Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uwaliłem teorie ehh

Featured Replies

Napisano

czy sie żale? nie, poprostu w tym momencie zostałem olany na maxa....a w ośrodku mówili aby nie buszować po stronach i nie szukać innych wersji pytań bo te z płyty są och i ach! :/

powiem tak: wykułem na blache testy co miałem na cd ,które to dostałem z ośrodka egz..Na egzaminie dziwnym trafem dostalem pytania których na oczy nie widziałem ( w sumie 2 sztuki były te inne).Dziś dokładnie posprawdzałem o co chodzi ,pojechałem do ośrodka i dostałem drugą płyte (z innego wydawnictwa ) .Okazuje ze na mojej (tej starej ) brakuje 24 pytań.... :angry Ośrodek podobno ma pisać w tej sprawie do wydawcy .Pech chciał ze trafiłem 2 pytania których na oczy nie widziałem no i popełniłem w sumie 3 błędy i sraczka :/.Następny termin 8 sierpień slinka.gif

Jedynie co moge podać to że pechowa płyta pochodzi od wydawnictwa WINFOR ,natomiast ta dobra z pełnymi pytaniami to :euro test ASGRAF

Napisano

wykules na blache?

przeciez mozna popelnic 2 bledy - wiec nawet jakby byly 2 nowe pytania to powinno byc ok, a tak to pretensje do samego siebie

Napisano
  • Autor

Zgadza sie popełniłem 1 błąd,kolejne 2 były z pytań których nie miałem ,a sam pewnie wiesz ze są skonstruowane tak podchwytliwie ze czasem człowiek który ma uprawnienia na B kupe lat tez sie pomyli.Oczywiście gdybym nie zrobił błędu w pytaniu które znałem to bym zdał.Było mineło.

8 .08 dam rade . skromny.gif z wykuciem na blache miałem na myśli ze rozumie a nie ze znam na pamięć...

Tak mam pretensje ale do wydawcy płyty...

Napisano

Trzeba sobie zapamiętać że nie mamy się uczyć testów, pytań i odpowiedzi do nich tylko mamy znać PORD wink.gif

Dlatego ja osobiście nie uczyłem się tych pytań które wciskają w szkołach nauki jazdy tylko czytałem sobie kodeks smile.gif

Napisano

> Trzeba sobie zapamiętać że nie mamy się uczyć testów, pytań i odpowiedzi do nich tylko mamy znać

> PORD

> Dlatego ja osobiście nie uczyłem się tych pytań które wciskają w szkołach nauki jazdy tylko

> czytałem sobie kodeks

Z tym że trzeba mieć swiadomośc że część pytań układanych jest tak żeby oblac a nie sprawdzić wiedzę....

Napisano

> http://www.grupaimage.pl/testy/

Prawko kat A kilkanscie lat, test jakis tam przypadkowy, wynik: "Liczba błędnych odpowiedzi: 4. Wynik negatywny."

Zycie ...

Nic sie chlopie nie martw wink.gif

Napisano

Szczerze...? To chyba dobrze...

Egzamin polega na sprawdzeniu wiedzy z PoRD a nie na sprawdzeniu znajomości testów. Nawet jeśli uczysz się z przykładowych testów, to powinieneś przeanalizować z kodeksem w ręku, dlaczego te a nie inne pytania są popraną odpowiedzią. Wtedy te dodatkowe pytania nie byłyby prawdopodobnie dla Ciebie wielkim zaskoczeniem.

Szkoda, że nie ma takiego systemu egzaminowania, że np. na 20 pytań trzy są ustalane/wymyślane bezpośrednio przez egzaminatora. To skutecznie odsiałoby tych, którzy uczą się przepisów od tych, którzy uczą się testów.

Ale to nie Ty jesteś tu winien i nie traktuj tego jako osobistej wycieczki. Tu niestety winny jest system kształcenia, który mam nadzieję będzie się zmieniał na coraz lepszy. Później mamy drogowych analfabetów ciągnących się lewym pasem, zawracających przy sygnalizatorze kierunkowym S-3 do jazdy w lewo czy uważających, że wyprzedzanie po prawej stronie jest bezwzględnie zabronione...

Na szczęście możesz się poprawić. Na drodze "los" nie daje już tak chętnie drugiej szansy!

Napisano

> "Liczba błędnych odpowiedzi: 4.

> Wynik negatywny."

Znajomemu zabrali prawo jazdy za punkty i ostatnio przed ponownym egzaminem rozwiązywał testy na laptopie oink.gif Przy okazji kilku moich znajomych i ja postanowiliśmy się sprawdzić (każdy ma prawo jazdy od minimum 5 lat). Nikt z nas nie zaliczył facepalm%5B1%5D.gif

Te pytania czasami są tak podchwytliwie sformowane, że szok sick.gif Natomiast pytania z zakresu eksploatacji pojazdów czasami potrafią rozbawić hehe.gif

Napisano

> Egzamin polega na sprawdzeniu wiedzy z PoRD a nie na sprawdzeniu znajomości testów.

W zasadzie masz rację smile.gif

Ale w testach jest pewna specyficzna logika, którą wyrabia się czytając testy.

Na początku ciężko jest się przyzwyczaić, że każdą odpowiedź rozpatruje się w oderwaniu od pozostałych.

No i trafia się czasami pytanie, w którym powyższe zawodzi wink.gif

Słyszałem też niedawno od prowadzącego wykłady z teorii, że niektórzy uczą się na pamięć testów w sposób: jak na obrazku czerwony skręca w lewo, żółty jedzie prosto i nie ma znaków ani tramwajów, to poprawne odpowiedzi są B i C sick.gif

> Szkoda, że nie ma takiego systemu egzaminowania, że np. na 20 pytań trzy są ustalane/wymyślane

> bezpośrednio przez egzaminatora. To skutecznie odsiałoby tych, którzy uczą się przepisów od

> tych, którzy uczą się testów.

Nowa Ustawa o kierujących ma to zmienić. Ale jeszcze zobaczymy jak to wyjdzie hehe.gif

Napisano

> Prawko kat A kilkanscie lat, test jakis tam przypadkowy, wynik: "Liczba błędnych odpowiedzi: 4.

> Wynik negatywny."

> Zycie ...

> Nic sie chlopie nie martw

Też sobie zrobiłem, nie mam prawka na A, ale B od 10 lat.

1 błąd, wynik pozytywny zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ale tu nie o to chodzi.Prawo jazdy na B mam 13 lat i dalej twierdze ze nie jestem super kierowcą , Testy umiałem rozwiązywac czyli logicznie patrząc na całe te sytuacje, nie wykuwałem nic na pamięć.Chodzi o to ze w tym momencie zawinił jakis tam wydawca płyt /płyty i ja niestety na to trafiłem . Może wiecej osób ma płyte z w/w wydawnictwa i przynajmniej nie popełnią tych błędów co ja

Napisano

Pewnie z ośrodka dostałeś starą wersje z zeszłego roku bo im zalegała. W styczniu była aktualizacja pytań. Żaden wydawca nie zrobił by takiej gafy.

Btw. na egzamin wewnętrzny nauczyłem się z materiałów które dostałem w listopadzie zeszłego rou, nowe pytanie były zaskoczeniem, ale zdałem bez błędów. Uczyłem się także z kodeksu drogowego.

Napisano

Ach ci idealisci. Co nie uczyli sie testow tylko przeczytali kodeks drogowy i zdali rotfl.gif

Napisano

> Ach ci idealisci. Co nie uczyli sie testow tylko przeczytali kodeks drogowy i zdali

A w mieście nigdy nie przekroczyli 50 - nawet w nocy...

Napisano

> A w mieście nigdy nie przekroczyli 50 - nawet w nocy...

halo od 23 do 6 mozna 60km/h...

Napisano

> halo od 23 do 6 mozna 60km/h...

To chyba miala byc ironia ;-)

Napisano

Naprawdę?

Nigdy bym sie sam nie domyslił.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> To chyba miala byc ironia ;-)

mlot.gif dzieki. nie sadziłem ze ktoś nie zalapie...

Napisano

> A w mieście nigdy nie przekroczyli 50 - nawet w nocy...

Nie wiem, jak Wy, ale ja w nocy jeżdżę zazwyczaj wolniej, niż w dzień swiety.gif

Napisano

do 6stej powiadasz hmm.gif

zlosnik.gif

Napisano

> do 6stej powiadasz

Dlatego sam bym sie nie domyslił....

Napisano

ale "50" i mniej - jest bezpieczniej... biglaugh.gifhehe.gif więc najlepiej z garażu nie wyjeżdżać 30.GIF

Napisano

> Też sobie zrobiłem, nie mam prawka na A, ale B od 10 lat.

> 1 błąd, wynik pozytywny

Ja mam B od 2002 roku, nie mam A, i też zrobiłem tylko jeden błąd biglaugh.gif

Napisano

> wykułem na blache testy co miałem na cd ,które to dostałem z ośrodka egz..Na egzaminie

> dziwnym trafem dostalem pytania których na oczy nie widziałem

> Testy umiałem rozwiązywac czyli logicznie patrząc na całe te sytuacje, nie wykuwałem nic na

> pamięć.

sciana.gif

Napisano

Prawo jazdy (B) mam od 99r.

Zrobiłem test na A. 2 błędy. wink.gif

• 5 tygodni później...
Napisano
  • Autor

no i tym razem zdałem wszystko na cacy ,za tydzień odbiór papierka yay.gif

Napisano

Gratulacje. Ja przed chwila zdalem teorie i plac. Czekam na wyjazd na miasto :-)

Napisano

> Gratulacje. Ja przed chwila zdalem teorie i plac. Czekam na wyjazd na miasto :-)

To teraz stres biglaugh.gif

Napisano

> To teraz stres

Uff. Zdane :-)

Napisano

> Gratulacje

> Jak reszta grupy ?

Teorie oblalo dwoch. Plac przeszla pozostala osemka. Na miescie 5 przedemna zdalo a potem poszedlem do domu. Ale egzaminator super. Jak ktos nie zdal to tylko na wlasne zyczenie. Pzdr

Napisano

> czy sie żale? nie, poprostu w tym momencie zostałem olany na maxa....a w ośrodku mówili aby nie

> buszować po stronach i nie szukać innych wersji pytań bo te z płyty są och i ach! :/

> powiem tak: wykułem na blache testy co miałem na cd ,które to dostałem z ośrodka egz..Na egzaminie

> dziwnym trafem dostalem pytania których na oczy nie widziałem ( w sumie 2 sztuki były te

> inne).Dziś dokładnie posprawdzałem o co chodzi ,pojechałem do ośrodka i dostałem drugą płyte

> (z innego wydawnictwa ) .Okazuje ze na mojej (tej starej ) brakuje 24 pytań.... :angry

> Ośrodek podobno ma pisać w tej sprawie do wydawcy .Pech chciał ze trafiłem 2 pytania których

> na oczy nie widziałem no i popełniłem w sumie 3 błędy i sraczka :/.Następny termin 8 sierpień

> Jedynie co moge podać to że pechowa płyta pochodzi od wydawnictwa WINFOR ,natomiast ta dobra z

> pełnymi pytaniami to :euro test ASGRAF

ja wczoraj dostałem płytę z grupy image..... czy mam się bać ?

jutro pierwsze jazdy.... ech na starość łeb siwieje a dupa szaleje .... motoru mi się zachciało

Napisano

> ja wczoraj dostałem płytę z grupy image..... czy mam się bać ?

> jutro pierwsze jazdy.... ech na starość łeb siwieje a dupa szaleje .... motoru mi się zachciało

Grupa image jest oki, tylko zaktualizuj jak zainstalujesz. Ja wczoraj zaliczyłem teorię.

Napisano

> ja wczoraj dostaÄšÂem pÄšÂytĂ z grupy image..... czy mam siĂ baĂ ?

> jutro pierwsze jazdy.... ech na staroÄšÂĂ ĚÂeb siwieje a dupa szaleje .... motoru mi siĂ zachciaÄšÂo

Ja sie uczylem na ich plycie. Wczoraj w the times byla plyta z nowymi testami. Poszukaj w kioskach ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.