pierdylion tego na ulicach

Obiektywnie to dobre auto no ale...

Focusa miałem (1.8TDCI) z 2006 roku i kupiłbym jeszcze raz.

Nic specjalnie nie trzeszczało.

Wnętrze ciekawsze niż kazdy Golf.

Zawieszenie i układ kierowniczy bajka.

I (subiektywnie) dużo ładniejszy od VW.

Prawda ze slabo wyciszone wnętrze, ale doskwierało to tylko jak silnik był zimny smile.gif

Napisano

Ja porównam trochę inaczej:

Focus kombi II FL 1.8 TDCi oraz 2.0 TDCi vs. Golf VI 1.4 TSI 122

Golf Highline

+ Wyciszenie

+ wykończenie

+ plastiki lepsze niż w fordzie

+ spasowanie

+ fotele highline

- VW

- prowadzenie (nie wiele gorsze ale jednak)

- VW

- ponure wnętrze zazwyczaj

Focus Trend Gold

+ prowadzenie

+ fotele sport (genialne trzymanie i komfort, VW wysiada)

+ wygląd przynajmniej dla mnie

+ układ kierowniczy

- plastiki twarde jak diabli

- gorsze spasowanie niż golf

- otwieranie maski kluczykiem wink.gif

Foke kupiłbym jeszcze raz ale tylko z mocniejszym silnikiem zeby.GIF

Napisano

> i pierdylion tego na ulicach

Akurat o Focusie można to samo powiedzieć...

Napisano

> Ponure, chyba nie. Bezpłciowe - sam oceń

Wyglada przyzwocie. Zwlaszcza z nawigacja. ok.gif

Napisano

> Akurat o Focusie można to samo powiedzieć...

w sumie racja... wyszło moje uprzedzenie do VW smile.gif

to przyjmijmy, ze focus jest poprostu ładniejszy smile.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wybrałbym Golfa, bo

> 1. wartość/cena - konkurencja prawie zawsze wychodzi taniej/lepiej wyposazona, no bo VW się ceni.

Wartośc akurat nie ma znaczenia, a wypoażenie jest jota w jotę, podgrzewane fotele, spryski, itd. Nie widać żadnej przewagi, jedynie wiecej trzeba przekroczyć za przekroczenie 3 letniego limitu km dla VW

> 2. nudny i pierdylion tego na ulicach

Na ulicach widac tego mało w porównaniu do fokusów. Tzn mam na mysli trasy typu gierkówka. Tam królują skody fordy fiaty ople i korea. To typowe auta PH, znacznie bardziej niż VW variant, których nie ma na drodze prawie wcale.

> Obiektywnie to dobre auto no ale...

> Focusa miałem (1.8TDCI) z 2006 roku i kupiłbym jeszcze raz.

> Nic specjalnie nie trzeszczało.

> Wnętrze ciekawsze niż kazdy Golf.

Czy to znaczy że praktyczniejsze? Moje jazdy fokusem 2 nie potwierdzają tego. Raczej bym powiedział, że sterowanie ogrzewaniem i klimą tworzą niepotrzebne zagadki.

> Zawieszenie i układ kierowniczy bajka.

> I (subiektywnie) dużo ładniejszy od VW.

Szczególnie tył fokusa w kombi. To bajka zlosnik.gif - artyzm projektanta osiągnął szczyt niczego. Ale jak powiedziałem tym się w ogóle nie kieruję.

> Prawda ze slabo wyciszone wnętrze, ale doskwierało to tylko jak silnik był zimny

A co przy 120-130/h? Czy już nie pamiętasz. Ja uważam, że jest głośny jak moja Skoda, która, no cóż - jest głośna.

Napisano

> Wartośc akurat nie ma znaczenia, a wypoażenie jest jota w jotę, podgrzewane fotele, spryski, itd.

> Nie widać żadnej przewagi, jedynie wiecej trzeba przekroczyć za przekroczenie 3 letniego

> limitu km dla VW

mi zawsze jak konfiguruje golfa, wychodzi cena kosmiczna, za ktora u forda, renault kupuje duzo taniej, albo totalny wypas... nawet japonczyka porownywalnego mozna kupic za VW (a te maja wyzsze ceny z zasady)... do tego VW nie daje smieszne rabaty smile.gif

> Na ulicach widac tego mało w porównaniu do fokusów. Tzn mam na mysli trasy typu gierkówka. Tam

> królują skody fordy fiaty ople i korea. To typowe auta PH, znacznie bardziej niż VW variant,

> których nie ma na drodze prawie wcale.

no VW variant - zgoda nie ma tego - pytanie dlaczego? wink.gif

> Czy to znaczy że praktyczniejsze? Moje jazdy fokusem 2 nie potwierdzają tego. Raczej bym

> powiedział, że sterowanie ogrzewaniem i klimą tworzą niepotrzebne zagadki.

praktyczniejsze? focusowego uzywalem prawie 2 lata... NIC bym tam nie zmieniał... VW tylko z doskoku korzystalem... i tez wygladalo ok, jesli chodzi o uzytecznosc...

hmm jesli klima focusa dla Ciebie to zagadka to ja nie mam nic do dodania smile.gif

> Szczególnie tył fokusa w kombi. To bajka - artyzm projektanta osiągnął szczyt niczego. Ale jak

> powiedziałem tym się w ogóle nie kieruję.

nadal jest ładniejszy niz golf (no ale to kwestia gustu).

> A co przy 120-130/h? Czy już nie pamiętasz. Ja uważam, że jest głośny jak moja Skoda, która, no

> cóż - jest głośna.

nie uwazam ze był nadto głośny. robiłem trasy latając 150-170 kmh i łeb nie pękał specjalnie...

hmmm z tonu wypowiedzi widze ze skłaniasz się ku golfowi... bo wypunktowałeś dokładnie wszystkie ZA Focusowi i PRZECIW VW smile.gif to wybor powinien byc teraz prosty smile.gif

Napisano

Jezeli mowa jest o samochodach nowych to bralbym zdecydowanie Golfa.

Duzo mniejsza utrata wartosci no i Focus 2 za chwile bedzie juz poprzednim modelem.

Chyba, ze zamierzasz tym autem jezdzic z 10 lat to wtedy bierz co Ci sie bardziej podoba.

Jezeli chcesz kupowac uzywane, to jednak ywbralbym Focusa, 4-5 letnie mozna kupic duuuuuzo taniej niz Golfy z tego rocznika zlosnik.gif

Napisano

> Czy to znaczy że praktyczniejsze? Moje jazdy fokusem 2 nie potwierdzają tego. Raczej bym

> powiedział, że sterowanie ogrzewaniem i klimą tworzą niepotrzebne zagadki.

Climatronic w foce to druga rzecz po prowadzeniu która im się udała, jak pojeździsz trochę to przekonasz się że nie ma na co narzekać. Wręcz przeciwnie, każdy to zachwala.

> Szczególnie tył fokusa w kombi. To bajka - artyzm projektanta osiągnął szczyt niczego. Ale jak

> powiedziałem tym się w ogóle nie kieruję.

Nie jest piękny, ale jakże praktyczny i komfortowy w obsłudze bagażnika, a o to głównie chodzi w kombiakach wink.gif Kapa unosi się tak wysoko że w garażu nie mogłem jej otwierać do końca bo haczyło o bramę, próg załadunku zerowy, tylko zderzak trochę porysowałem od ciężkich rzeczy ale to wypadki przy pracy, ogólnie jeden z najlepszych bagażników jakie oglądałem w kompakcie.

Napisano

...bo jest tandetny w porównaniu do Golfa. Jeżdżę bardzo często obydwoma (nówki).

Napisano

> ...bo jest tandetny w porównaniu do Golfa. Jeżdżę bardzo często obydwoma (nówki).

Moze sie powtorze ale Focusem trojka jezdzisz?

Napisano

> Akurat o Focusie można to samo powiedzieć...

widziałeś jakiegoś focusa III na ulicach?

Napisano

> widziałeś jakiegoś focusa III na ulicach?

Przeczytaj dokładnie post na który odpowiedziałem i moją odpowiedź.

Napisano
  • Autor

Maciej, temat watku jest inny, niż to czemu poświęcileś 90% wypowiedzi.

Napisano
  • Autor

Hej,

Dodam informację, która trochę zmienia optykę. Otóż Variant jest z Meksyku.

Czy ktoś jeździ VW z Meksyku?

No i dzieje się to czego chciałem uniknąć tak a nie inaczej zadając pytanie.

Każda pliszka swój ogon chwali, a nawet częściej konkurenta gani, a chciałem, żeby wzniesć się ponad lokalny patriotyzm i znaleźć wady auta, które poznaliśmy.

P.S. Naprawde odpuśćcie utraty wartości, zakupy używanych itd.

Napisano
  • Autor

> Fajnie wszyscy porownuja wlasnie Golfa z Focusem, ktorego malo kto widzial i nikt nie jezdzil.

> Ford dobrze sie prowadzi i ciekaw jestem czy nowym modelem poprawi to jeszcze.

> A jakos hasla typu magia TDI zwlaszcza na CR nie przemawia do mnie wogole.

> Kolega, ktory szykuje sie do zmiany auta proponuje aby sie wstrzymal az bedzie mozna przejechac sie

> Foka III bedzie mial porownanie.

> I fakt za golfem przemaiwa do mnie tylko jedno, mniejsza utrata wartosci, reszta to odczucia

> subiektywne.

Musze zdecydowac już, żeby jeździć w kwietniu.

Co do fokusa - update

Jednak wielce prawdopodobne jest, że mowimy o Fokusie 2-ce, może leasingodawca ma je wciąż, bo dla Golfa oczekiwanie 4 mies.

Napisano

> Musze zdecydowac już, żeby jeździć w kwietniu.

> Co do fokusa - update

> Jednak wielce prawdopodobne jest, że mowimy o Fokusie 2-ce, może leasingodawca ma je wciąż, bo dla

> Golfa oczekiwanie 4 mies.

fokę II kombi? mało prawdopodobne...

Napisano

> Maciej, temat watku jest inny, niż to czemu poświęcileś 905 wypowiedzi.

Chyba Ci sie cos pomylilo, bo w tym watku napisalem raptem jednego posta grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> hmmm z tonu wypowiedzi widze ze skłaniasz się ku golfowi... bo wypunktowałeś dokładnie wszystkie ZA

> Focusowi i PRZECIW VW to wybor powinien byc teraz prosty

Wcale nie jest tak do końca. Tym bardziej że Variant z Meksyku ,czyli: - hallo, kto ma Jettę ze Stanów i co mu się spsuło wink.gif , czas czekania długi, a jak życie pokaże że ten CR wcale nie taki lepsiejszy... I w sumie z pozycji swobodnego wyboru robi sie loteria - zagramy w tą fokę trójkę, może bedzie fajnie.

Największy argument przeciw foce trojce to wiek dziecięcy, tamten ma dwa lata i w tym czasie zwykkle opanowuje się problemy niemowlęctwa.

No i foka jako słabsza będzie więcej żarła, a prywatnie też trochę musze pojeździć...

Napisano
  • Autor

> Chyba Ci sie cos pomylilo, bo w tym watku napisalem raptem jednego posta

Tyz prowda, po prostu % nie wskoczył, a chodzi o tego posta nie na temat, ale dobrze że się zabawiłeś chociaż.

Napisano

> Największy argument przeciw foce trojce to wiek dziecięcy, tamten ma dwa lata i w tym czasie

> zwykkle opanowuje się problemy niemowlęctwa.

IMHO to żaden argument tylko zabobon fanów parchów z reichu. Wystarczy sobie przypomnieć wady poprzednich focusów i będzie można wyciągnąć średnią...

Napisano
  • Autor

> IMHO to żaden argument tylko zabobon fanów parchów z reichu. Wystarczy sobie przypomnieć wady

> poprzednich focusów i będzie można wyciągnąć średnią...

Według Dekry sa podobne - VW przeważa o jakiś procent a bezawaryjnych z przebadanych aut oba mają lekko poniżej 90%.

Najgorsze, że nawet takiej nowej foki kombi wymiarów, ciężaru nigdzie nie można pooglądąc, nawet u dilera nie mieli.

No i spalanie tylko dane teoretyczne i oparte na triku bo w golfie skrzynia piątka, a w nowej foce szóstka.

Napisano

> Najgorsze, że nawet takiej nowej foki kombi wymiarów, ciężaru nigdzie nie można pooglądąc, nawet u

> dilera nie mieli.

http://www.ford.co.uk/Cars/FutureVehicles/FocusC346/BrochurePricesSpecifications ok.gif

> No i spalanie tylko dane teoretyczne i oparte na triku bo w golfie skrzynia piątka, a w nowej foce

> szóstka.

1.6 te same co w obecnym więc można łatwo oszacować

Napisano

Że sie wtrącę ...Foki II maja 100KM i 115KM jak to rozpoznać który wiecej pali? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> 1.6 te same co w obecnym więc można łatwo oszacować

Jak oszacujesz przy innej skrzyni - ciekaw jestem. Zostają dane producenta i tyle.

W drugim przypadku masz realne dane.

I dzięki za specyfikację, było wszystko co bym chciał zobaczyć. Edit: No, prawie, nie ma rozstawu osi.

+ Focus szerszy od Golfa, wnętrze fajne, 6 biegów (ciekawe, spalanie wg producenta podane mniejsze niż konkurenta)

- bagażnik do rolety mniejszy i to o 70l

Ćwiek został mi jeszcze większy zabity.

Napisano
  • Autor

> Że sie wtrącę ...Foki II maja 100KM i 115KM jak to rozpoznać który wiecej pali?

Wg broszury nowe f3 palą tyle samo.

Napisano

> Ćwiek został mi jeszcze większy zabity.

Przede wszystkim wybrałbym to co Ci się bardziej podoba. Jaki planujesz roczny przebieg auta? I w jakim środowisku będzie jeździć?

Odpuściłbym sobie każde auto z DPFem i turbiną ze zmienną geometrią jeżeli część tras będzie w korku pokonywana.

Ja mam Focusa 2 tyle że 2.0 TDCi.Za bardzo złego słowa powiedzieć nie mogę. Z tym że ja mam max. wyposażoną wersję. Trzeszczą tylko drzwi w duży upał ale to podczas jazdy na nierównej drodze..np. polnej/leśnej. Spalanie mam niskie więc w przypadku 1.6 nie obawiałbym się akurat tego. Kilmatronik działa dobrze, podgrzewana szyba się przydaje zimą wink.gif Opłaca się wziąć welurowe siedzenia...jest różnica. Bagażnik.... hatchback starcza na 2 osoby wink.gif Zawieszenie fajne, trochę komfortowe. Audio troche odstrasza ale ja lubię dobre brzmienie. Ot tyle wink.gif

Napisano
  • Autor

No i zbyt późno pojawił się post Vadero ze zdjęciami.

Zdecydowałem dzięn wczęsniej, że ryzykuję i bede jeździl focusem, z broszury wyglądał zachęcająco, mniej pali, no i mój będzie wyglądał jak minimondeo a nie maxifiesta jak hatchback hehe.gif.

Poza tym do wersji titanium silnik powinien być 115KM

Pozostał kolor:

z tych tutaj wybrałbym mica stone, albo na serwerze uk jest jeszcze lunar sky, którego w PL nie ma.

Wiadomo - od lat wybieram kolory na których brud widąc po 2 tygodniach a nie zaraz po umyciu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.