Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasek po 295 tys

Featured Replies

Napisano

Kierownica

imag14078558696.jpg

Tapicerka

imag14108565387.jpg

Oczywiście nieśmiertelny TeDeIk, ale nie od dziadka z D, tylko z polskiego salonu.

Rok 1999, przebieg autentyczny, 1 właściciel...

Dziś się takim bujałem...... i jak nie lubię niemcowatych, to trzeba uczciwie przyznać....

Ślady zużycia tylko na kierownicy i mieszku lewarka biegów, wypalone zżółknięte lampy.

Tapicerka prawie bez śladów zużycia. Ile po drodze było części wymienione nie wiem.

A na gwarancji go uszczelniali bo dach przy relingach przeciekał...

Ale zadbany 12 letni egzemplarz mile mnie zaskoczył.

Ot tak antypaskowiec pochwali go za trwałośc.....

Choć troszku mułowaty..... cfaniaczek.gif

Napisano

obszyć kierownicę skórą, licznik zrobić na 160tyś i jeszcze się będą bili o niego

Napisano

wiesz,

w firmie mamy 3 bippery z jednego rocznika z podobnym około 100tysięcznym przebiegiem,

2 są w stanie idealnym , 1 wygląda jakby miał z 500kkm wink.gif

zależy od kierowcy waytogo.gif

Napisano

Bierzesz znajdujesz B5 przed FL, z silnikiem 90 KM bez dwumasy

i toto jest lepsze niż Stilo zlosnik.gif

1) lepiej wyciszone

2) lepsze zawieszenie

Ma tylko jedną wadę: lubi być ukradziony, poza tym fajne autko grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Bierzesz znajdujesz B5 przed FL, z silnikiem 90 KM bez dwumasy

> i toto jest lepsze niż Stilo

> 1) lepiej wyciszone

> 2) lepsze zawieszenie

> Ma tylko jedną wadę: lubi być ukradziony, poza tym fajne autko

to to nie jedzie przy stilo........ o stadzie świerszczy zamieszkujących tył przez grzeczność nie wspomnę...

Napisano

> to to nie jedzie przy stilo........ o stadzie świerszczy zamieszkujących tył przez grzeczność nie

> wspomnę...

Hmm...

Miałem dwa kompakty tej samej pojemności i zbliżonej mocy, golfa i toyotę.

Golf był zdecydowanie wygodniejszy ale toyka zbierała się znacznie lepiej.

Obecnie też mam VW, auto jest wygodne ale to bardziej kanapowóz niż sprinter.

Co do stada świerszczy to cóż, masz doświadczenie z dość wyeksploatowanym autem. wink.gif

Napisano

> 1) lepiej wyciszone

> 2) lepsze zawieszenie

Dlaczego przed FL icon_eek.gif i dlaczego bez dwumasy niewiem.gif

Napisano

> Dlaczego przed FL i dlaczego bez dwumasy

Bo po FL była już dwumasa w silniku zarówno 90 jak i 110 KM.

A to koszty, jak się kupuje takie stare auto, to lepiej żeby się

w koszty nie wpędzać, jak się już rozleci...

Napisano
  • Autor

> Co do stada świerszczy to cóż, masz doświadczenie z dość wyeksploatowanym autem.

dlatego.... choć ciężko przechodzi przez gardło:

Quote:

mógłbym ponarzekać, ale chodzi o to aby minusy nie przysłoniły plusów biglaugh.gif

Napisano

> Bo po FL była już dwumasa w silniku zarówno 90 jak i 110 KM.

> A to koszty, jak się kupuje takie stare auto, to lepiej żeby się

> w koszty nie wpędzać, jak się już rozleci...

Wymieniasz na jednomase i jedziesz dalej.

Nie bylo 90 i 110 KM po FL.

Napisano

> Bo po FL była już dwumasa w silniku zarówno 90 jak i 110 KM.

masz racje ze nie bylo, bo wogole nie bylo takich silnikow w wersji po lificie

> A to koszty, jak się kupuje takie stare auto, to lepiej żeby się

> w koszty nie wpędzać, jak się już rozleci...

jak juz sie rozleci b5 po dzwonie... to docenisz b5 fl ... porownaj sobie test zderzeniowe... fl to nie tylko kolo dwumasowe i nowe swiatła

Napisano

W pzu jest takie cos. Płacisz ok 200 zl na rok i masz ubezpieczenie od kradziezy, od kolizji ze zwierzyną, pożar,powódź,gradobicie i dewastacja. Udział wlasny w kradziezy mozna zniesc, a amortyzacja powyzej chyba 7 lat to 50%.

W kazdym razie od kradziezy kupujesz takie minicasco i spokojnie uzytkujesz pojazd..

Napisano

Ostatnio kumpel przyprowadzał do serwisu na przegląd Golfa IV kombi - właściciel firma niemiecka (budują stadion), rocznik 2002, przyjechał nim i mówi że zajebiście śmiga i pokazuje licznik - 460tys km - stwierdziliśmy żeby go chcieli sprzedać to nie ma szans, musi licznik zjechać o te 200tys km.

Nie mniej jednak zarówno wnętrze i prowadzenie oki, serwisowany cały ten czas... pocieszyłem się bo u mnie "dopiero" 170 tys przekroczyłem ale nie chciałbym zapoznawać się osobiście z dwumasami, pompowtryskami czy turbiną smile.gif

Jak dla mnie, wytrzymałość tych modeli oki (chociaż mają kilka śmiesznych mankamentów które nagminnie się psują, zacierające się przednie i tylne wycieraczki, swiche w zamkach itp), komfort jak kto lubi..., natomiast wizualnie wewnątrz i na zewnątrz nudy..., patrze na golfa mojego i strasznie się zdewaluował przez 2 lata mimo że rocznikowo grudzień 2004... w sumie to chyba nigdy nie zachwycał.

Napisano

jakiś czas temu przy okazji wątku Passat vs Mondeo powstała dyskusja na temat mojego Passata, którego wystawiłem na sprzedaż: 2002 TDi, 320 tyś przebiegu, 1 właściciel, stan jeszcze lepszy niż na Twoich zdjęciach ok.gif

edit:

10_f.jpg

11_f.jpg

13_f.jpg

Napisano

> Kierownica

Tak to u mnie wyglądała kierownica po 60kkm w fabii więc żaden wyznacznik zużycia icon_rolleyes.gif

Napisano

> Tak to u mnie wyglądała kierownica po 60kkm w fabii więc żaden wyznacznik zużycia

dokładnie. Po takich rzeczach się nie ocenia auta. Są lepsze i gorsze materiały, a przede wszystkim to zależy od kierowcy. Kierownicę można zniszczyć bardzo szybko, np. jak ktoś pracujący fizycznie będzie wsiadał codziennie po robocie i niedomytymi łapami po jakiś gipsach, tynkach czy innym dziadostwie kręcił kierownicą zlosnik.gif

Ja np. wykańczam pedały sprzęgła. W aktualnym aucie po 20tys. przebiegu miałem gumową nakładką startą. Założyłem metalowe nakładki na pedały i teraz po kolejnych 30 tys. ta na sprzęgle świeci się już z wytarcia jak psu.... zlosnik.gif

Napisano

Ta kierownica wcale nie jest wyznacznikiem zużycia. To jest wynik działania słońca na nią. U mnie w miejscu gdzie najwięcej świeci słońce też tak wygląda a w miejscach gdzie się powinna najbardziej zużywać jest w lepszym stanie.

Napisano

> Kierownica

Mam kierownicę w gorszym stanie, tapicerka na jednym bocznym trzymaniu przetarta do gąbki, gała wyślizgana z jednej strony na lustro. Jakby ktoś po wnętrzu miał oceniać, to pół bańki przebiegu conajmniej.

Przebieg 125kkm. Auto od nowości moje.

Wszystko zależy przede wszystkim od tego czy auto jeżdżone głównie w mieście (moje), czy w trasach.

Napisano

> Kierownica

Gorsze zużycie kierownicy widziałem np w 7 letniej Skodzie z 160 kkm przebiegu, więc taka ocena przebiegu przy zakupie jest o kant tyłka rozbić blush.gifk

To tak w ramach komentarza - nic osobistego wink.gif

Napisano

Nie wiem czy to przypadek, ale ja też widziałem tak samo zjechaną kierownice w 7 Fabii z przebiegiem 125kkm. 3 osoby powyżej też wspomniały o Fabii. Czyli z tego wynika, że słabe wykonanie kierownicy jest w Fabiach pierwszej generacji. Albo wyszła na rynek jakaś seria co była gorzej wykonana.

Napisano
  • Autor

> Gorsze zużycie kierownicy widziałem np w 7 letniej Skodzie z 160 kkm przebiegu, więc taka ocena

> przebiegu przy zakupie jest o kant tyłka rozbić k

> To tak w ramach komentarza - nic osobistego

Jakie to polaczkowate...

o kant d... to rozbić można takie odpowiedzi.....

Weź idź przeczytaj jeszcze raz na co odpowiadasz.....

Na pocieszenie dodam, że nie tylko Ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem.

więc sam siebie zacytuje drugi raz w tym wątku

Quote:

I gdyby jeszcze nie było jasne dodam: to auto nie na sprzedaż, nie do oceny, stwierdzenie faktu i stanu przy pewnym oryginalnym przebiegu.

JA GO CHWALIŁEM, ŻE JESZCZE TAK DOBRZE WYGLĄDA

A o tym, że różne kierownice w rękach różnych kierowników różnie się zużywają to wiadomo nie od dziś.

To tak w ramach komentarza i odpowiedzi nie tylko Tobie - nic osobistego

Napisano

Moje Ducato jeździ "na miejscu" po górach, zakrętach itp. w większości i kierownica jest już dość wytarta.

Znajomego Ducato jeździ 98% trasy i przy identycznym przebiegu kiera jest jak nowa ok.gif

Napisano

> 1) lepiej wyciszone

> 2) lepsze zawieszenie

nie wiem czy byly 1Zety w b5 niewiem.gif

Napisano

> Wymieniasz na jednomase i jedziesz dalej.

> Nie bylo 90 i 110 KM po FL.

nie polecam chyba ze na caly zestaw sprzeglowy dedykowany

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.