Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Próbowano mnie orżnąć o wartość Vat

Featured Replies

Napisano

> No dobra a zakładając, że naprawiam z OC sprawcy. Na jakiej podstawie TU proponuje ASO np.: 10k a

> mi tylko 6k ?

Nie wiem do końca. To zależy od wielu czynników. W tym od wieku auta. ZTCW oni się posługują programem kosztorysowym który ma jakieś średnie stawki. To że ASO ma wyższe niż średnie to oczywistość. Ja to widzę tak, że generalnie obowiązuje ta średnia stawka, a czasem TU jest zmuszone zapłacić więcej za naprawę w ASO.

• 7 miesięcy później...
Napisano

> Ja miałem dzwonka.Ubezpieczyciel sprawcy wycenił szkodę na 2.200 zł.Oddałem samochód do

> lakiernika(naprawa bezgotówkowa).Od ubezpieczyciela otrzymałem właśnie pisemko,iż przelał

> odszkodowanie na konto lakiernika w wysokości 4.385,05 zł.

> Wszystko w temacie.

podobnie wycena na ok 3500 faktura z ASO blisko 11 - zero problemow

Napisano

> podobnie wycena na ok 3500 faktura z ASO blisko 11 - zero problemow

odkopałeś wątek z lutego, zeby to napisać? smile.gif

Napisano

> Oczywiście, że nie oznacza. Jednak fakty są takie, że też chciałeś zakombinować, nie? Sam to

> przecież napisałeś.

> mar00ha

jak chcial zakombinować? yikes.gif

chcial kupić używane czesci i zrobic to samemu

zamiast dać zarobić ASO, chcial zrobic to sam

co to za roznica czy by wyplacili ASO czy jemu?

oszukał ich jak oni jego? yikes.gif

Napisano

> jak chcial zakombinować?

> chcial kupić używane czesci i zrobic to samemu

> zamiast dać zarobić ASO, chcial zrobic to sam

> co to za roznica czy by wyplacili ASO czy jemu?

> oszukał ich jak oni jego?

Ja to widze tak, odszkodowanie jest zwrotem poniesionych kosztow na przywrocenie auta do stanu jak najblizszego sprzed wypadku.

Jezeli Kowalski woli sam drutowac to dostaje 2kzl, jezeli oddaje do ASO to 10kzl i taki los "kombinowania".

Tak, ja daje zarobic ASO/duzym serwisom, bo nie rypie mnie czy TU wyceni mnie na 2 czy 3kzl, a lupie serwisowi 10-15kzl za ta sama naprawe, nie interesuja mnie zadne papierki (podpisuje pelnomocnictwo i mam wiecej czasu wolnego), nie wyklucam sie o zastepczaka (duzy serwis daje mi go bez laski) i w efekcie jestem do przodu (auto mam dobrze naprawione - ostatnio w jednym z aut, prawie 2 lata po robocie zareklamowalem malowanie, poprawili bez gadania i w gratisie pare innych rzeczy zrobili).

Napisano

Nawet jak chciał zakombinować, to jego sprawa. Nie jest istotne, czy w ogóle chciał naprawiać ten samochód. Należy mu się zadośćuczynienie za szkody, będące różnicą wartości posiadanego majątku przed zdarzeniem i po zdarzeniu. Nie ma tu znamiona oszustwa. Nie musi naprawiać, może sprzedać uszkodzone a z pieniedzmi zrobić, co chce.

Dlaczego, ludzie, tłumaczycie ubezpieczycieli i stajecie po ich stronie? Aż tak jesteście przyzwyczajeni, że się Was w konia robi? Robią Was i do tego stopnia przekonują do swoich racji, ze bronicie ich?

Ludzie poczytajcie, błagam, jakie macie prawa, bo właśnie przez takie Wasze myślenie i przez to że Was TU tak przyzwyczaiło, ja muszę się Wartą sądować. Bo im się to opłaca - robić ludzi w balona, bo moze jeden na dwudziestu pójdzie do sądu i i tak są do przodu. Gdyby ludzie wiedzieli jakie mają prawa i żądali swojego a nie jeszcze TU bronili po forach internetowych, to by TU tak w kulki nie leciały.

Jestem w trakcie walki z Wartą, stosują typowe praktyki: amortyzacja części bo auto stare, wycena na podstawie cen zamienników, żądanie przedstawienia faktur z naprawy. Każde z tych działań jest bezprawne! I jest to FAKT! Poczytajcie, zorientujcie się a nie głupoty piszcie i wprowadzajcie ludzi w błąd na korzyść TU.

Naprawdę jestem zorientowany w tym teraz, mógłbym Wam przytaczać postanowienia Sądu czy przykłady kar idących w miliony złotych dla takiej Warty za stosowanie praktyk które wymieniłem, ale szkoda mi czasu. Zainteresowanym chętnie udostępnię moją wymianę listów z Wartą. Zasłaniają się mądrze brzmiącymi paragrafami z K.C. i ludziom kolana miękną... I prawie nikt nie sprawdzi, czy te paragrafy mają tu w ogóle zastosowanie.

Np. Żądanie przedstawienia faktur za naprawę uzasadniają tym, że zgodzie z art. 6 K.C. (jeśli dobrze teraz pamietam), ciężar dowodu leży na poszkodowanym. Co jest o tyle wprowadzaniem w błąd, że obowiązku takiego dopełniłem choćby wzywając policję na miejsce zdarzenia. Tego jest MASA...

Napisano

Wswiadles na Cinosa, a on po Twojej stronie bandy jest hehe.gif

Napisano

Ja na nikogo nie wsiadłem smile.gif Jeśli tak to wygląda to przepraszam smile.gif Po prostu się tym emocjonuję bo akurat mi taka Warta zjada nerwy.

Nie może być tak, żeby ktoś zarzucał komuś oszustwo bo walczy o swoje, a inny go krytykuje i jeszcze broni TU które tu próbuje ominąć prawo smile.gif

Napisano

> podobnie wycena na ok 3500 faktura z ASO blisko 11 - zero problemow

U mnie były podobne kwoty tylko zamiast faktury z ASO był przelew na ROR po wygranej sprawie w sądzie.

Napisano

> Z prawniczej paplaniny: Rozpieprzylista mnie mojego trabanta, to dawajta kase na naprawe trabanta.

> Jako ze nie musze go robic u Wieska w warsztacie, to dawajta kase na robocizne w ASO. A, ze ja

> juz mam w d.... mojego trabanta i ze stara do Bulgarii za ta kase pojade, korzystajac z

> uprzejmosci sasiada Mieczyslawa, co to mi zuka pozyczy ... to juz moja sprawa ...

BTW, gdzie w Wawie jest aso Trabanta? hmm.gif

Napisano

> Naprawiałem 11-letnie seicento.

> Koszt dopłaty = 0 (słownie - ZERO) PLN.

> Słucham, ileż to trzeba dopłacić, bo ja nie bardzo rozumiem czemu.

Ja w wakacje naprawiałem auto bezgotówkowo - nie mam czasu i wygodnicki jestem. Do naprawy też nic nie dołożyłem, no może poza "utraconymi odsetkami" od pieniędzy "zamrożonych" w wynajem pojazdu zastępczego. Ale ja wygodnicki jestem i nie chciałem brać kara z warsztatu tylko zażyczyłem sobie dostawę bryki pod firmę i odbiór spod domu.

Napisano

Jezeli chodzi o wyplate z oc sprawcy ubezpieczalnia powinna wyplacic bez szemrania po wycenie z aso gotowe do reki , ty jestes poszkodowany i ty decydujesz czy chcesz auto naprawiac czy przepic cala kase .

Dolicz jeszcze do tego utrate wartosci auta o ktora trzeba sie zazwyczaj sadzic , zostanie mu moze kasa na nowe aku , ale utrata wartosci tego auta jest zapewne duzo wyzsza niz wartosc aku ,

To jest Oc wiec kasa sie nalezy jak psu micha , moze dostac kase auto uzyc jako kwietnika w ogrodzie , moze sprzedac auto w takim samym stanie jak jest wziac kase z tu i byc na tym duzo do przodu kto tego zabroni nie prosil sie o tą kase nie wylydza.

Dostaje tylko to co mu się należy , pieniadze z tu nie pokrywaja w wiekszosci strat poniesionych przy takim zdazenoiu , musisz poswiecic troche czasu zeby pozalatwiac sprawy , wolne z pracy , kombinowac transport zastepczy itd , wiec opcja zarobienia na nowe aku jest smieszna .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.