Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczenie przez net - PZU

Featured Replies

Napisano

Właśnie muszę niedługo zapłacic OC+AC i mam parę pytan.

1. Agentka PZU wyliczyła mi ok. 1450 zł,natomiast ja na stronie PZU 1325 zł. Czy jest mozliwe że taka róznica? Zauwazyłem że sporo zalezy co wpisze się w wyposażeniu samochodu (BTW na stronie PZU trzeba mieć cierpliwość aby to wpisac, bo program uparcie próbuje dopisac jakieś alufelgi, GPS, podgrzewane fotele itp. zlosnik.gif)

2. Czy brać opcję Auto Szyba? Ja nie zaznaczyłem

3. Jak z autopomocą (holowaniem)? Zaznaczyłem najtańszą opcję (0 zł) zlosnik.gif

Napisano

Przed kupnem przeczytaj warunki ubezpieczenia bo później może się okazać że za 100zł narobisz sobie bałaganu na tysiące wink.gif

Napisano

Autoszybe bym brał.

Za 50zł masz ubezpieczenie na 2.000 i do tej kwoty wymieniaja Ci szybe jak np uszkodzi Ci ja kamyszek.

assistance w wersji podstawowej to chyba holowanie do 150km od domu za reszte kilosów dopłacasz Ty.

Jak ubezpieczałem swojego to na stronie wychodził 1400, a finalnie ze znizka noworoczna poszło za 1250 zlosnik.gif u agentki

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Przed kupnem przeczytaj warunki ubezpieczenia bo później może się okazać że za 100zł narobisz sobie

> bałaganu na tysiące

a dokładniej? smile.gif

Napisano

Ja Ci proponuje wejść na stronki innych ubezpieczycieli (Allianz,Axa, Liberty). Na pewno dostaniesz to samo za znacznie mniej. PZU jest poprostu bardzo drogie.

Napisano

> Ja Ci proponuje wejść na stronki innych ubezpieczycieli (Allianz,Axa, Liberty). Na pewno dostaniesz

> to samo za znacznie mniej. PZU jest poprostu bardzo drogie.

ale PZU nie robi problemów z wypłatami

Napisano

> a dokładniej?

Może się okazać ze jest taniej o te 100zł bo np niema ubezpieczenia od zalania auta itp.

Napisano

> Właśnie muszę niedługo zapłacic OC+AC i mam parę pytan.

> 1. Agentka PZU wyliczyła mi ok. 1450 zł,natomiast ja na stronie PZU 1325 zł. Czy jest mozliwe że

> taka róznica? Zauwazyłem że sporo zalezy co wpisze się w wyposażeniu samochodu (BTW na stronie

> PZU trzeba mieć cierpliwość aby to wpisac, bo program uparcie próbuje dopisac jakieś alufelgi,

> GPS, podgrzewane fotele itp. )

> 2. Czy brać opcję Auto Szyba? Ja nie zaznaczyłem

> 3. Jak z autopomocą (holowaniem)? Zaznaczyłem najtańszą opcję (0 zł)

Idź do agentki, przedstaw sprawę i poproś o wyjaśnienie. I najlepiej niech Ci ubezpieczy za tyle ile wyszło na stronie wink.gif.

Czasem dobrze porozmawiać z agentem, który od lat siedzi w branży. Ubezpieczając auto tanio przez neta można się czasem nieźle naciąć. Bo ubezpieczyciele nie informują często o minusach tanich ubezpieczeń. Słyszałem ostatnio o takim przypadku: znajomy ubezpieczył auto tanio w mBanku. Latem pojawiła się potrzeba wyjazdu autem za granicę. Do Chorwacji (czy przez Chorwację). Okazało się, że mBank nie daje w pakiecie (ani w ogóle) zielonych kart. Inni ubezpieczyciele w tym PZU, owszem dają. Ale do nie swoich OC albo nie dają wcale albo każą sobie baaardzo słono za to płacić. Gość zdaje się nie pojechał na urlop...

Napisano

> Do Chorwacji (czy przez Chorwację).

> Okazało się, że mBank nie daje w pakiecie (ani w ogóle) zielonych kart. Inni ubezpieczyciele w

> tym PZU, owszem dają. Ale do nie swoich OC albo nie dają wcale albo każą sobie baaardzo słono

> za to płacić. Gość zdaje się nie pojechał na urlop...

A po co jemu zielona karta jeśli do Chorwacji yikes.gif

Napisano

Słyszałem ostatnio o takim przypadku: znajomy ubezpieczył auto tanio w mBanku.

> Latem pojawiła się potrzeba wyjazdu autem za granicę. Do Chorwacji (czy przez Chorwację).

> Okazało się, że mBank nie daje w pakiecie (ani w ogóle) zielonych kart. Inni ubezpieczyciele w

> tym PZU, owszem dają. Ale do nie swoich OC albo nie dają wcale albo każą sobie baaardzo słono

> za to płacić. Gość zdaje się nie pojechał na urlop...

mam ubezpiecznie w mBanku, dokladniej mowiac w HDI (przez mbank) i zielona karta jest wydawana za darmo.

Napisano

> mam ubezpiecznie w mBanku, dokladniej mowiac w HDI (przez mbank) i zielona karta jest wydawana za

> darmo.

mam dokladnie to samo i za miesiac konczy mi sie waznosc polisy. rok temu placilem 394zl, teraz przy zmiane z HDI na Multidirect wychodzi najtaniej 506zl shocked.gif Co roku placilem mniej a w tym to jakas paranoja, wszystko poszlo w gore oprocz wyplat oslabiony.gif

wracajac do tematu to pogadaj z agentem jak jest i juz, co do opcji szyby to bralbym ok.gif

Napisano

> A po co jemu zielona karta jeśli do Chorwacji

bo jak jedzie np. w okolice Dubrownika to zawsze warto w zanadrzu mieć przejeżdżając przez BiH ok.gif

Napisano

> Właśnie muszę niedługo zapłacic OC+AC i mam parę pytan.

> 1. Agentka PZU wyliczyła mi ok. 1450 zł,natomiast ja na stronie PZU 1325 zł. Czy jest mozliwe że taka róznica?

Ja ubezpieczając u jednych przedstawicieli warty miałem 4200zł, u drugich 3500zł, aż w końcu ubezpieczyłem za 1820zł, oczywiście też w warcie

> 2. Czy brać opcję Auto Szyba? Ja nie zaznaczyłem

Tak, imo świetna sprawa.

> 3. Jak z autopomocą (holowaniem)? Zaznaczyłem najtańszą opcję (0 zł)

Ta wyższa autopomoc przydaje się przede wszystkim gdy robisz dalekie trasy i może Ci się wysypać samochód 3000km od domu (ja tak miałem), wtedy masz hotel, holowanie i masę rzeczy za free ok.gif

Napisano

> A po co jemu zielona karta jeśli do Chorwacji

Chyba zatem nie chodziło o Chorwację a o jakiś inny kraj tamtego regionu nie będący w Unii, nie pamiętam dokładnie. To był zresztą tylko przykład tego, że czasem bardzo tanie ubezpieczenia zawierają pułapki, o których ubezpieczyciel nie pisze wcale albo pisze bardzo małymi literkami

Napisano

jak to pierwsze ubezpieczenie w PZU, czyt. nie kontynuacja, dreptaj do inspektoratu, jak trafisz na miłą Panią to potrafi zrobić takie rabaty, że oko bieleje.

Z doświadczenia dwóch poprzednich aut, przy przenoszeniu do PZU rabaty w porównaniu do kalkulatora sięgały 10-15%.

W cenie OC z kalkulatora dostawałem OC+NNW+AS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.