Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupujemy Civica VII

Featured Replies

Napisano

Przede wszystkim witajcie zlosnik.gif

Jako, że moje obecne wozidło lata świetności ma dawno za sobą zacząłem się rozglądać za jakimś następcą padliny. Chciałbym odpocząć od włoskiej myśli technicznej (błąd młodości popełniony prawie 6 lat temu) i zasmakować japońskiej niezawodności grinser006.gif. Wybór padł na Civica VII po lifcie (2004-20005). Interesuje mnie wersja 3 drzwiowa i nie diesel - 1,4 bądź 1,6 (autko do zagazowania). I teraz standardowe pytanie - na co zwracać uwagę przy zakupie? Póki co wiem, że 1,4 nie jest sprinterem i o wiele przyjemniej jeździ się 1,6.

I przy okazji - czy rzuca się wam coś w oczy na tym ogłoszeniu (poza np. potencjalnie majstrowanym liczniku):

civic

Napisano

> zasmakować japońskiej niezawodności . Wybór padł na Civica VII po lifcie

> (2004-20005).

Moze jestem w błędzie, ale nie jest to dobry przykład "japońskiej niezawodności" zlosnik.gif

Napisano

> Interesuje mnie wersja 3 drzwiowa i nie diesel - 1,4 bądź 1,6

nie badz pipa szukaj tajpera zlosnik.gifok.gifgrinser006.gif

Napisano

Jesli juz to pakiet sport jest duzo fajny niz zwykly co do niezawodnosci to jest to prawda ale trzeba uwazac na Lozyska skrzyni biegow i przekladnia kierownicza

Napisano

> Przede wszystkim witajcie

> Jako, że moje obecne wozidło lata świetności ma dawno za sobą zacząłem się rozglądać za jakimś

> następcą padliny. Chciałbym odpocząć od włoskiej myśli technicznej (błąd młodości popełniony

> prawie 6 lat temu) i zasmakować japońskiej niezawodności . Wybór padł na Civica VII po lifcie

> (2004-20005). Interesuje mnie wersja 3 drzwiowa i nie diesel - 1,4 bądź 1,6 (autko do

> zagazowania). I teraz standardowe pytanie - na co zwracać uwagę przy zakupie? Póki co wiem, że

> 1,4 nie jest sprinterem i o wiele przyjemniej jeździ się 1,6.

> I przy okazji - czy rzuca się wam coś w oczy na tym ogłoszeniu (poza np. potencjalnie majstrowanym

> liczniku):

> civic

Szukaj 1.6 zlosnik.gif osiagi lepsze, spalanie w zasadzie takie samo.

Napisano
  • Autor

> Moze jestem w błędzie, ale nie jest to dobry przykład "japońskiej niezawodności"

Jeśli to co kupię nie będzie zlepione z trzech różnych civiców i przystanku autobusowego to z usterkowością na pewno będzie lepiej niż w Bravo 1,4 w którym praktycznie ciągle było coś do roboty...

Co do tajpera to odpada. Ze względu na dosyć sporą ilość kilometrów jaką jeżdżę autko będzie zagazowane zlosnik2.gif

Napisano

> Przede wszystkim witajcie

> Jako, że moje obecne wozidło lata świetności ma dawno za sobą zacząłem się rozglądać za jakimś

> następcą padliny. Chciałbym odpocząć od włoskiej myśli technicznej (błąd młodości popełniony

> prawie 6 lat temu) i zasmakować japońskiej niezawodności . Wybór padł na Civica VII po lifcie

> (2004-20005). Interesuje mnie wersja 3 drzwiowa i nie diesel - 1,4 bądź 1,6 (autko do

> zagazowania). I teraz standardowe pytanie - na co zwracać uwagę przy zakupie? Póki co wiem, że

> 1,4 nie jest sprinterem i o wiele przyjemniej jeździ się 1,6.

> I przy okazji - czy rzuca się wam coś w oczy na tym ogłoszeniu (poza np. potencjalnie majstrowanym

> liczniku):

> civic

bylo w tej budzie 1.8 140KM ?

bo jedzilem cifem '07 z takim motorem i bylem bardzo milo zaskoczony dynamika z dolu jak na N/A i bardzo niskim spalaniem jak na "tradycjna" benzyne

Napisano

Pamietaj ze made in japan nie lubia gazu zawory potrafia sie wypalac ale to przy przelocie ok 200tys 1.4 nie jedzie tak jak by sie chcialo ale znajdz 1.6 w stanie dobrym graniczy z cudem szukalem swojego rok

Napisano

> bylo w tej budzie 1.8 140KM ?

> bo jedzilem cifem '07 z takim motorem i bylem bardzo milo zaskoczony dynamika z dolu jak na N/A i

> bardzo niskim spalaniem jak na "tradycjna" benzyne

Nie bylo 1.8

Bylo 1.4 i 1.6 w benie. 2.0 w dwoch odmianach - 160 konnej w 5D i 200 w Type R.

Byl tez sadzomiot 1.7 ale on raczej nie jest polecany

Napisano

> Co do tajpera to odpada. Ze względu na dosyć sporą ilość kilometrów jaką jeżdżę autko będzie

> zagazowane

To moze ten 2.0 5D...oryginalna wersja bardzo i nawet calkiem dynamiczna.

Napisano
  • Autor

> To moze ten 2.0 5D...oryginalna wersja bardzo i nawet calkiem dynamiczna.

Potrzebuje dosyć niezawodnego autka do przemieszczania się z punktu A do B - nie zależy mi na dynamice.

Co do tej sztuki z ogłoszenia to po gadce przez telefon z ogłoszeniodawcą doszedłem do wniosku, że to handlarz (po wpisaniu numeru telefonu w google wyskakuje jeszcze jakaś Vectra). Na pytanie w którym salonie samochód był kupiony padła odpowiedź że we Włocławku. Zapytałem się czemu na tylnej klapie są naklejki dealera z Poznania - zaczął coś mieszać o jakiś filiach, spółkach matkach itd. A może to ja się mylę i Karlik miał przedstawicielstwo 7 lat temu we Włocławku hmm.gif??

I jeszcze pytanie - czy spotkaliście się na polskim rynku z samochodami przerobionymi z Anglii (takimi, które wyjechały z fabryki z kierownicą po prawej stronie)?

Napisano

Jeżdżę takim Civicem (tylko że 1.7 CTDi) jak masz jakieś pytania wal na gg: 4073630 ok.gif

Napisano

ja od niedawna zasiadam za sterami Civica z 2002 roku z silnikiem 1,4.

jeszcze nie poznałem auta na wylot ale pewne wnioski już wyciągnąłem.

również mogę coś na priv odpowiedzieć wink.gif

Napisano

> również mogę coś na priv odpowiedzieć

wybacz mi ciekawość, ale dlaczego, nie tutaj? hmm.gif

Napisano

oczywiście może być i tutaj wink.gif

w sumie to nie mam tajemnic hehe.gif

Napisano
  • Autor

Znalazłem takie cudo i od razu pewne wątpliwości. Niby w ogłoszeniu SPORT, ale naklejek na progach brakuje (wkurzały właściciela i zdrapał hmm.gif), brak halogenów (czy to była opcja czy standard w wersji sport) no i ten czerwony znaczek na kierownicy (czyżby znów tuning właściciela czy też może wyjeżdżały takie z fabryki hmm.gif)

Napisano

> Znalazłem takie cudo i od razu pewne wątpliwości. Niby w ogłoszeniu SPORT, ale naklejek na progach

> brakuje (wkurzały właściciela i zdrapał ), brak halogenów (czy to była opcja czy standard w

> wersji sport) no i ten czerwony znaczek na kierownicy (czyżby znów tuning właściciela czy też

> może wyjeżdżały takie z fabryki )

A gdzie dokładka przedniego zderzaka ? Auto było na pewno uderzone, kwestia tego jak ok.gif

Napisano

Z tego co sie znam i widze to tak taki spojler byl w type R i czerwiny znaczek na kiero zderzak to chyba od 5 dzwi pewny nie jestem bo ja mam halogeny wiec moze taki byl

Napisano

> Znalazłem takie cudo i od razu pewne wątpliwości. Niby w ogłoszeniu SPORT, ale naklejek na progach

> brakuje (wkurzały właściciela i zdrapał ), brak halogenów (czy to była opcja czy standard w

> wersji sport) no i ten czerwony znaczek na kierownicy (czyżby znów tuning właściciela czy też

> może wyjeżdżały takie z fabryki )

- Kiera w sporcie byla taka sama jak w CTR, ale poducha juz nie (zatem powinien byc czarny znaczek).

- Zderzak przod z bez dokladki i przyslonietymi siatexem dziurami po halogenach

- Same halogeny raczej byly w opcji (w CTR byly w opcji)

- Tylna lotka z CTR.

- Napisy na listwach potrafia zejsc na myjce cisnieniowej jak ktos dobrze przylozy, ale bardziej prawdoprodobne lakierowanko

- Polakierowane dysze spryskiwaczy - tuning czy pociagniete z rozpedu wink.gif

Napisano

> - Kiera w sporcie byla taka sama jak w CTR, ale poducha juz nie (zatem powinien byc czarny

> znaczek).

Kiera Sport miala czarne szwy...w CTR czerwone.

Napisano

> Kiera Sport miala czarne szwy...w CTR czerwone.

Fuckt, jakos sie na ksztalt zapatrzylem ;-)

Generalnie auto zalatuje druciarnia wink.gif

Napisano

> Generalnie auto zalatuje druciarnia

No to zdecydowanie. A jak cos wyglada na ulep juz na zdjeciach...

Napisano

Jakbyś był zainteresowany będziemy sprzedawać auto żony. Civ 5d, 2004 rok poliftowy, bezwyp, 146kkm. wersja LS, nowe opony letnie (mają tydzień), 1,4, z polskiego salonu, serwisowany, klima elektr lusterka, oryginalny alarm itp.

Kolor czerwony, kilka blizn parkingowych, przegląd do 04 2012, oc+ac+nw do 11 2011

Cena myśle ok 20kPLN.

Napisano
  • Autor

> Jakbyś był zainteresowany będziemy sprzedawać auto żony. Civ 5d, 2004 rok poliftowy, bezwyp,

> 146kkm. wersja LS, nowe opony letnie (mają tydzień), 1,4, z polskiego salonu, serwisowany,

> klima elektr lusterka, oryginalny alarm itp.

> Kolor czerwony, kilka blizn parkingowych, przegląd do 04 2012, oc+ac+nw do 11 2011

> Cena myśle ok 20kPLN.

Dzięki za propozycję, ale szukam 3 drzwiówki ok.gif

Napisano

Z tymi szarymi szwami sie nie zgodze ja mam czerwone a znaczek czarny

Napisano

> Z tymi szarymi szwami sie nie zgodze ja mam czerwone a znaczek czarny

Moze bylo roznie w roznych rocznikach...albo zostalo im kiedys na magazynie wiecej kierownic z TR grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Kolejne pytanie - czy ramka drzwi zaznaczona na zdjęciu powinna być czarna czy w kolorze nadwozia? Przeglądając ogłoszenia spotykam zarówno lakierowane w kolorze nadwozia jak i czarne. Czy było to uzależnione od wersji?

1573865624.jpg

[/url]

Napisano

> Kolejne pytanie - czy ramka drzwi zaznaczona na zdjęciu powinna być czarna czy w kolorze nadwozia?

> Przeglądając ogłoszenia spotykam zarówno lakierowane w kolorze nadwozia jak i czarne. Czy było

> to uzależnione od wersji?

> [/url]

To jest folia ok.gif

Napisano
  • Autor

> To jest folia

czyli oryginalnie powinno być w kolorze nadwozia? Wszelkie inne przypadki to fantazja właściciela?

Napisano

> czyli oryginalnie powinno być w kolorze nadwozia? Wszelkie inne przypadki to fantazja właściciela?

Moim zdaniem to powinno byc czarne. Zawsze...

Napisano

> Moim zdaniem to powinno byc czarne. Zawsze...

Szanowni koledzy, a co powiecie na takie zdjecie z folderu Hondy:

3.jpg

Napisano

> Szanowni koledzy, a co powiecie na takie zdjecie z folderu Hondy:

Ten Civic jest sprzed FL, a te faktycznie czasem mają lakierowaną ramkę pod kolor nadwozia.

Kolega pisał, że szuka po FL, a te z tego co mi wiadomo maja zawsze ramkę czarną.

edit:

Przejrzałem trochę fotek i faktycznie trafiają się od czasu do czasu po FL z lakierowaną ramką. zlosnik.gif

Napisano

> Ten Civic jest sprzed FL, a te faktycznie czasem mają lakierowaną ramkę pod kolor nadwozia.

> Kolega pisał, że szuka po FL, a te z tego co mi wiadomo maja zawsze ramkę czarną.

> edit:

> Przejrzałem trochę fotek i faktycznie trafiają się od czasu do czasu po FL z lakierowaną ramką.

Ramka jest ZAWSZE lakierowana, na to idzie czarna folia. U mnie w przedlifcie stylizowanym na polifta zlosnik.gif folia również jest wink.gif

Napisano

>może to ja się mylę i Karlik miał przedstawicielstwo 7 lat temu we Włocławku ??

Nie miał. Salon Hondy we Włocławku otworzyli bodajże w 2007r.

Napisano

> Ramka jest ZAWSZE lakierowana, na to idzie czarna folia. U mnie w przedlifcie stylizowanym na

> polifta folia również jest

No wlasnie. I potem raz ta folia jest, raz jej nie ma. I moze jeszcze jak nie ma to zawsze wlascicel stwierdzal ze tak jest lepiej grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> Ten Civic jest sprzed FL, a te faktycznie czasem mają lakierowaną ramkę pod kolor nadwozia.

>Moja po FL ma ramkę w kolorze nadwozia. Potwierdzam

Napisano

Kolego to auto jest w sumie niezawodne (używam na co dzień 1,4 2002 już prawie 5 lat). Ale to nie jest wzór niezawodności. Nie jest to również auto do gazu. Niestety. Sprawdź ile takich aut jeździ z gazem? Pomyśl dlaczego? Dodatkowo minusem jest skrzynia biegów (wysypuje się czasem po 90 czasem po 70 tyś - łożyska). Nie jest dobrze z przekładnią kierownicza - stuka i to jest wada fabryczna właściwie nie do usunięcia. Czasem jest lepiej, czasem gorzej. Ale z pewnością co dziennie go odpalam i jadę i nigdy nie było sytuacji, ze coś nagle się popsuło. Ale niestety często coś się zużywa. Co do spalania - mi w 1,4 pali w Warszawie 8,5 lato, 9,5-10 zima. W trasie nie mniej niz 7,5.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Podbije temat - oglądałem dzisiaj jednego Civica z 2005 roku w wersji 3-drzwiowej. Generalnie auto dosyć szybko odrzuciłem jako potencjalnego kandydata to zakupu, ale mam do Was 2 pytania.

1) Czy widoczne takie ślady na wewnętrznej stronie tylnego błotnika (chodzi o to zagięcie w stronę wnęki koła) świadczą o naprawie blacharskiej? Lewy tylny błotnik miał takie ślady na całej długości, natomiast prawy jedynie na samym dole - 3 ślady

zdjcie0047p.th.jpg

http://imageshack.us' target="_blank">

2) Szyby w drzwiach (przypominam wersja 3-drzwiowa) miały napisy saint gobain, zaś pozostałe (przednia, boczne tylne i tylnia) były splintex. Czy tak ma być czy to jakiś zlepek hmm.gif

Napisano

Powodzenia w kupowaniu bezwypadkowej, bezstłuczkowej, z wszystkimi ori szybami 3 drzwiówki zlosnik.gif Te ślady to normalne zgrzewy są. Szyby - sprawdzę jutro bo boczne mam oryginalne zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Wydaje się, że właśnie znalazłem bezwypadkową, bezstłuczkową z oryginalnymi szybami od pierwszego właściciela, kupioną i serwisowaną w Polsce zlosnik.gif

Teraz kolejne pytanie - czy mamy kogoś kto jest w stanie sprawdzić historię auta po numerze VIN (mam na myśli historię serwisowania)? Jeśli tak proszę o prv - podam VIN.

Napisano

> Wydaje się, że właśnie znalazłem bezwypadkową, bezstłuczkową z oryginalnymi szybami od pierwszego

> właściciela, kupioną i serwisowaną w Polsce

> Teraz kolejne pytanie - czy mamy kogoś kto jest w stanie sprawdzić historię auta po numerze VIN

> (mam na myśli historię serwisowania)? Jeśli tak proszę o prv - podam VIN.

Przerabiałem temat - musiałbyś pojechać w właścicielem auta do warsztatu, w którym był serwisowany. Tylko w taki sposób można się czegoś dowiedzieć o historii samochodu. Przy właścicielu powiedzą Ci wszystko. Z tego co wiem, Honda nie ma żadnego centralnego rejestru samochodów. No, chyba że trafisz na kogoś, kto pracuje w danym serwisie, lub na tam "człowieka".

Pozdrawiam.

Napisano

> Wydaje się, że właśnie znalazłem bezwypadkową, bezstłuczkową z oryginalnymi szybami od pierwszego

> właściciela, kupioną i serwisowaną w Polsce

To zapewne 1.4 wink.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Odświeże temat jako, że nadal nie znalazłem wartego zakupu auta - chociaż pewnie po części to wina moich wysokich wymagań biglaugh.gif

Pacjent (Civic VII, 2004, 3D Sport) oglądany na razie jedynie zdalnie na zdjęciach:

fotobb.th.jpg

http://imageshack.us' target="_blank">

Moje pytanie brzmi czy to co widać na dolnej płaszczyźnie to rdza? Jeśli tak to skąd się tam wzięła? Czy spotkaliście się z czymś takim? Czy może świadczyć to o przeszłości wypadkowej auta?

Napisano

> Odświeże temat jako, że nadal nie znalazłem wartego zakupu auta - chociaż pewnie po części to wina

> moich wysokich wymagań

> Pacjent (Civic VII, 2004, 3D Sport) oglądany na razie jedynie zdalnie na zdjęciach:

> Moje pytanie brzmi czy to co widać na dolnej płaszczyźnie to rdza? Jeśli tak to skąd się tam

> wzięła? Czy spotkaliście się z czymś takim? Czy może świadczyć to o przeszłości wypadkowej

> auta?

To jest seryjna fabryczna pasta na zgrzewy... facepalm%5B1%5D.gif Szukasz dziury w całym widzę wink.gif Powodzenia z zakupem zlosnik.gif

Napisano
przy pierwszym obejrzanym civicu tez stwierdzilem, ze kitowany po dzwonie... hehe.gif..po 3 sztukach takich uznalem, ze to standard zlosnik.gif
Napisano

Co do instalacji lpg - pamiętaj o kontroli i ewentualnej regulacji luzów zaworowych co 30kkm; honda ma śrubową, więc robota łatwa/tania.

Napisano

Szukasz auta od przeszło kwartału, a znaleźć w miarę sensownego Cifa w wersji jakiej szukasz wcale nie jest tak trudno.

Może przemyśl opcję zakupu jakiejś nowej Daci Sandero lub itp. w nieoprocentowanym kredycie? Będzie prościej...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.