Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silniki VW sa bardzo niekulturalne

Featured Replies

Napisano

Tak mnie sklonilo do napisania tego dzisiejsze przejscie kolo golfa. Ide sobie, a tam golfik nowka sztuka stoi sobie z wlaczonym silnikiem. Glosno nie pracowal, wrecz cicho, ale tak nierowno, jakby sie zaraz mial rozleciec. Patrze z tylu - TSI.

Jak to jest, ze dalekowschodnim producentom udaje sie budowac silniki ktore pracuja rowniutko i brzmia ladnie, a tutaj takie "efekty" - co z tym VW nie tak?

Dodam, ze nie byl to odosobniony przypadek, tylko taki, co przelal czare. Swojego silnika praktycznie nie slysze na wolnych obrotach, bo od srodka jest calkiem dobrze wyciszony smile.gif

Napisano

> Tak mnie sklonilo do napisania tego dzisiejsze przejscie kolo golfa. Ide sobie, a tam golfik nowka

> sztuka stoi sobie z wlaczonym silnikiem. Glosno nie pracowal, wrecz cicho, ale tak nierowno,

> jakby sie zaraz mial rozleciec. Patrze z tylu - TSI

Nie stwierdziłem. Chyba, że pierwsze 30 sekund po uruchomieniu na zimno. Ale wtedy nie jest ani cicho, ani równo hehe.gif

Napisano

mam 2 TSI

1.8 TSI - cichutenki z ładna kultrą pracy

mam tez 1.2 TSI w aucie żony - tutaj można sie doczepić do kultury parcy - jest napewno głośniejszy - ma również bardziej chropowaty dzwięk - na zimnym czasmi go zatrzesie przez kilka sec ale reszta wporzo narazie

jezdzilem równiez 1.4TSI - duzo lepsza kultura pracy od 1.2 po za tym cisza ... grinser006.gif

Napisano

> Tak mnie sklonilo do napisania tego dzisiejsze przejscie kolo golfa. Ide sobie, a tam golfik nowka

> sztuka stoi sobie z wlaczonym silnikiem. Glosno nie pracowal, wrecz cicho, ale tak nierowno,

> jakby sie zaraz mial rozleciec. Patrze z tylu - TSI.

> Jak to jest, ze dalekowschodnim producentom udaje sie budowac silniki ktore pracuja rowniutko i

> brzmia ladnie, a tutaj takie "efekty" - co z tym VW nie tak?

> Dodam, ze nie byl to odosobniony przypadek, tylko taki, co przelal czare. Swojego silnika

> praktycznie nie slysze na wolnych obrotach, bo od srodka jest calkiem dobrze wyciszony

TSI chodzą brzydko. moj tez klepie jak na benzyne fatalnie (juz widze gadke podczas sprzedazy)... ale daleko im do diesli...

wazne zeby wewnątrz ładnie gadalo.

Napisano

Z ciekawości zapytam, dlaczego?

Jeździłem 1.2 TSI. Poza fajnym wkręcaniem się na obroty jak na taki silnik od kosiary właśnie jakoś mi to nie równo pracowało.

Napisano

> Z ciekawości zapytam, dlaczego?

> Jeździłem 1.2 TSI. Poza fajnym wkręcaniem się na obroty jak na taki silnik od kosiary właśnie jakoś

> mi to nie równo pracowało.

Pewien nie jestem, a nawet w ogóle zlosnik.gif ale to pompa wysokiego ciśneinia daje taki specyficzny delikatny! terkot w TSI.

Tak czy inaczej chodzi bardzo cicho, a w środku nawet w Fabii jest cicho w mieście i na autostradzie ok.gif

Napisano

> Pewien nie jestem, a nawet w ogóle ale to pompa wysokiego ciśneinia daje taki specyficzny

> delikatny! terkot w TSI.

> Tak czy inaczej chodzi bardzo cicho, a w środku nawet w Fabii jest cicho w mieście i na

> autostradzie

Zgadza sie w skrócie to common rail w benzynowej wersji ,wysokie cisnienie wtrysku stąd to terkotanie waytogo.gif

Napisano

Jezdzilem ostatnio Golfem 6 GTI TSI i rzeczywiscie mimo, ze to GTI to kultura nie powala tongue.gif

Napisano

> W porównaniu do: ... ?

do aut tego segmentu, czyli "sportowych" i pseudo sportowych. Przy 210KM czy ile to tam ma by sie czegos wiecej oczekiwalo, a pracuje to podobnie jak mojego ojca Cee'd tongue.gif

Napisano
hahaha.gif a slyszales jak chodzi silnik Porsche na wolnych obrotach? sciana.gif
Napisano

> a slyszales jak chodzi silnik Porsche na wolnych obrotach?

Bokser to cos "lekko" innego...

Poza tym mogliby go wyciszyc i sprawic zeby byl kulturalniejszy ale chodzi o chociaz czesciowe zachowanie charakteru tych klasycznych, chlodzonych powietrzem. W TSI nie ma do czego nawiazywac, po prostu te silniki sa mniej kulturalne i tyle...

Napisano

5.0 Turbo w "kajence" i "panamerze" nawet zimy pracuje bardzo równo, a dźwięk boje_sie.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.